Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

ATI Catalyst Control Center 9.1 - brak obrazu po instalacji


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> ATI Catalyst Control Center 9.1 - brak obrazu po instalacji
Author
Message
martinbbor
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 26 Apr 2007
Posts: 73
Location: Biały Bór

Post#1 Post from the author of the topic 08 Feb 2009 21:33   

ATI Catalyst Control Center 9.1 - brak obrazu po instalacji


Witam.
Na chwilę obecną CCC w wersji 9.1 jest najnowszą paczką sterowników do kart ATI więc postanowiłem ją zainstalować.

Posiadam kartę Sapphire Radeon HD3870, system Windows Xp Home Edition SP3. Gdy pakiet zaczął się instalować nastąpił błąd z jedną z usług ATI - svhost czy coś takiego i instalacja została zamknięta... Postanowiłem więc wywalić wszystko ręcznie. Przy instalacji znów błąd - tym razem z plikiem setup.exe (ale gdzie on jest to nie wiadomo, brak informacji). Wtedy odinstalowałem całą kartę z urządzeń i wyczyściłem rejestr. Ponownie przystąpiłem do instalacji pakietu 9.1 - tym razem sukces. Robię restart kompa. Logo ładowania systemu przeszło, jest ok. Czekam na ekran wyboru użytkownika i ... nic. Monitor sygnalizuje brak sygnału. 2x próbowałem (przywracałem system) ale ciągle to samo...

Proszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam

Cinek

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Feb 2009 21:33   





Back to top
   
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 11 Nov 2005
Posts: 10270
Location: Leszno

Post#2 08 Feb 2009 22:03   

Re: ATI Catalyst Control Center 9.1 - brak obrazu po instala


W trybie awaryjnym problem również występuje ? Napisz dokładnie jaki monitor posiadasz (model). Nie zaszkodzi jak przeczyścisz także slot karty graficznej na płycie głównej.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Feb 2009 22:03   





Back to top
   
martinbbor
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 26 Apr 2007
Posts: 73
Location: Biały Bór

Post#3 Post from the author of the topic 08 Feb 2009 22:11   

Re: ATI Catalyst Control Center 9.1 - brak obrazu po instala


nie nie, w awaryjnym jest OK. To właśnie przez awaryjny uruchomiłem kompa i zrobiłem przywracanie systemu. Mój monitor to Actina L730C-P (LCD)

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Feb 2009 22:11   





Back to top
   
szczerbol123
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 04 Oct 2008
Posts: 14

Post#4 08 Feb 2009 22:20   

Re: ATI Catalyst Control Center 9.1 - brak obrazu po instala


moim zdaniem lepiej zainstaluj starsza wersje. ja tez zawsze miałem z catalystem problemy i zainstalowałęm omega drivers:) smiga idealnie

Helpful message? + -

Back to top
   
martinbbor
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 26 Apr 2007
Posts: 73
Location: Biały Bór

Post#5 Post from the author of the topic 10 Feb 2009 12:49   

Re: ATI Catalyst Control Center 9.1 - brak obrazu po instala


Problem rozwiązany. Do karty graficznej mam jeszcze dopięty telewizor pod hdmi i widocznie karta uznała go za domyślny - stąd brak obrazu. Pierwszy raz miałem coś takiego. Wcześniej jak instalowałem te pakiety to na podpiętym drugim ekranie jak i monitorze było zawsze wszystko ok po instalacji... Dziękuję za zainteresowanie tematem.

Pozdrawiam
Cinek

Myślę, że wątek można zamknąć.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> ATI Catalyst Control Center 9.1 - brak obrazu po instalacji
Page 1 of 1
Similar topics
ATI Catalyst Control Center - ,,błąd instalacji pakietu\'\' (1)
ATI Catalyst Control Center v. 1.2.2044.226 brak spolszczeni (3)
ATI Radeon X1050 Series - ATI Catalyst Control Center restart komputera (5)
ATI Catalyst Control Center (3)
Problem z Ati x700 i Catalyst control center. (12)
ATI Radon 9550 - Catalyst Control Center (6)
Jak przywrócić usunięty ATI Catalyst Control Center? (2)
ATI Radeon X1250 - nie działa Catalyst Control Center (2)
AMD Radeon HD 4850 - Brak możliwości zmian taktowania w Catalyst Control Center. (1)
Catalyst Control Center Problem. (1)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.067 seconds

elektroda.pl topic RSS feed