Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki

Pralka Whirlpool AWM 8083

nisi 16 Mar 2009 00:01
  • #1 16 Mar 2009 00:01
    nisi
    Poziom 2  

    witam
    przeszukalem forum i widac psuja sie pralki whirlpool ...
    moze ktos mial podobna usterke
    posiadam 7 lat pralke Whirlpool AWM 8083 bylo wszystko ok do czasu ...
    ktoregos dnia gdy sobie prala w nocy spowodowala zwarcie, bezpieczniki w domku poszly i cos ja zabolalo
    na wyswietlaczu wszystko OK, nastawiajac na kazdy z programow widac sterowanie i czasy ustawiaja sie poprawnie, jednak caly czas swieci pauza a gdy wlaczam program, pralka zalacza wylacznie wypompowanie wody i stoii, beben nie kreci, w kazdej z opcji tylko wypompowuje wode ktorej juz nie ma.
    Nie wypisuje zadnego bledu, cos miesza na programatorze i wylacznie wypompowuje, reset nie pomogl
    podejrzewam silnik ale ... czy nie powinno go sygnalizowac na wyswietlaczu ?
    mozna liczyc na pomoc ?

  • #2 16 Mar 2009 07:44
    schnauzerman
    Specjalista AGD

    Sprawdź szczotki silnika.

  • #4 16 Mar 2009 12:52
    mirofalcon
    Poziom 23  

    Poszukaj na kostkach i podzespołach czy coś niebyło zalane

  • #5 16 Mar 2009 15:34
    sujka5
    Poziom 26  

    Grzałka raczej odpada bo wtedy pralka nic nie będzie robic tylko sygnalizowac awarię , faktycznie sprawdź szczotki silnika....

  • #6 16 Mar 2009 18:00
    nisi
    Poziom 2  

    dziekuje za szybka reakcje i wstepne porady
    2 dzieci ... ciagle cos do prania a pralka strajkuje
    na dniach sprawdze co poradziliscie i napisze o efektach
    gdyby jeszcze cos Wam wpadlo na mysl prosze dopiszcie
    serdecznie pozdrawiam

  • #7 17 Mar 2009 20:26
    nisi
    Poziom 2  

    no wiec tak
    pralka porozkrecana ;) no i na oko nic nadpalonego nie ma a po zwarciu i wywaleniu bezpicznikow mozna bylo sie tego spodziewac

    dla testu odlaczylem silnik z kostki i pralka zachowuje sie dokladnie jak jak z przypietym, czyli elektronika pokazuje wszystko ok i wszedzie jedynie wypompowuje
    czy nie powinno wybic kodu na wyswietlaczy ze brak podlaczonego silnika ?

    tak czy inaczej wykracilem go i chcialbym sprawdzic nz kabelkach tylko ktore kable podlaczac ....
    sa: niebieski, braz, jasny szary i sporo ciemniejszy szary ... podpowiecie co z czym ?
    i czy warto sprawdzac ...

    silnik OK sprawdzony miernikiem ... abuuuuuu
    macie jakies pomysly jeszcze ?

  • #8 24 Mar 2009 20:59
    nisi
    Poziom 2  

    no OK, zycie nie jest proste, problem drastycznie rozwiazany, pralka nadaje sie do kasacji gdyz wykryte i usuniete wady nic nie pomogly i po wszelkich poradach wiem juz to co sam przypuszczalem ze uwalony jest procek, naprawa nie wchodzi wiec w gre, wydac 700zl to absurd
    tak wiec kasacja ...
    i info dla zainteresowanych, przedni panel, programator, silnik, pompa, i teoretycznie wszystko "kamien tez" :) moge odsprzedac jak ktos potrzebuje, modulu z procesorem nie sprzedaje bo juz polecial do kubla
    w razie zainteresowania - prywatna wiadomosc
    dziekuje za wskazowki i do nastepnego .... problemu
    pozdrawiam

    temat do zamkniecia co niniejszym czynię

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty