Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Centralny zamek mondeo mk3


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący -> Centralny zamek mondeo mk3
Autor
Wiadomość
mezyk86
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 18

Post#1 Post autora tematu 03 Mar 2009 20:06   

Centralny zamek mondeo mk3


Witam wszystkich od niedawna jestem posiadaczem mondeo mk3 2001r. Od wczorj mam roblem tego typu ze centralny zamek nie zamyka wszystkich drzwi;/ wczoraj zaczoł zamykać tylko dzwi od kierowcy oraz lewy tył dzis już zamykają się wszystkie oprócz pasażera. Rozebrałem dzwi pasażera sprawdziłem miernikiem że prąd dochodzi do kostki siłownika. Może ktoś z was koledzy ma pomysł dlaczego tak sie dzieje i jak to naprawic z góry dzięki.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Mar 2009 20:06   





Powrót do góry
   
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9369
Miasto: Gdańsk

Post#2 20 Gru 2009 20:51   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Mam podobny problem, MDO 2003 - MR04 Ghia Kombi, nie działa otwieranie/zamykanie drzwi pasażera, próbowałem z klucza i z pilota i przez wciskanie rygla drzwi kierowcy.
Sam zamek pasażera sprawny można wcisnąć rygiel i zamknąć drzwi.

Coś trzeba zaprogramować? Sprawdzić?
Powrót do góry
   
Radzio410
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 49
Miasto: Ciechanów

Post#3 20 Gru 2009 23:02   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


arta prawdopodobnie masz uszkodzony zamek w tych drzwiach a dokładnie mikrostyk
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Gru 2009 23:02   





Powrót do góry
   
marek1977
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 28 Lip 2006
Posty: 1612

Post#4 21 Gru 2009 00:08   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Szukać i czytać na forum.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Gru 2009 00:08   





Powrót do góry
   
marcij
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 70
Miasto: Tarnow

Post#5 21 Gru 2009 00:10   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Odczekaj kilka dni , aż się troche ociepli i jak nie przejdzie , to dopiero wtedy podejmuj jakieś kroki.
Powrót do góry
   
timo2
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 04 Lis 2009
Posty: 2
Miasto: zbąszynek

Post#6 21 Gru 2009 20:56   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


witam.ja też mam taki sam problem .rozebrałem zamek no i wadliwe są mikro wyłączniki krańcowe .czy może macie dostęp do takich wyłączników to ja bardzo chętnie zakupię lub gdzie takie kupię .sylwia 0822(malpa)wp.pl
Powrót do góry
   
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9369
Miasto: Gdańsk

Post#7 21 Gru 2009 22:10   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


marcij napisał:
Odczekaj kilka dni , aż się troche ociepli i jak nie przejdzie , to dopiero wtedy podejmuj jakieś kroki.


Dzięki, tylko zima się dopiero zaczęła ;-)

Czyli nic się nie rozprogramowało, i trzeba wymienić mikrostyki?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Gru 2009 22:10   





Powrót do góry
   
mezyk86
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 18

Post#8 Post autora tematu 24 Gru 2009 00:06   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Ja w swoim juz 2 zamki wymieniłem i teraz jest spokoj. ty najprawdopodobniej tez to musisz zrobic zeby miec spokoj. powodzenia
Powrót do góry
   
gciezki
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 08 Lis 2006
Posty: 12
Miasto: Żyrardów

Post#9 28 Gru 2010 20:37   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Wszystkiemu są winne styki zasilające silniczek w zamku. Styki ulegają wypaleniu i zamek nie działa z pilota. Dla mocno chcących się pobawić - można wyjąć zamek, rozmontować go, oczyścić styki zasilające silniczek i lekko je podgiąć - zamek znowu będzie działać czas jakiś z pilota. Miałem tak już dwa razy. Za każdym razem było tak samo. Praca jest upierdliwa i raczej dla cierpliwych, ale daje efekty - nie trzeba wymieniać zamka.
Powrót do góry
   
Tiases
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 9

Post#10 07 Sty 2011 13:06   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Mam problem z mk3 mianowicie, Całkowicie nie działa mi pilot od paru dni...
Nie zamyka i nie otwiera drzwi wszystkich Jedyne co działa to kluczyk...
A do niedawna wszystko działało... proszę o pomoc lub jakieś dobre rady co mógłbym w tym przypadku zrobić..
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący -> Centralny zamek mondeo mk3
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony