Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> vw golf problem interfejs nie wykryto port ok
Autor
Wiadomość
majcin1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 6
Miasto: jaworzno

Post#1 Post autora tematu 02 Mar 2009 00:21   

vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Witam
czy ktoś może mi pomódz ponieważ mam kabel obd II program vag 4,9 polski wyświetla stan portu ok interfejs nie wykryto gdzie jest problem?

z góry dziękuje za pomoc
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Mar 2009 00:21   





Powrót do góry
   
Pawel wawa
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 13279
Miasto: Warszawa

Post#2 02 Mar 2009 00:57   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


pewnie nie masz dogranych com. znajdziesz w ustawieniach, najlepiej ustaw na com1
Powrót do góry
   
majcin1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 6
Miasto: jaworzno

Post#3 Post autora tematu 02 Mar 2009 11:08   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Witam
problem występuje dalej stan portu ok interfejs nie wykryto
gdzie tkwi problem z góry dzięki
Powrót do góry
   
AdamWro
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 17 Cze 2004
Posty: 261
Miasto: Lublin

Post#4 02 Mar 2009 11:48   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


A jak interfejs podłączony do gniazda w aucie też wywala błąd?
Powrót do góry
   
Pawel wawa
Moderator Samochody
Moderator Samochody


Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 13279
Miasto: Warszawa

Post#5 02 Mar 2009 16:15   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


stan portu bedzie ok nawet jesli porty nie są zgrane. zobacz, na którym com-ie masz urządzenie a który com jest ustawiony w VAG-u
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Mar 2009 16:15   





Powrót do góry
   
majcin1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 6
Miasto: jaworzno

Post#6 Post autora tematu 05 Mar 2009 19:33   

vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Witam ponownie sprawdziłem wszystkie porty
i dalej to samo nie wiem gdzie i czego szukać może ma ktoś jakiegoś
vag com nawet na czeskim vag com probowałem i nic
z góry dzięki
Powrót do góry
   
aaaaa
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 23 Cze 2003
Posty: 67

Post#7 14 Mar 2009 16:45   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


ustaw com
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Mar 2009 16:45   





Powrót do góry
   
matijaz666
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 11 Lut 2008
Posty: 8
Miasto: czechowice

Post#8 02 Kwi 2009 14:56   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Witam!mam identyczny problem z kablem:/ na vag 4.9 idzie a na vag-com nie widzi interfejsu... kabel zakupiłem niedawno z allegro,już nie wiem co mam robić doradźcie coś??może to wina kabla??
Powrót do góry
   
Sztomel
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 2005
Miasto: Rybnik

Post#9 02 Kwi 2009 16:32   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


majcin1 napisał:
Witam
problem występuje dalej stan portu ok interfejs nie wykryto
gdzie tkwi problem z góry dzięki


jak otworzysz zainstalowany VAG-COM i wejdziesz w "Options" w prawym dolnym rogu to wyświetli Ci się w górnym lewym rogu "Select COM Port" i są porty od 1 do 4 i na jednym z nich wyświetli po naciśnięciu "Test", że port np. COM 3 jest OK, to wtedy musisz wejść w menu "Start" na pulpicie komputera, następnie wybrać "Ustawienia" i dalej "Panel sterowania" a następnie "Menedżer urządzeń" i przy podpiętym do kompa interfejsie wchodzisz na Port COM i LPT i tam również wybierasz dla VAG-COMa taki sam Port jak w "Select COM Port" Vaga i wtedy masz zgrany Port COM i jeśli pracujesz na Viście to musisz uruchamiać interfejs z pozycji "uruchom jako administrator" czyli tak :
vw golf problem interfejs nie wykryto port ok
Powrót do góry
   
matijaz666
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 11 Lut 2008
Posty: 8
Miasto: czechowice

Post#10 02 Kwi 2009 16:44   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


zrobiłem tak jak opisałeś i nic dalej nie widzi interfejsu:/
Powrót do góry
   
707067
Usunięty





Post#11 02 Kwi 2009 17:16   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


no dobra, a macie pod gniazdo com czy przejściówke z usb?
Powrót do góry
   
matijaz666
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 11 Lut 2008
Posty: 8
Miasto: czechowice

Post#12 02 Kwi 2009 19:56   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


ja mam przejście na usb.
Powrót do góry
   
707067
Usunięty





Post#13 02 Kwi 2009 21:10   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


no to nie będzie chodzić, a dlaczego, to nie wiem, trzeba zapytać informatyka
Powrót do góry
   
brandy-p
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Mar 2008
Posty: 1635
Miasto: Wrexham

Post#14 02 Kwi 2009 21:18   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


matijaz666 napisał:
zrobiłem tak jak opisałeś i nic dalej nie widzi interfejsu:/

I podłączony był do auta z włączonym zapłonem ???
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Kwi 2009 21:18   





Powrót do góry
   
707067
Usunięty





Post#15 02 Kwi 2009 21:34   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


nie trzeba włączać zapłonu, żeby wykryło fejsa, zapłon jest potrzebny do połączenia z autem
Powrót do góry
   
brandy-p
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Mar 2008
Posty: 1635
Miasto: Wrexham

Post#16 02 Kwi 2009 21:53   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


A może w gnieździe niema zasilania ?
Powrót do góry
   
WITEK1952
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 30 Kwi 2006
Posty: 1190
Miasto: Olsztyn

Post#17 02 Kwi 2009 21:54   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Witam serdecznie. Mam taki sprzęt i działa. Używam interfejsu KKL. Zalecane było ustawienie liczby bitów na sekundę na 19 200 i tak zrobiłem. Jak nie pomoże to pokombinuj z innymi prędkosciami. Znajdziesz to w ustawieniach portu. Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
brandy-p
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Mar 2008
Posty: 1635
Miasto: Wrexham

Post#18 02 Kwi 2009 22:15   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


WITEK1952 napisał:
Witam serdecznie. Mam taki sprzęt i działa. Używam interfejsu KKL. Zalecane było ustawienie liczby bitów na sekundę na 19 200 i tak zrobiłem. Jak nie pomoże to pokombinuj z innymi prędkosciami. Znajdziesz to w ustawieniach portu. Pozdrawiam.

To wyjaśnienie jest do problemów z nawiązaniem łączności z danym sterownikiem, a autor tematu ma problem z wykryciem fejsu.
(mimo wszystko cenna uwaga dla tych co twierdzą że przejściówki z USB nie działają)
Powrót do góry
   
matijaz666
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 11 Lut 2008
Posty: 8
Miasto: czechowice

Post#19 03 Kwi 2009 15:02   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Mi interfejs chodzi na vag 4.9 ale spróbuje z tymi prędkościami.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> vw golf problem interfejs nie wykryto port ok
Strona 1 z 1
Podobne tematy
interfejs do vw golf 3, dlaczego vag com go nie widzi? (1)
Interfejs diagnostyczny do VW GOLF V (z CAN) (18)
Interfejs OBD II i odczyt licznika w VW Golf. (1)
vw golf III 95r grudzień jaki interfejs ? (3)
Jaki interfejs wybrać? Interfejs KTS 500 Card. (1)
VW golf 1.8 RP problem nadal nie( )rozwiazany (10)
Golf 3 problem z szyberdachem nie z linką (2)
golf 2 gti nie problem z mfa (9)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony