FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Pobór prądu przez Axton c409

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> CarAudio Generally -> Pobór prądu przez Axton c409
Author
Poziom 4
Poziom 4

Post#1 Post from the author of the topic 12 Feb 2009 23:46   

Pobór prądu przez Axton c409

Witam . Mam taki pytanie ile moze złuzywac pradu taki wzmacniacz gdy auto jest wyłaczone radio tez . Czy np przez noc moze rozladowac akumulator. I ewentualnie jak mozna zastosowac jakis wlacznik/wyłacznik tego wzmacniacza na glawnyk kablu zasilajacym ?? w sklepie elektronicznym powiedzieli ze jest to niewykonalne poniewaz kabel jest 20mm^2 a wzmacniacz z tego co sie orietuje to 2x25A a bedzie zmostkowany czyli pewnie 50A. Ewentualnie prosze o link to takiego przelacznika . Pozdrawiam i z gory dziekuje za odp
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 12 Feb 2009 23:46   

Back to top

pita1988
Poziom 21
Poziom 21

Post#2 12 Feb 2009 23:57   

Re: Pobór prądu przez Axton c409

Mi wychodzi ze pobor pradu axtona to 20A Nie wiem skad wytrzasnales te 50A??
Moze rozladowac i to bedzie zalezne jaki to akumulator,w jakim stanie jest i ile pradu jest z niego obierane.
Po co ty chces ten wylacznik zakladac?? Jest takie cos jak ''REM'' i po wylaczeniu radia wzmacniacz sie wylacza.
Zapamietaj ze nie zaklada sie przelacznikow na kablu zasilajacym nie spotkalem sie jeszcze z takim czyms...
Back to top

dawidcom
Poziom 4
Poziom 4

Post#3 Post from the author of the topic 13 Feb 2009 00:04   

nie no je nie wiem ile bedzie mial. tylko gdzies pisalo ze ze ma 2x 25A . to wydawalo mi sie ze jak bedzie zmostkowany to bedzie bral 50 A. ale ja nie mam o tym pojecia . Ale wydaje mi sie ze rem nie wylacza calkowicie wzmacniacza. Bo z tego co pamietam u brata to dioda jakas sie tam na nim swiecila czyli cos pradu bierze. aku jest nowy 72Ah chyba bo mam diesela. czyli jak to jest ?? jesli jest ten rem i radio sie wylacza to wzmacniacz wtedy calkowicie nic nie bierze pradu?? a na tym rem mozna wylaczni zalozyc zeby czasem sobie wylaczac sprzet ??
Back to top

pita1988
Poziom 21
Poziom 21

Post#4 13 Feb 2009 00:22   

2x25A To on ma bezpieczniki ;)
To jak masz ten wzmacniacz podlaczony ??Wylaczasz radio i co...wzmacniacz dalej wlaczony jest??
Od tego jest ''REM" zeby po wylaczeniu radia wylaczal sie rowniez wzmacniacz.I wtedy nie pobiera pradu ;)
A zapytam wiesz o czym mowa? (chodzi mi ''REM'')

dawidcom wrote:
....a na tym rem mozna wylaczni zalozyc zeby czasem sobie wylaczac sprzet ??

Nie rozumiem:|
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Feb 2009 00:22   

Back to top

dawidcom
Poziom 4
Poziom 4

Post#5 Post from the author of the topic 13 Feb 2009 00:38   

REm "remote" - przyznam jest ze mna zle ale nie az tak :D:D he. mi wydalo sie ze jak brat mial tak podlaczony to i tak rozladowywalo mu aku. ale nie kloce sie :D czyli tak dla pewnosci jak bedzie rem to po wylaczeniu radia wzmacniacz bedzie bral 0 pradu?? a chodzilo mi o to ze jak czasem bede jechal to nie zawsze jest ochota na "dudnienie " bede chcial samo radio bez skrzyni basowej . czyli jak wtedy wylaczyc tylko ją?? a jak nie ma wyjscia remote to bedzie pod sterowanie automatyczna antena ?? tak gdzies czytalem . moja kostka to http://www.sendspace.pl/file/SVxLDrDt/
czyli pod ktory podpiac ten remote ?
Back to top

pita1988
Poziom 21
Poziom 21

Post#6 13 Feb 2009 01:58   

Rem podlaczasz do niebieskiego lub(niebiesko bialego) kabelka ktory wychodzi z kostki ISO.Lub tak jak napisales do sterowania antena.
Tak powylaczniu radia wzmacniacz nie bedzie pobieral pradu(jak ma pobierac jak nic nie bedzie grac...)
Nie wiem czy u ciebie jest w radio...Ale ja mam takie cos jak sterowanie suboofeerem i sobie sciszam :D
Back to top

dawidcom
Poziom 4
Poziom 4

Post#7 Post from the author of the topic 13 Feb 2009 02:02   

to jest orginalne radio wiec pewnie nie ma takich "bajerów". czyli mozna ten wlacznik zastosowac na tym rem ? ?
Back to top

pita1988
Poziom 21
Poziom 21

Post#8 13 Feb 2009 10:37   

Na rem'ie to juz szybciej mozna zastosowac ten przelacznik.
Ale juz Ci ktorys raz mowie ze wzmacniacz powinien sie wylaczac razem z radiem.Chyba ze tak jak mowiles,od czasu do czasu nie chcesz zeby subwoofer gral jak wlaczysz radio??
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 13 Feb 2009 10:37   

Back to top

dawidcom
Poziom 4
Poziom 4

Post#9 Post from the author of the topic 13 Feb 2009 12:22   

no wlasnie o to mi chodzi ze czasem dam komus auto to on moze nie chciec basu :d
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> CarAudio Generally -> Pobór prądu przez Axton c409
Page 1 of 1
Similar topics
Przetwornica 12v-->220v i pobór prądu przez logitech g51 (4)
Pobór prądu przez Blaupunkt GTA280 (21)
Jaki pobór prądu przez amplituner KD (4)
Wzmacniacz Axton C409 wyłącza się podczas grania. (4)
Wzmacniacz Axton c409 za 300zł. Co o tym sądzicie? (39)
AXTON C409 ciągle przepalające się tranzystory (3)
Wzmacniacz axton c409 się wyłącza (2)
Pb s-10 w closed + Axton c409 - ustawienie gaina (3)
Pobór prądu przez wzmacniacz (w trakcie gdy jest on wyłączony) (5)
Pobór prądu LM1036 (1)

Page generation time: 0.561 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed