Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?
Autor
Wiadomość
mati-fiolek
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 118
Miasto: Płock

Post#1 Post autora tematu 18 Mar 2009 19:50   

Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Witam, posiadam laptopa Toshibe Satellite A300, nie wiem jak włączyć w nim kamere (wbudowaną). Przeszukałem cały komputer i nic nie znalazłem dotyczącego kamerki :( Prosze o pomoc, jak ją włączyć? Z góry dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam Mateusz :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2009 19:50   





Powrót do góry
   
grzechu@
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 177

Post#2 18 Mar 2009 20:13   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Sterowniki od kamery + oprogramowanie zainstalowane? W menedżerze urządzeń nie ma żadnych znaków zapytania/wykrzykników?
Jaki system?
Powrót do góry
   
skaktus
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 4882

Post#3 18 Mar 2009 20:44   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Na DVD jest aplikacja do kamery. W niektórych wersjach należy najechać na ewy bok ekranu kursorem (do samego końca) i wówczas pokazuje się menu.
Powrót do góry
   
jaceks74
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Lip 2005
Posty: 51
Miasto: Łowicz

Post#4 18 Mar 2009 21:03   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Mam ten sam model Toshiby i wszystko działa bez problemu. Włącz np skype wejdź w opcje programu w zakładce ustawienia wideo masz podgląd obrazu z kamerki.
Powrót do góry
   
mati-fiolek
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 118
Miasto: Płock

Post#5 Post autora tematu 18 Mar 2009 21:43   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


właśnie nie mam w skype tej zakładki, ponieważ mam nowego Skype :/ musze zainstalować starą wersje, wtedy sprawdze :)

Dodano po 12 [minuty]:

Wogóle nie wykrywa mi na Skype żadnej kamery :( wogule tak jakby nie było żadnej :( nie wiem co mam zrobić :( jakie sterowniki są potrzebne do kamerki?
Powrót do góry
   
jaceks74
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Lip 2005
Posty: 51
Miasto: Łowicz

Post#6 18 Mar 2009 21:47   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Pobierz najnowsze sterowniki (Webcam driver) ze strony:
http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU
Dla Visty będzie to wersja 1.7.193.0508
Powrót do góry
   
mati-fiolek
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 118
Miasto: Płock

Post#7 Post autora tematu 18 Mar 2009 23:00   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Po wgraniu tego sterownika, gdy chce odpalić kamerka wyskakuje: Błąd - Webcam driver open fail. Please restart camera or computer. Po ponownym uruchomieniu komputera jest to samo :(
Powrót do góry
   
skaktus
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 4882

Post#8 19 Mar 2009 00:08   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


Poszukaj innych sterowników.

Jak nie pomoże to masz uszkodzenie techniczne.
Powrót do góry
   
Michalo_007
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 181
Miasto: Kraków

Post#9 15 Cze 2009 19:55   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


Witam mam ten sam problem natomiast po zainstalowaniu starszych sterów program się odpala ale nic nie widać a jak kliknę zrób zdjęcie to wyskakuje komunikat: "włącz kamerę"
Powrót do góry
   
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10380
Miasto: Leszno

Post#10 15 Cze 2009 20:00   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


Cytat:
...to wyskakuje komunikat: "włącz kamerę"

Tłumaczę: komunikat informuje o tym, że musi Kolega włączyć kamerkę, aby z niej skorzystać.

Takie to trudne? Włącza się ją pewnie FN+...?
Powrót do góry
   
Michalo_007
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 181
Miasto: Kraków

Post#11 26 Cze 2009 10:31   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


No właśnie nie włącza się jej tak cwaniaku

Moderowano przez mat_ed:
Regulamin p. 10.8 - kolejny taki tekst, nagrodzę ostrzeżeniem.

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Cze 2009 10:31   





Powrót do góry
   
Gość
Poziom 26
Poziom 26





Post#12 26 Cze 2009 12:55   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


A oprogramowanie od kamery jest zainstalowane?

