Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Man F2000 bez tachografu. Który bezpiecznik wyjąć?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->Man F2000 bez tachografu. Który bezpiecznik wyjąć? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
cio1993
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: Rzeszów
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 17
cio1993
Poziom 6
Post#1 07 Lut 2009 15:37  Autor tematu   

Man F2000 bez tachografu


Można wyłączyć tachograf w Manie F2000. Słyszałem, że można wyjąć bezpiecznik i wtedy odłącza prędkościomierz, blokadę na 90km/h i właśnie tachograf.
Wie ktoś który to bezpiecznik?
Zna ktoś inny sposób na ,,pozbycie" się tachografu?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
arek880
Poziom 9
Poziom 9
Miasto: Poznań
Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 37
arek880
Poziom 9
Post#2 07 Lut 2009 18:32    

Re: Man F2000 bez tachografu


oj nie ładnie Kolego, z całym szacunkiem ale takich rzeczy się nie robi

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
cio1993
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: Rzeszów
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 17
cio1993
Poziom 6
Post#3 07 Lut 2009 22:21  Autor tematu   

Re: Man F2000 bez tachografu


ale niekiedy trzeba wyłączyć tachograf np.
-50km na baze a czasu zostało mało, a jak się przekroczy to przewalone bo ITD się przyłapie o czas i już mandacik:)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
cio1993
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: Rzeszów
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 17
cio1993
Poziom 6
Post#4 15 Lut 2009 19:58  Autor tematu   

Re: Man F2000 bez tachografu


Właśnie się dowiedziałem że trzeba wyjąć bezpiecznik nr. 12. Jest on do oświetlenia kabiny, prędkościomierza (wogóle nie działa) i właśnie tachograf. Także po wyjęciu nie ma blokady 90km/h więc trzeba uważać żeby zbytnio 90 nie przekraczać. Przed włożeniem bezpiecznika spowrotem należy otworzyć tachograf i przejechać kilka metrów, bo tachograf momentalnie skoczy do góry. Później powinno wszystko działać.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Man F2000 bez tachografu. Który bezpiecznik wyjąć?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Man F2000 - Man F2000 skrzynia EATON 12316- opis błedów (1)
MAN F2000 - Programowanie pilota od sterowania poduszkami w MAN F2000 (2)
MAN F2000 Schemat świateł pozycyjnych różnica L=1,3A P=2,5A-pali bezpiecznik (9)
Man 26.403 - Man f2000 - wskaźnik ciśnienia oleju na maxa. (2)
Man f2000 - ciężkie odpalanie (2)
Man F2000 kontrolka ładowania (6)
[MAN F2000] Pytanie o EHAB (1)
MAN F2000 - Niedziałający retarder (9)
Man f2000 poziomwanie oś wleczona (12)
Man F2000 nie poziomuje autmatycznie (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.067 seconds

elektroda.pl temat RSS