Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Corsa b 1.2 brak iskry


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący ->Corsa b 1.2 brak iskry Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Samochody
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Tomek 265
Poziom 8
Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 10
Ocena postów: 3
Tomek 265
Poziom 8
Post#1 11 Mar 2009 21:22  Autor tematu   

Corsa b 1.2 brak iskry


Mam problem z corsą B 1.2 96.r Poprostu brak iskry z tegorz też powodu nie chce zapalić silnik.Wcześniej corsa miała imobilajzer który się zblokował po burzy mimo to paliła i jezdziłem dalej.Po uplywie ok. pół roku zaczął się problem najperw paliła ciężko jak już zapaliła to nie trzymała obrotów przy ruszaniu gasła aż doszlo do tego ,że niepali wogle.Mechanik sprawdzał cewkę ,modół i aparat zaplonowy przy czym ten ostatni pochodzil ze szrotu niema pewności czy był sprawny.Może jest coś jeszcze co można sprawdzić w takim przypadku może coś pominął o czym niewie.Nadmiemię jeszcze ,że imobilajzer jest obecnie wycięty.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
autoas
Poziom 41
Miasto: Lubuskie
Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 7986
Pomógł: 465
autoas
Poziom 41
Post#2 11 Mar 2009 21:32    

Re: Corsa b 1.2 brak iskry


Trzeba sprawdzić cewkę, moduł i aparat zapłonowy

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#3 11 Mar 2009 21:35    

Re: Corsa b 1.2 brak iskry


Mistrzu, było o tym! Zielenizna we wtyczce czujnika wału, to standard w tych kosiarkach!

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
goldwinger
Zasłużony dla elektroda
Dołączył: 07 Mar 2006
Posty: 6549
Pomógł: 493
Ocena postów: 141
goldwinger
Zasłużony dla elektroda
Post#4 11 Mar 2009 21:35    

Re: Corsa b 1.2 brak iskry


Można jeszcze zasilanie sprawdzić, zakładając że sprawdzenia mechaniora były dobre

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Tomek 265
Poziom 8
Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 10
Ocena postów: 3
Tomek 265
Poziom 8
Post#5 11 Mar 2009 21:39  Autor tematu   

Re: Corsa b 1.2 brak iskry


Co do cewki i modułu jestem pewny że są dobre bo przekładane były nowe z sklepu .Mam pytanie czy można kupić aparat zaplonowy nowy bo ja bazowałem na tych ze szrotu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#6 11 Mar 2009 21:45    

Re: Corsa b 1.2 brak iskry


Tomek 265 napisał:
Mam pytanie czy można kupić aparat zaplonowy nowy bo ja bazowałem na tych ze szrotu.

Zaraz, jaki aparat zapłonowy w tym roczniku? 1,2 rocznik 96 to silnik X12SZR, a więc zaplon z podwójną cewką.
Wcześniej ( do 1994) szedł C12NZ, z aparatem.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
adam7009
Poziom 36
Dołączył: 24 Sty 2008
Posty: 2926
Pomógł: 343
Ocena postów: 49
adam7009
Poziom 36
Post#7 11 Mar 2009 21:50    

Re: Corsa b 1.2 brak iskry


na aparacie też były takie corsy w tym roczniku.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#8 11 Mar 2009 21:59    

Re: Corsa b 1.2 brak iskry


Mało spotykana, bo na niektóre rynki. Przeważał silnik SZ.
Więc jak ma NZ musi sprawdzic moduł podcewkowy i aparat.
Jak ma Lucasa ( czarną kopułką) to duża szansa że on, lub skorodwane złącze aparatu ( trzypinowe)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
autoas
Poziom 41
Miasto: Lubuskie
Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 7986
Pomógł: 465
autoas
Poziom 41
Post#9 11 Mar 2009 22:03    

Re: Corsa b 1.2 brak iskry


Też zielenieje ta wtyczka w aparacie
Ale można podać impuls na wtyczkę i już wiadomo czy aparat czy dalej szukać
Jak z takimi autami mechanicy mają problemy to tylko się cieszyć :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Tomek 265
Poziom 8
Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 10
Ocena postów: 3
Tomek 265
Poziom 8
Post#10 11 Mar 2009 23:21  Autor tematu   

Re: Corsa b 1.2 brak iskry


Kopułka nie jest koloru czarnego

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#11 11 Mar 2009 23:24    

Re: Corsa b 1.2 brak iskry


Więc awaryjny Lucas. Sprawdź hallotron.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
adam7009
Poziom 36
Dołączył: 24 Sty 2008
Posty: 2926
Pomógł: 343
Ocena postów: 49
adam7009
Poziom 36
Post#12 12 Mar 2009 00:00    

Re: Corsa b 1.2 brak iskry


Tomek 265 napisał:
Kopułka nie jest koloru czarnego
do elektrita NIE jest koloru czarnego,więc nie lukas ,ale psuły się oba

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#13 12 Mar 2009 00:01    

Re: Corsa b 1.2 brak iskry


Lucas ma czarną
Bosch ma ceglastą
Jak ma sprawdzić halla było pisane.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
adam7009
Poziom 36
Dołączył: 24 Sty 2008
Posty: 2926
Pomógł: 343
Ocena postów: 49
adam7009
Poziom 36
Post#14 12 Mar 2009 00:02    

Re: Corsa b 1.2 brak iskry


no czarna to lukas,ale on nie ma czarnej,małe przeoczenie z twojej strony.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#15 12 Mar 2009 00:04    

Re: Corsa b 1.2 brak iskry


spoko, nie zauwazyłem tego "nie". Jakoś widzialem "jest koloru czarnego"
Zresztą Lucas psuł się na potegę.
Zmęczenie po całym dniu z pieprzoną megane.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Tomek 265
Poziom 8
Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 10
Ocena postów: 3
Tomek 265
Poziom 8
Post#16 12 Mar 2009 07:18  Autor tematu   

Re: Corsa b 1.2 brak iskry


Tak,kopułka jest koloru ceglastego.Wymieniałem ją ponad rok temu

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Początkujący -> Corsa b 1.2 brak iskry
Strona 1 z 1
Podobne tematy
opel corsa - brak iskry corsa b 1.4 1998 rok (8)
corsa A, brak iskry (21)
Opel Corsa A 1.2i 8V Brak iskry (11)
Opel Corsa C 1,0 - Brak iskry (2)
opel corsa A 90 rocznik brak iskry (11)
opel corsa 1.0 12v \'01 - brak iskry (6)
Opel corsa nie pali, brak iskry (2)
Brak iskry corsa b 1.2 33KW 45KM x14nz (14)
Corsa b 1.4 brak iskry i nie podaje paliwa. (9)
opel corsa c1.2 16v -brak iskry na 3 cylindrach (1)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.144 seconds

elektroda.pl temat RSS