Możliwe że pobraleś nieodpowiedni sterownik.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Cze 2009 12:55   





Powrót do góry
   
Michalo_007
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 181
Miasto: Kraków

Post#13 26 Cze 2009 13:40   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


Po zainstalowaniu oprogramowania dodanego do laptopa przy uruchomieniu wyskakuje komunikat "Webcam driver open fail. Please Restart camera or computer." oprogramowanie (tzn.sterownik to wykskuje że nie można zainstalować i powodem może być plik .INF napisany na windows 95 lub wyższy :/ POMOCY :/
Powrót do góry
   
mati-fiolek
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 118
Miasto: Płock

Post#14 Post autora tematu 26 Sie 2009 10:16   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


"Webcam driver open fail. Please Restart camera or computer." To samo i u mnie się wyświetla .. kamerka działa tylko po akualizacji systemu windows, ale nie na długo. Działa kilka dni i dalej to samo .. :/
Powrót do góry
   
chomicki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 05 Mar 2003
Posty: 539
Miasto: Bielsk Podlaski

Post#15 26 Sie 2009 10:24   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


A system to Vista czy XP, statystycznie to fabrycznie pewnie była Vista. Ale niezależnie od systemu to domyślnie po lewej stronie pulpitu powinien być wysuwany pasek z opcjami kamery, jeśli go nie ma, to znaczy, że masz niewłaściwą aplikację ze sterownikiem.
Powrót do góry
   
gabryszakm
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 4

Post#16 12 Wrz 2009 02:40   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


witam
mam podobny problem z tym iz pasek sie wysuwa, ale co z tego jesli nie moge uruchomic zadnej opcji. natomiast w skypie kamera sie uruchamia ale: caly obraz jest zielony tylko jakies 3mm od gory widac normalny obraz, reszta jak wspomnialem jest cala zielona. bardzo prosze o pomomc
Powrót do góry
   
Kwadratowy
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 22 Mar 2010
Posty: 2
Miasto: Lublin

Post#17 30 Paź 2012 14:45   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Witam. mam Toshibe L750 i też nie mogę włączyć kamery. Skąd pobrać odpowiednie sterowniki??
Powrót do góry
   
tsawi
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1
Miasto: Lublin

Post#18 13 Lut 2013 10:15   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Witam. Mam identyczny problem z TOSHIBA Satellite A300-1ED (PSAG4E-03701RPL), system operacyjny to Win7Pro (32bit). Przeszukałem różne fora - próbowałem zmiany sterowników (na stronie producenta dostępne tylko dwie opcje dla tego modelu), edycji rejestru, etc. i niestety bez pozytywnego rezultatu. Czy komuś udało się rozwiązać ten problem?
Powrót do góry
   
780810
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 26 Gru 2006
Posty: 306
Miasto: przemyśl

Post#19 26 Lut 2013 10:07   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Mam podobny problem w A300. Nie wykrywał kamery, okazało się że kamera działa ale tylko przy półotwartym laptopie, po przekroczeniu ok. 45 st otwarcia kamera znika. Prawdopodobnie jakiś włącznik na zawiasie ale trudno się do niego dostać.
Powrót do góry
   
MALY001
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 17 Paź 2006
Posty: 94
Miasto: poznan

Post#20 01 Mar 2013 12:20   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


rozwiązaniem tego problemu w 99% procentach okaże się rozkręcenie pokrywy i poprawienie taśmy która jest wpięta w kamerke. Już w 3 laptopach toshiby tak było któe naprawiałęm z tym problemem. W kolejnych dwóch problemem był przetarty "kabelek" od kamery, przetarcie powstawało przy zawiasie.
Powrót do góry
   
nalu
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 3

Post#21 01 Mar 2013 14:47   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


@up masz na mysli obudowe matrycy czy obszar klawiatury?
Powrót do góry
   
Arche1982
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 02 Cze 2011
Posty: 8

Post#22 13 Mar 2013 12:41   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Mam ten sam problem co wszyscy tutaj. Czy to faktycznie kabelek?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Mar 2013 12:41   





Powrót do góry
   
miecho18
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 27 Lut 2007
Posty: 5021
Miasto: Głogów

Post#23 13 Mar 2013 17:55   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Jeśli u Ciebie są takie same objawy jak u Kolegi 780810, to na 100% przewód do wymiany. Najlepiej rozebrać klapę matrycy i obejrzeć przewód lub sprawdzić przejścia miernikiem.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Toshiba Satellite A300-1EG - Jak wymienic tasme kamery w Toshiba A300 ? (2)
Laptop Toshiba Satellite A300 nie chce się włączyć (4)
Toshiba Satellite A300 - jak przyciemnić matrycę? (7)
Toshiba Satellite A300 - Jak wgrać system (3)
Toshiba Satellite A300-1ns - jak podłączyć do telewizora? (3)
Toshiba Satellite A300 jak przywrócić system z recovery? (1)
jak podlaczyc laptopa toshiba satellite a300 z philipsem led (1)
AGP jak włączyć ? Toshiba Satellite 660c (15)
Toshiba Satellite A500 przyciski multimedialne jak włączyć. (7)
Toshiba A300 satellite psag8e - Problem z dzwiękiem Toshiba (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS