Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis ->aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
pio27
Poziom 13
Poziom 13
Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 120
Ocena postów: 1
pio27
Poziom 13
Post#1 06 Lut 2009 14:54  Autor tematu   

aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


tak jak w temacie. Proszę o pomoc kogoś kto już miał kiedyś doczynienia z takim zestawem bo kompletnie nie wiem jak to zrobić

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wicher44
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: turek
Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 201
Pomógł: 9
Ocena postów: 1
wicher44
Poziom 15
Post#2 06 Lut 2009 18:53    

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


A w ogóle to jest możliwe? To program do podbijania kart.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
MrokDuszy
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Europa
Dołączył: 15 Cze 2006
Posty: 184
Pomógł: 13
MrokDuszy
Poziom 14
Post#3 06 Lut 2009 20:09    

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


wicher44 napisał:
A w ogóle to jest możliwe? To program do podbijania kart.
Nie podbijania , ale przesylania uprawnien logami , dla tych co nie maja orginalnego czytnika co przepuszcza uprawnienia , np philips z blokerem lub ferguson FTA z czytnikiem


pio27 napisał:
tak jak w temacie. Proszę o pomoc kogoś kto już miał kiedyś doczynienia z takim zestawem bo kompletnie nie wiem jak to zrobić
Zadnej filozofi nie ma sciagasz logi , wlaczasz program , otwierasz plik ( z logami jaki sciaglesz) dajesz send i tyle .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wicher44
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: turek
Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 201
Pomógł: 9
Ocena postów: 1
wicher44
Poziom 15
Post#4 06 Lut 2009 20:16    

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


MrokDuszy napisał:
wicher44 napisał:
A w ogóle to jest możliwe? To program do podbijania kart.
Nie podbijania , ale przesylania uprawnien logami , dla tych co nie maja orginalnego czytnika co przepuszcza uprawnienia , np philips z blokerem lub ferguson FTA z czytnikiem


Podbijanie = przesyłanie logów

Ale nie wiedziałem że można nim aktywować kartę TNK

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
pio27
Poziom 13
Poziom 13
Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 120
Ocena postów: 1
pio27
Poziom 13
Post#5 06 Lut 2009 21:02  Autor tematu   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


no właśnie tak robiłem po wyjściu z programu on zapisuje logi w pliku txt tyle, że nie wiem co dalej z tym zrobić.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
MrokDuszy
Poziom 14
Poziom 14
Miasto: Europa
Dołączył: 15 Cze 2006
Posty: 184
Pomógł: 13
MrokDuszy
Poziom 14
Post#6 06 Lut 2009 21:48    

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


pio27 napisał:
no właśnie tak robiłem po wyjściu z programu on zapisuje logi w pliku txt tyle, że nie wiem co dalej z tym zrobić.


Open Port, 3 zakładka zaptaszkoj UA (SA) otworz plik bin i start... jak znajdzie odpowiedni log wysyła do karty i odczytuje ponownie kartę

On sobie przerobił logi na .txt a wśród nich może lecz nie musi być Loga dla Twojej grupy , czyli np dzis aktywowalem kart i szukam logow z dnia dzisiejszego ( czyli jak aktywowalem wieczorem to szukam z tych godzin ) nie pamietam czy logi z nastepnego dnia aktywoja karte

program sluzy do Aktywacji i przesylania uprawnien , jak wyzej napisalem , i jest to legalne

PS: urzyj malinowy 1.7D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
pio27
Poziom 13
Poziom 13
Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 120
Ocena postów: 1
pio27
Poziom 13
Post#7 06 Lut 2009 23:47  Autor tematu   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


ja aktywowałem kartę 04.02 a logi znalazłem tylko z 03.02 i 05.02 szukałem i nie mogłem znaleźć z 04. Czyli to wystarczy?? zamykam program i już wszystko będzie działało??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
marci_n
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Radom
Dołączył: 02 Kwi 2003
Posty: 305
Pomógł: 13
marci_n
Poziom 16
Post#8 24 Kwi 2009 16:17    

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Podbije watek bo szkoda smiecic
Cytat:

On sobie przerobił logi na .txt a wśród nich może lecz nie musi być Loga dla Twojej grupy

A co zrobic jak masz logi w postaci txt a nie masz pliku bin? Lub gdy masz logi na stonie www to jak je wgrac?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
meloch
Poziom 21
Poziom 21
Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336
Pomógł: 56
Ocena postów: 4
meloch
Poziom 21
Post#9 24 Kwi 2009 19:29    

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Chłopacy, trzeba troszeczkę poszukać: http://upload.dvhk.pl/content.php?id=128817

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
marci_n
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Radom
Dołączył: 02 Kwi 2003
Posty: 305
Pomógł: 13
marci_n
Poziom 16
Post#10 24 Kwi 2009 19:47    

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


No wlasnie mam ten sam plik z dvhk ale tam nie ma nic na temat aktualizacji jak nie mas zpliku bin

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
meloch
Poziom 21
Poziom 21
Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336
Pomógł: 56
Ocena postów: 4
meloch
Poziom 21
Post#11 26 Kwi 2009 13:32    

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


W tym pliku masz w miarę aktualny zestaw logów oraz opis jak je wysyłać do karty. Czy próbowałeś posłać te logi?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
marci_n
Poziom 16
Poziom 16
Miasto: Radom
Dołączył: 02 Kwi 2003
Posty: 305
Pomógł: 13
marci_n
Poziom 16
Post#12 02 Maj 2009 10:47    

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Probowalem ale dupa zbita. Zamowilem inny programator i zobaczymy czy to cos da

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
c2h5oh
Moderator
Moderator
Miasto: Wyoming
Dołączył: 17 Wrz 2002
Posty: 5485
Pomógł: 337
Ocena postów: 8
c2h5oh
Moderator
Post#13 02 Maj 2009 10:56    

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Nie mam pojęcia po co robić takie kombinacje.
Kartę uaktywnia się przez internet. Nie potrzeba żadnych kombinacji.
Wypełniasz pola w formularzach, wysyłasz i gotowe.
Potem wkładasz kartę do jakiegokolwiek tunera z systemem Conax i cieszysz się z programów TnK.
Tylko nie pisz, że nie masz dostępu do internetu i nie możesz w ten sposób aktywować karty...:)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
GKVIDEO
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda
Miasto: "-"
Dołączył: 13 Lip 2004
Posty: 824
Pomógł: 62
Ocena postów: 7
GKVIDEO
Zasłużony dla elektroda
Post#14 02 Maj 2009 12:10    

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Temat zamykam myślę , że Kolega wyżej już wszystko w tym temacie napisał i nie ma potrzeby dalej go ciągnąć, pozdrawiam GKVIDEO

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kenwood DTF1 - aktywacja polsatu w tnk (9)
Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu (15)
Aktywacja karty Cyfrowego Polsatu (2)
Aktywacja starej karty Cyfrowego Polsatu (5)
Jak długo może potrwać aktywacja karty cyfra+? (9)
Odbiornik do karty TnK (3)
TNK dzielenie karty na 3 tunery... Opticum4060CX (19)
Dzielenie karty tnk na 2x Opticum 4060CX (1)
NXP256HD - nie czyta karty tnk (3)
Linbox 5558 nie widzi karty TNK (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl temat RSS