Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



LG Flatron L1715S komunikat POWER SAVING MODE


  Main Page -> Forum Index -> Monitors Service -> Monitors Beginners ->LG Flatron L1715S komunikat POWER SAVING MODE Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
molanos
Level 12
Location: KATOWICE,ŚLĄSKIE
Joined: 09 Dec 2005
Posts: 81
molanos
Level 12
Post#1 01 Feb 2009 13:57  Topic author   

LG Flatron L1715S komunikat POWER SAVING MODE


Wygląda to tak, monitor raz startuje raz nie.CZeściej nie startuje:( Jak już odpali todziała do momentu wyłączenia komputera.Wymienilem kabel VGA , nic nie dało.Gdy ostatnio odpalił to na włączonym monitorze zaczelem sie bawić i wyciągałem i wsadzałem kabel VGA z gniazda monitora , za każdym razem odpalał , ale gdy wyciągnełem mu zasilanie i wsadziłem spowrotem to już echo , czarny ekran , dioda miga i informacja na ekranie POWER SAVING MODE.Nie jest to wina komputera iż komputer z innym monitorem z którym pracuje na codzień działa bez problemów.Przesyłam zdjęcie może ktoś napodkał podobny problem i powie co za element trzeba wymienić .. bede bardzo wdzieczny...zdjęcie poniżej .



LG Flatron L1715S komunikat POWER SAVING MODE

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Pol-UK
Level 29
Location: PAKOŚĆ
Joined: 29 Jan 2008
Posts: 1206
Helped: 130
Post rating: 18
Pol-UK
Level 29
Post#2 01 Feb 2009 14:06    

Re: LG Flatron L1715S komunikat POWER SAVING MODE


Proszę o dokonanie pomiarów na wyjściu z zasilacza w kierunku modułu VGA. Proszę podać wartości na forum. POZDRAWIAM

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
molanos
Level 12
Location: KATOWICE,ŚLĄSKIE
Joined: 09 Dec 2005
Posts: 81
molanos
Level 12
Post#3 01 Feb 2009 14:42  Topic author   

Re: LG Flatron L1715S komunikat POWER SAVING MODE


Dziekuje za odpowiedz , ale zapomnialem napisac ze jest samoukiem i nie bardzo wiem gdzie jest moduł zasilacza i nawed gdzie to pomierzyć.Bede wdzieczny za poprowadzenie mnie za rekę iż jestem elektronikiem z zamiłowania i nie bardzo co mam zrobić , miernik oczywiście posiadam.Przesyłam zdjecia układu ,bede wdzieczny jak ktoś mi zaznaczy w którym miejscu mam to pomierzyć ....

LG Flatron L1715S komunikat POWER SAVING MODE


LG Flatron L1715S komunikat POWER SAVING MODE

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
matisblu
Level 18
Location: gdzies
Joined: 11 Nov 2005
Posts: 274
Helped: 21
Post rating: 11
matisblu
Level 18
Post#4 01 Feb 2009 14:50    

Re: LG Flatron L1715S komunikat POWER SAVING MODE


Witam!
Chodzi o to złącze ze zdjęcia, przy nim są podane wartości napięć na płytkę VGA
LG Flatron L1715S komunikat POWER SAVING MODE
Powodzenia

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
molanos
Level 12
Location: KATOWICE,ŚLĄSKIE
Joined: 09 Dec 2005
Posts: 81
molanos
Level 12
Post#5 01 Feb 2009 19:58  Topic author   

Re: LG Flatron L1715S komunikat POWER SAVING MODE


Dziekuje za odpowiedz.Z opisu wynika ze jest tam 5V i 12V , Czyli mam podłaczyć monitor do sieci i sprawdzić miernikiem te dwa napięcia , czy są takie same jak w opisie tak?.......Aha zapomnialem zapytać ,Czy muszę poskładać monitor do kupy ,zeby to sprawdzić,czy wystarczy że podepnę tą płytkę do sieci ??

Dodano po 4 [godziny] 41 [minuty]:

Sprawdziłem :) na wyjściu 13,89V oraz 4,97V.... POmierzyłem ale nie wiem co dalej :( proszę o pomoc ...co dalej ..

Helpful post? + 0
Back to top
radekrpisz
VIP Zasłużony dla elektroda
Location: Jansbork
Joined: 30 Sep 2005
Posts: 6259
Helped: 472
Post rating: 21
radekrpisz
VIP Zasłużony dla elektroda
Post#6 02 Feb 2009 23:17    

Re: LG Flatron L1715S komunikat POWER SAVING MODE


Dalej to wymień te kondensatory zaznaczone na czerwono z góry.:idea:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
molanos
Level 12
Location: KATOWICE,ŚLĄSKIE
Joined: 09 Dec 2005
Posts: 81
molanos
Level 12
Post#7 03 Feb 2009 09:01  Topic author   

Re: LG Flatron L1715S komunikat POWER SAVING MODE


Dzieki Panowie za podpowiedzi , już sobie poradziłem z tematem , monitor działa bez problemów :) ....przelutowałmem jakiegoś scalaka na płycie zasilacza , złożyłem i działa :) ..

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Monitors Service -> Monitors Beginners -> LG Flatron L1715S komunikat POWER SAVING MODE
Page 1 of 1

Similar topics to lG Flatron L1715S komunikat POWER SAVING MODE

FLATRON L1919S -power saving mode (1)
LG192WS-SN. Power Saving Mode. (4)
Belinea 10 15 36. Po włączeniu wyświetla Power Saving Mode. (1)
Gateway FPD 1930 - przechodzi w Power Saving Mode (1)
Proview DX-797 (IJE796) - Non Stop "Power Saving Mode&q (8)
Matryca LG flatron l1715s (1)
LG Flatron L1715S - gaśnie po 1s (4)
Flatron L1715S nie działa (6)
LG Flatron L1715S brak zasilania (9)
Monitor LG Flatron L1715S próbkuje. (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.109 seconds