| Author |
Hoggi Poziom 4

|
10 Mar 2009 19:07 Rozładowany akumulator - Renault Megane 1.6 Hatchback |
|
|
|
Rozładował mi się akumulator. Immobilizer nie działa. Zamek w tylnej klapie ma zepsutą wkładkę a do wkładek w drzwiach nie mam kluczyka. Czy jest jakiś sposób żeby dostać się do środka lub pod maskę żeby wyjąć akumulator? Chodzi mi o jakiś sprytny sposób więc nie piszcie, że mogę wybić szybę albo wołać mechanika. Słyszałem, że można podpiąć drugi akumulator pod żarówkę oświetlającą rejestrację i wtedy immo zadziała. Proszę o pomoc :)
|
|
| Back to top |
|
 |
emeryt2 Poziom 24

|
10 Mar 2009 19:13 Re: Rozładowany akumulator - Renault Megane 1.6 Hatchback |
|
|
|
Immo to może nie , ale bedzie działał centralny zamek na pilota. Pod warunkiem ,że zostawiłeś samochód na światłach postojowych.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
10 Mar 2009 19:13 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Hoggi Poziom 4

|
10 Mar 2009 19:15 Re: Rozładowany akumulator - Renault Megane 1.6 Hatchback |
|
|
|
Źle się wyraziłem właśnie chodzi mi o centralny zamek. Chcę dostać się do środka, żeby otworzyć klapę i wyjąć akumulator do ładowania. Ale samochód nie został na światłach. Da się coś zrobić?
|
|
| Back to top |
|
 |
adamjur1 Poziom 24

|
10 Mar 2009 19:17 Re: Rozładowany akumulator - Renault Megane 1.6 Hatchback |
|
|
|
Z tym akumulatorem zadziała tylko wtedy gdy te światła są włączone.
A z jakiego powodu się rozładował - zostawiłeś swiatła ? To by spełniało ten warunek dla podłaczenia zewnętrznego akku.
A co rozumiesz przez
| Quote: |
| Immobilizer nie działa |
Co ma do otwarcia drzwi immo ? Chyba że tak nazywasz pilota od centralnego zamka...
Pozdr.J.
|
|
| Back to top |
|
 |
Hoggi Poziom 4

|
10 Mar 2009 19:21 Re: Rozładowany akumulator - Renault Megane 1.6 Hatchback |
|
|
|
No właśnie jestem pionkiem w tym temacie i dla mnie immo to centralny zamek - teraz wiem, że to dwie różne rzeczy:P
A problem pojawił się dwa dni temu - samochód nie chciał odpalić, paliły się diody na desce, m.in to od immo (nawet gdy zamknąłem auto - czyli normalnie), ale po przekręceniu kluczyka przygasały. Nie miałem czasu się tym zająć. Dzisiaj chciałem się dostać do auta a tu dioda od immo nie miga, centralny nie działa. Stąd wniosek, że padł akumulator. Ale nie mam pojęcia dlaczego.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
10 Mar 2009 19:21 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
adamjur1 Poziom 24

|
10 Mar 2009 19:29 Re: Rozładowany akumulator - Renault Megane 1.6 Hatchback |
|
|
|
Trochę dziwi mnie że nie masz kluczyka do drzwi ( a to nie ten sam co do stacyjki - mam dwie renie Clio i Espace - i w obu kluczyk jest ten sam)
Jeżeli z losowych powodów nie masz kluczyków ( zakładam że to nie jest "ciepłe" auto) czeka Cie wezwanie serwisu kluczowego.
Chyba że na kanale uda się podpiąć akumulator pod zacisk automatu rozrusznika (jestzawsze pod napięciem)
Pozdr.J>
|
|
| Back to top |
|
 |
Hoggi Poziom 4

|
10 Mar 2009 19:36 Re: Rozładowany akumulator - Renault Megane 1.6 Hatchback |
|
|
|
Auto nie jest "ciepłe", kupiłem je niedawno i niestety wkładka w drzwiach pasażera kręci się o 360 stopni a od kierowcy klucz wchodzi do połowy :/ były właściciel mówił, że kupił to auto też bez kluczyków do drzwi - od stacyjki nie daje rady. Centralny zawsze działał więc się nie martwiłem (widać błędne postępowanie).
Najwyraźniej będę musiał wezwać serwis bo na kanał nie dojadę a laweta kosztuje :)
Dzięki za pomoc :)
|
|
| Back to top |
|
 |
GBW Poziom 18

|
10 Mar 2009 19:45 Re: Rozładowany akumulator - Renault Megane 1.6 Hatchback |
|
|
|
Podłącz prostownik pod rozrusznik albo alternator.
|
|
| Back to top |
|
 |
Hoggi Poziom 4

|
10 Mar 2009 19:52 Re: Rozładowany akumulator - Renault Megane 1.6 Hatchback |
|
|
|
Tylko jak to zrobić bez kanału przy zamkniętej masce bo auto stoi na ulicy.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
10 Mar 2009 19:52 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
milejow Poziom 24

|
10 Mar 2009 19:52 Re: Rozładowany akumulator - Renault Megane 1.6 Hatchback |
|
|
|
Podnosnik i kobylka do zabezpieczenia,dodatkowy aku do grubego plusa automatu rozrusznika a masa to wiadomo.Nie masz kolegow do pomocy???
|
|
| Back to top |
|
 |