FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

DZIELENIE SIECI W OSIEDLOWCE

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks -> DZIELENIE SIECI W OSIEDLOWCE
Author
Poziom 10
Poziom 10

Post#1 Post from the author of the topic 14 Apr 2004 12:05   

DZIELENIE SIECI W OSIEDLOWCE

Witam!

Moj poscik dotyczy dzielenia sieci pod Mandrakem 9.2. Jedni uzywaja go glownie do sieci, ja wykorzystyje go do grafiki. Jestem szczesliwym posiadaczem miejsca w sieci osiedlowej. Wraz z kumplami mieszkamy na stancji i tutaj dzielimy lacze pod winda za pomoca WinrRout`a. Ostatnio dosyc czesto pracuje pod Mandrakiem i nie potrafie udostepnic lacza mojemu koledze. Nie chcialbym tez pogrywac z moim adminem w lewe klocki totez bede zobowiazany za konkretne instrukcje. Po krotce:

- posiadam 3 karty sieciowe, jedna z adresem MAC, ktory zgloszony byl do admina w celu udostepnienia jej net`u, 2 do LAN`a u mnie na stancji a 3 do zdalnego zarzadzania 2 kompem.

- szukam konkretnego rozwiazania dotyczacego wlasnie mandrake, bo tylko takiego systemiku uzywam

- zalezy mi na tym aby admin nie mogl zobaczyc iz jest dzielone lacze poprzez udostepnienie...

- pod mandrakiem jest napewno mozliwosc skonfigurowania sieci w oparciu o zasade na jakiej dziala Winroute, jesli ktos z was ja zna bede zobowiazany za pomoc

- a moze jest jakis soft ktory dziala jak winroute tyle ze obsluguje dwie karty sieciowe ? chodzi mi o to aby do dwoch kompow byl przydzielony sygnal a nie jak standardowo do jednego w Winroute

Tak szczerze mowiac to szukam bardziej rozwiazania do pytania ostatniego bo na mandraku to sie za bardzo nie znam.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 14 Apr 2004 12:05   

Back to top

techrys
Poziom 21
Poziom 21

Post#2 14 Apr 2004 14:56   

Re: DZIELENIE SIECI W OSIEDLOWCE

Dzielenie łącza bez zgody admina zawsze jest nieuczciwe. W przypadku zrobienia tego na komputerze nie jest niemożliwe do wykrycia, choć znacznie utrodnione i trudne do udowodnienia.
Aby to zrobić musisz zainteresować się maskaradą, w sieci jest mnóstwo skryptów do tego a mnie się nie chce tego pisać :P, zajrzyj na www.baseciq.org albo na www.tcz.wroclaw.pl
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Computer Networks -> DZIELENIE SIECI W OSIEDLOWCE
Page 1 of 1
Similar topics
Bezprzewodowe dzielenie sieci bezprzewodowej, jak? (5)
Konfiguracja routera dzielenie sieci LAN (3)
dzielenie sieci na dwa laptopy (5)
TechnicLan 54GS dzielenie sieci (2)
dzielenie sieci osiedlowej na wifi (1)
fire wire-dzielenie sieci (6)
Dzielenie sieci na jednej karcie (9)
Dzielenie sieci z bratem. (6)
Dzielenie sieci - teoretyczne (6)
Dzielenie sieci ZADANIA(Prosze o sprawdzenie) (4)

Page generation time: 0.689 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed