Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> AGD Użytkowy -> AGD Początkujący ->Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
bas-ter
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 17 Sty 2007
Posty: 11

bas-ter
Poziom 5
Post#1 Post autora tematu 12 Mar 2009 19:34   

Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


Witam

Posiadam pralkę jak w tytule, od kilku dni pojawia się błąd F5 ... filtr jest czysty.

Dzwoniłem dzisiaj na infolinie to dostałem informację żeby zresetować błędy ... przyciskiem jak to nazwali na infolinii "romb z kreseczką" ...

Może ktoś podpowie co zrobić w tej sytuacji ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 12 Mar 2009 19:34   



Powrót do góry
ROBSON33
Moderator AGD
Moderator AGD


Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 6151
Miasto: w woj. lubelskim

ROBSON33
Moderator AGD
Post#2 12 Mar 2009 20:02pomocny post - solucja   

Re: Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


błąd F 05 - problem spustu wody . Warto sprawdzić czystość układu hydrostatu .

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 12 Mar 2009 20:02pomocny post - solucja   



Powrót do góry
A1234nd
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 02 Gru 2007
Posty: 288
Miasto: niedaleko Warszawy

A1234nd
Poziom 16
Post#3 12 Mar 2009 20:16pomocny post - solucja   

Re: Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


Sprawdź czy między pin8 a 9 jest napięcie 220V,czy pompa dostaje napięcie.Pompa slbo płyta do wymiany.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 12 Mar 2009 20:16pomocny post - solucja   



Powrót do góry
bas-ter
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 17 Sty 2007
Posty: 11

bas-ter
Poziom 5
Post#4 Post autora tematu 12 Mar 2009 20:47   

Re: Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


A1234nd napisał:
Sprawdź czy między pin8 a 9 jest napięcie 220V,czy pompa dostaje napięcie.Pompa slbo płyta do wymiany.


Panowie, ja z elektroniką jestem na bakier ... pralka jest na gwarancji lecz jak powiedzieli w infolinii błąd F5 jako jedyny wynika z winy użytkownika ... czy można zresetować w tej pralce błędy z poziomu zwykłego właściciela ?

Czy mam podstawę wezwać serwis ?

Jeśli chodzi o filtr to go czyścimy regularnie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 12 Mar 2009 20:47   



Powrót do góry
adaMus 100
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 05 Sie 2007
Posty: 98

adaMus 100
Poziom 12
Post#5 12 Mar 2009 22:07   

Re: Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


Ja bym sprawdził odpływ wody jak masz ten trójnik ze sprężynką i kulką lub tłoczkiem to wywal sprężynę i tłoczek ,jak jest kulka to mozesz zostawić ją.Wyłącz pralkę dla pewności wyciągnij wtyczkę po minucie włącz uruchom pranie ,powinna normalnie pracować. Wąż odpływowy najczęściej jest podłączony do takiego właśnie trójnika który najcześciej sie zapycha.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> AGD Użytkowy -> AGD Początkujący -> Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Pralka ARISTON AQSD 129 zablokowana blokada (2)
pralka ARISTON AQSD 129 EU - jakie łożyska? (5)
Pralka Ariston AQSD 129 - buczy podczas prania (1)
ariston aqualtis aqsd 129 - martwa (11)
ARISTON AQSD 129 slim obciążnik (2)
Ariston AQSD 129 - szukam części (2)
Sprzedam części do pralki Ariston AQSD 129 EU (19)
Kupię moduł wyświetlacza pralki ARISTON AQSD 129 EU (5)
Sprzedam pralkę ARISTON AQSD 129 uszkodzony dolny moduł (1)
[Kupię] Moduł trójfazowy dolny do pralki ARISTON AQSD 129 (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.038 seconds

elektroda.pl temat RSS