Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->vw golf problem interfejs nie wykryto port ok Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochody
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
majcin1
Poziom 7
Miasto: jaworzno
Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 6
majcin1
Poziom 7
Post#1 02 Mar 2009 00:21  Autor tematu   

vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Witam
czy ktoś może mi pomódz ponieważ mam kabel obd II program vag 4,9 polski wyświetla stan portu ok interfejs nie wykryto gdzie jest problem?

z góry dziękuje za pomoc

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Pawel wawa
Admin grupy Samochody
Miasto: Warszawa
Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 14905
Pomógł: 1079
Pawel wawa
Admin grupy Samochody
Post#2 02 Mar 2009 00:57    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


pewnie nie masz dogranych com. znajdziesz w ustawieniach, najlepiej ustaw na com1

Pomocny post? + -1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
majcin1
Poziom 7
Miasto: jaworzno
Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 6
majcin1
Poziom 7
Post#3 02 Mar 2009 11:08  Autor tematu   

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Witam
problem występuje dalej stan portu ok interfejs nie wykryto
gdzie tkwi problem z góry dzięki

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
AdamWro
Poziom 18
Miasto: Lublin
Dołączył: 17 Cze 2004
Posty: 260
Pomógł: 18
Ocena postów: 11
AdamWro
Poziom 18
Post#4 02 Mar 2009 11:48    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


A jak interfejs podłączony do gniazda w aucie też wywala błąd?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Pawel wawa
Admin grupy Samochody
Miasto: Warszawa
Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 14905
Pomógł: 1079
Pawel wawa
Admin grupy Samochody
Post#5 02 Mar 2009 16:15    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


stan portu bedzie ok nawet jesli porty nie są zgrane. zobacz, na którym com-ie masz urządzenie a który com jest ustawiony w VAG-u

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
majcin1
Poziom 7
Miasto: jaworzno
Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 6
majcin1
Poziom 7
Post#6 05 Mar 2009 19:33  Autor tematu   

vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Witam ponownie sprawdziłem wszystkie porty
i dalej to samo nie wiem gdzie i czego szukać może ma ktoś jakiegoś
vag com nawet na czeskim vag com probowałem i nic
z góry dzięki

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
aaaaa
Poziom 11
Dołączył: 23 Cze 2003
Posty: 63
aaaaa
Poziom 11
Post#7 14 Mar 2009 16:45    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


ustaw com

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
matijaz666
Poziom 9
Miasto: czechowice
Dołączył: 11 Lut 2008
Posty: 8
matijaz666
Poziom 9
Post#8 02 Kwi 2009 14:56    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Witam!mam identyczny problem z kablem:/ na vag 4.9 idzie a na vag-com nie widzi interfejsu... kabel zakupiłem niedawno z allegro,już nie wiem co mam robić doradźcie coś??może to wina kabla??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Sztomel
Poziom 34
Miasto: Rybnik
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1996
Pomógł: 280
Ocena postów: 171
Sztomel
Poziom 34
Post#9 02 Kwi 2009 16:32    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


majcin1 napisał:
Witam
problem występuje dalej stan portu ok interfejs nie wykryto
gdzie tkwi problem z góry dzięki


jak otworzysz zainstalowany VAG-COM i wejdziesz w "Options" w prawym dolnym rogu to wyświetli Ci się w górnym lewym rogu "Select COM Port" i są porty od 1 do 4 i na jednym z nich wyświetli po naciśnięciu "Test", że port np. COM 3 jest OK, to wtedy musisz wejść w menu "Start" na pulpicie komputera, następnie wybrać "Ustawienia" i dalej "Panel sterowania" a następnie "Menedżer urządzeń" i przy podpiętym do kompa interfejsie wchodzisz na Port COM i LPT i tam również wybierasz dla VAG-COMa taki sam Port jak w "Select COM Port" Vaga i wtedy masz zgrany Port COM i jeśli pracujesz na Viście to musisz uruchamiać interfejs z pozycji "uruchom jako administrator" czyli tak :
vw golf problem interfejs nie wykryto port ok

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
matijaz666
Poziom 9
Miasto: czechowice
Dołączył: 11 Lut 2008
Posty: 8
matijaz666
Poziom 9
Post#10 02 Kwi 2009 16:44    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


zrobiłem tak jak opisałeś i nic dalej nie widzi interfejsu:/

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
707067
Usunięty
707067
Usunięty
Post#11 02 Kwi 2009 17:16    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


no dobra, a macie pod gniazdo com czy przejściówke z usb?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
matijaz666
Poziom 9
Miasto: czechowice
Dołączył: 11 Lut 2008
Posty: 8
matijaz666
Poziom 9
Post#12 02 Kwi 2009 19:56    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


ja mam przejście na usb.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
707067
Usunięty
707067
Usunięty
Post#13 02 Kwi 2009 21:10    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


no to nie będzie chodzić, a dlaczego, to nie wiem, trzeba zapytać informatyka

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
brandy-p
Poziom 31
Miasto: Wrexham
Dołączył: 21 Mar 2008
Posty: 1598
Pomógł: 128
Ocena postów: 19
brandy-p
Poziom 31
Post#14 02 Kwi 2009 21:18    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


matijaz666 napisał:
zrobiłem tak jak opisałeś i nic dalej nie widzi interfejsu:/

I podłączony był do auta z włączonym zapłonem ???

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
707067
Usunięty
707067
Usunięty
Post#15 02 Kwi 2009 21:34    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


nie trzeba włączać zapłonu, żeby wykryło fejsa, zapłon jest potrzebny do połączenia z autem

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
brandy-p
Poziom 31
Miasto: Wrexham
Dołączył: 21 Mar 2008
Posty: 1598
Pomógł: 128
Ocena postów: 19
brandy-p
Poziom 31
Post#16 02 Kwi 2009 21:53    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


A może w gnieździe niema zasilania ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
WITEK1952
Poziom 28
Miasto: Olsztyn
Dołączył: 30 Kwi 2006
Posty: 1182
Pomógł: 75
Ocena postów: 20
WITEK1952
Poziom 28
Post#17 02 Kwi 2009 21:54    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Witam serdecznie. Mam taki sprzęt i działa. Używam interfejsu KKL. Zalecane było ustawienie liczby bitów na sekundę na 19 200 i tak zrobiłem. Jak nie pomoże to pokombinuj z innymi prędkosciami. Znajdziesz to w ustawieniach portu. Pozdrawiam.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
brandy-p
Poziom 31
Miasto: Wrexham
Dołączył: 21 Mar 2008
Posty: 1598
Pomógł: 128
Ocena postów: 19
brandy-p
Poziom 31
Post#18 02 Kwi 2009 22:15    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


WITEK1952 napisał:
Witam serdecznie. Mam taki sprzęt i działa. Używam interfejsu KKL. Zalecane było ustawienie liczby bitów na sekundę na 19 200 i tak zrobiłem. Jak nie pomoże to pokombinuj z innymi prędkosciami. Znajdziesz to w ustawieniach portu. Pozdrawiam.

To wyjaśnienie jest do problemów z nawiązaniem łączności z danym sterownikiem, a autor tematu ma problem z wykryciem fejsu.
(mimo wszystko cenna uwaga dla tych co twierdzą że przejściówki z USB nie działają)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
matijaz666
Poziom 9
Miasto: czechowice
Dołączył: 11 Lut 2008
Posty: 8
matijaz666
Poziom 9
Post#19 03 Kwi 2009 15:02    

Re: vw golf problem interfejs nie wykryto port ok


Mi interfejs chodzi na vag 4.9 ale spróbuje z tymi prędkościami.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> vw golf problem interfejs nie wykryto port ok
Strona 1 z 1
Podobne tematy
interfejs do vw golf 3, dlaczego vag com go nie widzi? (1)
Interfejs diagnostyczny do VW GOLF V (z CAN) (18)
Interfejs OBD II i odczyt licznika w VW Golf. (1)
vw golf III 95r grudzień jaki interfejs ? (3)
Jaki interfejs wybrać? Interfejs KTS 500 Card. (1)
VW golf 1.8 RP problem nadal nie( )rozwiazany (10)
Golf 3 problem z szyberdachem nie z linką (2)
golf 2 gti nie problem z mfa (9)
interfejs kd2000 Witam. Poszukuję interfejs do ogrzewania po (5)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.108 seconds

elektroda.pl temat RSS