Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



licznik passat b5 lub audi a4


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->licznik passat b5 lub audi a4 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochody
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
sladi
Poziom 16
Miasto: świetokrzyskie
Dołączył: 06 Mar 2006
Posty: 263
Pomógł: 11
Ocena postów: 18
sladi
Poziom 16
Post#1 08 Lut 2009 22:44  Autor tematu   

licznik passat b5 lub audi a4


witam. moze mi ktos podpowie czy jest mozliwoasc zmiany kawałka wsadu do licznika chodzi mi o zmiane predkosci mil na kilometry zeby nie oszukiweło po zmianie tarczki. który to wiersz i czy nie ma do niego jakis odwołan?licznik VDO ewentualnie zmiana całego licznika na polski tylko jak dopasowac nowy licznik do sterownika silnika . kod immo oczywiscie mam tak ze to chyba w pełni legalne. z góry dzieki

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
adam7009
Poziom 36
Dołączył: 24 Sty 2008
Posty: 2926
Pomógł: 343
Ocena postów: 49
adam7009
Poziom 36
Post#2 08 Lut 2009 22:48    

Re: licznik passat b5 lub audi a4


zmieniasz kodowanie i po sprawie

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
sladi
Poziom 16
Miasto: świetokrzyskie
Dołączył: 06 Mar 2006
Posty: 263
Pomógł: 11
Ocena postów: 18
sladi
Poziom 16
Post#3 09 Lut 2009 22:55  Autor tematu   

Re: licznik passat b5 lub audi a4


z tym kodowaniem to chyba mi zle podpowiadasz bo jesli sie je zmieni to sie zmienia tylko mile na kilometry w wyswietlaczu a szybkosciomierz nie ma nic do tego....to juz prubowałem. trzeba cos w wsadzie pozmieniac lub cały licznik

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wezel
Poziom 10
Dołączył: 22 Sty 2004
Posty: 26
Ocena postów: 4
wezel
Poziom 10
Post#4 06 Paź 2009 21:31    

Re: licznik passat b5 lub audi a4


Witam podepne sie z moim problemem

Chcialem podlaczyc nawigacje beckera w audi a4 1.8 rok 97. Wpialem sie z sygnalem predkosci pod zolta kostke zegarow pin 6 (Vehicle speed signal 1) wyprowadzilem ja do kostki ISO pin 1 (sygnal GAL). Uruchamiam silnik i przestal dzialac obrotomierz i pokazuje kontrolke oleju reszta blatu dziala. Wypialem ten przewod tak jak bylo i dalej to samo nie dziala obrotomierz i zapala sie kontrolka. Co sie dzieje?? zegary sa sprawne bo podlaczalem stary licznik i ta sama historia. Na Vagu nie ma bledow ale przy pomiarach tez nie pokazuje predkosci obrotowej.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mars212
Poziom 18
Miasto: Odolanów
Dołączył: 26 Lis 2003
Posty: 399
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
mars212
Poziom 18
Post#5 07 Paź 2009 00:49    

Re: licznik passat b5 lub audi a4


sladi napisał:
z tym kodowaniem to chyba mi zle podpowiadasz bo jesli sie je zmieni to sie zmienia tylko mile na kilometry w wyswietlaczu a szybkosciomierz nie ma nic do tego....to juz prubowałem. trzeba cos w wsadzie pozmieniac lub cały licznik




Chłopie, TYLKO KODOWANIE I TO WSZYSTKO. Wskazanie zmienia ci się z mil na KM , a wskaznik prędkości działa tak samo, co chcesz mu zmieniać???? Przecież jak nie zmieniasz tarcz wskaznika , lub masz tak samo skalowane to nic nie ruszaj! Chyba, że zastosowałeś inne tarcze to już radzę cały wsadzik zmienić... część wsadu możesz kombinować biorąc pod uwagę przebieg....

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> licznik passat b5 lub audi a4
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kupię licznik elektroniczny passat B4 lub VW T4 96r. (1)
licznik vw passat b5fl 2003 oraz audi a4 b5 2000 r (13)
Passat B5 - Immo Licznik Wymiana Passat B5 1.6 1997 (3)
Audi 80 Licznik. Jak można wyjąć licznik? (16)
Passat/b5/sedan - licznik z fis passat b5 (7)
Audi A6 C5 - Jak podłączyć licznik od Audi A6 C5 na stole (na krótko) (2)
Passat\'98 licznik (15)
Licznik Passat 91\' (4)
Licznik Passat B3 (5)
VW passat b5 licznik (9)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.184 seconds

elektroda.pl temat RSS