FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Połączenie Peceta Xp z Laptopem Win95 przez kabel COM Jak???

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> Połączenie Peceta Xp z Laptopem Win95 przez kabel COM Jak???
Author
Poziom 6
Poziom 6

Post#1 Post from the author of the topic 11 Feb 2009 21:57   

Re: Połączenie Peceta Xp z Laptopem Win95 przez kabel COM Ja

Witam, mam pewien problem otóż znalazłem w piwnicy starego notebooka firmy Toshiba T213OCS. Mam parę pytań bo kompletnie się na tym nie znam. Ma wgranego Windowsa 95 - niemiecką wersje. Posiada procesor 486DX4 75MHz, 32 MB RAM-u i dysk 1 GB ma wejścia: 1x serial, 1xParallel: (ECP) Output / Bi-Directional, 2xPCMCI, SVGA Monitor: SVGA 15 pin, Fdd 1,44, PS/2 Keyboard. Laptop jest bez CD-Romu.

Po pierwsze chciałbym zainstalować jakieś gry np. dooma 1 i 2 na dyskietce się nie zmieści, jak go zainstalować doom ma ponad 20 mb.

Mam kabel COM. Podobno nie jest potrzebny Norton Commander, można w sposób windowsowy, jakoś skonfigurować. Kompa mam na XP a lapka na 95 Windows - Niemiecka wersja.

Największy problem jest taki otóź znalazłem jak skonfigurować połączenie na Win95, ale że jest niemiecka wersja nie mogę znależć Ikony.. Może ktoś wie jak to zrobić za pomocą "Uruchom". Mogę źle gadać, ale kompletnie się na tym nie znam
:cry:

Proszę o pomoc tych, którzy już to kiedyś robili albo wiedzą jak to zrobić.

Z góry serdecznie dziękuje.

Dodano po 1 [minuty]:

Albo przez tego Nortona Comandera, ale prosił bym żeby mi to ktoś napisał krok po kroku, bardzo dziękuje z góry.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 11 Feb 2009 21:57   

Back to top

Elsoft
Poziom 10
Poziom 10

Post#2 13 Feb 2009 22:56   

Re: Połączenie Peceta Xp z Laptopem Win95 przez kabel COM Ja

Po RS232 będzie strasznie wolno... Trochę szybciej będzie po LPT, kabel jak tu: http://www.hardwarebook.info/LapLink/InterLink_Parallel
Do połączenia polecam Totalcommandera (polecenie Sieć / PORT)
Ja na twoim miejscu wyjąłbym dysk z laptopa i podłączył do PC za pomocą interfejsu na usb lub innej przejściówki...
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> Połączenie Peceta Xp z Laptopem Win95 przez kabel COM Jak???
Page 1 of 1
Similar topics
Połączenie 2 PC przez COM (RS 232C) (8)
jak ustawić połączenie sieciowe w Win95? (3)
Konfiguracja drukarki z laptopem przez połączenie AD-HOC (1)
połączenie routera ADSL z laptopem przez Bluetooth (1)
Połączenie PC z laptopem. Udostępnienie internetu. Port COM? (3)
Asus Oplay HD2 połączenie przez USB 3.0 z Laptopem - jak? (3)
znowu połączenie przez com (3)
Połączenie dwóch koompów przez com (19)
Notebook i PC - połączenie przez port COM (8)
Połączenie laptopa z pc przez port com (6)

Page generation time: 0.047 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed