Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak podłączyć dekoder NBOX i Komputera stacjonarnego?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> Jak podłączyć dekoder NBOX i Komputera stacjonarnego?
Autor
Wiadomość
jordan1705
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 2
Miasto: kołobrzeg

Post#1 Post autora tematu 01 Lut 2009 13:09   

podłaczenie nboxa do pc


Witam. Jestem początkujacy w tej branży także pytanie moje jest takie. Moja karta telewizyjna ( leadtek win fast tv 2000 ):cry:posiada tylko wejsie antenowe . Jak moge ją podłączyć do nboxa? Czy jest w ogole taka możliwośc . Mam nadzieje że w jakiś sposób bedziecie mogli mi pomóc . za wszelkie wskazówki z góry wielkie dzieki !!!!!!!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Lut 2009 13:09   





Powrót do góry
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2274
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#2 01 Lut 2009 13:23   

Re: podłaczenie nboxa do pc


Witam, nie wiem w jakim celu chcesz podłączyć nboxa do komputera (co chcesz uzyskaś?)... .W Twoim przypadku jest to możliwe tylko przez modulator lub przez magnetowid z modulatorem. Pozdro
Powrót do góry
   
jordan1705
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 2
Miasto: kołobrzeg

Post#3 Post autora tematu 10 Lut 2009 16:56   

Re: podłaczenie nboxa do pc


Chodzi mi o to czy podłączajac w ten sposób nboxa pod komputer bede mogł normalnie oglądać telewizje . ? czy obraz bedzie taki sam jak na telewizorze?????:cry:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Lut 2009 16:56   





Powrót do góry
   
godunow
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Gru 2003
Posty: 121

Post#4 10 Lut 2009 17:36   

Re: podłaczenie nboxa do pc


matzg napisał:
Witam, nie wiem w jakim celu chcesz podłączyć nboxa do komputera (co chcesz uzyskaś?)... .W Twoim przypadku jest to możliwe tylko przez modulator lub przez magnetowid z modulatorem. Pozdro

Modulator w nboxach,,,,>???????? Gdzie..????

Jak wyjdziesz z nboxa na modulator..?? nbox nie posiada modulatora..


Co do tematu.. z wyjścia ero nboxa... kabel euro strona nboxa i wejście na kartę tv pc lub grafiki .. trudno mi pisac dokładniej bo nie znam wejsć twojej karty tv..
podobnie z dźwiękiem.
A pytają po co ...aby np. zgrać film z dysku nboxa ( nrcorder) na dysk .. możliwe w trybie oglądania.. na n recordererze
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Lut 2009 17:36   





Powrót do góry
   
matzg
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2274
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)

Post#5 10 Lut 2009 17:50   

Re: podłaczenie nboxa do pc


godunow napisał:
matzg napisał:
Witam, nie wiem w jakim celu chcesz podłączyć nboxa do komputera (co chcesz uzyskaś?)... .W Twoim przypadku jest to możliwe tylko przez modulator lub przez magnetowid z modulatorem. Pozdro

Modulator w nboxach,,,,>???????? Gdzie..????

Jak wyjdziesz z nboxa na modulator..?? nbox nie posiada modulatora..


Co do tematu.. z wyjścia ero nboxa... kabel euro strona nboxa i wejście na kartę tv pc lub grafiki .. trudno mi pisac dokładniej bo nie znam wejsć twojej karty tv..
podobnie z dźwiękiem.
A pytają po co ...aby np. zgrać film z dysku nboxa ( nrcorder) na dysk .. możliwe w trybie oglądania.. na n recordererze

A kto powiedział że Nbox posiada modulator?
Wiec proszę mnie nie łapać za słówka...Wytłumaczę o co mi chodziło...
Z dekodera wychodzimy kablem Euro na magnetowid(który posiada modulator i gniazdo wyj.antenowe),z wyj. antenowego do wej .antenowego w karcie TV.
Karta Tv leadtek win fast tv 2000 posiada tylko wejście antenowe
Powrót do góry
   
godunow
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Gru 2003
Posty: 121

Post#6 10 Lut 2009 18:14   

Re: podłaczenie nboxa do pc


Cytat:
Karta Tv leadtek win fast tv 2000 posiada tylko wejście antenowe

Ale nie wiem poco tak skoro prawie przez każda kartę grafiki idzie zgrać materiał video.. i to od paru już dobrych lat..
Powrót do góry
   
norbert.1984
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 2
Miasto: warszawa

Post#7 17 Gru 2009 02:49   

Re: podłaczenie nboxa do pc


Witam. Ponieważ tez mam problem z podłączeniem nboxa pod pc pozwoliłem podłaczyc sie pod ten temat. Ponieważ popsuł mi sie tv postanowiłem podłączyć go pod moją karte Media Tech tv tuner card mt4150 i żaden ze sposobów jakie znalazlem w internecie niestety nie działa. Kożystalem nawet z różnych programów miedzyinnymi z: BlazeDTV 2.5, Pixel View Station v5.14_2f i niestety nie dało to żadnego efektu. Moje pytanie brzmi: co robie nie tak???
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Gru 2009 02:49   





Powrót do góry
   
djandriu
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 07 Lis 2003
Posty: 1277

Post#8 17 Gru 2009 13:37   

Re: podłaczenie nboxa do pc


norbert.1984 napisał:
Witam. Ponieważ tez mam problem z podłączeniem nboxa pod pc pozwoliłem podłaczyc sie pod ten temat. Ponieważ popsuł mi sie tv postanowiłem podłączyć go pod moją karte Media Tech tv tuner card mt4150 i żaden ze sposobów jakie znalazlem w internecie niestety nie działa. Kożystalem nawet z różnych programów miedzyinnymi z: BlazeDTV 2.5, Pixel View Station v5.14_2f i niestety nie dało to żadnego efektu. Moje pytanie brzmi: co robie nie tak???


Nie widzę kolego w czym widzisz problem ...
Potrzebujesz kabla zakończonego z jednej strony wtykiem EURO a z drugiej strony wtykami s-video lub rca i jack 3.5 mm.
Kable takie są wszędzie dostępne tylko że większość z nich jest robione w systemie "wejście" czyli sygnał z s-video i jack jest przesyłany do wtyku EURO. Musisz zakupić kabel w systemie "wyjście z euro" lub rozbierz twój kabel i we wtyku EURO przelutować przewody z pinów 2 na 1 , 6 na 3 i 20 na 19.
Powrót do góry
   
norbert.1984
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 2
Miasto: warszawa

Post#9 07 Sty 2010 13:55   

Re: Jak podłączyć dekoder NBOX i Komputera stacjonarnego?


witam ponownie. djandriu no właśnie miałem problemz tym połączeniem i chciałem Ci podziękować za podpowiedź na temat przelutowania przewodów. po prostu nie wiedziałem jak zrobić to samemu bo jestem początkującym amatorem elektroniki i każda wskazówka dla mnie jest ważna. już uporałem się z problemem i wszystko dziala ok! jeszcze raz dziękuje!
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> Jak podłączyć dekoder NBOX i Komputera stacjonarnego?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak podłączyć dekoder tv do komputera? (13)
Jak podłączyć dekoder (samsung cyfra) do komputera?? (3)
Nbox - Jak ustawić dekoder Astra i HB (3)
dekoder c+ oraz nbox HDTV recorder jak to połączyć (3)
Dekoder nBox recorder HD - jak sie podpiąć laptopem? (10)
Nbox recorder jak podłączyć do monitora HP2009v (2)
Jak podłączyć LCD z laptopa do kompa stacjonarnego ?? (3)
Nbox - Nbox z dyskiem - jak wgrac na niego pliki (9)
Dekoder NBOX hdtv - przeniesienie kanałów na TV (3)
Dekoder nBox nie reguluje głośności (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS