Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak Wgrać nowy firmware do Routera przez TFTP??


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->Jak Wgrać nowy firmware do Routera przez TFTP?? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Bramki VoIP
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Ralfik23
Poziom 7
Miasto: Olsztyn
Dołączył: 14 Lut 2009
Posty: 5
Ralfik23
Poziom 7
Post#1 14 Lut 2009 13:25  Autor tematu   

Jak Wgrać nowy firmware do Routera przez TFTP??


Witam.
Mam router Fujitsu Siemens AP-600RP-USB. Kilka dni temu padł w nim z mojej winy firmware. Router jest sprawny pinguje a nawet dzieli sieć. Problemem jest to że muszę się do niego zalogować a nie mogę bo wywala napis że firmware padł :(. Chciałbym wgrać nowy soft i wiem że można to zrobić poprzez TFTP. Niestety mimo tego że siedzę w Google od rana nie udało mi się znaleźć instrukcji jak to zrobić. Czy ktoś kto się na tym zna może mi napisać krok po kroku jak to zrobić?! Czyli jaki serwer TFTP ściągnąć jak go skonfigurować i jak nim wysłać nowy soft do rutera. IP routera 192.168.1.254. Jeśli potrzebujecie jeszcze jakieś informacje to piszcie. Z góry dzięki.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
soltys_w
Poziom 24
Miasto: Hipolitów (mazowieckie)
Dołączył: 24 Kwi 2004
Posty: 541
Pomógł: 55
Ocena postów: 1
soltys_w
Poziom 24
Post#2 14 Lut 2009 15:56    

Re: Jak Wgrać nowy firmware do Routera przez TFTP??


Możesz zalogować się przez telnet do routera? Jeśli tak, poszukaj programu PumpKin (nim wyślesz plik do routera), następnie polecem flw (plus parametry) powinno udać się sflashować router. Jeśli nie, pozostanie Ci wykonanie interfejsu szeregowego i flash'owanie przez kabel.

Trochę info znajdziesz tutaj

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Jak Wgrać nowy firmware do Routera przez TFTP??
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Firmware routera przez TFTP Client (2)
Jak wgrać nowy firmware do Routera SMC WBR14-G2 ?? (2)
Jak wgrać firmware do routera DSL-G604T? (1)
Terminal WYSE 9150 jak wgrać nowy firmware (5)
Konica 8031-Fiera CN3102e-jak wgrać nowy firmware? (1)
Nowy Firmware na Pendrivie - Nie mogę wgrać firmware na pendriva. (9)
Segate ST3160827AS. Jak wgrać firmware przez terminal (1)
Jak użyć TFTP do reanimacji routera ADE-4000 (16)
WAP-1963A jak wgrać firmware nie przez WEB?? (3)
TP-LINKI TD-W8901G czy da się wgrać firmware przez RS232 (12)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.132 seconds

elektroda.pl temat RSS