| Author |
Majster14 Poziom 3

Joined: 15 Apr 2004 Posts: 7 Location: z Czechowic Dziedzic
|
20 Apr 2004 21:31 Wyłączający się telefon |
|
|
|
Mój telefon komurkowy ( PHILIPS SAVVY ) wyłacza sie sam , tak jak by mu baterie wyciagał pojawia sie na sekunde pozioma kreska i gaśnie.
Sprawdzałem baterie jest spoko, styki między baterią a komurką, tam w środku taką malutką wtyczuszkę do płytki głównej , wszystko jest spoko.
Już niemam pomusły dlaczego on gaśnie, myślałem że to wina oprogramowania ale jak jest podłączona ładowarka do niego to się niewyłącza ( może jak bym zrobił połączenie między gniazdkiem ładowarki a baterią to było by spoko ) Nie wiem nieznam się na telefonach i proszę o radę jakiegoś eksperta. :D :D :D :D :D :D
===============================================
Z góry dzięki i pozdrawiam
Majster
P.S. Moje gg to 5766417
e-mail majster_1(malpa)op.pl
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
20 Apr 2004 21:31 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
aarecki Poziom 18

|
20 Apr 2004 21:41 Wyłączający się telefon |
|
|
|
Podstaw NOWA baterie.
Pozdro....
|
|
| Back to top |
|
 |
epol Poziom 21

|
20 Apr 2004 22:07 Re: Wyłączający się telefon |
|
|
|
j.w. baterie w fonach nie sa wieczne. a napewno on ma juz przynajmiej rok. wiec to raczej bakteria :)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
20 Apr 2004 22:07 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Majster14 Poziom 3

|
21 Apr 2004 08:28 Re: Wyłączający się telefon |
|
|
|
Ale bateria ma napięcie i jak poruszam nią podczas mierzenia to niema przerwy w zasilaniu, ale sprawdze to ten telefon jest z roku 00 tak pisze na obudowie niewiem czy to jest 2000 czy 0000 ( narodziny Chrystusa 2004 lata temu bo ten tel tak wygląda jak miałby tyle lat
Pozdr. :D
|
|
| Back to top |
|
 |
SQ7FJA Poziom 10

|
21 Apr 2004 12:06 Re: Wyłączający się telefon |
|
|
|
To napewno kwestia baterii, jeśli masz podłączoną ładowarke to podtrzymuje napięcie, bateria nie trzyma parametrów, w chwili większego poboru prądu siada napięcie i tel się wyłączy, spróbuj na zasilaczu z odpowiednim napięciem i wydajnością prądową, a baterie sprawdź pod obciążeniem np żarówką, zobaczysz, że siądzie szybko
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
21 Apr 2004 12:06 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Majster14 Poziom 3

|
21 Apr 2004 20:45 Re: Wyłączający się telefon |
|
|
|
Sprawdzałem baterie pod obciążeniem żarówki ( chyba z lampek choinkowych) i spodało o jedną dziesiątą wolta. z 3,7 na 3,6 V.
Dzisiaj musze to sprawdzić dokładnie, podłacze zasilacz . A za ile można by było kupić taką bakterię bo ja myśle żeby do tej bateri wlutować trzy paluszki te mniejsze R3 . Ale niewiem czy to w mAh niebędzie zamało
ku[iłem dobre bateria Alkaiczne Sony , sprubuje może to będzie dobre chodzby trzymało jeden dzień. Niemam kasy na kupno nowej baterii ani nowego telefonu. Już z biedą uzbierałem 20 zeta na kartę HEYAH .
===============================================
Pozdrawiam Majster :D
|
|
| Back to top |
|
 |
Majster14 Poziom 3

|
22 Apr 2004 23:05 Re: Wyłączający się telefon |
|
|
|
Wlutowałem trzy baterie R3 połaczone w szereg . Tel się niewyłanca i dziła już ciały dzień a napięcie z 4,5 spadło na 4,2 v. teraz ładuje ale niewiem czy się ładuje bo w starej bateri były cztery wejścia niewiem może te dwa były do ładowania ja podłączyłem do dwóch skrajnych i działa bez problemu tylko niema wskaźnika naładowania bateri.
Napisze co się dalej działo z telefonem. :D 8)
|
|
| Back to top |
|
 |