Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->vw golf problem interfejs nie wykryto port ok Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
majcin1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 6
Miasto: jaworzno

majcin1
Poziom 3
Post#1 02 Mar 2009 00:21  Autor tematu   

vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Witam
czy ktoś może mi pomódz ponieważ mam kabel obd II program vag 4,9 polski wyświetla stan portu ok interfejs nie wykryto gdzie jest problem?

z góry dziękuje za pomoc

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Pawel wawa
Admin grupy Samochody
Admin grupy Samochody


Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 14171
Miasto: Warszawa

Pawel wawa
Admin grupy Samochody
Post#2 02 Mar 2009 00:57    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


pewnie nie masz dogranych com. znajdziesz w ustawieniach, najlepiej ustaw na com1

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
majcin1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 6
Miasto: jaworzno

majcin1
Poziom 3
Post#3 02 Mar 2009 11:08  Autor tematu   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Witam
problem występuje dalej stan portu ok interfejs nie wykryto
gdzie tkwi problem z góry dzięki

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
AdamWro
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 17 Cze 2004
Posty: 260
Miasto: Lublin

AdamWro
Poziom 15
Post#4 02 Mar 2009 11:48    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


A jak interfejs podłączony do gniazda w aucie też wywala błąd?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Pawel wawa
Admin grupy Samochody
Admin grupy Samochody


Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 14171
Miasto: Warszawa

Pawel wawa
Admin grupy Samochody
Post#5 02 Mar 2009 16:15    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


stan portu bedzie ok nawet jesli porty nie są zgrane. zobacz, na którym com-ie masz urządzenie a który com jest ustawiony w VAG-u

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
majcin1
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 6
Miasto: jaworzno

majcin1
Poziom 3
Post#6 05 Mar 2009 19:33  Autor tematu   

vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Witam ponownie sprawdziłem wszystkie porty
i dalej to samo nie wiem gdzie i czego szukać może ma ktoś jakiegoś
vag com nawet na czeskim vag com probowałem i nic
z góry dzięki

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
aaaaa
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 23 Cze 2003
Posty: 63

aaaaa
Poziom 11
Post#7 14 Mar 2009 16:45    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


ustaw com

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
matijaz666
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 11 Lut 2008
Posty: 8
Miasto: czechowice

matijaz666
Poziom 4
Post#8 02 Kwi 2009 14:56    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Witam!mam identyczny problem z kablem:/ na vag 4.9 idzie a na vag-com nie widzi interfejsu... kabel zakupiłem niedawno z allegro,już nie wiem co mam robić doradźcie coś??może to wina kabla??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Sztomel
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1997
Miasto: Rybnik

Sztomel
Poziom 22
Post#9 02 Kwi 2009 16:32    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


majcin1 napisał:
Witam
problem występuje dalej stan portu ok interfejs nie wykryto
gdzie tkwi problem z góry dzięki


jak otworzysz zainstalowany VAG-COM i wejdziesz w "Options" w prawym dolnym rogu to wyświetli Ci się w górnym lewym rogu "Select COM Port" i są porty od 1 do 4 i na jednym z nich wyświetli po naciśnięciu "Test", że port np. COM 3 jest OK, to wtedy musisz wejść w menu "Start" na pulpicie komputera, następnie wybrać "Ustawienia" i dalej "Panel sterowania" a następnie "Menedżer urządzeń" i przy podpiętym do kompa interfejsie wchodzisz na Port COM i LPT i tam również wybierasz dla VAG-COMa taki sam Port jak w "Select COM Port" Vaga i wtedy masz zgrany Port COM i jeśli pracujesz na Viście to musisz uruchamiać interfejs z pozycji "uruchom jako administrator" czyli tak :
vw golf problem interfejs nie wykryto port ok

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
matijaz666
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 11 Lut 2008
Posty: 8
Miasto: czechowice

matijaz666
Poziom 4
Post#10 02 Kwi 2009 16:44    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


zrobiłem tak jak opisałeś i nic dalej nie widzi interfejsu:/

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
707067
Usunięty





707067
Usunięty
Post#11 02 Kwi 2009 17:16    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


no dobra, a macie pod gniazdo com czy przejściówke z usb?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
matijaz666
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 11 Lut 2008
Posty: 8
Miasto: czechowice

matijaz666
Poziom 4
Post#12 02 Kwi 2009 19:56    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


ja mam przejście na usb.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
707067
Usunięty





707067
Usunięty
Post#13 02 Kwi 2009 21:10    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


no to nie będzie chodzić, a dlaczego, to nie wiem, trzeba zapytać informatyka

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
brandy-p
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Mar 2008
Posty: 1598
Miasto: Wrexham

brandy-p
Poziom 22
Post#14 02 Kwi 2009 21:18    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


matijaz666 napisał:
zrobiłem tak jak opisałeś i nic dalej nie widzi interfejsu:/

I podłączony był do auta z włączonym zapłonem ???

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
707067
Usunięty





707067
Usunięty
Post#15 02 Kwi 2009 21:34    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


nie trzeba włączać zapłonu, żeby wykryło fejsa, zapłon jest potrzebny do połączenia z autem

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
brandy-p
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Mar 2008
Posty: 1598
Miasto: Wrexham

brandy-p
Poziom 22
Post#16 02 Kwi 2009 21:53    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


A może w gnieździe niema zasilania ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
WITEK1952
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 30 Kwi 2006
Posty: 1182
Miasto: Olsztyn

WITEK1952
Poziom 21
Post#17 02 Kwi 2009 21:54    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Witam serdecznie. Mam taki sprzęt i działa. Używam interfejsu KKL. Zalecane było ustawienie liczby bitów na sekundę na 19 200 i tak zrobiłem. Jak nie pomoże to pokombinuj z innymi prędkosciami. Znajdziesz to w ustawieniach portu. Pozdrawiam.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
brandy-p
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 21 Mar 2008
Posty: 1598
Miasto: Wrexham

brandy-p
Poziom 22
Post#18 02 Kwi 2009 22:15    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


WITEK1952 napisał:
Witam serdecznie. Mam taki sprzęt i działa. Używam interfejsu KKL. Zalecane było ustawienie liczby bitów na sekundę na 19 200 i tak zrobiłem. Jak nie pomoże to pokombinuj z innymi prędkosciami. Znajdziesz to w ustawieniach portu. Pozdrawiam.

To wyjaśnienie jest do problemów z nawiązaniem łączności z danym sterownikiem, a autor tematu ma problem z wykryciem fejsu.
(mimo wszystko cenna uwaga dla tych co twierdzą że przejściówki z USB nie działają)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
matijaz666
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 11 Lut 2008
Posty: 8
Miasto: czechowice

matijaz666
Poziom 4
Post#19 03 Kwi 2009 15:02    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Mi interfejs chodzi na vag 4.9 ale spróbuje z tymi prędkościami.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> vw golf problem interfejs nie wykryto port ok
Strona 1 z 1
Podobne tematy
interfejs do vw golf 3, dlaczego vag com go nie widzi? (1)
Interfejs diagnostyczny do VW GOLF V (z CAN) (18)
Interfejs OBD II i odczyt licznika w VW Golf. (1)
vw golf III 95r grudzień jaki interfejs ? (3)
Jaki interfejs wybrać? Interfejs KTS 500 Card. (1)
VW golf 1.8 RP problem nadal nie( )rozwiazany (10)
Golf 3 problem z szyberdachem nie z linką (2)
golf 2 gti nie problem z mfa (9)
interfejs kd2000 Witam. Poszukuję interfejs do ogrzewania po (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.079 seconds

elektroda.pl temat RSS