Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Regeneracja -> Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu
Autor
Wiadomość
Mike013
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 02 Sie 2008
Posty: 87

Post#1 Post autora tematu 14 Lut 2009 18:35   

Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Witam

Chcę zrobić sobie coś w stylu stałego zasilania tuszem w drukarce (Brother DCP-135c).
Jedak mam problem z czujnikiem poziomu tuszu - prawdopodobnie jest on uszkodzony, bo po włożeniu nowego tuszu lub po całkowitym wyjęciu pojemnika drukarka nie krzyczy, że takowego nie ma (lub, że został włożony nowy).
Wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że w pamięci drukarki jest zapisany poziom tuszy (Y, C, M - po 2 kreski, natomiast czarnego jedna kreska). Po wydrukowaniu kliku stron drukarka 'krzyczy', że nie ma tuszu (co jest nieprawdą, bo pojemnik jest prawie pełen) - jedyny sposób (jaki ja znalazłem) na oszukanie jej, to:
- na wyłączonej drukarce odłączenie czujników poziomu tuszu,
- włączenie jej (wyskoczy komunikat, że jest problem z urządzeniem, kod 40 - nie da się drukować, ale drukarka w tym momencie widzi już, że wszystkie pojemniki są pełne)
- ponownie odłączyć od prądu i podpiąć czujnik
Po tym drukarka znowu będzie widziała taki poziom tuszu jak wcześniej, czyli (Y, C, M - po 2 kreski, natomiast czarnego jedna kreska).
To wszystko trzeba powtarzać co jakiś czas.

Co zrobić, aby czujniki poziomu tuszu mogły być odłączone (tzn. drukarka nie wywalała błędu) lub chociaż skasować poziom tuszu w drukarce?

Dzięki za pomoc
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Lut 2009 18:35   





Powrót do góry
   
JaroszF
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 07 Sty 2006
Posty: 13
Miasto: Białystok

Post#2 24 Lut 2009 21:11pomocny post - solucja   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Być może poniższy sposób pomoże:
"1. Odłączyć kabel zasilający, poczekać około 10 sekund, następnie podłączyć. Jeżeli komunikat “”BRAK WKŁADU” jest nadal wyświetlany, należy przejść do punktu 2.
2. Otworzyć pokrywę pojemników z tuszem i wyciągnąć wszystkie kartridże.
3. Odłączyć kabel zasilający na ok. 30 min., następnie podłączyć kabel ponownie.
Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu
4. Przeinstalować wszystkie pojemniki, następnie zamknąć pokrywę.
Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu
5. Na wyświetlaczu LCD zostanie wyświetlony komunikat:
Czy wymieniłeś xxxxxx? Tak Nie.
Komunikat będzie dotyczył koloru (-ów) które zostały wymienione.
Naciśnij strzałkę w górę, 1 lub "+" aby wybrać TAK – zostanie zresetowany licznik kropel dla tego koloru.
6. Po prawidłowym wykonaniu wszystkich czynności zostanie włączone automatyczne czyszczenie. "
Sposób usunięcia problemu pochodzi z serwisu Brothera i w moim DCP-115C zadziałał:D
Pozdro Jaroszf
Powrót do góry
   
Mike013
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 02 Sie 2008
Posty: 87

Post#3 Post autora tematu 25 Lut 2009 19:47   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


JaroszF napisał:
Być może poniższy sposób pomoże:
"1. Odłączyć kabel zasilający, poczekać około 10 sekund, następnie podłączyć. Jeżeli komunikat “”BRAK WKŁADU” jest nadal wyświetlany, należy przejść do punktu 2.

U mnie takiego komunikatu nie ma - co więcej...
Takowy nawet się nie pokaże po wyciągnięciu jakiegoś pojemnika i zamknięciu pokrywy z pojemnikami.


Cytat:
2. Otworzyć pokrywę pojemników z tuszem i wyciągnąć wszystkie kartridże.
3. Odłączyć kabel zasilający na ok. 30 min., następnie podłączyć kabel ponownie.
4. Przeinstalować wszystkie pojemniki, następnie zamknąć pokrywę.
5. Na wyświetlaczu LCD zostanie wyświetlony komunikat:
Czy wymieniłeś xxxxxx? Tak Nie.
Komunikat będzie dotyczył koloru (-ów) które zostały wymienione.
Naciśnij strzałkę w górę, 1 lub "+" aby wybrać TAK – zostanie zresetowany licznik kropel dla tego koloru.
6. Po prawidłowym wykonaniu wszystkich czynności zostanie włączone automatyczne czyszczenie. "
Sposób usunięcia problemu pochodzi z serwisu Brothera i w moim DCP-115C zadziałał:D

Niestety ten sposób nie pomógł - poziom tuszu nie zmienił się.

Najchętniej odłączyłbym całkowicie te czujniki, tylko jak wtedy pozbyć się komunikatu
Cytat:
NIE MOŻ. DR. 40

Powrót do góry
   
luks_x
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 08 Kwi 2008
Posty: 121
Miasto: Starachowice

Post#4 25 Lut 2009 21:36   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Nie chcę kłamać, ale czy w tym modelu poziom tuszu nie jest sprawdzny za pomocą małej flagi w pojemiku z tuszem?
Jeśli tak to wystarczy że obejrzysz pojemnik. Jak go wkładasz to od jednej stony jest na pojemniku taki wyprofilowana wypustka w drukarce z tej strony jest czujnik. weź kawałek taśmy nieprzezroczystej i zaklej ten czujnik. możesz też obejrzeć pojemnik i tam gdzie ta wypustka jest w pojemniku taka malutka flaga która się podnosi gdy tusz schodzi. wystarczy że w tym miejscu zakleisz taśmą (ja używałem naklejek na ceny) i po sprawie.
Poprawcie mnie jeśli sie mylę ale na 99% tak to jest realizowane
Powrót do góry
   
Mike013
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 02 Sie 2008
Posty: 87

Post#5 Post autora tematu 26 Lut 2009 08:16   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


luks_x napisał:
Nie chcę kłamać, ale czy w tym modelu poziom tuszu nie jest sprawdzny za pomocą małej flagi w pojemiku z tuszem?
Jeśli tak to wystarczy że obejrzysz pojemnik. Jak go wkładasz to od jednej stony jest na pojemniku taki wyprofilowana wypustka w drukarce z tej strony jest czujnik. weź kawałek taśmy nieprzezroczystej i zaklej ten czujnik. możesz też obejrzeć pojemnik i tam gdzie ta wypustka jest w pojemniku taka malutka flaga która się podnosi gdy tusz schodzi. wystarczy że w tym miejscu zakleisz taśmą (ja używałem naklejek na ceny) i po sprawie.
Poprawcie mnie jeśli sie mylę ale na 99% tak to jest realizowane


Dobrze piszesz, jednak to też nie działa - zero reakcji.
Ciągle jest jak napisałem wyżej...
Powrót do góry
   
koRba11
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 1

Post#6 28 Paź 2009 07:22   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


jeśli zakleicie to okienko na kazdym z tuszy to drukarka wykryje jako calkowicie pełne;d ja tak zrobilem i drukuje mi czarnym a wczesniej sie nie dalo bo brakowalo mi czerwonego. gdy zakleilem jedno to nagle bylo napisane ze kolejne dwa sa puste wiec zakleilem wszystie oprocz czarnego i poszlo
Powrót do góry
   
waldek69
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 168
Miasto: sieradz

Post#7 28 Gru 2009 17:40   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Witam. Mam podobny problem z drukarką 145c. U mnie jeden z czujników został mechanicznie uszkodzony (złamany). Drukarka nie widzi koloru żółtego. Nie chodzi o poziom tuszu ale o obecność kartridża w drukarce. Czy jest jakiś sposób na ominięcie czujników ? Ew. gdzie można dokupić taki czujnik i jak się fachowo nazywa.
Powrót do góry
   
jarowroc
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 01 Gru 2008
Posty: 1
Miasto: Wrocław

Post#8 25 Sty 2010 01:52   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Podpinam się pod temat.
Czy wie ktoś może jak odłączyć na stałe czujniki tuszu?
Ponieważ na zmianę pojawia mi się komunikat o pustym czarnym pojemniku lub o jego braku, a w rzeczywistości tusz w nim jest.
Zaklejanie "wizjera" nie pomaga :/
Wyłączanie z otwartą pokrywą pomogło raz, ale problem powrócił i dalej się męczę...
Powrót do góry
   
ko5a
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 20
Miasto: Piastów

Post#9 24 Mar 2011 21:13   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Witam,

mam ten sam problem,
zaklejanie okienka na pojemniku z tuszem nic nie daje,
drukarka nadal stwierdza że jest pusty.

pomaga i to też na chwilę (wydruk kilkunastu kartek) odłączenie czujników i włączenie drukarki, następnie wyłączenie i podłączenie czujników.

po takim zabiegu drukarka widzi minimum czarnego tuszu.

Wtyczka do czujników znajduje się pod przednim panelem,
zaznaczona czerwonym kółkiem. Nie trzeba rozbierać bardziej drukarki, wystarczy pociągnąć za wtyczkę, bez problemu wypina się z płyty.
Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu
Powrót do góry
   
a_sia_j
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 1

Post#10 07 Cze 2011 21:12   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Mi również wyskakiwał komunikat o braku tuszu, mimo ze tusz był i to cały...
odłączyłam czujniki tuszu i podłaczyłam jeszcze raz, na razie jest ok, ale mysle ze bedzie podobnie jak u kolegi, ktory pisał przede mną, ze po kilkunastu kartkach znowu stanie, bo widzi bardzo niski stan tuszu a jest prawie pełny.
Udało się komuś cos wymysleć w tym temacie...? za 2 dni musze wydrukowac calą MGR dla promotora do spr, a juz niedlugo 3 kopie juz ostateczne...eh zawsze w nieodpowiednim momencie...
Powrót do góry
   
virus2
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 47
Miasto: lollol

Post#11 11 Wrz 2011 13:10   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Witam. Sorry, że tak odkopuje, ale po odłączeniu czujników wyskakuje komunikat "Nie możn. INIC 40 Zajrzyj do podręcznika użytkownika w rozdziale usuwanie błędów"
Powrót do góry
   
sachar
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 13 Wrz 2011
Posty: 1
Miasto: Wrocław

Post#12 13 Wrz 2011 15:18   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


virus2 napisał:
Witam. Sorry, że tak odkopuje, ale po odłączeniu czujników wyskakuje komunikat "Nie możn. INIC 40 Zajrzyj do podręcznika użytkownika w rozdziale usuwanie błędów"


Witaj, podłącz znowu czujnik w dawne miejsce, u mnie zadziałało.

Problem mój natomiast wygląda inaczej. Po wyjęciu i włożeniu ponownym tuszu "nie pyta" mnie czy aby ten tusz wymieniłem. Czy jest jakiś sposób na to? Cały czas widać, że jest "mało tuszu" z każdego rodzaju ( czarny nowy i praktycznie pełny).
Może ktoś coś podpowie. Tak czy inaczej dzięki wielkie za sposób naprawy.
Powrót do góry
   
stehr
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 18 Cze 2012
Posty: 1
Miasto: Kraków

Post#13 18 Cze 2012 02:00   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


U mnie w brother 5910 udało się oszukać czujnik poziomu tuszu. W moim przypadku musiałem na szybko wydrukować coś na następny dzień, a zostało jeszcze 6 kolorowych stron. W zbiornikach było jeszcze trochę tuszu, chociaż drukarka mówiła że jest go za mało aby możliwe było drukowanie.

Wystarczy, na zbiorniku z tuszem, zakleić nieprzezroczystą taśmą (np. izolacyjną) szybkę pokazująca poziom tuszu. Potem wstawić tusze i po pytaniu o wymianę zbiornika - zatwierdzić.
I działa.
Powrót do góry
   
dryy
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 29 Lip 2010
Posty: 2
Miasto: Łódź

Post#14 22 Lis 2012 17:53   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


waldek69 napisał:
Witam. Mam podobny problem z drukarką 145c. U mnie jeden z czujników został mechanicznie uszkodzony (złamany). Drukarka nie widzi koloru żółtego. Nie chodzi o poziom tuszu ale o obecność kartridża w drukarce. Czy jest jakiś sposób na ominięcie czujników ? Ew. gdzie można dokupić taki czujnik i jak się fachowo nazywa.


Trochę odgrzeje kotleta.
Mam taki sam problem, czujnik został mechanicznie uszkodzony i nie wykrywa mi tuszu czarnego, chodzi właśnie o czujnik obecności kartridża w drukarce.

Czy ktoś wie co można w tej sytuacji zrobić ?
Powrót do góry
   
rozan99
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 267

Post#15 26 Lis 2012 02:36   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Mam ten sam problem, tusze pełne a drukarka wywala komunikat ze puste i żeby wymienić. Zaklejenie okienek nic nie daje, odłączenie czujnika i ponowne podłączenie daje efekt krótkotrwały. Czujniki czyste, nic nie jest zalane tuszem. Reset drukarki tez nie pomaga. Znalazł już ktoś sposób na rozwiązanie problemu? Jak obejść te czujniki?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Lis 2012 02:36   





Powrót do góry
   
rozan99
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 267

Post#16 26 Lis 2012 23:33   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Drukarka wcale nie widzi kartdridżów. Po tricku z odłączeniem wtyczki i ponownym podłączeniem pokazuje ze jest mało tuszu, po wyjęciu pojemników dalej pokazuje to samo, Nie wykrywa nawet że pojemniki z tuszem są wyjęte. Czy tam jest jakiś czujnik obecności pojemnika z tuszem? Czym w ogóle różni się zamiennik od oryginału? Przecież w pojemnikach nie ma żadnej elektroniki...

Wydrukowałem około 20stron BEZ pojemników z tuszem.. To musi być jakiś problem z elektroniką. Z taką gównianą drukarką się jeszcze nie spotkałem...
Powrót do góry
   
MaklerX
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 28 Lut 2012
Posty: 9

Post#17 18 Gru 2012 17:20   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Rozebrałem kasetę z tuszami i są dwa rzędy czujników jedne od poziomu drugie od obecności tuszu. U mnie sprawa wygląda kiepsko bo mam wyłamany jeden z czujników. Czujnik wygląda jak litera "U" i wiem mniej więcej jak działa. Kiedy coś wsuwa się między jego ramiona daje jakiś sygnał o obecności. Czy da się coś zewrzeć tak żeby pokazywało że czujnik jest w porządku i że jest tusz
Powrót do góry
   
konmaj
Spec od drukarek
Spec od drukarek


Dołączył: 02 Kwi 2006
Posty: 3087
Miasto: Szczecin

Post#18 18 Gru 2012 17:29   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Wygląda, że to typowy czujnik fotooptyczny spotykany w drukarkach - najczęściej jako czujnik papieru lub otwarcia klapy. Żeby go obejść, trzeba zewrzeć przewody łączące go z elektroniką lub punkty na płytce, jeśli jest do niej przylutowany.
Powrót do góry
   
MaklerX
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 28 Lut 2012
Posty: 9

Post#19 19 Gru 2012 10:22   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


tylko które punkty bo mam cztery nóżki oznaczone symbolami C E A K. "E" na pewno jest masą "C" ma najcieńszą ścieżkę a reszta jest połączona szeregowo K-A-K-A-K-A. Zwarłem ze sobą CE dało to komunikat "Brak tuszu", przerwanie lub obejscie połączączenia K-A daje błąd "Nie wyktyto tuszu". Jeśli by się udało tak żeby ciągle pokazywało obecność tuszu to rowiązywało by wszelkie problemy z tymi drukarkami

Wklejanie obrazków: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html Proszę stosować tę metodę. rys57
Powrót do góry
   
konmaj
Spec od drukarek
Spec od drukarek


Dołączył: 02 Kwi 2006
Posty: 3087
Miasto: Szczecin

Post#20 19 Gru 2012 10:41   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Tego nie wiem - poczytaj w sieci o transoptorach.
Powrót do góry
   
MaklerX
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 28 Lut 2012
Posty: 9

Post#21 19 Gru 2012 11:12   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Sprawdziłem dla pewności woltomierzem i na chłopski rozum ramię AK to emiter światła bo jest zasilane 12V w takim razie CE to odbiornik który zamyka obwód gdy dociera do niego światło i napięciem 3V sygnalizuje że tusz jest wyjęty. W takim razie wystarczyło by odciąć kable od nóżki E i było by po sprawie ale niestety tak nie jest. możliwe że trzeba wlutować jakis opornik
Powrót do góry
   
625661
Usunięty





Post#22 01 Sty 2013 12:44   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


MaklerX napisał:
Sprawdziłem dla pewności woltomierzem i na chłopski rozum ramię AK to emiter światła bo jest zasilane 12V w takim razie CE to odbiornik który zamyka obwód gdy dociera do niego światło i napięciem 3V sygnalizuje że tusz jest wyjęty. W takim razie wystarczyło by odciąć kable od nóżki E i było by po sprawie ale niestety tak nie jest. możliwe że trzeba wlutować jakis opornik

Czy coś się Koledze udało zrobić z tymi czunikami?
Powrót do góry
   
rozan99
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 267

Post#23 04 Sty 2013 17:46   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


BINGO! Udało mi się oszukać te czujniki! :-) Wystarczy odlutować poszczególne czujniki z płytki i drukarka widzi teraz pełne pojemniki z tuszem, błąd "NIE MOŻ. DR. 40" nie wyskakuje i drukarka pięknie działa i drukuje :) Poniżej fotki :)
Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu

Pozdrawiam ;)
Powrót do góry
   
teresako
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 10 Cze 2010
Posty: 5

Post#24 11 Sty 2013 12:32   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Może nie na temat ale mam gorącą prośbę.3 dni temu kupiłam urządzenie wielofunkcyjne Brother DCP-J125 menu w języku niemieckim nie ma polskiego. Wydrukowałam 2 strony na zwykłym papierze i 2 zdjęcia A6. Wczoraj chciałam zrobić zwykły wydruk ale drukarka się zachowywała jak by nie mogła pobrać papieru, wałki się obracały a druku nie było i bardzo głośno się zachowywała.Odłączałam ją od prądu i tak było kilka razy druku żadnego widziałam tylko informację na wyświetlaczu Reinigen-oczyścić.Podczas ostatniej próby był alarm braku tuszu Y i M.Proszę o pomoc jestem początkująca i nie wiem czy coś źle ustawiam do druku, że tak szybko tusz się zużył.Jestem zła na siebie że takie urządzenie kupiła.Prawie nic nie wydrukowałam a tuszu już nie ma.
Powrót do góry
   
625661
Usunięty





Post#25 11 Sty 2013 13:49   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Używam Brothery i jestem zadowolony. Może tusz stary, długo w sklepie...
Sprawdź jeszcze czy papier nie ma zacięcia. Drukarka po włączeniu musi się "wyszumieć" wtedy czyści głowice. W tych drukarkach koniec jednego z koloru tuszu uniemożliwia drukowanie. Ja kupuję po dwa komplety - zamienniki są tanie i nie mam problemu. Jeżeli już całkiem jest koniec tuszu, nawet tego z zapasu to zaklejam taśmą izolacyjną okienko z boku kartridża - wskaźnik poziomu tuszu i drukarka widzi pełny kartridż. To takie doraźne działanie.
Powrót do góry
   
teresako
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 10 Cze 2010
Posty: 5

Post#26 11 Sty 2013 14:28   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Tusze nie wiem ale chyba nie były stare, były oryginały dołączone do drukarki, ale chodzi o to ze nie pobierała papieru i na wyświetlaczu cały czas było-Reinigen- po niem. to jest chyba czyścić i głośno chodziła a wałki do papieru się obracały?
Powrót do góry
   
625661
Usunięty





Post#27 11 Sty 2013 15:40   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


teresako napisał:
na wyświetlaczu cały czas było-Reinigen- po niem. to jest chyba czyścić i głośno chodziła a wałki do papieru się obracały?


W czasie czyszczenia wałki nie muszą sie obracać.
Czyszczenie trwa długo 2-3 minut w tym czasie nic nie trzeba robić tylko cierpliwie odczekać.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Sty 2013 15:40   





Powrót do góry
   
teresako
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 10 Cze 2010
Posty: 5

Post#28 11 Sty 2013 15:55   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


No właśnie ale co zrobić żeby przy każdym włączeniu do prądu, nawet po 2 min, nie czyściło głowicy.Jak pisałam wcześniej wydrukowałam tyle co nić bo tylko 2 strony na papierze zwykłym i 2 zdjęcia A6 i tuszu było pełno a następnego dnia chciałam drukować i nie pobierało papieru i ciągle czyściło aż kolor Y, M zostały zużyte całkowicie, po kilka krotnym odłączeniu od prądu.Mam menu w języku niemieckim i może coś źle ustawiłam?
Powrót do góry
   
rozan99
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Lis 2009
Posty: 267

Post#29 11 Sty 2013 16:03   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


Te drukarki tak mają że jak są podłączone do prądu to same się czyszczą co jakiś czas, zużywając przy tym tusz. Jak będziesz odłączać ją z prądu to nie będzie się czyścić i zużywać tuszu.
Powrót do góry
   
teresako
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 10 Cze 2010
Posty: 5

Post#30 11 Sty 2013 17:24   

Re: Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu


A właśnie jest zupełnie inaczej.Podejmowałam kilkakrotne próby drukowania, za każdym razem nie pobierało papieru i była dosyć głośna, więc ją odłączałam od prądu aby sprawdzać dlaczego nie pobiera papieru, wyjmowałam za każdym razem podajnik papieru a papier leżał równo było tak może z 7-8 razy i zawsze na ekranie LCD była informacja "Reinigen" Po tym wszystkim alarm że brakuje 2 tuszów.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Drukarki, ksero Serwis -> Drukarki, ksero Regeneracja -> Brother DCP-135c - odłączenie czujnika poziomu tuszu
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Brother DCP-135c brak niebieskiego tuszu (2)
Brother DCP-135C nie widzi czarnego tuszu (7)
Brother DCP-135C - nie widzi czarnego tuszu (21)
Brother DCP-165C jak oszukać czujnik poziomu tuszu ? (7)
BROTHER DCP-135C - Windows 8 a dcp-135c (8)
DCP - 135C Drukarka bez 1 tuszu (1)
Brother DCP-135C błąd 32 / 34 (3)
Brother DCP-135C Błąd 35 . (2)
Brother DCP-135C - error 51 (1)
brother dcp-135c - jak to działa? (7)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.091 seconds

elektroda.pl temat RSS