Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy
Author
Message
pio27
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 03 Feb 2009
Posts: 120

Post#1 Post from the author of the topic 06 Feb 2009 14:54   

aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


tak jak w temacie. Proszę o pomoc kogoś kto już miał kiedyś doczynienia z takim zestawem bo kompletnie nie wiem jak to zrobić

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Feb 2009 14:54   





Back to top
   
wicher44
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 24 Apr 2006
Posts: 200
Location: turek

Post#2 06 Feb 2009 18:53   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


A w ogóle to jest możliwe? To program do podbijania kart.

Helpful message? + -

Back to top
   
MrokDuszy
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 15 Jun 2006
Posts: 184
Location: Europa

Post#3 06 Feb 2009 20:09   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


wicher44 wrote:
A w ogóle to jest możliwe? To program do podbijania kart.
Nie podbijania , ale przesylania uprawnien logami , dla tych co nie maja orginalnego czytnika co przepuszcza uprawnienia , np philips z blokerem lub ferguson FTA z czytnikiem


pio27 wrote:
tak jak w temacie. Proszę o pomoc kogoś kto już miał kiedyś doczynienia z takim zestawem bo kompletnie nie wiem jak to zrobić
Zadnej filozofi nie ma sciagasz logi , wlaczasz program , otwierasz plik ( z logami jaki sciaglesz) dajesz send i tyle .

Helpful message? + -

Back to top
   
wicher44
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 24 Apr 2006
Posts: 200
Location: turek

Post#4 06 Feb 2009 20:16   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


MrokDuszy wrote:
wicher44 wrote:
A w ogóle to jest możliwe? To program do podbijania kart.
Nie podbijania , ale przesylania uprawnien logami , dla tych co nie maja orginalnego czytnika co przepuszcza uprawnienia , np philips z blokerem lub ferguson FTA z czytnikiem


Podbijanie = przesyłanie logów

Ale nie wiedziałem że można nim aktywować kartę TNK

Helpful message? + -

Back to top
   
pio27
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 03 Feb 2009
Posts: 120

Post#5 Post from the author of the topic 06 Feb 2009 21:02   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


no właśnie tak robiłem po wyjściu z programu on zapisuje logi w pliku txt tyle, że nie wiem co dalej z tym zrobić.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Feb 2009 21:02   





Back to top
   
MrokDuszy
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 15 Jun 2006
Posts: 184
Location: Europa

Post#6 06 Feb 2009 21:48   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


pio27 wrote:
no właśnie tak robiłem po wyjściu z programu on zapisuje logi w pliku txt tyle, że nie wiem co dalej z tym zrobić.


Open Port, 3 zakładka zaptaszkoj UA (SA) otworz plik bin i start... jak znajdzie odpowiedni log wysyła do karty i odczytuje ponownie kartę

On sobie przerobił logi na .txt a wśród nich może lecz nie musi być Loga dla Twojej grupy , czyli np dzis aktywowalem kart i szukam logow z dnia dzisiejszego ( czyli jak aktywowalem wieczorem to szukam z tych godzin ) nie pamietam czy logi z nastepnego dnia aktywoja karte

program sluzy do Aktywacji i przesylania uprawnien , jak wyzej napisalem , i jest to legalne

PS: urzyj malinowy 1.7D

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Feb 2009 21:48   





Back to top
   
pio27
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 03 Feb 2009
Posts: 120

Post#7 Post from the author of the topic 06 Feb 2009 23:47   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


ja aktywowałem kartę 04.02 a logi znalazłem tylko z 03.02 i 05.02 szukałem i nie mogłem znaleźć z 04. Czyli to wystarczy?? zamykam program i już wszystko będzie działało??

Helpful message? + -

Back to top
   
marci_n
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 02 Apr 2003
Posts: 303
Location: Radom

Post#8 24 Apr 2009 16:17   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Podbije watek bo szkoda smiecic
Quote:

On sobie przerobił logi na .txt a wśród nich może lecz nie musi być Loga dla Twojej grupy

A co zrobic jak masz logi w postaci txt a nie masz pliku bin? Lub gdy masz logi na stonie www to jak je wgrac?

Helpful message? + -

Back to top
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336

Post#9 24 Apr 2009 19:29   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Chłopacy, trzeba troszeczkę poszukać: http://upload.dvhk.pl/content.php?id=128817

Helpful message? + -

Back to top
   
marci_n
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 02 Apr 2003
Posts: 303
Location: Radom

Post#10 24 Apr 2009 19:47   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


No wlasnie mam ten sam plik z dvhk ale tam nie ma nic na temat aktualizacji jak nie mas zpliku bin

Helpful message? + -

Back to top
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Joined: 12 Aug 2005
Posts: 1336

Post#11 26 Apr 2009 13:32   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


W tym pliku masz w miarę aktualny zestaw logów oraz opis jak je wysyłać do karty. Czy próbowałeś posłać te logi?

Helpful message? + -

Back to top
   
marci_n
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 02 Apr 2003
Posts: 303
Location: Radom

Post#12 02 May 2009 10:47   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Probowalem ale dupa zbita. Zamowilem inny programator i zobaczymy czy to cos da

Helpful message? + -

Back to top
   
c2h5oh
Moderator
Moderator


Joined: 17 Sep 2002
Posts: 5422
Location: WOŁOMIN

Post#13 02 May 2009 10:56   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Nie mam pojęcia po co robić takie kombinacje.
Kartę uaktywnia się przez internet. Nie potrzeba żadnych kombinacji.
Wypełniasz pola w formularzach, wysyłasz i gotowe.
Potem wkładasz kartę do jakiegokolwiek tunera z systemem Conax i cieszysz się z programów TnK.
Tylko nie pisz, że nie masz dostępu do internetu i nie możesz w ten sposób aktywować karty...Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 May 2009 10:56   





Back to top
   
GKVIDEO
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 13 Jul 2004
Posts: 828
Location: "-"

Post#14 02 May 2009 12:10   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Temat zamykam myślę , że Kolega wyżej już wszystko w tym temacie napisał i nie ma potrzeby dalej go ciągnąć, pozdrawiam GKVIDEO

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy
Page 1 of 1
Similar topics
Kenwood DTF1 - aktywacja polsatu w tnk (9)
Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu (15)
Aktywacja karty Cyfrowego Polsatu (2)
Aktywacja starej karty Cyfrowego Polsatu (5)
Jak długo może potrwać aktywacja karty cyfra+? (9)
Odbiornik do karty TnK (3)
TNK dzielenie karty na 3 tunery... Opticum4060CX (19)
Dzielenie karty tnk na 2x Opticum 4060CX (1)
NXP256HD - nie czyta karty tnk (3)
Linbox 5558 nie widzi karty TNK (7)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl topic RSS feed