FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Genie Universal - opinie

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Utility -> Genie Universal - opinie
Author
Poziom 16
Poziom 16

Post#1 Post from the author of the topic 02 Mar 2009 22:48   

Genie Universal - opinie

Witam.
Zastanawiam się nad zakupem Genie Universal clip.
Prosił bym posiadających klipa o wypowiedź na temat tego urządzenia.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 02 Mar 2009 22:48   

Back to top

Lawarov
Poziom 19
Poziom 19

Post#2 03 Mar 2009 05:36   

Re: Genie Universal - opinie

Osobiście uważam że nie ma sensu wydawać ponad 1000zl na sprzęt który nie ma nic nadzwyczajnego w sobie, boxy o tych samach możliwościach można kupić w graniach 35-550 zł typu JAF + Pkey lub około 800-900zł MT-BOX AllinOne obsługującym Nokie, SE, Siemensy itp.
Back to top

adelqaa
Poziom 16
Poziom 16

Post#3 03 Mar 2009 19:01   

Nasuwa mi się tylko jedna odpowiedź: Genie CLIP " Nie dla IDIOTÓW "
Back to top

Duee
Poziom 14
Poziom 14

Post#4 03 Mar 2009 22:19   

adelqaa wrote:

Stary normalnie gdybym mogl to dal bym Ci pulicera za ten tekst. Nic dodac nic ujac :D

Dodano po 2 [minuty]:

Lawarov wrote:
Osobiście uważam że nie ma sensu wydawać ponad 1000zl na sprzęt który nie ma nic nadzwyczajnego w sobie, boxy o tych samach możliwościach można kupić w graniach 35-550 zł typu JAF + Pkey lub około 800-900zł MT-BOX AllinOne obsługującym Nokie, SE, Siemensy itp.

Poczytaj kolego troszeczke o tym, a potem wypowiadaj sie o sprzecie ktorego napewno nie masz, nie mozesz miec skoro tak sie wypowiadasz, albo poprostu jest za trudny dla Ciebie

Dodano po 6 [minuty]:

A do autora to poczytaj na stronie producena i uznaj ze to wszystko prawda, no i doloz kolejne 50% bo to jedyny sprzet jaki znam ktory robi wiecej niz chwala sie producenci, i nie mowie to o jakichs tajnych sprawach tylko o tym, ze w przeciwienstwie do innych producentow genie dodaje tylko sprawdzone softy i nie ma co tydzien aktualizacji w opisie ktorych jest tylko fixed bug... i tak kilka razy w jedej aktualizacji

Dodano po 3 [minuty]:

A do autora to poczytaj na stronie producena i uznaj ze to wszystko prawda, no i doloz kolejne 50% bo to jedyny sprzet jaki znam ktory robi wiecej niz chwala sie producenci, i nie mowie to o jakichs tajnych sprawach tylko o tym, ze w przeciwienstwie do innych producentow genie dodaje tylko sprawdzone softy i nie ma co tydzien aktualizacji w opisie ktorych jest tylko fixed bug... i tak kilka razy w jedej aktualizacji
Back to top

Lawarov
Poziom 19
Poziom 19

Post#5 03 Mar 2009 22:37   

Duee wrote:
adelqaa wrote:

Stary normalnie gdybym mogl to dal bym Ci pulicera za ten tekst. Nic dodac nic ujac :D

Dodano po 2 [minuty]:

Lawarov wrote:

Poczytaj kolego troszeczke o tym, a potem wypowiadaj sie o sprzecie ktorego napewno nie masz, nie mozesz miec skoro tak sie wypowiadasz, albo poprostu jest za trudny dla Ciebie

Myślę że jest dla mnie za trudny bo od roku leży nie używany z uwagi na to iż nie miałem potrzeby jego użycia. Ale zapewne jesteś wielce doświadczony serwisantem i z tego tytułu mógłbyś dla mnie wytłumaczyć co jest takiego nie zwykłego w tym "tanim" sprzęcie czego nie maja inni

:D
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 03 Mar 2009 22:37   

Back to top

Duee
Poziom 14
Poziom 14

Post#6 03 Mar 2009 23:20   

ful support phoenix and fbus flashing fls5, unlock dct4+ bez potrzeby sprawdzania wersji to tylko dwa przyklady bo nie chce mi sie referatu pisac, to nie jest zabawka... reszte pozostawie bez komentarza, ehh

Dodano po 5 [minuty]:

ps. przepraszam, po kliknieciu w link pod Twoim postem juz wszystko rozumiem, jak sprzedawca sprzetu tez wolal bym wspierac popularny, prosty i tani sprzet, zamiast dobry idrozszy drozszy ale doceniany wsrod nielicznej grupy...
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 03 Mar 2009 23:20   

Back to top

alien99
Poziom 20
Poziom 20

Post#7 04 Mar 2009 00:53   

Panowie mam pytanko czy genie clip robi nowe bb5+ tj. 5310,6500 itp???
Back to top

Duee
Poziom 14
Poziom 14

Post#8 04 Mar 2009 01:04   

Na chwile obecna nie.,.
Back to top

bacaking
Poziom 16
Poziom 16

Post#9 Post from the author of the topic 04 Mar 2009 10:04   

Ano właśnie. Widzę że na krytykę stać tych którzy nie mieli z tym do czynienia. Mnie bardziej interesuje opinia ludzi którzy klipa mają. Za wszystkie wypowiedzi dziękuję i w miarę możliwości temat proszę kontynuować.
Ja osobiście mam Mt-Boxa, Bb5-box, N-box + hwk a mimo to zastanawiam się nad GENIE bo każdy myśli o nim jak o klipie a w sumie klip to już od dawna nie jest. Korzysta z oryginalnych rozwiązań nokii a nie własnych projektów. Ja miałem już przyjemność widzieć to urządzenie w akcji zdejmowania simloka z 6300 na której poległ BB5-BOX. Brak mi słów "tylko klik i klik" i po simloku. Bez fleszowania i kombinowania.

Proszę o dalsze wypowiedzi.
Back to top

Duee
Poziom 14
Poziom 14

Post#10 04 Mar 2009 15:07   

No i wlasnie o to chodzi... Mysle ze naprawde szkoda temat kontynuowac bo odpowiedz sam podales w poscie wyzej :)
Back to top

arti123
Poziom 23
Poziom 23

Post#11 04 Mar 2009 21:02   

bacaking wrote:
"tylko klik i klik" i po simloku. Bez fleszowania i kombinowania.

Takie "klik, klik" to robię na sofcie naszego kolego Cinnka - tez bez flashowania i kombinowania... jedynie trzeba mieć pkeya i najlepiej interfejs Jafa
Back to top

bacaking
Poziom 16
Poziom 16

Post#12 Post from the author of the topic 04 Mar 2009 21:57   

Właśnie o to mi chodzi. Zakupić genie że by mieć "klik klik" za 1000pln wydaje mi sie trochę za drogie zważywszy że fleszowanie z tego co wiem w GENIE nie należy do przyjemnych. Z tego co już poczytałem wszystko wskazuje że najlepszym rozwiązaniem jest jak kolega wyżej napisał - JAF.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 04 Mar 2009 21:57   

Back to top

Duee
Poziom 14
Poziom 14

Post#13 05 Mar 2009 00:39   

Nie umniejszajac pracy Cinka, bo odwalil kawal dobrej roboty, ale mimo wszystko ten soft ma wiele dziur... A co do flashowania, to nie wiem o zym piszesz z tym nieprzyjemnym flashowaniem no i jak wiadomo kazdy soft dodaje obsluge flashowania po tym jak zrobi to phoenix. Ale kazdy ma wolny wybur
Back to top

Lawarov
Poziom 19
Poziom 19

Post#14 05 Mar 2009 01:05   

Duee wrote:
Nie umniejszajac pracy Cinka, bo odwalil kawal dobrej roboty, ale mimo wszystko ten soft ma wiele dziur...

Genie również ma bo wszystko oparte jest na na sofcie Cinka, i nic nie było tam udoskonalane.
Back to top

bigitch
Poziom 9
Poziom 9

Post#15 18 Mar 2009 18:12   

no i daliscie mi do myslenia teraz, zajmuje sie serwisem od kilku lat i teraz to juz dwa a nawet trzy razy musze sie zastanowic co kupic zeby za chwile nie rzucic tego do kosza np bb5box za 1700 pln, teraz przyszla kolej na bb5+ co wybrac genie ktore jak piszecie skopiowalo sobie pomysl cinka, czy czekac az cinek napisze bb5+ za symboliczna kwote aktywacji (osobiscie wolalbym dac mu zarobic) czy tez mt-box gryffiniarzy czy tez cos innego.? od pocztaku uzywam ufs a pozniej +hwk i uwazam ze najbardziej udany i legendarny sprzet do dzisiaj daje rade.. jesli genie jest sprzetem ktory nigdy sie nie skonczy i ma faktycznie lepszy dostep do nowych flashy i phoenix dziala na tym a do serwisu to chyba bedzie najlepsze? wydaje mi sie tez ze jesli to dziala na baterii jak szeroko pojeta nazwa clip mozna uzywac tego w drodze np na pobliskim targu : ) i np wgrac komus polski jezyk na ulicy to wydaje mi sie ze warto kupic, doczytalem sie tez ze to jest od b-pre.... to tez chyba cos znaczy ? nie wiem panowie co tutaj myslec.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Utility -> Genie Universal - opinie
Page 1 of 1
Similar topics
Universal SFbus 4w1 Odeon- proszę o opinie (10)
Unlock SL3 dostępny dla posiadaczy Genie Universal (6)
Genie Universal 2010 Clip warty swej ceny? (1)

Page generation time: 1.654 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed