Mac! Poziom 16

|
18 Mar 2009 14:15 Problem z netem wifi. XP łapie a Vista nie chce sie laczyc |
|
|
|
Mam dwa laptopy. 1 Stary IBM z Win Xp Home - podłączam do niego karte wifi na USB (sagem). Za pomocą connection managera dołączonego do sterownika tej karty bez problemu mogę się połączyć z niedalekim hotspotem internetowym. Natomiast gdy próbuję się podłączyć do tej samiej sieci przez nowgo lapka z WinVista(swiezy system) przy uzyciu wbudowanego wifi(atheros) lub przy uzyciu w\w karty usb sagema sytem pokazuje informacje ze nie mozna połączyć się z tą siecia-sytuacja wygląda tak że system wogóle nie próbuje się połączyć z tą siecią tylko od razu wywala błąd że nie można się połączyć. Do Visty musiałem sciagnac specjalny sterownik dla tego modemu sagema bo system nie posiadał sterowników do niego a ten z XPka nie pasował. W wersji na Viste nie ma takze connection managera :-\ - lecz sciagnalem podobny program ale i on nie moze polaczyc sie z ta siecia wifi.
Próbowałem starego lapa połączyć z netem a następnie LAN do nowego jednak wtedy net blokuje sie na obydwu kompach i nie działa (chyba coś z IP).
Poradzcie cos jak uruchomic neta na nowym kompie...
|
|