Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący ->Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
rincer
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 4
Miasto: wojny

rincer
Poziom 2
Post#1 04 Mar 2009 18:35  Autor tematu   

Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42


Witam ostatnio kupiłem router Cerberus P 6331-42. Chcę podzielić neta na dwa kompy jeden za pomocą kabla a drugi przez wifi.Wczoraj wziąłem się za konfigurację tego routera i wszystko było ok na kompie podłączonym za pomocą kabla. Problem pojawił się dopiero po uruchomieniu drugiego komputera podłączonego przez wifi. Sygnał jest i pisze że połączono z ruterem lecz nie da się oglądać stron www ani na kompie połączonym kablem ani na tym z wifi lecz gdy wyłączę kompa z wifi to internet na kompie połączonym kablem śmiga aż miło. Co może być przyczyną? Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
grzeko1
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 13 Paź 2007
Posty: 392
Miasto: "-" woj. mazowieckie

grzeko1
Poziom 17
Post#2 04 Mar 2009 18:56    

Re: Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42


Witam.
Proponuje sprawdzić w ustawieniach PPPoA/PPPoE
czy Half bridge jest deactivated oraz pulę adresów
przydzielanych przez ruter kompom.
Czasem zachodzi konieczność wyłączenia firewalla.
Pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
rincer
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 4
Miasto: wojny

rincer
Poziom 2
Post#3 06 Mar 2009 14:24  Autor tematu   

Re: Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42


Sprawdziłem ustawienia i wszystko jest tak ja napisałeś tylko firewalla wyłączyłem i to pomogło ale tylko na jakieś 5 minut a potem dalej jest to samo

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
grzeko1
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 13 Paź 2007
Posty: 392
Miasto: "-" woj. mazowieckie

grzeko1
Poziom 17
Post#4 07 Mar 2009 03:40    

Re: Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42


Witam.
Obok opcji firewolla jest też opcja SPI, która może blokować połączenia, gdy jest aktywna.
Proponuje również sprawdzić ustawienia podziału
łącza Qos.
Pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Stepej
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 90
Miasto: Leszno/Warszawa

Stepej
Poziom 12
Post#5 08 Mar 2009 07:55    

Re: Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42


Spróbuj ustawić sztywne IP na komputerze.
Wchodzisz we właściwości swojego połączenia wifi następnie wchodzisz we właściwości Protokołu internetowego (TCP/IP). Zaznaczasz kropkę Użyj następującego adresu IP. W adres IP wpisujesz np. 192.168.1.55, maska podsieci 255.255.255.0, brama domyślna - wpisz adres IP twojego routera - przykładowo 192.168.1.0 i wpisz jeszcze raz adres IP twojego routera w "Preferowany serwer DNS"
Kliknij OK OK i zobacz czy będzie OK Wink
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
rincer
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 4
Miasto: wojny

rincer
Poziom 2
Post#6 08 Mar 2009 12:48  Autor tematu   

Re: Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42


Opcję SPI mam wyłączoną a co do ustawień QoS to mam tak:
ATM QoS : UBR
PCR : 0
SCR : 0
MBS : 0

Spróbuję jeszcze ustawić sztywne IP na komputerze

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
grzeko1
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 13 Paź 2007
Posty: 392
Miasto: "-" woj. mazowieckie

grzeko1
Poziom 17
Post#7 09 Mar 2009 20:54    

Re: Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42


Witam.
Co jeszcze mogę doradzić to zmianę kanału
przy połaczeniach wifi.
Proponuje również sprawdzić czy połączenie jest na stałe czy na żądanie, jeśli na stałe to ok. Na żądanie może być ustawiony krótki czas.
Pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
rincer
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 4
Miasto: wojny

rincer
Poziom 2
Post#8 11 Mar 2009 19:41  Autor tematu   

Re: Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42


Zmiana kanału nic nie pomogła ale zauważyłem że karta zrywa połączenie.Wcześniej tego nie widziałem ponieważ monitorki na pasku startowym pokazywały że jest połączenie ale gdy weszłem w ustawienia karty to okazuje się że po otwarciu jakiś 2-3 stron zrywa połączenie. Co może być przyczyną? Sorki za moje roztargnienie ale jestem początkującym

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Olmiś
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 23 Sie 2007
Posty: 18
Miasto: W-wa

Olmiś
Poziom 6
Post#9 18 Lis 2009 20:34    

Re: Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42


Witam, mam właściwie identyczny problem, nowy routerek, skonfigurowany domyślnie i co chwil gubi sesję ppp.

Gdzie szukać przyczyny? Co mu ustawić?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
tomekp-p
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 11 Sty 2008
Posty: 1
Miasto: Szczecin

tomekp-p
Poziom 1
Post#10 02 Gru 2009 11:31    

Re: Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42


Mój problem jest identyczny? Czy to może być wina karty sieciowej?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
czarny506
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 03 Mar 2007
Posty: 11

czarny506
Poziom 5
Post#11 17 Gru 2009 08:05    

Re: Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42


Witam mam podobny problem z routerem cerberus 6331-42. Połączone są 3 kopmputery jeden bezposrednio na kablu ,a dwa przez WIFI. Z tym na kablu nie ma problemu natomiast WIFI po zalogowaniu sie do sieci jakies moze 2 minuty chodza normalnie , po upływie tego czasu obcina mi łącze internetowe z 2Mb\s do 256 Kb\s. Jaka moze byc tego przyczyna ?

Ustawiałem juz wszystko,różne kanały ,szyfrowania ,firewall jest wyłączony,zmieniłem karte sieciowa z EDIMAX EW-7318USg na AIRLIVE WT-2000USB
Turbo-G USB Adapter i nic, myslałem ze to wina sygnału dokupiłem antenke http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1217398947821 i to też nic nie pomogło nadal zrywa połączenie z routerem i obcina szybkość łącza.
Co jest dziwne na początku było dobrze przez jakies 2 tyg.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
irekszym
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 08 Lis 2005
Posty: 1
Miasto: łódź

irekszym
Poziom 1
Post#12 31 Sty 2010 16:51    

Re: Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42


Jest to konfiguracja routerów EDIMAX dla neostrady ja mam tak skonfigurowanego Cerberus 6331-42 działa ok.
Tylko dane do logowania inne 192.168.1.100 login admin hasło pentagram

http://www.edimax.pl/images/Image/FAQ/Router/General-Router/Neostrada.pdf

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9052
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

piterus99
Poziom 26
Post#13 31 Sty 2010 21:54    

Re: Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42


czasami w tych pentagramach jest motyw z wyłączonym NATem albo ustawionym jako full future. Nie mam dostępu do takiego urządzenia teraz, ale trzeba znaleźć tą opcję i przestawić na SUA i wtedy zaskoczy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
konrad256b
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 27
Miasto: lublin

konrad256b
Poziom 8
Post#14 14 Sty 2011 00:06    

Re: Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42


Ja też mam taki poblem, że gdy jest włączony jeden komputer to jest ok ale na 2 już się nie da pracować. Po kupnie występowałtaki problem przez kilka dni, że nie chciał wogóle łączyć, później łączył ale jak się włączyło drugi komputer to na moment zrywało połączenie (tzn połączenie z ruterem komputery utrzymywały, ale zero kontaktu z siecią). teraz po włączeniu drugiego koputera zerwało połączenie i kaplica...
Bluzgi cisną mi się na usta jak patrze na ten ruter... nigdy w życiu żadnego g... pod nazwą pentagram nie kupię.
Proszę o jakąś pomoc. Moj dostawca internetu to era. Połączenie ADSL

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci Początkujący -> Konfiguracja pentagram cerberus P 6331-42
Strona 1 z 1
Podobne tematy
konfiguracja pentagram cerberus p 6331-42 Netia (2)
Pentagram Cerberus P 6331-4A konfiguracja pod neostrade?? (6)
Pentagram Cerberus P 6331-42 konfiguracja pod neostrade (1)
Pentagram Cerberus P 6331-4A konfiguracja przez WWW (5)
Konfiguracja routera pentagram cerberus p 6331-4a (problem) (9)
Konfiguracja routera pentagram cerberus P 6331-42 dla Neti (1)
Pentagram Cerberus P 6331-42 - konfiguracja, infrastruktura, zerwanie łącza itp. (6)
Pentagram Cerberus P 6331-42 a Cerberus P 6331-6 - różnice (1)
Jaki router ? - Pentagram Cerberus P 6331-4A vs. P 6331-42 (6)
Pentagram Pentagram Cerberus P 6331-42 - Toya (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.071 seconds

elektroda.pl temat RSS