Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software ->Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
mati-fiolek
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 116
Miasto: Płock

mati-fiolek
Poziom 13
Post#1 Post autora tematu 18 Mar 2009 18:50   

Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Witam, posiadam laptopa Toshibe Satellite A300, nie wiem jak włączyć w nim kamere (wbudowaną). Przeszukałem cały komputer i nic nie znalazłem dotyczącego kamerki Sad Prosze o pomoc, jak ją włączyć? Z góry dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam Mateusz Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + +3 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
grzechu@
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 177

grzechu@
Poziom 14
Post#2 18 Mar 2009 19:13   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Sterowniki od kamery + oprogramowanie zainstalowane? W menedżerze urządzeń nie ma żadnych znaków zapytania/wykrzykników?
Jaki system?

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
skaktus
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 4940

skaktus
Poziom 24
Post#3 18 Mar 2009 19:44   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Na DVD jest aplikacja do kamery. W niektórych wersjach należy najechać na ewy bok ekranu kursorem (do samego końca) i wówczas pokazuje się menu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jaceks74
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Lip 2005
Posty: 53
Miasto: Łowicz

jaceks74
Poziom 10
Post#4 18 Mar 2009 20:03   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Mam ten sam model Toshiby i wszystko działa bez problemu. Włącz np skype wejdź w opcje programu w zakładce ustawienia wideo masz podgląd obrazu z kamerki.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mati-fiolek
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 116
Miasto: Płock

mati-fiolek
Poziom 13
Post#5 Post autora tematu 18 Mar 2009 20:43   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


właśnie nie mam w skype tej zakładki, ponieważ mam nowego Skype :/ musze zainstalować starą wersje, wtedy sprawdze Smile

Dodano po 12 [minuty]:

Wogóle nie wykrywa mi na Skype żadnej kamery Sad wogule tak jakby nie było żadnej Sad nie wiem co mam zrobić Sad jakie sterowniki są potrzebne do kamerki?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jaceks74
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 24 Lip 2005
Posty: 53
Miasto: Łowicz

jaceks74
Poziom 10
Post#6 18 Mar 2009 20:47   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Pobierz najnowsze sterowniki (Webcam driver) ze strony:
http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU
Dla Visty będzie to wersja 1.7.193.0508

Czy wiadomość jest pomocna? + +2 -
Powrót do góry
mati-fiolek
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 116
Miasto: Płock

mati-fiolek
Poziom 13
Post#7 Post autora tematu 18 Mar 2009 22:00   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Po wgraniu tego sterownika, gdy chce odpalić kamerka wyskakuje: Błąd - Webcam driver open fail. Please restart camera or computer. Po ponownym uruchomieniu komputera jest to samo Sad

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
skaktus
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 4940

skaktus
Poziom 24
Post#8 18 Mar 2009 23:08   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


Poszukaj innych sterowników.

Jak nie pomoże to masz uszkodzenie techniczne.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Michalo_007
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 177
Miasto: Kraków

Michalo_007
Poziom 14
Post#9 15 Cze 2009 19:55   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


Witam mam ten sam problem natomiast po zainstalowaniu starszych sterów program się odpala ale nic nie widać a jak kliknę zrób zdjęcie to wyskakuje komunikat: "włącz kamerę"

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10270
Miasto: Leszno

mat_ed
Poziom 26
Post#10 15 Cze 2009 20:00   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


Cytat:
...to wyskakuje komunikat: "włącz kamerę"

Tłumaczę: komunikat informuje o tym, że musi Kolega włączyć kamerkę, aby z niej skorzystać.

Takie to trudne? Włącza się ją pewnie FN+...?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Michalo_007
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 177
Miasto: Kraków

Michalo_007
Poziom 14
Post#11 26 Cze 2009 10:31   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


No właśnie nie włącza się jej tak cwaniaku

Moderowano przez mat_ed:
Regulamin p. 10.8 - kolejny taki tekst, nagrodzę ostrzeżeniem.


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#12 26 Cze 2009 12:55   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


A oprogramowanie od kamery jest zainstalowane?

Możliwe że pobraleś nieodpowiedni sterownik.

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
Michalo_007
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 177
Miasto: Kraków

Michalo_007
Poziom 14
Post#13 26 Cze 2009 13:40   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


Po zainstalowaniu oprogramowania dodanego do laptopa przy uruchomieniu wyskakuje komunikat "Webcam driver open fail. Please Restart camera or computer." oprogramowanie (tzn.sterownik to wykskuje że nie można zainstalować i powodem może być plik .INF napisany na windows 95 lub wyższy :/ POMOCY :/

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mati-fiolek
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 116
Miasto: Płock

mati-fiolek
Poziom 13
Post#14 Post autora tematu 26 Sie 2009 10:16   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


"Webcam driver open fail. Please Restart camera or computer." To samo i u mnie się wyświetla .. kamerka działa tylko po akualizacji systemu windows, ale nie na długo. Działa kilka dni i dalej to samo .. :/

Czy wiadomość jest pomocna? + -1 -
Powrót do góry
chomicki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 05 Mar 2003
Posty: 542
Miasto: Bielsk Podlaski

chomicki
Poziom 18
Post#15 26 Sie 2009 10:24   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


A system to Vista czy XP, statystycznie to fabrycznie pewnie była Vista. Ale niezależnie od systemu to domyślnie po lewej stronie pulpitu powinien być wysuwany pasek z opcjami kamery, jeśli go nie ma, to znaczy, że masz niewłaściwą aplikację ze sterownikiem.

Czy wiadomość jest pomocna? + +3 -
Powrót do góry
gabryszakm
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 4

gabryszakm
Poziom 2
Post#16 12 Wrz 2009 02:40   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


witam
mam podobny problem z tym iz pasek sie wysuwa, ale co z tego jesli nie moge uruchomic zadnej opcji. natomiast w skypie kamera sie uruchamia ale: caly obraz jest zielony tylko jakies 3mm od gory widac normalny obraz, reszta jak wspomnialem jest cala zielona. bardzo prosze o pomomc

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Kwadratowy
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 22 Mar 2010
Posty: 2
Miasto: Lublin

Kwadratowy
Poziom 2
Post#17 30 Paź 2012 13:45   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Witam. mam Toshibe L750 i też nie mogę włączyć kamery. Skąd pobrać odpowiednie sterowniki??

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tsawi
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1
Miasto: Lublin

tsawi
Poziom 1
Post#18 13 Lut 2013 09:15   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Witam. Mam identyczny problem z TOSHIBA Satellite A300-1ED (PSAG4E-03701RPL), system operacyjny to Win7Pro (32bit). Przeszukałem różne fora - próbowałem zmiany sterowników (na stronie producenta dostępne tylko dwie opcje dla tego modelu), edycji rejestru, etc. i niestety bez pozytywnego rezultatu. Czy komuś udało się rozwiązać ten problem?

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
780810
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 26 Gru 2006
Posty: 306
Miasto: przemyśl

780810
Poziom 16
Post#19 26 Lut 2013 09:07   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Mam podobny problem w A300. Nie wykrywał kamery, okazało się że kamera działa ale tylko przy półotwartym laptopie, po przekroczeniu ok. 45 st otwarcia kamera znika. Prawdopodobnie jakiś włącznik na zawiasie ale trudno się do niego dostać.

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
MALY001
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 17 Paź 2006
Posty: 92
Miasto: poznan

MALY001
Poziom 12
Post#20 01 Mar 2013 11:20   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


rozwiązaniem tego problemu w 99% procentach okaże się rozkręcenie pokrywy i poprawienie taśmy która jest wpięta w kamerke. Już w 3 laptopach toshiby tak było któe naprawiałęm z tym problemem. W kolejnych dwóch problemem był przetarty "kabelek" od kamery, przetarcie powstawało przy zawiasie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
nalu
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 3

nalu
Poziom 2
Post#21 01 Mar 2013 13:47   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


@up masz na mysli obudowe matrycy czy obszar klawiatury?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Arche1982
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 02 Cze 2011
Posty: 5

Arche1982
Poziom 3
Post#22 13 Mar 2013 11:41   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Mam ten sam problem co wszyscy tutaj. Czy to faktycznie kabelek?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
miecho18
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 27 Lut 2007
Posty: 5551
Miasto: Głogów

miecho18
Poziom 24
Post#23 13 Mar 2013 16:55   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Jeśli u Ciebie są takie same objawy jak u Kolegi 780810, to na 100% przewód do wymiany. Najlepiej rozebrać klapę matrycy i obejrzeć przewód lub sprawdzić przejścia miernikiem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Toshiba Satellite A300-1EG - Jak wymienic tasme kamery w Toshiba A300 ? (2)
Laptop Toshiba Satellite A300 nie chce się włączyć (4)
Toshiba Satellite A300 - jak przyciemnić matrycę? (7)
Toshiba Satellite A300 - Jak wgrać system (3)
Toshiba Satellite A300-1ns - jak podłączyć do telewizora? (3)
Toshiba Satellite A300 jak przywrócić system z recovery? (1)
jak podlaczyc laptopa toshiba satellite a300 z philipsem led (1)
Toshiba satellite A300 - Vista - Jak odzyskać dostęp do System Recovery z HDD? (10)
AGP jak włączyć ? Toshiba Satellite 660c (15)
Toshiba Satellite A500 przyciski multimedialne jak włączyć. (7)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl temat RSS