FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

napęd CD do Amatora 2 stereo

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> napęd CD do Amatora 2 stereo
Author
Poziom 13
Poziom 13

Post#1 Post from the author of the topic 05 Dec 2002 22:06   

Witam serdecznie.
Czy mogę liczyć na pomoc i propozycję dla zainteresowanych sposobem realizacji podłączenia napędu CD do radia Amator 2 stereo.
Jaki typ CD najlepiej się nadaje do krążków CD nagrywanych przez nagrywarki?
Zasyłam wyrazy szacunku. :lol:
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 05 Dec 2002 22:06   

Back to top

Darekkk
Poziom 20
Poziom 20

Post#2 05 Dec 2002 22:27   

Re: napęd CD do Amatora 2 stereo

CreativeINFRa. Sterowny pilotem. Dość dobrze czyta krążki wypalane. Największa jest zaleta to oczywiście zdalne sterownie. Pewnie się zpotkam z negatywnymi komentarzami, że Creative, ale sam mam i uzywam bez problemu już przez 3 lata, w przeciwieństwie do LG :)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 05 Dec 2002 22:27   

Back to top

dlew53
Poziom 13
Poziom 13

Post#3 Post from the author of the topic 05 Dec 2002 23:45   

Dziękuję ślicznie.
Nie ukrywam,że to jest dla mnie narazie wielkie wyzwanie dla tego zadania realizowanie.Czy mogę prosic o bliższe informacje co do sposobu podłączenia tj zasilania,sygnału wyjściowego do wzmacniacza.Wiem,że mam możliwość podłączenia słuchawek z przodu odtwarzacza CD.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 05 Dec 2002 23:45   

Back to top

Tremolo
Poziom 26
Poziom 26

Post#4 08 Dec 2002 02:27   

Proponował bym zastosowania albo jakiegos zasilacza z kompa najlepiej z Maciuntosha sa malutkie :)) widziałem to u takiego gościa ... wyjścia audio samego CD-ka należy podpiąć do gnazda DIN tego chyta z symbolem Q albo magnetofon jedno z dwóch i ustawic na panelu źródło dźwięku...

Diny widziałem już różnie lączone najpopularniejsze połączenie jest takie że na dole jest masa (we wszystkich natomiast w skrajnie lewym i prawym bolcu jest lewy i prawy kanał aczkolwiek spotkałem się z inymi rozwiązaniami i że drugi kanał znajdował się między bolcem pierwszego kanału a masą .

Najlepiej można popróbować
...
jeżeli nie zdobędziesz zasilacza impulsowego komputerowego dogodnie możesz wykonać zasilacz spelniający wymóg zasilania uzdrojstwa...

potrzebny będzie ci stabilizator 7805 i 7812 - jeden daje 5 V a drugi 12

zastosój transformator dający po wyprostowaniu jakieś 13,3 V a następnie podepnij odpowiednio 7812 następnie do tego 7805 na wyjściu jednego będziesz miał 12 V/które podpinasz w odpowiednie miejsce do CD-RoMU, a drugie napięcie 5 V tez w odpowiednie miejsce

powodzenia!!

nie zapomnij o amperażu który pobiera cd-rom aby zasilacz mógł wyciągnąć silnik i elektronike CD-ROMU
Back to top

mgim
Poziom 22
Poziom 22

Post#5 08 Dec 2002 09:40   

DIN i inne (gdzieś to widziałem i mam z netu).

DIN.doc
 Filename:  DIN.doc
Download
 Contents:  
 Filesize:  54.5 KB
 Punkty:  0.00

Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Audio Service -> napęd CD do Amatora 2 stereo
Page 1 of 1
Similar topics
Zacinająca się skala Amatora 2 Stereo (15)
potrzebny schemat przestojenia Amatora 2 Stereo (1)
Awaria Amatora stereo po przestrojeniu (21)

Page generation time: 0.087 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed