| Author |
bacaking Poziom 16

|
02 Mar 2009 22:48 Genie Universal - opinie |
|
|
|
Witam.
Zastanawiam się nad zakupem Genie Universal clip.
Prosił bym posiadających klipa o wypowiedź na temat tego urządzenia.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
02 Mar 2009 22:48 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Lawarov Poziom 19

|
03 Mar 2009 05:36 Re: Genie Universal - opinie |
|
|
|
Osobiście uważam że nie ma sensu wydawać ponad 1000zl na sprzęt który nie ma nic nadzwyczajnego w sobie, boxy o tych samach możliwościach można kupić w graniach 35-550 zł typu JAF + Pkey lub około 800-900zł MT-BOX AllinOne obsługującym Nokie, SE, Siemensy itp.
|
|
| Back to top |
|
 |
adelqaa Poziom 16

|
03 Mar 2009 19:01 Re: Genie Universal - opinie |
|
|
|
Nasuwa mi się tylko jedna odpowiedź: Genie CLIP " Nie dla IDIOTÓW "
|
|
| Back to top |
|
 |
Duee Poziom 14

|
03 Mar 2009 22:19 Re: Genie Universal - opinie |
|
|
|
| adelqaa wrote: |
| Nasuwa mi się tylko jedna odpowiedź: Genie CLIP " Nie dla IDIOTÓW " |
Stary normalnie gdybym mogl to dal bym Ci pulicera za ten tekst. Nic dodac nic ujac :D
Dodano po 2 [minuty]:
| Lawarov wrote: |
| Osobiście uważam że nie ma sensu wydawać ponad 1000zl na sprzęt który nie ma nic nadzwyczajnego w sobie, boxy o tych samach możliwościach można kupić w graniach 35-550 zł typu JAF + Pkey lub około 800-900zł MT-BOX AllinOne obsługującym Nokie, SE, Siemensy itp. |
Poczytaj kolego troszeczke o tym, a potem wypowiadaj sie o sprzecie ktorego napewno nie masz, nie mozesz miec skoro tak sie wypowiadasz, albo poprostu jest za trudny dla Ciebie
Dodano po 6 [minuty]:
A do autora to poczytaj na stronie producena i uznaj ze to wszystko prawda, no i doloz kolejne 50% bo to jedyny sprzet jaki znam ktory robi wiecej niz chwala sie producenci, i nie mowie to o jakichs tajnych sprawach tylko o tym, ze w przeciwienstwie do innych producentow genie dodaje tylko sprawdzone softy i nie ma co tydzien aktualizacji w opisie ktorych jest tylko fixed bug... i tak kilka razy w jedej aktualizacji
Dodano po 3 [minuty]:
A do autora to poczytaj na stronie producena i uznaj ze to wszystko prawda, no i doloz kolejne 50% bo to jedyny sprzet jaki znam ktory robi wiecej niz chwala sie producenci, i nie mowie to o jakichs tajnych sprawach tylko o tym, ze w przeciwienstwie do innych producentow genie dodaje tylko sprawdzone softy i nie ma co tydzien aktualizacji w opisie ktorych jest tylko fixed bug... i tak kilka razy w jedej aktualizacji
|
|
| Back to top |
|
 |
Lawarov Poziom 19

|
03 Mar 2009 22:37 Re: Genie Universal - opinie |
|
|
|
| Duee wrote: |
| adelqaa wrote: |
| Nasuwa mi się tylko jedna odpowiedź: Genie CLIP " Nie dla IDIOTÓW " |
Stary normalnie gdybym mogl to dal bym Ci pulicera za ten tekst. Nic dodac nic ujac :D
Dodano po 2 [minuty]:
| Lawarov wrote: |
| Osobiście uważam że nie ma sensu wydawać ponad 1000zl na sprzęt który nie ma nic nadzwyczajnego w sobie, boxy o tych samach możliwościach można kupić w graniach 35-550 zł typu JAF + Pkey lub około 800-900zł MT-BOX AllinOne obsługującym Nokie, SE, Siemensy itp. |
Poczytaj kolego troszeczke o tym, a potem wypowiadaj sie o sprzecie ktorego napewno nie masz, nie mozesz miec skoro tak sie wypowiadasz, albo poprostu jest za trudny dla Ciebie |
Myślę że jest dla mnie za trudny bo od roku leży nie używany z uwagi na to iż nie miałem potrzeby jego użycia. Ale zapewne jesteś wielce doświadczony serwisantem i z tego tytułu mógłbyś dla mnie wytłumaczyć co jest takiego nie zwykłego w tym "tanim" sprzęcie czego nie maja inni
:D
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Mar 2009 22:37 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Duee Poziom 14

|
03 Mar 2009 23:20 Re: Genie Universal - opinie |
|
|
|
ful support phoenix and fbus flashing fls5, unlock dct4+ bez potrzeby sprawdzania wersji to tylko dwa przyklady bo nie chce mi sie referatu pisac, to nie jest zabawka... reszte pozostawie bez komentarza, ehh
Dodano po 5 [minuty]:
ps. przepraszam, po kliknieciu w link pod Twoim postem juz wszystko rozumiem, jak sprzedawca sprzetu tez wolal bym wspierac popularny, prosty i tani sprzet, zamiast dobry idrozszy drozszy ale doceniany wsrod nielicznej grupy...
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Mar 2009 23:20 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
alien99 Poziom 20

|
04 Mar 2009 00:53 Re: Genie Universal - opinie |
|
|
|
Panowie mam pytanko czy genie clip robi nowe bb5+ tj. 5310,6500 itp???
|
|
| Back to top |
|
 |
Duee Poziom 14

|
04 Mar 2009 01:04 Re: Genie Universal - opinie |
|
|
|
Na chwile obecna nie.,.
|
|
| Back to top |
|
 |
bacaking Poziom 16

|
04 Mar 2009 10:04 Re: Genie Universal - opinie |
|
|
|
Ano właśnie. Widzę że na krytykę stać tych którzy nie mieli z tym do czynienia. Mnie bardziej interesuje opinia ludzi którzy klipa mają. Za wszystkie wypowiedzi dziękuję i w miarę możliwości temat proszę kontynuować.
Ja osobiście mam Mt-Boxa, Bb5-box, N-box + hwk a mimo to zastanawiam się nad GENIE bo każdy myśli o nim jak o klipie a w sumie klip to już od dawna nie jest. Korzysta z oryginalnych rozwiązań nokii a nie własnych projektów. Ja miałem już przyjemność widzieć to urządzenie w akcji zdejmowania simloka z 6300 na której poległ BB5-BOX. Brak mi słów "tylko klik i klik" i po simloku. Bez fleszowania i kombinowania.
Proszę o dalsze wypowiedzi.
|
|
| Back to top |
|
 |
Duee Poziom 14

|
04 Mar 2009 15:07 Re: Genie Universal - opinie |
|
|
|
No i wlasnie o to chodzi... Mysle ze naprawde szkoda temat kontynuowac bo odpowiedz sam podales w poscie wyzej :)
|
|
| Back to top |
|
 |
arti123 Poziom 23

|
04 Mar 2009 21:02 Re: Genie Universal - opinie |
|
|
|
| bacaking wrote: |
| "tylko klik i klik" i po simloku. Bez fleszowania i kombinowania. |
Takie "klik, klik" to robię na sofcie naszego kolego Cinnka - tez bez flashowania i kombinowania... jedynie trzeba mieć pkeya i najlepiej interfejs Jafa
|
|
| Back to top |
|
 |
bacaking Poziom 16

|
04 Mar 2009 21:57 Re: Genie Universal - opinie |
|
|
|
Właśnie o to mi chodzi. Zakupić genie że by mieć "klik klik" za 1000pln wydaje mi sie trochę za drogie zważywszy że fleszowanie z tego co wiem w GENIE nie należy do przyjemnych. Z tego co już poczytałem wszystko wskazuje że najlepszym rozwiązaniem jest jak kolega wyżej napisał - JAF.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
04 Mar 2009 21:57 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Duee Poziom 14

|
05 Mar 2009 00:39 Re: Genie Universal - opinie |
|
|
|
Nie umniejszajac pracy Cinka, bo odwalil kawal dobrej roboty, ale mimo wszystko ten soft ma wiele dziur... A co do flashowania, to nie wiem o zym piszesz z tym nieprzyjemnym flashowaniem no i jak wiadomo kazdy soft dodaje obsluge flashowania po tym jak zrobi to phoenix. Ale kazdy ma wolny wybur
|
|
| Back to top |
|
 |
Lawarov Poziom 19

|
05 Mar 2009 01:05 Re: Genie Universal - opinie |
|
|
|
| Duee wrote: |
| Nie umniejszajac pracy Cinka, bo odwalil kawal dobrej roboty, ale mimo wszystko ten soft ma wiele dziur... |
Genie również ma bo wszystko oparte jest na na sofcie Cinka, i nic nie było tam udoskonalane.
|
|
| Back to top |
|
 |
bigitch Poziom 9

|
18 Mar 2009 18:12 Re: Genie Universal - opinie |
|
|
|
no i daliscie mi do myslenia teraz, zajmuje sie serwisem od kilku lat i teraz to juz dwa a nawet trzy razy musze sie zastanowic co kupic zeby za chwile nie rzucic tego do kosza np bb5box za 1700 pln, teraz przyszla kolej na bb5+ co wybrac genie ktore jak piszecie skopiowalo sobie pomysl cinka, czy czekac az cinek napisze bb5+ za symboliczna kwote aktywacji (osobiscie wolalbym dac mu zarobic) czy tez mt-box gryffiniarzy czy tez cos innego.? od pocztaku uzywam ufs a pozniej +hwk i uwazam ze najbardziej udany i legendarny sprzet do dzisiaj daje rade.. jesli genie jest sprzetem ktory nigdy sie nie skonczy i ma faktycznie lepszy dostep do nowych flashy i phoenix dziala na tym a do serwisu to chyba bedzie najlepsze? wydaje mi sie tez ze jesli to dziala na baterii jak szeroko pojeta nazwa clip mozna uzywac tego w drodze np na pobliskim targu : ) i np wgrac komus polski jezyk na ulicy to wydaje mi sie ze warto kupic, doczytalem sie tez ze to jest od b-pre.... to tez chyba cos znaczy ? nie wiem panowie co tutaj myslec.
|
|
| Back to top |
|
 |