FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Padł c35i po ściąganiu simlocka-czarny kwadracik,brak kon...

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Padł c35i po ściąganiu simlocka-czarny kwadracik,brak kon...
Author
Poziom 9
Poziom 9

Post#1 Post from the author of the topic 15 Apr 2004 11:10   

A więc na wstępie powiem, że jestem laikiem w tych sprawach. Telefonik (v24) padł :( po ściąganiu simlocka programem zeesiemensg3_csm05-21.exe , po zakończeniu działania tego programu podczas przyciskania czerwonej słuchaweczki wyskakuje na chwilke czarny prostokąt, próbowałem dostępnych programów w celu napawy, powtórnego flashowania itp takich jak (freia,x35martech_17,mapper_x35_working,workshop,siemensx35flasher,siemensflasher,unisiemens) i za każdym razem to samo, czyli brak kontaktu z tymi programikami, w każdym programie wyskakuje komunikat abym nacisnął przycisk power on, ale nie rozpoczyna się żaden proces, a w frei jasno pisze że not power on, przypuszczam że kabelek jest dobry, bo w końcu zanim mi padł telefon, program zeesiemensg3 próbował ściągnąć simlocka a i teraz widać pewne znaki że się komunikuje komp z telefonem gdyż podczas próbowania flashowania, odczytywania itp procesów czarny prostokącik się nie pojawia podczas naciskania power. Czy macie jakieś pomysły co może być grane i jak uzdrowić mój telefonik? Dziękuję za wszelką pomoc. :( Piszę ten post, gdyż we wszystkich waszych wcześniejszych wypowiedziach jest wskazówka aby użyć do naprawy programików które wyżej wymieniłem, ale to nie pomaga, jeśli przeoczyłem któryś opisujący podobne zjawisko proszę o linka.Chciałem również wspomnieć, iż we wszystkich tych programach postępowałem wg wcześniejszych umieszczanych tutaj instrukcji.
Back to top

pawel
Poziom 23
Poziom 23

Post#2 15 Apr 2004 11:28   

tak na przyszlosc - Zee usuwa smoki do v21!!! Teraz masz porabane sumy kontrolne... Najpierw sprobowalbym przeliczyc mape i wgrac (np. KSIE 5.1 czy Freia). Potem ewentualnie tak: http://www.siemensiak.pl/go.php?id=articles&article=25
Jesli mapa nie pomaga wgrywam naprawczego bina v05 [Workshopem 1.22], potem laduje wyzszy soft, np. 1804 albo 2103. No i zmiana imei'a...
Back to top

fifii69
Poziom 22
Poziom 22

Post#3 15 Apr 2004 11:31   

było to już wystaczy poszukać tu masz solucje http://www.siemensinfo.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=27
Back to top

sean100
Poziom 9
Poziom 9

Post#4 Post from the author of the topic 15 Apr 2004 12:12   

Re: Padł c35i po ściąganiu simlocka-czarny kwadracik,brak ko

tak, ale pisałem wcześniej,że żaden z tych programów mi nie działa, tzn.freia żąda naciśnięcia power on i pomimo że naciskam wyskakuje mi komunikat że power nie włączony czy coś podobnego, wszystkie programiki podczas procesów mapowania, flashowania i odczytywania parametrów telefonu żądają cały czas naciśnięcia power i nie reagują dalej, czekałem już przy każdym z tych programów po 40min i się nic nie działo a tak jak pisałem wcześniej we frei jasno pokazuje że nie może odczytać nic czy wgrać cokolwiek i wszelkie próby naciskania czerwonej słuchawki w telefonie nie pomagają. Flashowanie siemensa SWUP'ami też nie pomogło
Back to top

MILO
Poziom 22
Poziom 22

Post#5 15 Apr 2004 12:15   

sean - doinstaluj bibloteki dll - przeszukaj elektrode
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 15 Apr 2004 12:15   

Back to top

sean100
Poziom 9
Poziom 9

Post#6 Post from the author of the topic 15 Apr 2004 12:37   

ale z bibliotekami pod windows bo na takim systemie działam jest chyba ok, porty com mi działają, sprawdzałem na innych urządzeniach, mam winXP a po padnięciu telefonu zainstalowałem z 'wrażenia' win98 aby mi pod tym systemem zadziałało więcej programów naprawczych, a telefonik jak nie działał tak dalej nie działa :( , chyba będe zmuszony oddać go w ręce bardziej doświadczone w tej dziedzinie, do serwisu, może tam będą mieli jakieś pomysły i odpowiednie narzędzia :(
Back to top

fifii69
Poziom 22
Poziom 22

Post#7 15 Apr 2004 13:42   

działaj na win98 sprawdz sobie kabelek czy oby napewno masz dobry noi czy wszystko spoko styka ewentualnie sprawdz na innym kompie
Back to top

sean100
Poziom 9
Poziom 9

Post#8 Post from the author of the topic 15 Apr 2004 14:19   

... no to się naściągałem simlocka :evil: ...nie mogłem już zwlekać - telefonik rzecz potrzebna - więc oddałem go do serwisu :/ skrobnie mnie to ok 40-50zł :!: :!: po kieszeni łącznie ze ściągnięciem locka o ile jeszcze zadziała :?
Back to top

sean100
Poziom 9
Poziom 9

Post#9 Post from the author of the topic 15 Apr 2004 14:20   

przez przypadek wysłałem dwa razy to samo, mam pytanko całkiem innego tematu - jak mogę kasować posty takie jak ten
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 15 Apr 2004 14:20   

Back to top

M.A.R.C.I.N.
Poziom 3
Poziom 3

Post#10 20 Apr 2004 22:47   

Mam IDENTYCZNY problem co sean100. U mnie padł jednak Siemens m35i podczas unlockowania ZeeSiemensem G3. Probowalem wszystkich metod tu podanych. To samo co u seana100: x35 flasher zatrzymuje sie bez postepu na "sending application", freia nie pomogla. Ech, nie wiem co jeszcze moge zdzialac. Nie jestem obcykany w sprawach komorek, wiec juz nie wiem co mam zrobic:(. Kabelek jest sprawny, z portu COM1 czyta.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 20 Apr 2004 22:47   

Back to top

picador
Poziom 23
Poziom 23

Post#11 20 Apr 2004 22:57   

nie ma jednego programu który by postawił tego siemensa , jaką miałeś wersję softu :?: nie była 24 :?:

czasem trzeba użyć kilku programów , trzeba sie pobawić , chyba że już uwaliłeś go na amen

kasowałeś już flasha :?:
jak nie to wgraj imei i przelicz tylko sumy :wink:

a tak wogóle , z kwadracikiem było tyle postów że wsytarczy dajć SZUKAJ by się wszystkiego dowiedzieć :wink:
Back to top

M.A.R.C.I.N.
Poziom 3
Poziom 3

Post#12 21 Apr 2004 13:43   

Dzieki, bede kombinowal z programami. Chetnie bym poszukal wiecej linkow, ale naleze do tej grupy jaskiniowcow, ktorzy siedza na modemie:( A przejrzec 200 linkow na impulsach - horror:). Dzis wybiore sie z telefonem do znajomego (neostrada) i przewesze dokladnie to forum, mam nadzieje, ze u niego przywroce komorke do zycia.

BTW. czy mozna "uwalic telefon na amen"?:). Jest mozliwosc, ze juz tylko na zlom sie nadaje (po jednorazowym uzyciu ZeeSiemens G3?). Dziwi mnie tylko, dlaczego tak sie stalo, bylem przekonany, ze mam soft v18 (czyli zgodny z ZeeSiemensG3). Ech... musze sporo poczytac, bo nic mi nie mowi:

"kasowałeś już flasha
jak nie to wgraj imei i przelicz tylko sumy"

Komorke mam od tygodnia i juz musialem ja rozwalic:(. Nom, ale siakos trzeba zniszczyc simlocka, skoro chce sie przejsc na Heyah;).
Pozdrowionka i prosze o wyrozumialosc (litosci dla poczatkujacych:))
Back to top

epol
Poziom 21
Poziom 21

Post#13 21 Apr 2004 13:55   

jak masz modem to ci wspolczuje. nie da sie jej uwalic na amen. nie softem. zawsze jest sposob na postawinie. tu masz wsio:
http://www.siemensiak.pl/go.php?id=articles&article=25
Back to top

M.A.R.C.I.N.
Poziom 3
Poziom 3

Post#14 21 Apr 2004 15:40   

Jak juz wpomnialem, wykorzystalem podane wczesniej linki. Ten x35 flasher nic nie daje: zatrzymuje sie bez efektu na "sending application" czy cos w tym stylu.

"Klikamy na Repair Phone i przyciskamy króciutko przycisk Power w telefonie, czekamy do zakończenia operacji.
Jeśli wszystko się powiodło, próbujemy włączyć telefon.
Gdy nie przynosi to efektu, wgrywamy Firmware (opis w osobnym artykule) w wersji 1804."

Jak mam wykonac to ostatnie (pogrubiona czcionka)??
Back to top

sean100
Poziom 9
Poziom 9

Post#15 Post from the author of the topic 21 Apr 2004 16:01   

...no i zadziałał telefonik :) , tak jak myślałem, bardziej zaawansowane osoby sobie z tym poradziły, co prawda telefonik od czwartku do wtorku w serwisie był ale przynajmniej działa :), nie wiem w jaki sposób się to komus udało, ponieważ ja juz wyczerpałem wszystkie swoje możliwości i pomysły wcześniej, ale mam nowy soft wgrany v21 i działa super (poprzedni v24), pozdrawiam
Back to top

sean100
Poziom 9
Poziom 9

Post#16 Post from the author of the topic 21 Apr 2004 16:05   

epol wrote:

http://www.siemensiak.pl/go.php?id=articles&article=25

...tego też próbowałm wcześniej ale nie dało rady
Back to top

M.A.R.C.I.N.
Poziom 3
Poziom 3

Post#17 21 Apr 2004 19:20   

Nasciagalem juz sporo programow, popytalem kilku forumowiczow przez gg. Niestety, zaden software nie chce mi ozywic telefonu. Dowiedzialem sie jednak, ze aby sflashowac telefon wymagany jest kabel firmowy (za ponad 40zl) - ja mam specjalnie kupiony z allegro (zwykly za 10zl, innych do siemensa m35 nie widzialem). Komunikacja miedzy tel. a kompem jest (w koncu ZeeSiemens G3 rozpoczal procedure zdejmowania simlocka). Jednak nie wiem juz co robic, moze oddam go do serwisu (i strace 30-40zl:(, przeciez ten telefon na allegro warty jest 70-100zl).
Nie wiem co jeszcze moge zrobic. Jesli ktos obcykany w temacie moglby mi pomoc online to prosze o zostawienie wiadomosci na gg: 2398593 - jak bede na necie to chetnie porozmawiam.
Pozdr.
Back to top

sean100
Poziom 9
Poziom 9

Post#18 Post from the author of the topic 21 Apr 2004 20:13   

no mnie naprawa + ściągnięcie simlocka 50zł kosztowała :!: może będziesz miał więcej szczęścia i w mniejszym stopniu cię to uderzy po kieszeniach, ale życze powodzenia w dalszym kombinowaniu ps. również miałem tani kabelek z allegro za 10zł, może miałem ten sam problem? ...bo przecież żaden program naprawczy nie mógł nawiązać komunikacji z telefonikiem, pozdrawiam
Back to top

M.A.R.C.I.N.
Poziom 3
Poziom 3

Post#19 21 Apr 2004 23:13   

Hej! Juz wszystko dziala! Mielismy po prostu tandetne kabelki. Mi facet w komisie (ktory mial caly zestaw widocznie porzadnych kabli) ozywil telefon w 3 sekundy i zdjal od razu simlocka za lacznie 10zl wiec jestem happy. Potem jeszcze stracilem kase na mandat na drodze, ale to juz inna historia 8). Ogolnie - tak jak Tobie, nie pomagal mi zaden program, brak komunikacji lub bledy miedzy tel<=>PC.
Back to top

sean100
Poziom 9
Poziom 9

Post#20 Post from the author of the topic 22 Apr 2004 00:43   

więc do czego mogą jeszcze służyć te tanie kabelki ?? kabelek m.in. zakupiłem z myślą o wymianie softu, gdyż coraz częściej zaczynał mi się telefonik wieszać, teraz juz nie wiem czy on się do tego nadaje :?
Back to top

M.A.R.C.I.N.
Poziom 3
Poziom 3

Post#21 22 Apr 2004 11:18   

sean100 wrote:
więc do czego mogą jeszcze służyć te tanie kabelki ?? kabelek m.in. zakupiłem z myślą o wymianie softu, gdyż coraz częściej zaczynał mi się telefonik wieszać, teraz juz nie wiem czy on się do tego nadaje :?

Sam sie zastanawiam nad tym:(. Taki Sx45CZ komunikuje sie z telefonem, ale co z tego, skoro nie moglem go przez ten kabel ani ozywic, ani zdjac simlocka... Dopiero po serwisowaniu znalazlem program KSIE, ktory dziala na 19200 - teraz sie mecze, ze nie wyprobowalem jeszcze tylko tego programu przed pojsciem do komisu:(.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 22 Apr 2004 11:18   

Back to top

sean100
Poziom 9
Poziom 9

Post#22 Post from the author of the topic 22 Apr 2004 23:25   

nie bawiłem się niestety tym programikiem wcześniej, a teraz jak już mam simlocka ściągniętego i wszystko jest ok nie chce próbować zabaw z moim kabelkiem, może ty spróbujesz, wkońcu u ciebie ...tańszy serwis :D :D
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Padł c35i po ściąganiu simlocka-czarny kwadracik,brak kon...
Page 1 of 1
Similar topics
Simens c35i brak zasiegu (17)
Siemens c65 całkiem padł przy próbie zdjęcia simlocka. (12)
N80 padł biało- czarny wyświetlacz LCD (4)
K770i dolutowany drucik wokół kon.zew.anteny - brak zasięgu (5)
zdjęcie simlocka bez kabla z siemens c35i (9)
czemu przy ściąganiu simlocka z samsunga x200 (7)
simens c35i brak głosu przy rozmowie (2)
Siemens C35i - brak sieci (gdzie końcówka) (6)

Page generation time: 0.188 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed