Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

licznik passat b5 lub audi a4


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> licznik passat b5 lub audi a4
Author
Message
sladi
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 06 Mar 2006
Posts: 264
Location: świetokrzyskie

Post#1 Post from the author of the topic 08 Feb 2009 22:44   

licznik passat b5 lub audi a4


witam. moze mi ktos podpowie czy jest mozliwoasc zmiany kawałka wsadu do licznika chodzi mi o zmiane predkosci mil na kilometry zeby nie oszukiweło po zmianie tarczki. który to wiersz i czy nie ma do niego jakis odwołan?licznik VDO ewentualnie zmiana całego licznika na polski tylko jak dopasowac nowy licznik do sterownika silnika . kod immo oczywiscie mam tak ze to chyba w pełni legalne. z góry dzieki

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Feb 2009 22:44   





Back to top
   
adam7009
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 24 Jan 2008
Posts: 2925

Post#2 08 Feb 2009 22:48   

Re: licznik passat b5 lub audi a4


zmieniasz kodowanie i po sprawie

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Feb 2009 22:48   





Back to top
   
sladi
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 06 Mar 2006
Posts: 264
Location: świetokrzyskie

Post#3 Post from the author of the topic 09 Feb 2009 22:55   

Re: licznik passat b5 lub audi a4


z tym kodowaniem to chyba mi zle podpowiadasz bo jesli sie je zmieni to sie zmienia tylko mile na kilometry w wyswietlaczu a szybkosciomierz nie ma nic do tego....to juz prubowałem. trzeba cos w wsadzie pozmieniac lub cały licznik

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Feb 2009 22:55   





Back to top
   
wezel
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 22 Jan 2004
Posts: 26

Post#4 06 Oct 2009 21:31   

Re: licznik passat b5 lub audi a4


Witam podepne sie z moim problemem

Chcialem podlaczyc nawigacje beckera w audi a4 1.8 rok 97. Wpialem sie z sygnalem predkosci pod zolta kostke zegarow pin 6 (Vehicle speed signal 1) wyprowadzilem ja do kostki ISO pin 1 (sygnal GAL). Uruchamiam silnik i przestal dzialac obrotomierz i pokazuje kontrolke oleju reszta blatu dziala. Wypialem ten przewod tak jak bylo i dalej to samo nie dziala obrotomierz i zapala sie kontrolka. Co sie dzieje?? zegary sa sprawne bo podlaczalem stary licznik i ta sama historia. Na Vagu nie ma bledow ale przy pomiarach tez nie pokazuje predkosci obrotowej.

Helpful message? + -

Back to top
   
mars212
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 26 Nov 2003
Posts: 399
Location: Odolanów

Post#5 07 Oct 2009 00:49   

Re: licznik passat b5 lub audi a4


sladi wrote:
z tym kodowaniem to chyba mi zle podpowiadasz bo jesli sie je zmieni to sie zmienia tylko mile na kilometry w wyswietlaczu a szybkosciomierz nie ma nic do tego....to juz prubowałem. trzeba cos w wsadzie pozmieniac lub cały licznik




Chłopie, TYLKO KODOWANIE I TO WSZYSTKO. Wskazanie zmienia ci się z mil na KM , a wskaznik prędkości działa tak samo, co chcesz mu zmieniać???? Przecież jak nie zmieniasz tarcz wskaznika , lub masz tak samo skalowane to nic nie ruszaj! Chyba, że zastosowałeś inne tarcze to już radzę cały wsadzik zmienić... część wsadu możesz kombinować biorąc pod uwagę przebieg....

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> licznik passat b5 lub audi a4
Page 1 of 1
Similar topics
Kupię licznik elektroniczny passat B4 lub VW T4 96r. (1)
licznik vw passat b5fl 2003 oraz audi a4 b5 2000 r (13)
Passat B5 - Immo Licznik Wymiana Passat B5 1.6 1997 (3)
Audi 80 Licznik. Jak można wyjąć licznik? (16)
Passat/b5/sedan - licznik z fis passat b5 (7)
Audi A6 C5 - Jak podłączyć licznik od Audi A6 C5 na stole (na krótko) (2)
Passat\'98 licznik (15)
Licznik Passat 91\' (4)
Licznik Passat B3 (5)
VW passat b5 licznik (9)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.037 seconds

elektroda.pl topic RSS feed