Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy
Autor
Wiadomość
pio27
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 121

Post#1 Post autora tematu 06 Lut 2009 14:54   

aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


tak jak w temacie. Proszę o pomoc kogoś kto już miał kiedyś doczynienia z takim zestawem bo kompletnie nie wiem jak to zrobić
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lut 2009 14:54   





Powrót do góry
   
wicher44
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 203
Miasto: turek

Post#2 06 Lut 2009 18:53   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


A w ogóle to jest możliwe? To program do podbijania kart.
Powrót do góry
   
MrokDuszy
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Cze 2006
Posty: 185
Miasto: Europa

Post#3 06 Lut 2009 20:09   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


wicher44 napisał:
A w ogóle to jest możliwe? To program do podbijania kart.
Nie podbijania , ale przesylania uprawnien logami , dla tych co nie maja orginalnego czytnika co przepuszcza uprawnienia , np philips z blokerem lub ferguson FTA z czytnikiem


pio27 napisał:
tak jak w temacie. Proszę o pomoc kogoś kto już miał kiedyś doczynienia z takim zestawem bo kompletnie nie wiem jak to zrobić
Zadnej filozofi nie ma sciagasz logi , wlaczasz program , otwierasz plik ( z logami jaki sciaglesz) dajesz send i tyle .
Powrót do góry
   
wicher44
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 24 Kwi 2006
Posty: 203
Miasto: turek

Post#4 06 Lut 2009 20:16   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


MrokDuszy napisał:
wicher44 napisał:
A w ogóle to jest możliwe? To program do podbijania kart.
Nie podbijania , ale przesylania uprawnien logami , dla tych co nie maja orginalnego czytnika co przepuszcza uprawnienia , np philips z blokerem lub ferguson FTA z czytnikiem


Podbijanie = przesyłanie logów

Ale nie wiedziałem że można nim aktywować kartę TNK
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lut 2009 20:16   





Powrót do góry
   
pio27
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 121

Post#5 Post autora tematu 06 Lut 2009 21:02   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


no właśnie tak robiłem po wyjściu z programu on zapisuje logi w pliku txt tyle, że nie wiem co dalej z tym zrobić.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lut 2009 21:02   





Powrót do góry
   
MrokDuszy
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Cze 2006
Posty: 185
Miasto: Europa

Post#6 06 Lut 2009 21:48   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


pio27 napisał:
no właśnie tak robiłem po wyjściu z programu on zapisuje logi w pliku txt tyle, że nie wiem co dalej z tym zrobić.


Open Port, 3 zakładka zaptaszkoj UA (SA) otworz plik bin i start... jak znajdzie odpowiedni log wysyła do karty i odczytuje ponownie kartę

On sobie przerobił logi na .txt a wśród nich może lecz nie musi być Loga dla Twojej grupy , czyli np dzis aktywowalem kart i szukam logow z dnia dzisiejszego ( czyli jak aktywowalem wieczorem to szukam z tych godzin ) nie pamietam czy logi z nastepnego dnia aktywoja karte

program sluzy do Aktywacji i przesylania uprawnien , jak wyzej napisalem , i jest to legalne

PS: urzyj malinowy 1.7D
Powrót do góry
   
pio27
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 121

Post#7 Post autora tematu 06 Lut 2009 23:47   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


ja aktywowałem kartę 04.02 a logi znalazłem tylko z 03.02 i 05.02 szukałem i nie mogłem znaleźć z 04. Czyli to wystarczy?? zamykam program i już wszystko będzie działało??
Powrót do góry
   
marci_n
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Kwi 2003
Posty: 300
Miasto: Radom

Post#8 24 Kwi 2009 16:17   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Podbije watek bo szkoda smiecic
Cytat:

On sobie przerobił logi na .txt a wśród nich może lecz nie musi być Loga dla Twojej grupy

A co zrobic jak masz logi w postaci txt a nie masz pliku bin? Lub gdy masz logi na stonie www to jak je wgrac?
Powrót do góry
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336

Post#9 24 Kwi 2009 19:29   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Chłopacy, trzeba troszeczkę poszukać: http://upload.dvhk.pl/content.php?id=128817
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Kwi 2009 19:29   





Powrót do góry
   
marci_n
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Kwi 2003
Posty: 300
Miasto: Radom

Post#10 24 Kwi 2009 19:47   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


No wlasnie mam ten sam plik z dvhk ale tam nie ma nic na temat aktualizacji jak nie mas zpliku bin
Powrót do góry
   
meloch
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 12 Sie 2005
Posty: 1336

Post#11 26 Kwi 2009 13:32   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


W tym pliku masz w miarę aktualny zestaw logów oraz opis jak je wysyłać do karty. Czy próbowałeś posłać te logi?
Powrót do góry
   
marci_n
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Kwi 2003
Posty: 300
Miasto: Radom

Post#12 02 Maj 2009 10:47   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Probowalem ale dupa zbita. Zamowilem inny programator i zobaczymy czy to cos da
Powrót do góry
   
c2h5oh
Moderator
Moderator


Dołączył: 17 Wrz 2002
Posty: 5397
Miasto: WOŁOMIN

Post#13 02 Maj 2009 10:56   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Nie mam pojęcia po co robić takie kombinacje.
Kartę uaktywnia się przez internet. Nie potrzeba żadnych kombinacji.
Wypełniasz pola w formularzach, wysyłasz i gotowe.
Potem wkładasz kartę do jakiegokolwiek tunera z systemem Conax i cieszysz się z programów TnK.
Tylko nie pisz, że nie masz dostępu do internetu i nie możesz w ten sposób aktywować karty...:)
Powrót do góry
   
GKVIDEO
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 13 Lip 2004
Posty: 835
Miasto: "-"

Post#14 02 Maj 2009 12:10   

Re: aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy


Temat zamykam myślę , że Kolega wyżej już wszystko w tym temacie napisał i nie ma potrzeby dalej go ciągnąć, pozdrawiam GKVIDEO
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> aktywacja karty TNK za pomocą prognamu malinowy
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kenwood DTF1 - aktywacja polsatu w tnk (9)
Aktywacja Karty Cyfrowego Polsatu (15)
Aktywacja karty Cyfrowego Polsatu (2)
Aktywacja starej karty Cyfrowego Polsatu (5)
Jak długo może potrwać aktywacja karty cyfra+? (9)
Odbiornik do karty TnK (3)
TNK dzielenie karty na 3 tunery... Opticum4060CX (19)
Dzielenie karty tnk na 2x Opticum 4060CX (1)
NXP256HD - nie czyta karty tnk (3)
Linbox 5558 nie widzi karty TNK (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.077 seconds

elektroda.pl temat RSS