FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

cinquecento 900 wtrysk - problem z zapłonem

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> cinquecento 900 wtrysk - problem z zapłonem
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#1 Post from the author of the topic 11 Feb 2009 23:24   

cinquecento 900 wtrysk - problem z zapłonem

Witam. W moim cieniasie mam taki problem, że czasami (choć ostatnio coraz częściej) silnik mi przerywa. Parę razy udało mi się złapać go z tą dolegliwością na jałowym i wygląda to jakby na jeden cylinder nie palił, wydaje mi się że trzeci. Na początku wymieniłem kable, potem świece, nawet cewkę i nic. Co ciekawe jak chodzi nierówno i zdejmę mu fajkę z tej trzeciej świecy to zaczyna iskra skakać na świece i chodzi równo. No a nie chce mi się wierzyć żeby miał na starych świecach jak i na nowych takie samo przebicie. Podejrzewam, że może puszczać gwint na głowicy ale nie jestem pewny. Co koledzy sądzicie o tym?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 11 Feb 2009 23:24   

Back to top

gogo4
Poziom 14
Poziom 14

Post#2 11 Feb 2009 23:31   

Re: cinquecento 900 wtrysk - problem z zapłonem

A wyciągałeś tę nową świecę z trzeciego cylindra?. Jeżeli nie to zrób to i patrz czy nie jest zaolejona, nadmiernie zasyfiona nagarem, sadzą itp. Przyczyną mogą być umierające pierścienie na tym cylindrze przez co do cylindra dostaje się olej i zanieczyszcza świecę, co z kolei może być przyczyna przebicia lub słabej iskry.

Pozdr
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 11 Feb 2009 23:31   

Back to top

booboo28
Poziom 2
Poziom 2

Post#3 Post from the author of the topic 11 Feb 2009 23:46   

Na starych świecach była nieźle zasyfiona, na nowych jeżdżę jakieś 1,5 miesiąca ale narazie wygląda dobrze, co jednak nie wyklucza opcji kolegi.

dzięks
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 11 Feb 2009 23:46   

Back to top

booboo28
Poziom 2
Poziom 2

Post#4 Post from the author of the topic 19 Feb 2009 11:27   

Dałem auto do warsztatu, rozebrali silnik, pierścienie i zawory są OK, sprężanie ma dobre, a nadal silnik przerywa. Przydałoby się pod diagnostykę ale nikt nie chcę mi cinkusa podłączyć, że ponoć nic to nie daje. Zapłon już cały wymieniłem i sprawdzałem miernikiem wszystko po 1000 razy.To musi być coś z osprzętem raczej ale nie mam pojęcia co. Wymyślcie coś bo ja już zgłupiałem.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> cinquecento 900 wtrysk - problem z zapłonem
Page 1 of 1
Similar topics
FIAT CINQUECENTO 900 - PROBLEM Z ładowaniem? (8)
cinquecento 900 problem z iskrą (8)
Cinquecento 900 - problem z zapalaniem (4)
problem z Cinquecento 900 (2)
Problem z zapłonem cinquecento 1,1 :( (7)
fiat cinquecento 900 lejący wtrysk benzyny po zaplonie (15)
Cinquecento 900 problemy z zapłonem (2)
Cinquecento 900 Wtrysk - problem z rozruchem na ciepło (30)
Cinquecento 900 problem z zapłonem (7)
fiat cinquecento 900 problem na wolnych obrotach (9)

Page generation time: 0.156 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony