Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak dostać się do BIOS-Setupu ?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software ->Jak dostać się do BIOS-Setupu ? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Komputery stacjonarne
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
naebody
Poziom 11
Miasto: Końskie
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 73
naebody
Poziom 11
Post#1 15 Mar 2009 17:44  Autor tematu   

Jak dostać się do BIOS-Setupu ?


Po kilku zwiechach windy próbowałem wejść na neta po linuxem live CD jednak nie mogłem go uruchomić a wcześniej nie miałem z tym problemu .Zacząłem kombinować w biosie ale nic to nie dawało ,więc postanowiłem nie grzebać i wybałem bodajrze coś tam defaul user rozumiejżc to jako powrót do standardowych ustawień biosu ...I zaczęło się od paru godzin próbuję wejść do biosu i niczym nie mogę tego zrobić ...Wolałbym nie rozkręcać kompa (kadłubka) bo jeszcze jest na gwarancji a nie chcę go dawać do serwisu bo jutro wyjeżdżam i chciałem mieć laptopa ze sobą ...Czy ktoś wie jak to naprawić :cry:
Wychodzi coś takiego
Entering Setup
Press F12 if you want to boot from the network
Press ESC for BBS POPUP
DDRII -667/CL5 in Dual-chanel L SHaped Mode
Initializing USB Controllers
ale ani F12 ,ani ESC nic nie daje co mam zrobić
versja biosu to chyba bios revision 0701 ale nie wiem czy w dorym miejscu przeczytałem

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mat_ed
Poziom 43
Miasto: Leszno
Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10270
Pomógł: 921
Ocena postów: 24
mat_ed
Poziom 43
Post#2 15 Mar 2009 17:57    

Re: Zablokowany bios ...


Cytat:
...Zacząłem kombinować w biosie ale nic to nie dawało ,więc postanowiłem nie grzebać i wybałem bodajrze coś tam defaul user rozumiejżc to jako powrót do standardowych ustawień biosu ...


Dalej piszesz:

Cytat:
...I zaczęło się od paru godzin próbuję wejść do biosu i niczym nie mogę tego zrobić ...

Jak to nie możesz ? Wejdź tak samo jak wszedłeś za pierwszym razem.
Przywrócenie domyślnych ustawień, nie zmienia sposobu wejścia do BIOS-Setupu.

Z łaski swojej może podałbyś model laptopa ? Chyba, że to jakaś tajemnica.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
naebody
Poziom 11
Miasto: Końskie
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 73
naebody
Poziom 11
Post#3 15 Mar 2009 18:23  Autor tematu   

Re: Zablokowany bios ...


Kadłubek Asus s96SP
Procesor INTEL M CORE 2 Duo T8300
no właśnie jest tak ,że jak wciskam F2 to pokazuje się to pisałem i później nie mogę wejść dalej do biosu i zmienić opcji ,gdybym mógł to już by było po sprawie ...

Dodano po 12 [minuty]:

Cytat:

Przywrócenie domyślnych ustawień, nie zmienia sposobu wejścia do BIOS-Setupu.

Tylko ,że ja nie jestem pewien czy to ja przywróciłem strandardowe opcje czy ustawiłem nowe bo PRZEZ F2 NIE MOGĘ WEJŚĆ ....I ŻADEN INNY F Del ESC :cry:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
rmyjak
Poziom 15
Dołączył: 30 Paź 2005
Posty: 128
Pomógł: 17
rmyjak
Poziom 15
Post#4 15 Mar 2009 23:21    

Re: Jak dostać się do BIOS-Setupu ?


Najnowsza wersja BIOS-u to 0803.
Aby wejść do jego ustawień naciskasz F2 i nic więcej.
Co się dzieje po naciśnięciu F2?
To wiemy:
Cytat:
Entering Setup
Press F12 if you want to boot from the network
Press ESC for BBS POPUP
DDRII -667/CL5 in Dual-chanel L SHaped Mode
Initializing USB Controllers

Co jest dalej?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
naebody
Poziom 11
Miasto: Końskie
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 73
naebody
Poziom 11
Post#5 16 Mar 2009 19:07  Autor tematu   

Re: Jak dostać się do BIOS-Setupu ?


Dalej pokazuje się czarny zupełnie ekran i tylko pionowa migająca kreseczka ale na ekranie nic się nie da napisać .

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
tronic1
Spec od komputerów
Miasto: Police, Alesund-Norwegia
Dołączył: 06 Lut 2005
Posty: 21806
Pomógł: 2541
Ocena postów: 129
tronic1
Spec od komputerów
Post#6 16 Mar 2009 19:10    

Re: Jak dostać się do BIOS-Setupu ?


Odłącz dysk i DVD i sprawdź. Jak nie chcesz rozbierać to został serwis.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
naebody
Poziom 11
Miasto: Końskie
Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 73
naebody
Poziom 11
Post#7 16 Mar 2009 19:27  Autor tematu   

Re: Jak dostać się do BIOS-Setupu ?


Może jakiś pomysł jeszcze ??A da się wgrać ten bios w tym stanie z pen driva np?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
rmyjak
Poziom 15
Dołączył: 30 Paź 2005
Posty: 128
Pomógł: 17
rmyjak
Poziom 15
Post#8 16 Mar 2009 22:06    

Re: Jak dostać się do BIOS-Setupu ?


Cytat:
Dalej pokazuje się czarny zupełnie ekran i tylko pionowa migająca kreseczka ale na ekranie nic się nie da napisać .

Dalej powinna pojawić się informacja o wykrytej pamięci i zostać wykryte dyski i napędy. Coś w stylu:
Cytat:
4096MB OK
Auto-Detecting Pri Master .. IDE Hard Disk
Auto-Detecting Pri Slave .. ATAPI CD-ROM
Primary Master: tutaj model dysku i tryb w jakim pracuje
Primary Slave: tutaj model CD/DVD i tryb w jakim pracuje

Aha i dalej jeszcze wykrywane są napędy USB.
Czy kolega na pewno tylko zmienił ustawienia w BIOS-ie na domyślne czy też coś majstrował wewnątrz notebooka?
Proszę zastosować się do rady kolegi tronic1, a i jeszcze proszę wyjąć i włożyć ponownie starannie pamięci.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> Jak dostać się do BIOS-Setupu ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak wejść do BIOS-Setupu w laptopie Lenovo ? (1)
IBM 760EL Think Pad. Jak się dostać do BIOS-u? (5)
Compaq Armada 1750 BIOS. Nie można się dostać do BIOS-u. (4)
Brak możliwości wejścia do setupu BIOS\'u (6)
IBM 560X - nie można się dostać do pełnego BIOS-u. (2)
BIOS w płycie Biostar NF325-A7 V1.0 - nie można się dostać (16)
ASUS s96s - nie mogę wejść do Bios-Setupu klaw. nie działa (2)
Compaq Armada 4160T. Nie można dostać się do BIOS-u i ustawić CD. (1)
Compaq Evo N800v - F10. Nie mogę się dostać do BIOS-u. (8)
Toshiba A300D-226 - Nie mogę dostać się do Setap-u BIOS-u. (12)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.146 seconds

elektroda.pl temat RSS