Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever
Autor
Wiadomość
szani
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 1
Miasto: Krakow

Post#31 05 Sty 2010 00:51   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


Witam,

ja z kolei mam inny problem z GC3535. Nie lapie mi lokalizacji w aucie (praktycznie w ogole nie widzi satelitow) za to jak wyjde na balkon to po dluzszej chwili w koncu lapie lokalizacje (niekiedy lapie nawet do 7-8 satelitow ale sygnal pokazuje jako zly i nie chce lapac lokalizacji od razu).
Czy da sie to jakos podregulowac ustawienia tak zeby dzialalo poprawnie w samochodzie? Czy to kwesja ustawien czy cos nie tak z odbiornikiem?
seria to 3535200911 (we wczesniejszych postach czytalem ze zdarzaja sie wadliwe serie-moze to wlasnie jedna z nich?)

Bede wdzieczny za pomoc
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
darelektric
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 2

Post#32 06 Sty 2010 20:00   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


szani napisał:
Witam,

ja z kolei mam inny problem z GC3535. Nie lapie mi lokalizacji w aucie (praktycznie w ogole nie widzi satelitow) za to jak wyjde na balkon to po dluzszej chwili w koncu lapie lokalizacje (niekiedy lapie nawet do 7-8 satelitow ale sygnal pokazuje jako zly i nie chce lapac lokalizacji od razu).
Czy da sie to jakos podregulowac ustawienia tak zeby dzialalo poprawnie w samochodzie? Czy to kwesja ustawien czy cos nie tak z odbiornikiem?
seria to 3535200911 (we wczesniejszych postach czytalem ze zdarzaja sie wadliwe serie-moze to wlasnie jedna z nich?)

Bede wdzieczny za pomoc
Pozdrawiam


Co do nawigacji to przede wszystkim kwestia widoczności satelitów ( gęste chmury, mgła itp zjawiska pogodowe ) , czasmi zdarza się że nawet z anteną zewnętrzną na dachu są problemy ( ja mam HP614c + antena aktywna na dachu ).

Co do wskaźnika satelitów do poprawnej pracy navi musisz mieć min 3 widoczne w zielonym zakresie ( tak pokazuje AM ) w parametrach GPS nie wiem jak to jest w navi z GC nie sprawdzałem bo jeźdzę i od początku istnienia na AM i to samo jest na GC

Najważniejsza uwaga - jeżeli auto ma np. przednią szybę ogrzewaną to zapomnij o navi bez anteny zewnętrznej.

GC 3535 nie ma gniazda anteny ( synowi kupiłem GC 3535 na mikołaja ) więc tu nic nie poradzisz odnośnie samochodu. Może jest problem nie sprzętu tylko nawigacji. U niego jest AM 6.0 PL i w zasadzie nie ma problemów poza typowymi dla GPS w aucie np. satelita jest "za plecami" wtedy "jedziesz po polach", gęsta zabudowa miejska ( też może zgubić sygnał ). Nie wiem ja GC3535 działa na oryginalnej mapie fabrycznej bo nigdy nie była używana. Może poszukaj lub "pożycz" z netu AM i sprawdź na niej.

Nasz GC ma tą samą serię i działa

Jak nie pomoże to serwis - w końcu jest gwarancja :)
Powrót do góry
   
=Tesla=
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 407
Miasto: P-ń

Post#33 Post autora tematu 06 Sty 2010 20:19   

Re: Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


ustaw w AM com 7 i prędkość57600 wyłącz synchronizację czasu z gps zapisz zmiany i wtedy sprawdź sygnał :)
Powrót do góry
   
darelektric
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 2

Post#34 06 Sty 2010 20:41   

Re: Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


=Tesla= napisał:
ustaw w AM com 7 i prędkość57600 wyłącz synchronizację czasu z gps zapisz zmiany i wtedy sprawdź sygnał :)


Też czytałem gdzieś o wyłączeniu synchronizacji czasu GPS i że pomaga w niektórych navigacjach ale to dotyczy chyba tylko AM, ale kolega z problemem nie napisał jakiej Navi używa

Sprawdziłem ustawienia GC3535 GPS na AM 6.0
Port com7
Prędkość 9600 bps
I na tych ustawieniach też działa

Przestawie testowo na 57600 bps
Zobaczymy jak będzie działać

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
=Tesla=
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 407
Miasto: P-ń

Post#35 Post autora tematu 06 Sty 2010 20:47   

Re: Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


ogólnie na jego miejscu zadzwoniłbym na serwis, podeślą mu na maila starszą aplikację mapy po po numerze seryjnym 200911xxx wnioskuję, że ma nową aplikację z którą są problemy, mapa pozostaje ta sama tylko aplikacja się zmienia :) a oryginalna mapa to ViaGps 3.0
Powrót do góry
   
_Electro_
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 8

Post#36 07 Sty 2010 11:52   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


Witam

Od grudnia jestem posiadaczem nawigacji GoClever 3535 (200911) i przyznam, że nie jestem zadowolony, ba - myślałem nawet u umieszczeniu ostrzeżeń na różnych portalach opiniujących, ale zanim zdecyduję się na miażdżącą krytykę tej nawigacji dam jej jeszcze szansę, może da się coś zrobić a widzę, że w tym wątku jest kilku ekspertów więc będę wdzięczny za pomoc :)

Do rzeczy.

1. Po pierwsze jak już kilka osób wspomniało, model 3535 łapie fixa jak chce i kiedy chce.
Czasem są to 4 minuty, czasem 40 a ze dwa razy doszło do takiego absurdu, że poruszając się po mieście znalazł satelity dopiero... pod koniec dnia. Aura jak na grudzień znośna, żadnych załamań pogody w tym czasie nie było.
Oczywiście, żadne wyłączenia i ponowne uruchomienia nic nie dawały. W tym czasie doskonale działała nawigacja w moim... telefonie (tym większy wstyd dla firmy GoClever)
Jak czytam w postach powyżej można to poprawić zmieniając ustawienia ale... jak i gdzie konkretnie się to robi?
Nie widzę w urządzeniu tak zaawansowanych ustawień.

2. Próbowałem łączyć GC 3535 z komputerem a w zasadzie... z przynajmniej 5 komputerami (różne systemy operacyjne) - ŻADEN z nich nie rozpoznał urządzenia, instalacja sterowników kończy się fiaskiem, a nie mogę znaleźć żadnych w sieci.
Czy jest na to jakaś rada?
Jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy?

3. Zdarza się, że po wpisaniu dokładnego adresu docelowego nawigacja myli się o... kilkadziesiąt metrów. Niby nic strasznego ale jednak jest to irytująca przypadłość.
Początkowo sądziłem, że to może spowodowane jest małą ilościa wyszukanych satelit ale raczej nie, gdyż tak samo ów GPS się myli przy ich większej ilości.

Liczę na pomoc, gdyż przyznam że strasznie się zawiodłem na GC 3535.
Nie może być chyba tak, że urządzenie przewidziane do nawigacji nie działa właściwie (lub wcale) a zwykły wbudowany GPS w komórkę działa szybko, dokładnie i bez zastrzeżeń. :|
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Sty 2010 11:52   





Powrót do góry
   
=Tesla=
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 407
Miasto: P-ń

Post#37 Post autora tematu 07 Sty 2010 12:05   

Re: Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


1. sprawdź sygnał na wbudowanym testerze w nawigacji a nie w mapie, sygnał możesz sprawdzić też na innej mapie ustawienia to com7 57600

2. Wyższe numery seryjne jak Twój mają blokowanego flesza dla tego nie możesz wejść w pamięć wewnętrzną, w niższych wersjach się dało...

3. dokładność mapy to dwa różne aspekty, a do poprawnego działania GPS potrzebne są 4satelity-na orginalnej mapie viagps 3.0 4zielone słupki :)
Powrót do góry
   
_Electro_
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 8

Post#38 13 Sty 2010 15:19   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


Witam ponownie :)

Po kilku kolejnych dniach stwierdziłem, że raczej oddam go do serwisu.
Przez jeden dzień urządzenie testowała osoba na co dzień używająca jakiegoś taniego Larka i też bez zbędnych złośliwości stwierdziła iż mój model GoClevera jest bardzo chimeryczny.

Prócz wspomnianych już problemów z łapaniem satelit zauważyliśmy również, że opisywany GPS:

1. Gubi godzinę na ustawionym zegarze.
Po ponownym włączeniu urządzenia zegar cofa czas o bodajże 10h (czyli przykładowo z 14:20 na 4:20)

2. Powiedzmy, że GPS złapał fixa i ładnie prowadzi nas po trasie. Zmieniamy jednak punkt docelowy, nakazujemy mu ponowne ustawienie trasy a on... szuka na nowo satelit (!)

Cos mi się wydaje, że model 200911 jest felerny, użytkownik w drugim wątku ma podobne kłopoty i tą samą wersję...

:cry:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Sty 2010 15:19   





Powrót do góry
   
=Tesla=
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 407
Miasto: P-ń

Post#39 Post autora tematu 13 Sty 2010 15:35   

Re: Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


a no tak się trafia, chcieli dobrze z wersją 11 poprawili stare błędy stworzyli nowe. A najgorsze to, że ta wersja ma blokadę na dostęp do Flasha przez USB ;/
Powrót do góry
   
kasiulec2
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 14 Sty 2010
Posty: 1

Post#40 14 Sty 2010 22:38   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


Witam,
Ja mam problem z 5066FMBT. Posiadam ją zaledwie kilkanaście godzin, więc jestem zupełnie zielona. Na początku wszystko było dobrze, a teraz coś się zepsuło. Gdy ją uruchamiam pojawia się okienko o nazwie "Update", w którym jest kilka możliwości: Search, Calibrate, Update, Reboot. Gdy wybieram search i update pojawia się status error. Przy pozostałych przyciskach nawigacja całkowicie się zawiesza i już zupełnie nic się nie da wybrać. Jest to jedyne okno jakie cały czas się pojawia. Niestety nie potrafię tej sytuacji skojarzyć z czymkolwiem co zrobiłam i mogłam coś zepsuć. Proszę o pomoc i możliwie przystępne wytłumaczenie co mogłabym zrobić :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Sty 2010 22:38   





Powrót do góry
   
=Tesla=
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 407
Miasto: P-ń

Post#41 Post autora tematu 15 Sty 2010 11:47   

Re: Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


siemka kasiulec2

Powiedz mi czy do nawigacji masz dołączoną mapę na pamięci wewnętrznej czy na karcie pamięci?? Jak na karcie będzie nam prościej to naprawić, jak Flash to troszkę więcej kombinatoryki :) odezwij się na PW albo gg pomogę Ci


pozdrawiam
Powrót do góry
   
Tristyan
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 27

Post#42 15 Sty 2010 14:28   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


witam

mam Goclovera 3520 wgrałem nowy soft-zrobiłem tak i zmieniłem soft z 1.04a na 1.04cI
i mam pytanko
1.czy są jeszcze jakieś softy na tą nawigacje?
2.który jest nowszy(stabilniejszy 1.04a czy 1.04cI)i skąd pobrać w razie czego 1.04a
Powrót do góry
   
=Tesla=
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 407
Miasto: P-ń

Post#43 Post autora tematu 15 Sty 2010 14:50   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


jak zmieniłeś na 1.04cI zostaw go już sobie, jest stabilny poprawia stabilność nawigacji.

1. chyba są tylko trzy softy, ja używam cI nigdy mnie nie zawiódł w naprawach :)
2. odpowiedź na wstępie :)


pozdrawiam
Powrót do góry
   
Tristyan
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 27

Post#44 22 Sty 2010 14:56   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


jeszcze jedno pytanie może nie związane z softem a nawigacją Goclever 3520
stało się że nawigacja nie widzi mapymap 6.3.2 GDE07_PL3034-0909 na karcie SD
gdy wkładam karte do czytnika wszystko pokazuje że na niej jest zainstalowane czyli foldery MapaMap i MobileNavigator a w nich wszystkie potrzebne rzeczy do uruchomienia i pokazywania map poi czy komunikatow
ale gdy wkładam karte SD do nawigacjio Goclever 3520 pokazuje tylko ze widzi komunikaty (DE,GB,PL) nic innego nie widzi i nie pokazuje oraz mapa nie startuje
czy to oznacza ze nawigacja pada ?
ma ktoś ma jakiegoś pomysła
Powrót do góry
   
=Tesla=
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 407
Miasto: P-ń

Post#45 Post autora tematu 22 Sty 2010 15:12   

Re: Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


jaką masz kartę SD producent:???

w tym modelu bywało tak, że nowy soft nie rozpoznawał kart które działały na starym sofcie. Wróć do starego softu a mapa zacznie działać :D
Powrót do góry
   
Tristyan
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 27

Post#46 22 Sty 2010 15:57   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


zacznijmy od początku
kiedyś mi się przycinała i nie pamiętała ustawiań nawigacja Goclever 3520 więc zmieniłem soft na 1.04cI ale czy pomogło ja przynajmniej nie zauważyłem a do wcześniejszej wersji nie mam jak wrócić bo nie mam żadnego pliku (wcześniej była 1.04a)
teraz ostatnio padłą mi karta
zakupiłem najnowszą mape oraz prenumerate na urządzenie które posiadam a jest to Goclever 3520 - mam karte SD 1G firmy pq1 karta jest IMAGISU bo kiedyś wysyłałem do nich urządzenie i podmienili mi karte z 512MB na 1GB (powodem była awaria karty)
teraz padła mi też i ta karta , nie moge zapisać na niej mapy nic nie pamięta sprawdziłem ją w aparacie fotograficznym jeszcze i też nie zapisuje zdjęć
Miałem w domu dwie karty
Kingston 512MB oraz Pretec 4GB wszystko zainstalowałem na 4GB i śmigało aż do dziś choć wczoraj tez już nie chciała się uruchomić chyba za 3,4 razem się udało
stało się że nawigacja nie widzi mapymap 6.3.2 GDE07_PL3034-0909 na karcie SD (rano się odpalała i wszystko ładnie pokazywała a po południu dostała zacmienia)
gdy wkładam karte do czytnika wszystko pokazuje że na niej jest zainstalowane czyli foldery MapaMap i MobileNavigator a w nich wszystkie potrzebne rzeczy do uruchomienia i pokazywania map poi czy komunikatow
ale gdy wkładam karte SD do nawigacjio Goclever 3520 pokazuje tylko ze widzi komunikaty (DE,GB,PL) nic innego nie widzi i nie pokazuje oraz mapa nie startuje
czy to oznacza ze nawigacja pada ?
czy jeśli jednak zmienie soft z 1.04cI na 1.04a to się coś poprawi i gdzie w takim razie szukać softu 1.04a choć pisałeś ze 1.04cI Cię nigdy nie zawiódł
Powrót do góry
   
=Tesla=
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 407
Miasto: P-ń

Post#47 Post autora tematu 22 Sty 2010 16:20   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


nie zawiódł ale nigdy nie miałem karty z mapąmap tylko viaGPS. Karty 4GB różnie są odbierane przez nawigacje raz działa a w innym modelu nie ;/

soft w załączniku:
NK_17s_v1.04a_ts_en
NK_17s_v1.04cI_ts_en

Załączniki:
Powrót do góry
   
Tristyan
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 27

Post#48 22 Sty 2010 16:34   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


na razie przeinstalowałem i chodzi (soft pozostał 1.04cI) no ale jestem ciekawy jak długo :?:
jeśli raz jeszcze się sypnie czyli nie będzie widział mapy na karcie SD tylko same komunikaty wtedy podmienie soft i wróce do orginału czyli do 1.04a myślisz że soft ma aż taki wpływ na urządzenie?
Powrót do góry
   
=Tesla=
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 407
Miasto: P-ń

Post#49 Post autora tematu 22 Sty 2010 16:49   

Re: Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


soft to podstawa urządzenia, idzie to zauważyć od strony technicznej w modelu 3535 a szczególnie wersji 200911xxx

A próbowałeś z inną mapą na tym urządzeniu czy też przestaje ją widzieć?? czy testy tylko na mapamap??
Powrót do góry
   
Tristyan
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 27

Post#50 22 Sty 2010 17:03   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


Tylko mapamap - bo go nie odblokowałem aby sprawdzić go np.na Auto mapie
ale to pierwszy raz mu się tak zdarzyło aby nie widział map tylko same komunikaty jestem ciekawy czy podmiana softu na 1.04a coś pomoże
i jeszcze jedno bo dobrze nie pamiętam aby wrócić do 1.04a trzeba zrobić wszystko to samo co przechodzac do 1.04cI
potrzebny jest do tego ActiveSync ?

zrób uprgade softu, poniżej instrukcja z oficjalnego forum GoClever:

INSTRUKCJA WYKONANIA UPDATE DO URZĄDZENIA GOCLEVER NAVIGATOR 3520/3560
***********************************************************************************************************
Wymagania:
-Komputer klasy PC z OS MS Windows
-Urządzenie GoClever 3520/3560
**********************************************************************************************************
1. Włączając urządzenie przytyrzymujemy przycisk "VOLUME DOWN" pojawi nam się niebieski ekran z napisem "Please
send the Image through USB"
2. Podłączmy kabel USB do komputera następnie wskazujemy ręcznie sterowniki do urządzenia ( ...\dnw drivers\ ).
3. Kiedy wyskoczy nam ekran instalacji sterowników należy:
- jeżeli instalator zapyta czy chcemy pobrać sterowniki wybieramy opcje że niechcemy i przechodzimy do
ustawiania następnych parametrów klikacjąc przycisk „dalej”
- kolejno wybieramy opcję „zainstaluj z listy lub wybranej lokalizacji” a natępnie klikamy „dalej”
- wybieramy opcje „wyszukaj najlepszy sterownik w tych lokalizacjach” i zaznaczamy opcje „uwzględnij tę
lokalizację w wyszukiwaniu” ,a następnie klikamy „przeglądaj” gdzie wskazujemy scieżkę dostępową do sterowników
np. c:\dnw drivers\ ( jest to miejsce w jakim zapisaliśmy pobrane dane po rozpakowaniu archiwum ) kolejno wciskamy
przycisk „OK” i po zamknięciu okienka wciskamy „dalej”
- kiedy wyskoczy komunikat że sterowniki nie są podpiane cyfrowo klikamy „mimo to kontynułuj”
- następnie klikamy przycisk „zakończ”.
4. Odpalamy aplikacje "DNW.exe" z katalogu "...\DNW update software" jeżeli urządzenie zostało poprawnie
zainstalowane oraz skonfigurowało się prawidłowo na górnym pasku programu powinien wyświetlić się następujący
komunikat " DNW v0.50A [COM:x][USB:OK]" jeżeli jednak wyswietla się "[USB:x]" należy odłączyć i podłączyć
ponownie urządzenie ewentualnie zainstalować raz jeszcze sterowniki ( przypominam że urządzenie ciągle musi
działać w trybie o którym mowa była w punkcie pierwszym w innym przypadku nie uzyskamy synchronizacji z programem
DNW).
5. wybieramy opcję "USB PORT->TRANSMIT" jeżeli wszystko jest okej program pozwoli nam wybrać odpowiednią
aktualizację w naszym przypadku znajduje się ona w katalogu "...\DNW FLASH FILE\xxx.bin" wybieramy plik a nstępnie
klikamy ok. program prześle aktualizacje do urządzenia, a następnie urządzenie automatycznie rozpocznie proces
akutalizacji proszę pozostawić urządzenie aż nie wejdzie spowrotem do MainMenu a następnie Proszę zrestartować
nawigacje.
Powrót do góry
   
=Tesla=
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 407
Miasto: P-ń

Post#51 Post autora tematu 22 Sty 2010 18:01   

Re: Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


zgadza się to ten proces :D a aby wypróbować inną mapę nie trzeba odblokować urządzenia tylko podać mu odpowiednią ścieżkę do pliku :D
Powrót do góry
   
Tristyan
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 27

Post#52 22 Sty 2010 18:27   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


Dla mnie czarna magia
no że chyba możesz zapodać jakiegoś linka abym się z tym tematem zapoznał i jakąś mape?
pobawiłbym się w wolnym czasie
Powrót do góry
   
=Tesla=
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 407
Miasto: P-ń

Post#53 Post autora tematu 26 Sty 2010 10:51   

Re: Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


linka do zmiany softu Ci nie podam bo nie ma takowego a co do innych map, no sorka ale wszystkie piraty więc odpada ale poszukaj przez Google masa tego jest w sieci
Powrót do góry
   
Tristyan
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 27

Post#54 26 Sty 2010 13:17   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


napisałem jeszcze do serwisu Goclevera co sądzą o sofcie 1.04a lub 1.04cI i taką uzyskałem odpowiedz:
,,Najnowszy soft to 1.4cI.
Tu nie chodzi o soft a o kartę pamięci. System plików powinien być FAT.
Jak długo będzie działać tego nie wiem to Pańska nawigacja.
Zmianę softu w nawigacji robi Pan na własną odpowiedzialność, ewentualne błędy jakie mogą po tym wyniknąć bierze Pan na siebie a ich następstw nie jestem w stanie Panu podać.,,
Czyli tak jak pisałem zostaje na razie przy 1.04cI
A mapy hmm...mam najnowszą mapemap Polski i Głównych Dróg Europy (z Polski jestem zadowolony z GDE już nie) a chciałem sobie dograć na tą karte 4G jeszcze mape europy wiem ze coś tam trzeba pozmieniać i wgrać np.automape na sd i zmienić nazwe foderu na mobilenavigator to samo zróbić z plikiem automapa.exe
ale jakoś nie mam przekonania że mi się to uda
Powrót do góry
   
adams68
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 13 Lip 2006
Posty: 1

Post#55 02 Lut 2010 21:08   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


witam .
=Tesla= a czy można prosić o upnięcie jeszcze raz tego pliku EBOOT.rar na serwer bo link wygasł, a mam ten sam problem co kolega lechjaro,ewentualnie na maila,jeśli to nie problem oczywiście.pozdrawiam.
Powrót do góry
   
=Tesla=
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 407
Miasto: P-ń

Post#56 Post autora tematu 03 Lut 2010 12:07   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


czyli soft do 5066 ?? wrzucam go poniżej, procedury rozpakowania i umieszczenia na SD oraz startu nie opisuję ponownie :)

http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=7523520#7523520
Powrót do góry
   
amoralez
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 18 Paź 2006
Posty: 301
Miasto: Gliwice

Post#57 20 Mar 2010 17:17   

Re: Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


Koledzy, ja mam inny problem... Gdy podpinam goclever 3535 nr 20091 nie widzi urządzenia - a raczej komp twierdzi ze urządzenie nie jest zainstalowane poprawnie a w urządzeniach wisi w zakładce usb ze znakiem zapytania. Karte pamieci w czytniku widzi i czyta, ale nie moge sie dostac na partycje z mapą :/ jest na to jakas rada ? Wpinałem na stacjonarkę z winXP i do lapka z win7
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Mar 2010 17:17   





Powrót do góry
   
=Tesla=
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 07 Kwi 2005
Posty: 407
Miasto: P-ń

Post#58 Post autora tematu 20 Mar 2010 18:55   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


Nie możesz dostać się na Flasha z mapą ponieważ jest blokowany przed użytkownikiem w celu zabezpieczenia mapy
Powrót do góry
   
amoralez
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 18 Paź 2006
Posty: 301
Miasto: Gliwice

Post#59 21 Mar 2010 08:21   

Re: Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


Faktycznie, dzieki za informację. Navi kupiłem siostrze na urodziny, które były wczoraj i w dużym pośpiechu chcialem dograć AM przez co wyrywkowo czytałem posty :/ Faktycznie 3535 ma blokowanego softa co napisałes wczesniej. Aby zainstalować AM styka wrzucić na karte pamieci "gotową" AM i instalatorem (choćby z demo) dograć "dodatek autostart: trek" ... po kliknieciu navi z menu uruchomi sie automapa:). Ja używam goclever 5055 i owych problemów nie miałem. Jakby co, skoro taki dosc obszerny wątek juz istnieje jutro dodam menu do goclever 5055 mojego autorstwa. Pozdrawiam
Powrót do góry
   
dasior591
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 269
Miasto: Poznań

Post#60 21 Mar 2010 13:19   

Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever


=Tesla= napisał:
Nie możesz dostać się na Flasha z mapą ponieważ jest blokowany

Ale z poziomu nawigacji się da :-)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Urządzenia Mobilne -> Nawigacje Software -> Re: Dla posiadaczy nawigacji GoClever
Strona 2 z 4 Idź do strony Poprzedni  1234  Następny
Podobne tematy
goclever 5066 fmbt , ładowarka nawigacji powoduje zakłócenia cibi radia (5)
Ładowanie nawigacji przez gniazdko sieciowe, GoClever 5070 (1)
Wymiana panelu dotykowego w nawigacji Lark50.3 i goclever 5055+ (3)
Goclever 4366 - Nawigacji nie można naładować (3)
Problem z GPS w nawigacji Goclever 3520 (1)
Mapa do nawigacji GoClever 505 (4)
Firmware do nawigacji Goclever 5070 (3)
oprogramowanie do nawigacji GoClever (208)
Dla posiadaczy n-gage (3)
Unlock SL3 dostępny dla posiadaczy Genie Universal (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.077 seconds

elektroda.pl temat RSS