Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software ->Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Komputery All-in-one
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
mati-fiolek
Poziom 13
Miasto: Płock
Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 116
Pomógł: 8
Ocena postów: 9
mati-fiolek
Poziom 13
Post#1 18 Mar 2009 18:50  Autor tematu   

Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Witam, posiadam laptopa Toshibe Satellite A300, nie wiem jak włączyć w nim kamere (wbudowaną). Przeszukałem cały komputer i nic nie znalazłem dotyczącego kamerki :( Prosze o pomoc, jak ją włączyć? Z góry dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam Mateusz :)

Pomocny post? + +5
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
grzechu@
Poziom 17
Dołączył: 12 Lut 2009
Posty: 177
Pomógł: 20
grzechu@
Poziom 17
Post#2 18 Mar 2009 19:13    

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Sterowniki od kamery + oprogramowanie zainstalowane? W menedżerze urządzeń nie ma żadnych znaków zapytania/wykrzykników?
Jaki system?

Pomocny post? + -1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
skaktus
Poziom 37
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 4982
Pomógł: 88
Ocena postów: 11
skaktus
Poziom 37
Post#3 18 Mar 2009 19:44    

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Na DVD jest aplikacja do kamery. W niektórych wersjach należy najechać na ewy bok ekranu kursorem (do samego końca) i wówczas pokazuje się menu.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
jaceks74
Poziom 10
Miasto: Łowicz
Dołączył: 24 Lip 2005
Posty: 54
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
jaceks74
Poziom 10
Post#4 18 Mar 2009 20:03    

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Mam ten sam model Toshiby i wszystko działa bez problemu. Włącz np skype wejdź w opcje programu w zakładce ustawienia wideo masz podgląd obrazu z kamerki.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mati-fiolek
Poziom 13
Miasto: Płock
Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 116
Pomógł: 8
Ocena postów: 9
mati-fiolek
Poziom 13
Post#5 18 Mar 2009 20:43  Autor tematu   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


właśnie nie mam w skype tej zakładki, ponieważ mam nowego Skype :/ musze zainstalować starą wersje, wtedy sprawdze :)

Dodano po 12 [minuty]:

Wogóle nie wykrywa mi na Skype żadnej kamery :( wogule tak jakby nie było żadnej :( nie wiem co mam zrobić :( jakie sterowniki są potrzebne do kamerki?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
jaceks74
Poziom 10
Miasto: Łowicz
Dołączył: 24 Lip 2005
Posty: 54
Pomógł: 2
Ocena postów: 1
jaceks74
Poziom 10
Post#6 18 Mar 2009 20:47    

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Pobierz najnowsze sterowniki (Webcam driver) ze strony:
http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download drivers bios.jsp?service=EU
Dla Visty będzie to wersja 1.7.193.0508

Pomocny post? + +2
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
mati-fiolek
Poziom 13
Miasto: Płock
Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 116
Pomógł: 8
Ocena postów: 9
mati-fiolek
Poziom 13
Post#7 18 Mar 2009 22:00  Autor tematu   

Re: Toshiba Satellite A300 - Problem z wbudowaną kamerą


Po wgraniu tego sterownika, gdy chce odpalić kamerka wyskakuje: Błąd - Webcam driver open fail. Please restart camera or computer. Po ponownym uruchomieniu komputera jest to samo :(

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
skaktus
Poziom 37
Dołączył: 09 Cze 2005
Posty: 4982
Pomógł: 88
Ocena postów: 11
skaktus
Poziom 37
Post#8 18 Mar 2009 23:08    

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


Poszukaj innych sterowników.

Jak nie pomoże to masz uszkodzenie techniczne.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Michalo_007
Poziom 14
Miasto: Kraków
Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 178
Ocena postów: 49
Michalo_007
Poziom 14
Post#9 15 Cze 2009 19:55    

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


Witam mam ten sam problem natomiast po zainstalowaniu starszych sterów program się odpala ale nic nie widać a jak kliknę zrób zdjęcie to wyskakuje komunikat: "włącz kamerę"

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
mat_ed
Poziom 43
Miasto: Leszno
Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 10270
Pomógł: 921
Ocena postów: 24
mat_ed
Poziom 43
Post#10 15 Cze 2009 20:00    

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


Cytat:
...to wyskakuje komunikat: "włącz kamerę"

Tłumaczę: komunikat informuje o tym, że musi Kolega włączyć kamerkę, aby z niej skorzystać.

Takie to trudne? Włącza się ją pewnie FN+...?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Michalo_007
Poziom 14
Miasto: Kraków
Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 178
Ocena postów: 49
Michalo_007
Poziom 14
Post#11 26 Cze 2009 10:31    

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


No właśnie nie włącza się jej tak cwaniaku

Moderowano przez mat_ed:
Regulamin p. 10.8 - kolejny taki tekst, nagrodzę ostrzeżeniem.


Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#12 26 Cze 2009 12:55    

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


A oprogramowanie od kamery jest zainstalowane?

Możliwe że pobraleś nieodpowiedni sterownik.

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
Michalo_007
Poziom 14
Miasto: Kraków
Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 178
Ocena postów: 49
Michalo_007
Poziom 14
Post#13 26 Cze 2009 13:40    

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę ?


