Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak dostać się do BIOS-Setupu ?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software ->Jak dostać się do BIOS-Setupu ? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
naebody
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 62
Miasto: Końskie

naebody
Poziom 11
Post#1 Post autora tematu 15 Mar 2009 17:44   

Jak dostać się do BIOS-Setupu ?


Po kilku zwiechach windy próbowałem wejść na neta po linuxem live CD jednak nie mogłem go uruchomić a wcześniej nie miałem z tym problemu .Zacząłem kombinować w biosie ale nic to nie dawało ,więc postanowiłem nie grzebać i wybałem bodajrze coś tam defaul user rozumiejżc to jako powrót do standardowych ustawień biosu ...I zaczęło się od paru godzin próbuję wejść do biosu i niczym nie mogę tego zrobić ...Wolałbym nie rozkręcać kompa (kadłubka) bo jeszcze jest na gwarancji a nie chcę go dawać do serwisu bo jutro wyjeżdżam i chciałem mieć laptopa ze sobą ...Czy ktoś wie jak to naprawić Crying or Very sad
Wychodzi coś takiego
Entering Setup
Press F12 if you want to boot from the network
Press ESC for BBS POPUP
DDRII -667/CL5 in Dual-chanel L SHaped Mode
Initializing USB Controllers
ale ani F12 ,ani ESC nic nie daje co mam zrobić
versja biosu to chyba bios revision 0701 ale nie wiem czy w dorym miejscu przeczytałem

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 15 Mar 2009 17:44   



Powrót do góry
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10270
Miasto: Leszno

mat_ed
Poziom 26
Post#2 15 Mar 2009 17:57   

Re: Zablokowany bios ...


Cytat:
...Zacząłem kombinować w biosie ale nic to nie dawało ,więc postanowiłem nie grzebać i wybałem bodajrze coś tam defaul user rozumiejżc to jako powrót do standardowych ustawień biosu ...


Dalej piszesz:

Cytat:
...I zaczęło się od paru godzin próbuję wejść do biosu i niczym nie mogę tego zrobić ...

Jak to nie możesz ? Wejdź tak samo jak wszedłeś za pierwszym razem.
Przywrócenie domyślnych ustawień, nie zmienia sposobu wejścia do BIOS-Setupu.

Z łaski swojej może podałbyś model laptopa ? Chyba, że to jakaś tajemnica.

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
naebody
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 62
Miasto: Końskie

naebody
Poziom 11
Post#3 Post autora tematu 15 Mar 2009 18:23   

Re: Zablokowany bios ...


Kadłubek Asus s96SP
Procesor INTEL M CORE 2 Duo T8300
no właśnie jest tak ,że jak wciskam F2 to pokazuje się to pisałem i później nie mogę wejść dalej do biosu i zmienić opcji ,gdybym mógł to już by było po sprawie ...

Dodano po 12 [minuty]:

Cytat:

Przywrócenie domyślnych ustawień, nie zmienia sposobu wejścia do BIOS-Setupu.

Tylko ,że ja nie jestem pewien czy to ja przywróciłem strandardowe opcje czy ustawiłem nowe bo PRZEZ F2 NIE MOGĘ WEJŚĆ ....I ŻADEN INNY F Del ESC Crying or Very sad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 15 Mar 2009 18:23   



Powrót do góry
rmyjak
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 30 Paź 2005
Posty: 128

rmyjak
Poziom 13
Post#4 15 Mar 2009 23:21   

Re: Jak dostać się do BIOS-Setupu ?


Najnowsza wersja BIOS-u to 0803.
Aby wejść do jego ustawień naciskasz F2 i nic więcej.
Co się dzieje po naciśnięciu F2?
To wiemy:
Cytat:
Entering Setup
Press F12 if you want to boot from the network
Press ESC for BBS POPUP
DDRII -667/CL5 in Dual-chanel L SHaped Mode
Initializing USB Controllers

Co jest dalej?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
naebody
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 62
Miasto: Końskie

naebody
Poziom 11
Post#5 Post autora tematu 16 Mar 2009 19:07   

Re: Jak dostać się do BIOS-Setupu ?


Dalej pokazuje się czarny zupełnie ekran i tylko pionowa migająca kreseczka ale na ekranie nic się nie da napisać .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 16 Mar 2009 19:07   



Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Spec od komputerów


Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21543
Miasto: Police, Alesund-Norwegia

tronic1
Spec od komputerów
Post#6 16 Mar 2009 19:10   

Re: Jak dostać się do BIOS-Setupu ?


Odłącz dysk i DVD i sprawdź. Jak nie chcesz rozbierać to został serwis.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 16 Mar 2009 19:10   



Powrót do góry
naebody
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 62
Miasto: Końskie

naebody
Poziom 11
Post#7 Post autora tematu 16 Mar 2009 19:27   

Re: Jak dostać się do BIOS-Setupu ?


Może jakiś pomysł jeszcze ??A da się wgrać ten bios w tym stanie z pen driva np?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 16 Mar 2009 19:27   



Powrót do góry
rmyjak
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 30 Paź 2005
Posty: 128

rmyjak
Poziom 13
Post#8 16 Mar 2009 22:06   

Re: Jak dostać się do BIOS-Setupu ?


Cytat:
Dalej pokazuje się czarny zupełnie ekran i tylko pionowa migająca kreseczka ale na ekranie nic się nie da napisać .

Dalej powinna pojawić się informacja o wykrytej pamięci i zostać wykryte dyski i napędy. Coś w stylu:
Cytat:
4096MB OK
Auto-Detecting Pri Master .. IDE Hard Disk
Auto-Detecting Pri Slave .. ATAPI CD-ROM
Primary Master: tutaj model dysku i tryb w jakim pracuje
Primary Slave: tutaj model CD/DVD i tryb w jakim pracuje

Aha i dalej jeszcze wykrywane są napędy USB.
Czy kolega na pewno tylko zmienił ustawienia w BIOS-ie na domyślne czy też coś majstrował wewnątrz notebooka?
Proszę zastosować się do rady kolegi tronic1, a i jeszcze proszę wyjąć i włożyć ponownie starannie pamięci.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> Jak dostać się do BIOS-Setupu ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak wejść do BIOS-Setupu w laptopie Lenovo ? (1)
IBM 760EL Think Pad. Jak się dostać do BIOS-u? (5)
Compaq Armada 1750 BIOS. Nie można się dostać do BIOS-u. (4)
Brak możliwości wejścia do setupu BIOS\'u (6)
IBM 560X - nie można się dostać do pełnego BIOS-u. (2)
BIOS w płycie Biostar NF325-A7 V1.0 - nie można się dostać (16)
ASUS s96s - nie mogę wejść do Bios-Setupu klaw. nie działa (2)
Compaq Armada 4160T. Nie można dostać się do BIOS-u i ustawić CD. (1)
Compaq Evo N800v - F10. Nie mogę się dostać do BIOS-u. (8)
Toshiba A300D-226 - Nie mogę dostać się do Setap-u BIOS-u. (12)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.039 seconds

elektroda.pl temat RSS