X

licznik passat b5 lub audi a4

08 Feb 2009 22:44 SLsladi
  • #1 08 Feb 2009 22:44
    sladi
    Level 16  
    Posts: 263 | Help: 11
    • Location: świetokrzyskie
    Helpful post? (0)
    witam. moze mi ktos podpowie czy jest mozliwoasc zmiany kawałka wsadu do licznika chodzi mi o zmiane predkosci mil na kilometry zeby nie oszukiweło po zmianie tarczki. który to wiersz i czy nie ma do niego jakis odwołan?licznik VDO ewentualnie zmiana całego licznika na polski tylko jak dopasowac nowy licznik do sterownika silnika . kod immo oczywiscie mam tak ze to chyba w pełni legalne. z góry dzieki
  • #2 08 Feb 2009 22:48
    adam7009
    Level 36  
    Posts: 2926 | Help: 343
    Helpful post? (0)
    zmieniasz kodowanie i po sprawie
  • #3 09 Feb 2009 22:55
    sladi
    Level 16  
    Posts: 263 | Help: 11
    • Location: świetokrzyskie
    Topic author Helpful post? (0)
    z tym kodowaniem to chyba mi zle podpowiadasz bo jesli sie je zmieni to sie zmienia tylko mile na kilometry w wyswietlaczu a szybkosciomierz nie ma nic do tego....to juz prubowałem. trzeba cos w wsadzie pozmieniac lub cały licznik
  • #4 06 Oct 2009 21:31
    wezel
    Level 10  
    Posts: 26 | Help: 0
    Helpful post? (0)
    Witam podepne sie z moim problemem

    Chcialem podlaczyc nawigacje beckera w audi a4 1.8 rok 97. Wpialem sie z sygnalem predkosci pod zolta kostke zegarow pin 6 (Vehicle speed signal 1) wyprowadzilem ja do kostki ISO pin 1 (sygnal GAL). Uruchamiam silnik i przestal dzialac obrotomierz i pokazuje kontrolke oleju reszta blatu dziala. Wypialem ten przewod tak jak bylo i dalej to samo nie dziala obrotomierz i zapala sie kontrolka. Co sie dzieje?? zegary sa sprawne bo podlaczalem stary licznik i ta sama historia. Na Vagu nie ma bledow ale przy pomiarach tez nie pokazuje predkosci obrotowej.
  • #5 07 Oct 2009 00:49
    mars212
    Level 18  
    Posts: 399 | Help: 2
    • Location: Odolanów
    Helpful post? (-1)
    sladi wrote:
    z tym kodowaniem to chyba mi zle podpowiadasz bo jesli sie je zmieni to sie zmienia tylko mile na kilometry w wyswietlaczu a szybkosciomierz nie ma nic do tego....to juz prubowałem. trzeba cos w wsadzie pozmieniac lub cały licznik




    Chłopie, TYLKO KODOWANIE I TO WSZYSTKO. Wskazanie zmienia ci się z mil na KM , a wskaznik prędkości działa tak samo, co chcesz mu zmieniać???? Przecież jak nie zmieniasz tarcz wskaznika , lub masz tak samo skalowane to nic nie ruszaj! Chyba, że zastosowałeś inne tarcze to już radzę cały wsadzik zmienić... część wsadu możesz kombinować biorąc pod uwagę przebieg....
Mouser  Search 4 million + Products
Browse Products