Po zainstalowaniu oprogramowania dodanego do laptopa przy uruchomieniu wyskakuje komunikat "Webcam driver open fail. Please Restart camera or computer." oprogramowanie (tzn.sterownik to wykskuje że nie można zainstalować i powodem może być plik .INF napisany na windows 95 lub wyższy :/ POMOCY :/

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
mati-fiolek
Poziom 13
Miasto: Płock
Dołączył: 17 Wrz 2008
Posty: 116
Pomógł: 8
Ocena postów: 9
mati-fiolek
Poziom 13
Post#14 26 Sie 2009 10:16  Autor tematu   

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


"Webcam driver open fail. Please Restart camera or computer." To samo i u mnie się wyświetla .. kamerka działa tylko po akualizacji systemu windows, ale nie na długo. Działa kilka dni i dalej to samo .. :/

Pomocny post? + -1
Powrót do góry
chomicki
Poziom 21
Miasto: Bielsk Podlaski
Dołączył: 05 Mar 2003
Posty: 542
Pomógł: 8
Ocena postów: 3
chomicki
Poziom 21
Post#15 26 Sie 2009 10:24    

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


A system to Vista czy XP, statystycznie to fabrycznie pewnie była Vista. Ale niezależnie od systemu to domyślnie po lewej stronie pulpitu powinien być wysuwany pasek z opcjami kamery, jeśli go nie ma, to znaczy, że masz niewłaściwą aplikację ze sterownikiem.

Pomocny post? + +3
Powrót do góry
gabryszakm
Poziom 2
Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 4
gabryszakm
Poziom 2
Post#16 12 Wrz 2009 02:40    

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


witam
mam podobny problem z tym iz pasek sie wysuwa, ale co z tego jesli nie moge uruchomic zadnej opcji. natomiast w skypie kamera sie uruchamia ale: caly obraz jest zielony tylko jakies 3mm od gory widac normalny obraz, reszta jak wspomnialem jest cala zielona. bardzo prosze o pomomc

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Kwadratowy
Poziom 2
Miasto: Lublin
Dołączył: 22 Mar 2010
Posty: 2
Kwadratowy
Poziom 2
Post#17 30 Paź 2012 13:45    

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Witam. mam Toshibe L750 i też nie mogę włączyć kamery. Skąd pobrać odpowiednie sterowniki??

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
tsawi
Poziom 1
Miasto: Lublin
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 1
tsawi
Poziom 1
Post#18 13 Lut 2013 09:15    

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Witam. Mam identyczny problem z TOSHIBA Satellite A300-1ED (PSAG4E-03701RPL), system operacyjny to Win7Pro (32bit). Przeszukałem różne fora - próbowałem zmiany sterowników (na stronie producenta dostępne tylko dwie opcje dla tego modelu), edycji rejestru, etc. i niestety bez pozytywnego rezultatu. Czy komuś udało się rozwiązać ten problem?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
780810
Poziom 17
Miasto: przemyśl
Dołączył: 26 Gru 2006
Posty: 321
Pomógł: 4
Ocena postów: 5
780810
Poziom 17
Post#19 26 Lut 2013 09:07    

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Mam podobny problem w A300. Nie wykrywał kamery, okazało się że kamera działa ale tylko przy półotwartym laptopie, po przekroczeniu ok. 45 st otwarcia kamera znika. Prawdopodobnie jakiś włącznik na zawiasie ale trudno się do niego dostać.

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
MALY001
Poziom 12
Miasto: poznan
Dołączył: 17 Paź 2006
Posty: 92
Pomógł: 4
MALY001
Poziom 12
Post#20 01 Mar 2013 11:20    

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


rozwiązaniem tego problemu w 99% procentach okaże się rozkręcenie pokrywy i poprawienie taśmy która jest wpięta w kamerke. Już w 3 laptopach toshiby tak było któe naprawiałęm z tym problemem. W kolejnych dwóch problemem był przetarty "kabelek" od kamery, przetarcie powstawało przy zawiasie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
nalu
Poziom 2
Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 3
Ocena postów: 1
nalu
Poziom 2
Post#21 01 Mar 2013 13:47    

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


@up masz na mysli obudowe matrycy czy obszar klawiatury?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Arche1982
Poziom 6
Dołączył: 02 Cze 2011
Posty: 5
Arche1982
Poziom 6
Post#22 13 Mar 2013 11:41    

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Mam ten sam problem co wszyscy tutaj. Czy to faktycznie kabelek?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
miecho18
Poziom 42
Miasto: Głogów
Dołączył: 27 Lut 2007
Posty: 7213
Pomógł: 971
Ocena postów: 172
miecho18
Poziom 42
Post#23 13 Mar 2013 16:55    

Re: Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?


Jeśli u Ciebie są takie same objawy jak u Kolegi 780810, to na 100% przewód do wymiany. Najlepiej rozebrać klapę matrycy i obejrzeć przewód lub sprawdzić przejścia miernikiem.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Laptopy Software -> Toshiba Satellite A300 - jak włączyć wbudowaną kamerę?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Toshiba Satellite A300-1EG - Jak wymienic tasme kamery w Toshiba A300 ? (2)
Laptop Toshiba Satellite A300 nie chce się włączyć (4)
Toshiba Satellite A300 - jak przyciemnić matrycę? (7)
Toshiba Satellite A300 - Jak wgrać system (3)
Toshiba Satellite A300-1ns - jak podłączyć do telewizora? (3)
Toshiba Satellite A300 jak przywrócić system z recovery? (1)
jak podlaczyc laptopa toshiba satellite a300 z philipsem led (1)
Toshiba satellite A300 - Vista - Jak odzyskać dostęp do System Recovery z HDD? (10)
AGP jak włączyć ? Toshiba Satellite 660c (15)
Toshiba Satellite A500 przyciski multimedialne jak włączyć. (7)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.411 seconds

elektroda.pl temat RSS