Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Centralny zamek mondeo mk3


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący -> Centralny zamek mondeo mk3
Autor
Wiadomość
mezyk86
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 18

Post#1 Post autora tematu 03 Mar 2009 21:06   

Centralny zamek mondeo mk3


Witam wszystkich od niedawna jestem posiadaczem mondeo mk3 2001r. Od wczorj mam roblem tego typu ze centralny zamek nie zamyka wszystkich drzwi;/ wczoraj zaczoł zamykać tylko dzwi od kierowcy oraz lewy tył dzis już zamykają się wszystkie oprócz pasażera. Rozebrałem dzwi pasażera sprawdziłem miernikiem że prąd dochodzi do kostki siłownika. Może ktoś z was koledzy ma pomysł dlaczego tak sie dzieje i jak to naprawic z góry dzięki.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Mar 2009 21:06   





Powrót do góry
   
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9451
Miasto: Gdańsk

Post#2 20 Gru 2009 21:51   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Mam podobny problem, MDO 2003 - MR04 Ghia Kombi, nie działa otwieranie/zamykanie drzwi pasażera, próbowałem z klucza i z pilota i przez wciskanie rygla drzwi kierowcy.
Sam zamek pasażera sprawny można wcisnąć rygiel i zamknąć drzwi.

Coś trzeba zaprogramować? Sprawdzić?
Powrót do góry
   
Radzio410
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 49
Miasto: Ciechanów

Post#3 21 Gru 2009 00:02   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


arta prawdopodobnie masz uszkodzony zamek w tych drzwiach a dokładnie mikrostyk
Powrót do góry
   
marek1977
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 28 Lip 2006
Posty: 1624

Post#4 21 Gru 2009 01:08   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Szukać i czytać na forum.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Gru 2009 01:08   





Powrót do góry
   
marcij
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 16 Sty 2007
Posty: 70
Miasto: Tarnow

Post#5 21 Gru 2009 01:10   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Odczekaj kilka dni , aż się troche ociepli i jak nie przejdzie , to dopiero wtedy podejmuj jakieś kroki.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Gru 2009 01:10   





Powrót do góry
   
timo2
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 04 Lis 2009
Posty: 2
Miasto: zbąszynek

Post#6 21 Gru 2009 21:56   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


witam.ja też mam taki sam problem .rozebrałem zamek no i wadliwe są mikro wyłączniki krańcowe .czy może macie dostęp do takich wyłączników to ja bardzo chętnie zakupię lub gdzie takie kupię .sylwia 0822(malpa)wp.pl
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Gru 2009 21:56   





Powrót do góry
   
artaa
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 08 Lut 2006
Posty: 9451
Miasto: Gdańsk

Post#7 21 Gru 2009 23:10   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


marcij napisał:
Odczekaj kilka dni , aż się troche ociepli i jak nie przejdzie , to dopiero wtedy podejmuj jakieś kroki.


Dzięki, tylko zima się dopiero zaczęła ;-)

Czyli nic się nie rozprogramowało, i trzeba wymienić mikrostyki?
Powrót do góry
   
mezyk86
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 18

Post#8 Post autora tematu 24 Gru 2009 01:06   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Ja w swoim juz 2 zamki wymieniłem i teraz jest spokoj. ty najprawdopodobniej tez to musisz zrobic zeby miec spokoj. powodzenia
Powrót do góry
   
gciezki
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 08 Lis 2006
Posty: 12
Miasto: Żyrardów

Post#9 28 Gru 2010 21:37   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Wszystkiemu są winne styki zasilające silniczek w zamku. Styki ulegają wypaleniu i zamek nie działa z pilota. Dla mocno chcących się pobawić - można wyjąć zamek, rozmontować go, oczyścić styki zasilające silniczek i lekko je podgiąć - zamek znowu będzie działać czas jakiś z pilota. Miałem tak już dwa razy. Za każdym razem było tak samo. Praca jest upierdliwa i raczej dla cierpliwych, ale daje efekty - nie trzeba wymieniać zamka.
Powrót do góry
   
Tiases
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 9

Post#10 07 Sty 2011 14:06   

Re: Centralny zamek mondeo mk3


Mam problem z mk3 mianowicie, Całkowicie nie działa mi pilot od paru dni...
Nie zamyka i nie otwiera drzwi wszystkich Jedyne co działa to kluczyk...
A do niedawna wszystko działało... proszę o pomoc lub jakieś dobre rady co mógłbym w tym przypadku zrobić..
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący -> Centralny zamek mondeo mk3
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.047 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony