Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

licznik passat b5 lub audi a4


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> licznik passat b5 lub audi a4
Autor
Wiadomość
sladi
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 06 Mar 2006
Posty: 270
Miasto: świetokrzyskie

Post#1 Post autora tematu 08 Lut 2009 23:44   

licznik passat b5 lub audi a4


witam. moze mi ktos podpowie czy jest mozliwoasc zmiany kawałka wsadu do licznika chodzi mi o zmiane predkosci mil na kilometry zeby nie oszukiweło po zmianie tarczki. który to wiersz i czy nie ma do niego jakis odwołan?licznik VDO ewentualnie zmiana całego licznika na polski tylko jak dopasowac nowy licznik do sterownika silnika . kod immo oczywiscie mam tak ze to chyba w pełni legalne. z góry dzieki
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Lut 2009 23:44   





Powrót do góry
   
adam7009
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 24 Sty 2008
Posty: 2937

Post#2 08 Lut 2009 23:48   

Re: licznik passat b5 lub audi a4


zmieniasz kodowanie i po sprawie
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Lut 2009 23:48   





Powrót do góry
   
sladi
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 06 Mar 2006
Posty: 270
Miasto: świetokrzyskie

Post#3 Post autora tematu 09 Lut 2009 23:55   

Re: licznik passat b5 lub audi a4


z tym kodowaniem to chyba mi zle podpowiadasz bo jesli sie je zmieni to sie zmienia tylko mile na kilometry w wyswietlaczu a szybkosciomierz nie ma nic do tego....to juz prubowałem. trzeba cos w wsadzie pozmieniac lub cały licznik
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Lut 2009 23:55   





Powrót do góry
   
wezel
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 22 Sty 2004
Posty: 26

Post#4 06 Paź 2009 21:31   

Re: licznik passat b5 lub audi a4


Witam podepne sie z moim problemem

Chcialem podlaczyc nawigacje beckera w audi a4 1.8 rok 97. Wpialem sie z sygnalem predkosci pod zolta kostke zegarow pin 6 (Vehicle speed signal 1) wyprowadzilem ja do kostki ISO pin 1 (sygnal GAL). Uruchamiam silnik i przestal dzialac obrotomierz i pokazuje kontrolke oleju reszta blatu dziala. Wypialem ten przewod tak jak bylo i dalej to samo nie dziala obrotomierz i zapala sie kontrolka. Co sie dzieje?? zegary sa sprawne bo podlaczalem stary licznik i ta sama historia. Na Vagu nie ma bledow ale przy pomiarach tez nie pokazuje predkosci obrotowej.
Powrót do góry
   
mars212
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 26 Lis 2003
Posty: 399
Miasto: Odolanów

Post#5 07 Paź 2009 00:49   

Re: licznik passat b5 lub audi a4


sladi napisał:
z tym kodowaniem to chyba mi zle podpowiadasz bo jesli sie je zmieni to sie zmienia tylko mile na kilometry w wyswietlaczu a szybkosciomierz nie ma nic do tego....to juz prubowałem. trzeba cos w wsadzie pozmieniac lub cały licznik




Chłopie, TYLKO KODOWANIE I TO WSZYSTKO. Wskazanie zmienia ci się z mil na KM , a wskaznik prędkości działa tak samo, co chcesz mu zmieniać???? Przecież jak nie zmieniasz tarcz wskaznika , lub masz tak samo skalowane to nic nie ruszaj! Chyba, że zastosowałeś inne tarcze to już radzę cały wsadzik zmienić... część wsadu możesz kombinować biorąc pod uwagę przebieg....
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> licznik passat b5 lub audi a4
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony