Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Jak Wgrać nowy firmware do Routera przez TFTP??


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Jak Wgrać nowy firmware do Routera przez TFTP??
Author
Message
Ralfik23
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 14 Feb 2009
Posts: 5
Location: Olsztyn

Post#1 Post from the author of the topic 14 Feb 2009 13:25   

Jak Wgrać nowy firmware do Routera przez TFTP??


Witam.
Mam router Fujitsu Siemens AP-600RP-USB. Kilka dni temu padł w nim z mojej winy firmware. Router jest sprawny pinguje a nawet dzieli sieć. Problemem jest to że muszę się do niego zalogować a nie mogę bo wywala napis że firmware padł Sad. Chciałbym wgrać nowy soft i wiem że można to zrobić poprzez TFTP. Niestety mimo tego że siedzę w Google od rana nie udało mi się znaleźć instrukcji jak to zrobić. Czy ktoś kto się na tym zna może mi napisać krok po kroku jak to zrobić?! Czyli jaki serwer TFTP ściągnąć jak go skonfigurować i jak nim wysłać nowy soft do rutera. IP routera 192.168.1.254. Jeśli potrzebujecie jeszcze jakieś informacje to piszcie. Z góry dzięki.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Feb 2009 13:25   





Back to top
   
soltys_w
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 24 Apr 2004
Posts: 541
Location: Hipolitów (mazowieckie)

Post#2 14 Feb 2009 15:56   

Re: Jak Wgrać nowy firmware do Routera przez TFTP??


Możesz zalogować się przez telnet do routera? Jeśli tak, poszukaj programu PumpKin (nim wyślesz plik do routera), następnie polecem flw (plus parametry) powinno udać się sflashować router. Jeśli nie, pozostanie Ci wykonanie interfejsu szeregowego i flash'owanie przez kabel.

Trochę info znajdziesz tutaj

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Jak Wgrać nowy firmware do Routera przez TFTP??
Page 1 of 1
Similar topics
Firmware routera przez TFTP Client (2)
Jak wgrać nowy firmware do Routera SMC WBR14-G2 ?? (2)
Jak wgrać firmware do routera DSL-G604T? (1)
Terminal WYSE 9150 jak wgrać nowy firmware (5)
Konica 8031-Fiera CN3102e-jak wgrać nowy firmware? (1)
Nowy Firmware na Pendrivie - Nie mogę wgrać firmware na pendriva. (9)
Segate ST3160827AS. Jak wgrać firmware przez terminal (1)
Jak użyć TFTP do reanimacji routera ADE-4000 (16)
WAP-1963A jak wgrać firmware nie przez WEB?? (3)
TP-LINKI TD-W8901G czy da się wgrać firmware przez RS232 (12)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.034 seconds

elektroda.pl topic RSS feed