Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



licznik passat b5 lub audi a4


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->licznik passat b5 lub audi a4 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
sladi
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: świetokrzyskie
Dołączył: 06 Mar 2006
Posty: 263
Pomógł: 11
Ocena postów: 15
sladi
Poziom 15
Post#1 08 Lut 2009 22:44  Autor tematu   

licznik passat b5 lub audi a4


witam. moze mi ktos podpowie czy jest mozliwoasc zmiany kawałka wsadu do licznika chodzi mi o zmiane predkosci mil na kilometry zeby nie oszukiweło po zmianie tarczki. który to wiersz i czy nie ma do niego jakis odwołan?licznik VDO ewentualnie zmiana całego licznika na polski tylko jak dopasowac nowy licznik do sterownika silnika . kod immo oczywiscie mam tak ze to chyba w pełni legalne. z góry dzieki

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
adam7009
Poziom 23
Poziom 23
Dołączył: 24 Sty 2008
Posty: 2925
Pomógł: 343
Ocena postów: 28
adam7009
Poziom 23
Post#2 08 Lut 2009 22:48    

Re: licznik passat b5 lub audi a4


zmieniasz kodowanie i po sprawie

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
sladi
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: świetokrzyskie
Dołączył: 06 Mar 2006
Posty: 263
Pomógł: 11
Ocena postów: 15
sladi
Poziom 15
Post#3 09 Lut 2009 22:55  Autor tematu   

Re: licznik passat b5 lub audi a4


z tym kodowaniem to chyba mi zle podpowiadasz bo jesli sie je zmieni to sie zmienia tylko mile na kilometry w wyswietlaczu a szybkosciomierz nie ma nic do tego....to juz prubowałem. trzeba cos w wsadzie pozmieniac lub cały licznik

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wezel
Poziom 8
Poziom 8
Dołączył: 22 Sty 2004
Posty: 26
Ocena postów: 4
wezel
Poziom 8
Post#4 06 Paź 2009 21:31    

Re: licznik passat b5 lub audi a4


Witam podepne sie z moim problemem

Chcialem podlaczyc nawigacje beckera w audi a4 1.8 rok 97. Wpialem sie z sygnalem predkosci pod zolta kostke zegarow pin 6 (Vehicle speed signal 1) wyprowadzilem ja do kostki ISO pin 1 (sygnal GAL). Uruchamiam silnik i przestal dzialac obrotomierz i pokazuje kontrolke oleju reszta blatu dziala. Wypialem ten przewod tak jak bylo i dalej to samo nie dziala obrotomierz i zapala sie kontrolka. Co sie dzieje?? zegary sa sprawne bo podlaczalem stary licznik i ta sama historia. Na Vagu nie ma bledow ale przy pomiarach tez nie pokazuje predkosci obrotowej.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mars212
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Odolanów
Dołączył: 26 Lis 2003
Posty: 399
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
mars212
Poziom 17
Post#5 07 Paź 2009 00:49    

Re: licznik passat b5 lub audi a4


sladi napisał:
z tym kodowaniem to chyba mi zle podpowiadasz bo jesli sie je zmieni to sie zmienia tylko mile na kilometry w wyswietlaczu a szybkosciomierz nie ma nic do tego....to juz prubowałem. trzeba cos w wsadzie pozmieniac lub cały licznik




Chłopie, TYLKO KODOWANIE I TO WSZYSTKO. Wskazanie zmienia ci się z mil na KM , a wskaznik prędkości działa tak samo, co chcesz mu zmieniać???? Przecież jak nie zmieniasz tarcz wskaznika , lub masz tak samo skalowane to nic nie ruszaj! Chyba, że zastosowałeś inne tarcze to już radzę cały wsadzik zmienić... część wsadu możesz kombinować biorąc pod uwagę przebieg....

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> licznik passat b5 lub audi a4
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kupię licznik elektroniczny passat B4 lub VW T4 96r. (1)
licznik vw passat b5fl 2003 oraz audi a4 b5 2000 r (13)
Passat B5 - Immo Licznik Wymiana Passat B5 1.6 1997 (3)
Audi 80 Licznik. Jak można wyjąć licznik? (16)
Passat/b5/sedan - licznik z fis passat b5 (7)
Audi A6 C5 - Jak podłączyć licznik od Audi A6 C5 na stole (na krótko) (2)
Passat\'98 licznik (15)
Licznik Passat 91\' (4)
Licznik Passat B3 (5)
VW passat b5 licznik (9)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.062 seconds

elektroda.pl temat RSS