Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Jak podłączyć dekoder NBOX i Komputera stacjonarnego?


  Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Satellite Technology ->Jak podłączyć dekoder NBOX i Komputera stacjonarnego? Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
jordan1705
Level 2
Location: kołobrzeg
Joined: 01 Feb 2009
Posts: 2
jordan1705
Level 2
Post#1 01 Feb 2009 12:09  Topic author   

podłaczenie nboxa do pc


Witam. Jestem początkujacy w tej branży także pytanie moje jest takie. Moja karta telewizyjna ( leadtek win fast tv 2000 ):cry:posiada tylko wejsie antenowe . Jak moge ją podłączyć do nboxa? Czy jest w ogole taka możliwośc . Mam nadzieje że w jakiś sposób bedziecie mogli mi pomóc . za wszelkie wskazówki z góry wielkie dzieki !!!!!!!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
matzg
Level 35
Location: Zielona Góra (Siedlisko)
Joined: 11 Feb 2006
Posts: 2176
Helped: 302
Post rating: 35
matzg
Level 35
Post#2 01 Feb 2009 12:23    

Re: podłaczenie nboxa do pc


Witam, nie wiem w jakim celu chcesz podłączyć nboxa do komputera (co chcesz uzyskaś?)... .W Twoim przypadku jest to możliwe tylko przez modulator lub przez magnetowid z modulatorem. Pozdro

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jordan1705
Level 2
Location: kołobrzeg
Joined: 01 Feb 2009
Posts: 2
jordan1705
Level 2
Post#3 10 Feb 2009 15:56  Topic author   

Re: podłaczenie nboxa do pc


Chodzi mi o to czy podłączajac w ten sposób nboxa pod komputer bede mogł normalnie oglądać telewizje . ? czy obraz bedzie taki sam jak na telewizorze?????:cry:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
godunow
Level 14
Joined: 17 Dec 2003
Posts: 121
Helped: 1
godunow
Level 14
Post#4 10 Feb 2009 16:36    

Re: podłaczenie nboxa do pc


matzg wrote:
Witam, nie wiem w jakim celu chcesz podłączyć nboxa do komputera (co chcesz uzyskaś?)... .W Twoim przypadku jest to możliwe tylko przez modulator lub przez magnetowid z modulatorem. Pozdro

Modulator w nboxach,,,,>???????? Gdzie..????

Jak wyjdziesz z nboxa na modulator..?? nbox nie posiada modulatora..


Co do tematu.. z wyjścia ero nboxa... kabel euro strona nboxa i wejście na kartę tv pc lub grafiki .. trudno mi pisac dokładniej bo nie znam wejsć twojej karty tv..
podobnie z dźwiękiem.
A pytają po co ...aby np. zgrać film z dysku nboxa ( nrcorder) na dysk .. możliwe w trybie oglądania.. na n recordererze

Helpful post? + 0
Back to top
matzg
Level 35
Location: Zielona Góra (Siedlisko)
Joined: 11 Feb 2006
Posts: 2176
Helped: 302
Post rating: 35
matzg
Level 35
Post#5 10 Feb 2009 16:50    

Re: podłaczenie nboxa do pc


godunow wrote:
matzg wrote:
Witam, nie wiem w jakim celu chcesz podłączyć nboxa do komputera (co chcesz uzyskaś?)... .W Twoim przypadku jest to możliwe tylko przez modulator lub przez magnetowid z modulatorem. Pozdro

Modulator w nboxach,,,,>???????? Gdzie..????

Jak wyjdziesz z nboxa na modulator..?? nbox nie posiada modulatora..


Co do tematu.. z wyjścia ero nboxa... kabel euro strona nboxa i wejście na kartę tv pc lub grafiki .. trudno mi pisac dokładniej bo nie znam wejsć twojej karty tv..
podobnie z dźwiękiem.
A pytają po co ...aby np. zgrać film z dysku nboxa ( nrcorder) na dysk .. możliwe w trybie oglądania.. na n recordererze

A kto powiedział że Nbox posiada modulator?
Wiec proszę mnie nie łapać za słówka...Wytłumaczę o co mi chodziło...
Z dekodera wychodzimy kablem Euro na magnetowid(który posiada modulator i gniazdo wyj.antenowe),z wyj. antenowego do wej .antenowego w karcie TV.
Karta Tv leadtek win fast tv 2000 posiada tylko wejście antenowe

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
godunow
Level 14
Joined: 17 Dec 2003
Posts: 121
Helped: 1
godunow
Level 14
Post#6 10 Feb 2009 17:14    

Re: podłaczenie nboxa do pc


Quote:
Karta Tv leadtek win fast tv 2000 posiada tylko wejście antenowe

Ale nie wiem poco tak skoro prawie przez każda kartę grafiki idzie zgrać materiał video.. i to od paru już dobrych lat..

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
norbert.1984
Level 2
Location: warszawa
Joined: 15 Dec 2009
Posts: 2
norbert.1984
Level 2
Post#7 17 Dec 2009 01:49    

Re: podłaczenie nboxa do pc


Witam. Ponieważ tez mam problem z podłączeniem nboxa pod pc pozwoliłem podłaczyc sie pod ten temat. Ponieważ popsuł mi sie tv postanowiłem podłączyć go pod moją karte Media Tech tv tuner card mt4150 i żaden ze sposobów jakie znalazlem w internecie niestety nie działa. Kożystalem nawet z różnych programów miedzyinnymi z: BlazeDTV 2.5, Pixel View Station v5.14_2f i niestety nie dało to żadnego efektu. Moje pytanie brzmi: co robie nie tak???

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
djandriu
Level 27
Joined: 07 Nov 2003
Posts: 1233
Helped: 40
Post rating: 64
djandriu
Level 27
Post#8 17 Dec 2009 12:37    

Re: podłaczenie nboxa do pc


norbert.1984 wrote:
Witam. Ponieważ tez mam problem z podłączeniem nboxa pod pc pozwoliłem podłaczyc sie pod ten temat. Ponieważ popsuł mi sie tv postanowiłem podłączyć go pod moją karte Media Tech tv tuner card mt4150 i żaden ze sposobów jakie znalazlem w internecie niestety nie działa. Kożystalem nawet z różnych programów miedzyinnymi z: BlazeDTV 2.5, Pixel View Station v5.14_2f i niestety nie dało to żadnego efektu. Moje pytanie brzmi: co robie nie tak???


Nie widzę kolego w czym widzisz problem ...
Potrzebujesz kabla zakończonego z jednej strony wtykiem EURO a z drugiej strony wtykami s-video lub rca i jack 3.5 mm.
Kable takie są wszędzie dostępne tylko że większość z nich jest robione w systemie "wejście" czyli sygnał z s-video i jack jest przesyłany do wtyku EURO. Musisz zakupić kabel w systemie "wyjście z euro" lub rozbierz twój kabel i we wtyku EURO przelutować przewody z pinów 2 na 1 , 6 na 3 i 20 na 19.

Helpful post? + 0
Back to top
norbert.1984
Level 2
Location: warszawa
Joined: 15 Dec 2009
Posts: 2
norbert.1984
Level 2
Post#9 07 Jan 2010 12:55    

Re: Jak podłączyć dekoder NBOX i Komputera stacjonarnego?


witam ponownie. djandriu no właśnie miałem problemz tym połączeniem i chciałem Ci podziękować za podpowiedź na temat przelutowania przewodów. po prostu nie wiedziałem jak zrobić to samemu bo jestem początkującym amatorem elektroniki i każda wskazówka dla mnie jest ważna. już uporałem się z problemem i wszystko dziala ok! jeszcze raz dziękuje!

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Satellite Technology -> Jak podłączyć dekoder NBOX i Komputera stacjonarnego?
Page 1 of 1

Similar topics to jak podłączyć dekoder NBOX i Komputera stacjonarnego?

Jak podłączyć dekoder tv do komputera? (13)
Jak podłączyć dekoder (samsung cyfra) do komputera?? (3)
Nbox - Jak ustawić dekoder Astra i HB (3)
dekoder c+ oraz nbox HDTV recorder jak to połączyć (3)
Dekoder nBox recorder HD - jak sie podpiąć laptopem? (10)
Nbox recorder jak podłączyć do monitora HP2009v (2)
Jak podłączyć LCD z laptopa do kompa stacjonarnego ?? (3)
Nbox - Nbox z dyskiem - jak wgrac na niego pliki (9)
Dekoder NBOX hdtv - przeniesienie kanałów na TV (3)
Dekoder nBox nie reguluje głośności (2)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.094 seconds