Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> AGD Początkujący ->Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Płyty gazowo-elektryczne do zabudowy
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
bas-ter
Poziom 9
Dołączył: 17 Sty 2007
Posty: 11
Ocena postów: 1
bas-ter
Poziom 9
Post#1 12 Mar 2009 19:34  Autor tematu   

Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


Witam

Posiadam pralkę jak w tytule, od kilku dni pojawia się błąd F5 ... filtr jest czysty.

Dzwoniłem dzisiaj na infolinie to dostałem informację żeby zresetować błędy ... przyciskiem jak to nazwali na infolinii "romb z kreseczką" ...

Może ktoś podpowie co zrobić w tej sytuacji ?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ROBSON33
Moderator AGD
Miasto: w woj. lubelskim
Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 6540
Pomógł: 290
Ocena postów: 79
ROBSON33
Moderator AGD
Post#2 12 Mar 2009 20:02Pomocny post    

Re: Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


błąd F 05 - problem spustu wody . Warto sprawdzić czystość układu hydrostatu .

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
A1234nd
Poziom 19
Miasto: niedaleko Warszawy
Dołączył: 02 Gru 2007
Posty: 288
Pomógł: 25
Ocena postów: 11
A1234nd
Poziom 19
Post#3 12 Mar 2009 20:16Pomocny post    

Re: Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


Sprawdź czy między pin8 a 9 jest napięcie 220V,czy pompa dostaje napięcie.Pompa slbo płyta do wymiany.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bas-ter
Poziom 9
Dołączył: 17 Sty 2007
Posty: 11
Ocena postów: 1
bas-ter
Poziom 9
Post#4 12 Mar 2009 20:47  Autor tematu   

Re: Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


A1234nd napisał:
Sprawdź czy między pin8 a 9 jest napięcie 220V,czy pompa dostaje napięcie.Pompa slbo płyta do wymiany.


Panowie, ja z elektroniką jestem na bakier ... pralka jest na gwarancji lecz jak powiedzieli w infolinii błąd F5 jako jedyny wynika z winy użytkownika ... czy można zresetować w tej pralce błędy z poziomu zwykłego właściciela ?

Czy mam podstawę wezwać serwis ?

Jeśli chodzi o filtr to go czyścimy regularnie.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
adaMus 100
Poziom 13
Dołączył: 05 Sie 2007
Posty: 98
Pomógł: 4
Ocena postów: 4
adaMus 100
Poziom 13
Post#5 12 Mar 2009 22:07    

Re: Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.


Ja bym sprawdził odpływ wody jak masz ten trójnik ze sprężynką i kulką lub tłoczkiem to wywal sprężynę i tłoczek ,jak jest kulka to mozesz zostawić ją.Wyłącz pralkę dla pewności wyciągnij wtyczkę po minucie włącz uruchom pranie ,powinna normalnie pracować. Wąż odpływowy najczęściej jest podłączony do takiego właśnie trójnika który najcześciej sie zapycha.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> AGD Początkujący -> Pralka Ariston AQSD 129, błąd F5 i reset ustawień.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Pralka ARISTON AQSD 129 zablokowana blokada (2)
pralka ARISTON AQSD 129 EU - jakie łożyska? (5)
Pralka Ariston AQSD 129 - buczy podczas prania (1)
ariston aqualtis aqsd 129 - martwa (11)
ARISTON AQSD 129 slim obciążnik (2)
Ariston AQSD 129 - szukam części (2)
Sprzedam części do pralki Ariston AQSD 129 EU (19)
Kupię moduł wyświetlacza pralki ARISTON AQSD 129 EU (5)
Sprzedam pralkę ARISTON AQSD 129 uszkodzony dolny moduł (1)
[Kupię] Moduł trójfazowy dolny do pralki ARISTON AQSD 129 (1)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.074 seconds

elektroda.pl temat RSS