Witam!
Moj poscik dotyczy dzielenia sieci pod Mandrakem 9.2. Jedni uzywaja go glownie do sieci, ja wykorzystyje go do grafiki. Jestem szczesliwym posiadaczem miejsca w sieci osiedlowej. Wraz z kumplami mieszkamy na stancji i tutaj dzielimy lacze pod winda za pomoca WinrRout`a. Ostatnio dosyc czesto pracuje pod Mandrakiem i nie potrafie udostepnic lacza mojemu koledze. Nie chcialbym tez pogrywac z moim adminem w lewe klocki totez bede zobowiazany za konkretne instrukcje. Po krotce:
- posiadam 3 karty sieciowe, jedna z adresem MAC, ktory zgloszony byl do admina w celu udostepnienia jej net`u, 2 do LAN`a u mnie na stancji a 3 do zdalnego zarzadzania 2 kompem.
- szukam konkretnego rozwiazania dotyczacego wlasnie mandrake, bo tylko takiego systemiku uzywam
- zalezy mi na tym aby admin nie mogl zobaczyc iz jest dzielone lacze poprzez udostepnienie...
- pod mandrakiem jest napewno mozliwosc skonfigurowania sieci w oparciu o zasade na jakiej dziala Winroute, jesli ktos z was ja zna bede zobowiazany za pomoc
- a moze jest jakis soft ktory dziala jak winroute tyle ze obsluguje dwie karty sieciowe ? chodzi mi o to aby do dwoch kompow byl przydzielony sygnal a nie jak standardowo do jednego w Winroute
Tak szczerze mowiac to szukam bardziej rozwiazania do pytania ostatniego bo na mandraku to sie za bardzo nie znam.
|