Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?
Author
Message
mati-fiolek
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 17 Sep 2008
Posts: 116
Location: Płock

Post#1 Post from the author of the topic 18 Mar 2009 18:50   

Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Witam, posiadam laptopa Toshibe Satellite A300, nie wiem jak włączyć w nim kamere (wbudowaną). Przeszukałem cały komputer i nic nie znalazłem dotyczącego kamerki Sad Prosze o pomoc, jak ją włączyć? Z góry dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam Mateusz Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2009 18:50   





Back to top
   
grzechu@
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 12 Feb 2009
Posts: 177

Post#2 18 Mar 2009 19:13   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Sterowniki od kamery + oprogramowanie zainstalowane? W menedżerze urządzeń nie ma żadnych znaków zapytania/wykrzykników?
Jaki system?

Helpful message? + -

Back to top
   
skaktus
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 09 Jun 2005
Posts: 4943

Post#3 18 Mar 2009 19:44   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Na DVD jest aplikacja do kamery. W niektórych wersjach należy najechać na ewy bok ekranu kursorem (do samego końca) i wówczas pokazuje się menu.

Helpful message? + -

Back to top
   
jaceks74
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 24 Jul 2005
Posts: 53
Location: Łowicz

Post#4 18 Mar 2009 20:03   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Mam ten sam model Toshiby i wszystko działa bez problemu. Włącz np skype wejdź w opcje programu w zakładce ustawienia wideo masz podgląd obrazu z kamerki.

Helpful message? + -

Back to top
   
mati-fiolek
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 17 Sep 2008
Posts: 116
Location: Płock

Post#5 Post from the author of the topic 18 Mar 2009 20:43   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


właśnie nie mam w skype tej zakładki, ponieważ mam nowego Skype :/ musze zainstalować starą wersje, wtedy sprawdze Smile

Dodano po 12 [minuty]:

Wogóle nie wykrywa mi na Skype żadnej kamery Sad wogule tak jakby nie było żadnej Sad nie wiem co mam zrobić Sad jakie sterowniki są potrzebne do kamerki?

Helpful message? + -

Back to top
   
jaceks74
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 24 Jul 2005
Posts: 53
Location: Łowicz

Post#6 18 Mar 2009 20:47   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Pobierz najnowsze sterowniki (Webcam driver) ze strony:
http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU
Dla Visty będzie to wersja 1.7.193.0508

Helpful message? + -

Back to top
   
mati-fiolek
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 17 Sep 2008
Posts: 116
Location: Płock

Post#7 Post from the author of the topic 18 Mar 2009 22:00   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Po wgraniu tego sterownika, gdy chce odpalić kamerka wyskakuje: Błąd - Webcam driver open fail. Please restart camera or computer. Po ponownym uruchomieniu komputera jest to samo Sad

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Mar 2009 22:00   





Back to top
   
skaktus
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 09 Jun 2005
Posts: 4943

Post#8 18 Mar 2009 23:08   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


Poszukaj innych sterowników.

Jak nie pomoże to masz uszkodzenie techniczne.

Helpful message? + -

Back to top
   
Michalo_007
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 16 May 2009
Posts: 176
Location: Kraków

Post#9 15 Jun 2009 19:55   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


Witam mam ten sam problem natomiast po zainstalowaniu starszych sterów program się odpala ale nic nie widać a jak kliknę zrób zdjęcie to wyskakuje komunikat: "włącz kamerę"

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 15 Jun 2009 19:55   





Back to top
   
mat_ed
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 11 Nov 2005
Posts: 10270
Location: Leszno

Post#10 15 Jun 2009 20:00   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


Quote:
...to wyskakuje komunikat: "włącz kamerę"

Tłumaczę: komunikat informuje o tym, że musi Kolega włączyć kamerkę, aby z niej skorzystać.

Takie to trudne? Włącza się ją pewnie FN+...?

Helpful message? + -

Back to top
   
Michalo_007
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 16 May 2009
Posts: 176
Location: Kraków

Post#11 26 Jun 2009 10:31   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


No właśnie nie włącza się jej tak cwaniaku

Moderated by mat_ed:
Regulamin p. 10.8 - kolejny taki tekst, nagrodzę ostrzeżeniem.

Helpful message? + -

Back to top
   
Removed






Post#12 26 Jun 2009 12:55   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


A oprogramowanie od kamery jest zainstalowane?

Możliwe że pobraleś nieodpowiedni sterownik.

Helpful message? + -

Back to top
   
Michalo_007
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 16 May 2009
Posts: 176
Location: Kraków

Post#13 26 Jun 2009 13:40   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


Po zainstalowaniu oprogramowania dodanego do laptopa przy uruchomieniu wyskakuje komunikat "Webcam driver open fail. Please Restart camera or computer." oprogramowanie (tzn.sterownik to wykskuje że nie można zainstalować i powodem może być plik .INF napisany na windows 95 lub wyższy :/ POMOCY :/

Helpful message? + -

Back to top
   
mati-fiolek
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 17 Sep 2008
Posts: 116
Location: Płock

Post#14 Post from the author of the topic 26 Aug 2009 10:16   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


"Webcam driver open fail. Please Restart camera or computer." To samo i u mnie się wyświetla .. kamerka działa tylko po akualizacji systemu windows, ale nie na długo. Działa kilka dni i dalej to samo .. :/

Helpful message? + -

Back to top
   
chomicki
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 05 Mar 2003
Posts: 542
Location: Bielsk Podlaski

Post#15 26 Aug 2009 10:24   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


A system to Vista czy XP, statystycznie to fabrycznie pewnie była Vista. Ale niezależnie od systemu to domyślnie po lewej stronie pulpitu powinien być wysuwany pasek z opcjami kamery, jeśli go nie ma, to znaczy, że masz niewłaściwą aplikację ze sterownikiem.

Helpful message? + -

Back to top
   
gabryszakm
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 03 Aug 2009
Posts: 4

Post#16 12 Sep 2009 02:40   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


witam
mam podobny problem z tym iz pasek sie wysuwa, ale co z tego jesli nie moge uruchomic zadnej opcji. natomiast w skypie kamera sie uruchamia ale: caly obraz jest zielony tylko jakies 3mm od gory widac normalny obraz, reszta jak wspomnialem jest cala zielona. bardzo prosze o pomomc

Helpful message? + -

Back to top
   
Kwadratowy
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 22 Mar 2010
Posts: 2
Location: Lublin

Post#17 30 Oct 2012 13:45   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Witam. mam Toshibe L750 i też nie mogę włączyć kamery. Skąd pobrać odpowiednie sterowniki??

Helpful message? + -

Back to top
   
tsawi
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 15 Jul 2008
Posts: 1
Location: Lublin

Post#18 13 Feb 2013 09:15   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Witam. Mam identyczny problem z TOSHIBA Satellite A300-1ED (PSAG4E-03701RPL), system operacyjny to Win7Pro (32bit). Przeszukałem różne fora - próbowałem zmiany sterowników (na stronie producenta dostępne tylko dwie opcje dla tego modelu), edycji rejestru, etc. i niestety bez pozytywnego rezultatu. Czy komuś udało się rozwiązać ten problem?

Helpful message? + -

Back to top
   
780810
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 26 Dec 2006
Posts: 306
Location: przemyśl

Post#19 26 Feb 2013 09:07   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Mam podobny problem w A300. Nie wykrywał kamery, okazało się że kamera działa ale tylko przy półotwartym laptopie, po przekroczeniu ok. 45 st otwarcia kamera znika. Prawdopodobnie jakiś włącznik na zawiasie ale trudno się do niego dostać.

Helpful message? + -

Back to top
   
MALY001
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 17 Oct 2006
Posts: 92
Location: poznan

Post#20 01 Mar 2013 11:20   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


rozwiązaniem tego problemu w 99% procentach okaże się rozkręcenie pokrywy i poprawienie taśmy która jest wpięta w kamerke. Już w 3 laptopach toshiby tak było któe naprawiałęm z tym problemem. W kolejnych dwóch problemem był przetarty "kabelek" od kamery, przetarcie powstawało przy zawiasie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Mar 2013 11:20   





Back to top
   
nalu
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 10 Jan 2008
Posts: 3

Post#21 01 Mar 2013 13:47   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


@up masz na mysli obudowe matrycy czy obszar klawiatury?

Helpful message? + -

Back to top
   
Arche1982
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 02 Jun 2011
Posts: 5

Post#22 13 Mar 2013 11:41   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Mam ten sam problem co wszyscy tutaj. Czy to faktycznie kabelek?

Helpful message? + -

Back to top
   
miecho18
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 27 Feb 2007
Posts: 5239
Location: Głogów

Post#23 13 Mar 2013 16:55   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Jeśli u Ciebie są takie same objawy jak u Kolegi 780810, to na 100% przewód do wymiany. Najlepiej rozebrać klapę matrycy i obejrzeć przewód lub sprawdzić przejścia miernikiem.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computers Laptops Software -> Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?
Page 1 of 1
Similar topics
Toshiba Satellite A300-1EG - Jak wymienic tasme kamery w Toshiba A300 ? (2)
Laptop Toshiba Satellite A300 nie chce się włączyć (4)
Toshiba Satellite A300 - jak przyciemnić matrycę? (7)
Toshiba Satellite A300 - Jak wgrać system (3)
Toshiba Satellite A300-1ns - jak podłączyć do telewizora? (3)
Toshiba Satellite A300 jak przywrócić system z recovery? (1)
jak podlaczyc laptopa toshiba satellite a300 z philipsem led (1)
Toshiba satellite A300 - Vista - Jak odzyskać dostęp do System Recovery z HDD? (10)
AGP jak włączyć ? Toshiba Satellite 660c (15)
Toshiba Satellite A500 przyciski multimedialne jak włączyć. (7)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.063 seconds

elektroda.pl topic RSS feed