Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Centralny zamek mondeo mk3


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący ->Centralny zamek mondeo mk3 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
mezyk86
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 18

mezyk86
Poziom 6
Post#1 Post autora tematu 03 Mar 2009 20:06   

Centralny zamek mondeo mk3


Witam wszystkich od niedawna jestem posiadaczem mondeo mk3 2001r. Od wczorj mam roblem tego typu ze centralny zamek nie zamyka wszystkich drzwi;/ wczoraj zaczoł zamykać tylko dzwi od kierowcy oraz lewy tył dzis już zamykają się wszystkie oprócz pasażera. Rozebrałem dzwi pasażera sprawdziłem miernikiem że prąd dochodzi do kostki siłownika. Może ktoś z was koledzy ma pomysł dlaczego tak sie dzieje i jak to naprawic z góry dzięki.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 03 Mar 2009 20:06   



Powrót do góry
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9351
Miasto: Gdańsk

artaa
Poziom 26
Post#2 20 Gru 2009 20:51   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Mam podobny problem, MDO 2003 - MR04 Ghia Kombi, nie działa otwieranie/zamykanie drzwi pasażera, próbowałem z klucza i z pilota i przez wciskanie rygla drzwi kierowcy.
Sam zamek pasażera sprawny można wcisnąć rygiel i zamknąć drzwi.

Coś trzeba zaprogramować? Sprawdzić?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Gru 2009 20:51   



Powrót do góry
Radzio410
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 48
Miasto: Ciechanów

Radzio410
Poziom 10
Post#3 20 Gru 2009 23:02   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


arta prawdopodobnie masz uszkodzony zamek w tych drzwiach a dokładnie mikrostyk

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Gru 2009 23:02   



Powrót do góry
marek1977
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 28 Lip 2006
Posty: 1601

marek1977
Poziom 22
Post#4 21 Gru 2009 00:08   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Szukać i czytać na forum.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
marcij
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 72
Miasto: Tarnow

marcij
Poziom 11
Post#5 21 Gru 2009 00:10   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Odczekaj kilka dni , aż się troche ociepli i jak nie przejdzie , to dopiero wtedy podejmuj jakieś kroki.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
timo2
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 04 Lis 2009
Posty: 2
Miasto: zbąszynek

timo2
Poziom 2
Post#6 21 Gru 2009 20:56   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


witam.ja też mam taki sam problem .rozebrałem zamek no i wadliwe są mikro wyłączniki krańcowe .czy może macie dostęp do takich wyłączników to ja bardzo chętnie zakupię lub gdzie takie kupię .sylwia 0822(malpa)wp.pl

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9351
Miasto: Gdańsk

artaa
Poziom 26
Post#7 21 Gru 2009 22:10   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


marcij napisał:
Odczekaj kilka dni , aż się troche ociepli i jak nie przejdzie , to dopiero wtedy podejmuj jakieś kroki.


Dzięki, tylko zima się dopiero zaczęła Wink

Czyli nic się nie rozprogramowało, i trzeba wymienić mikrostyki?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 21 Gru 2009 22:10   



Powrót do góry
mezyk86
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 18

mezyk86
Poziom 6
Post#8 Post autora tematu 24 Gru 2009 00:06   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Ja w swoim juz 2 zamki wymieniłem i teraz jest spokoj. ty najprawdopodobniej tez to musisz zrobic zeby miec spokoj. powodzenia

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
gciezki
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 08 Lis 2006
Posty: 12
Miasto: Żyrardów

gciezki
Poziom 5
Post#9 28 Gru 2010 20:37   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Wszystkiemu są winne styki zasilające silniczek w zamku. Styki ulegają wypaleniu i zamek nie działa z pilota. Dla mocno chcących się pobawić - można wyjąć zamek, rozmontować go, oczyścić styki zasilające silniczek i lekko je podgiąć - zamek znowu będzie działać czas jakiś z pilota. Miałem tak już dwa razy. Za każdym razem było tak samo. Praca jest upierdliwa i raczej dla cierpliwych, ale daje efekty - nie trzeba wymieniać zamka.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 28 Gru 2010 20:37   



Powrót do góry
Tiases
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 9

Tiases
Poziom 4
Post#10 07 Sty 2011 13:06   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Mam problem z mk3 mianowicie, Całkowicie nie działa mi pilot od paru dni...
Nie zamyka i nie otwiera drzwi wszystkich Jedyne co działa to kluczyk...
A do niedawna wszystko działało... proszę o pomoc lub jakieś dobre rady co mógłbym w tym przypadku zrobić..

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący -> Centralny zamek mondeo mk3
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Alarm (ford,mondeo,mk3 centralny zamek) (4)
Ford Mondeo mk3 2.0 TDDI - centralny zamek. (3)
Ford Mondeo mk3 zamek tylniej klapy (2)
Ford Mondeo Mk3 centralny nie działa (7)
Alarm + Centralny zamek w MK3 MAGICAR 440 (13)
VW GOLF Mk3 - Centralny zamek pneumatyczny i alarm z pilotem (4)
Ford mondeo Mk3 2.0TDCI - Mondeo mk3 2.0 TDCI Gaśnie podczas ruszania. (3)
ford mondeo mk3 - mondeo mk3 wymiana lamp na orginaly xenon ... (3)
centralny zamek w mondeo \'93 (13)
mondeo 97 - centralny zamek (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.051 seconds

elektroda.pl temat RSS