Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


  Main Page -> Forum Index -> Household Utility -> Household Beginners ->Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień. Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
bas-ter
Level 9
Joined: 17 Jan 2007
Posts: 11
Post rating: 2
bas-ter
Level 9
Post#1 12 Mar 2009 19:34  Topic author   

Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


Witam

Posiadam pralkę jak w tytule, od kilku dni pojawia się błąd F5 ... filtr jest czysty.

Dzwoniłem dzisiaj na infolinie to dostałem informację żeby zresetować błędy ... przyciskiem jak to nazwali na infolinii "romb z kreseczką" ...

Może ktoś podpowie co zrobić w tej sytuacji ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
ROBSON33
Moderator AGD
Location: w woj. lubelskim
Joined: 01 Jun 2006
Posts: 6684
Helped: 301
Post rating: 99
ROBSON33
Moderator AGD
Post#2 12 Mar 2009 20:02Helpful post    

Re: Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


błąd F 05 - problem spustu wody . Warto sprawdzić czystość układu hydrostatu .

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
A1234nd
Level 19
Location: niedaleko Warszawy
Joined: 02 Dec 2007
Posts: 289
Helped: 25
Post rating: 13
A1234nd
Level 19
Post#3 12 Mar 2009 20:16Helpful post    

Re: Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


Sprawdź czy między pin8 a 9 jest napięcie 220V,czy pompa dostaje napięcie.Pompa slbo płyta do wymiany.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bas-ter
Level 9
Joined: 17 Jan 2007
Posts: 11
Post rating: 2
bas-ter
Level 9
Post#4 12 Mar 2009 20:47  Topic author   

Re: Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


A1234nd wrote:
Sprawdź czy między pin8 a 9 jest napięcie 220V,czy pompa dostaje napięcie.Pompa slbo płyta do wymiany.


Panowie, ja z elektroniką jestem na bakier ... pralka jest na gwarancji lecz jak powiedzieli w infolinii błąd F5 jako jedyny wynika z winy użytkownika ... czy można zresetować w tej pralce błędy z poziomu zwykłego właściciela ?

Czy mam podstawę wezwać serwis ?

Jeśli chodzi o filtr to go czyścimy regularnie.

Helpful post? + +2
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
adaMus 100
Level 14
Joined: 05 Aug 2007
Posts: 98
Helped: 4
Post rating: 4
adaMus 100
Level 14
Post#5 12 Mar 2009 22:07    

Re: Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


Ja bym sprawdził odpływ wody jak masz ten trójnik ze sprężynką i kulką lub tłoczkiem to wywal sprężynę i tłoczek ,jak jest kulka to mozesz zostawić ją.Wyłącz pralkę dla pewności wyciągnij wtyczkę po minucie włącz uruchom pranie ,powinna normalnie pracować. Wąż odpływowy najczęściej jest podłączony do takiego właśnie trójnika który najcześciej sie zapycha.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Household Utility -> Household Beginners -> Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.
Page 1 of 1

Similar topics to pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.

Pralka ARISTON AQSD 129 zablokowana blokada (2)
pralka ARISTON AQSD 129 EU - jakie łożyska? (5)
Pralka Ariston AQSD 129 - buczy podczas prania (1)
ariston aqualtis aqsd 129 - martwa (11)
ARISTON AQSD 129 slim obciążnik (2)
Ariston AQSD 129 - szukam części (2)
Sprzedam części do pralki Ariston AQSD 129 EU (19)
Kupię moduł wyświetlacza pralki ARISTON AQSD 129 EU (5)
Sprzedam pralkę ARISTON AQSD 129 uszkodzony dolny moduł (1)
[Kupię] Moduł trójfazowy dolny do pralki ARISTON AQSD 129 (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.085 seconds