Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> AGD Początkujący -> Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.
Autor
Wiadomość
bas-ter
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 17 Sty 2007
Posty: 11

Post#1 Post autora tematu 12 Mar 2009 20:34   

Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


Witam

Posiadam pralkę jak w tytule, od kilku dni pojawia się błąd F5 ... filtr jest czysty.

Dzwoniłem dzisiaj na infolinie to dostałem informację żeby zresetować błędy ... przyciskiem jak to nazwali na infolinii "romb z kreseczką" ...

Może ktoś podpowie co zrobić w tej sytuacji ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Mar 2009 20:34   





Powrót do góry
   
ROBSON33
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 5479
Miasto: w woj. lubelskim

Post#2 12 Mar 2009 21:02pomocny post - solucja   

Re: Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


błąd F 05 - problem spustu wody . Warto sprawdzić czystość układu hydrostatu .
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Mar 2009 21:02pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
A1234nd
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Gru 2007
Posty: 293
Miasto: niedaleko Warszawy

Post#3 12 Mar 2009 21:16pomocny post - solucja   

Re: Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


Sprawdź czy między pin8 a 9 jest napięcie 220V,czy pompa dostaje napięcie.Pompa slbo płyta do wymiany.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Mar 2009 21:16pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
bas-ter
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 17 Sty 2007
Posty: 11

Post#4 Post autora tematu 12 Mar 2009 21:47   

Re: Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


A1234nd napisał:
Sprawdź czy między pin8 a 9 jest napięcie 220V,czy pompa dostaje napięcie.Pompa slbo płyta do wymiany.


Panowie, ja z elektroniką jestem na bakier ... pralka jest na gwarancji lecz jak powiedzieli w infolinii błąd F5 jako jedyny wynika z winy użytkownika ... czy można zresetować w tej pralce błędy z poziomu zwykłego właściciela ?

Czy mam podstawę wezwać serwis ?

Jeśli chodzi o filtr to go czyścimy regularnie.
Powrót do góry
   
adaMus 100
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 05 Sie 2007
Posty: 98

Post#5 12 Mar 2009 23:07   

Re: Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


Ja bym sprawdził odpływ wody jak masz ten trójnik ze sprężynką i kulką lub tłoczkiem to wywal sprężynę i tłoczek ,jak jest kulka to mozesz zostawić ją.Wyłącz pralkę dla pewności wyciągnij wtyczkę po minucie włącz uruchom pranie ,powinna normalnie pracować. Wąż odpływowy najczęściej jest podłączony do takiego właśnie trójnika który najcześciej sie zapycha.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> AGD Początkujący -> Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Kupię moduł wyświetlacza pralki ARISTON AQSD 129 EU (5)
Sprzedam części do pralki Ariston AQSD 129 EU (19)
Ariston AQSD 129 - szukam części (2)
ARISTON AQSD 129 slim obciążnik (2)
ariston aqualtis aqsd 129 - martwa (11)
Pralka Ariston AQSD 129 - buczy podczas prania (1)
pralka ARISTON AQSD 129 EU - jakie łożyska? (5)
Pralka ARISTON AQSD 129 zablokowana blokada (2)
Sprzedam pralkę ARISTON AQSD 129 uszkodzony dolny moduł (1)
[Kupię] Moduł trójfazowy dolny do pralki ARISTON AQSD 129 (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS