FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

NOKIA 3310 i dziwne rzeczy....

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> NOKIA 3310 i dziwne rzeczy....
Author
Poziom 17
Poziom 17

Post#1 Post from the author of the topic 22 Apr 2004 04:16   

NOKIA 3310 i dziwne rzeczy....

Witam
Posiadam telefon Noia 3310.Postaram sie opisać najdokładniej jakie są objawy .Wygląda to tak :
Niezależnie od tego czy karta SIM jest czy nie ,po włączeniu przyciskiem ON/OFF wyświetlacz na chwilkę mrugnie na czarno ,zaświeca sie podświetlenie i nic poza tym ....Na wyświetlaczu nie pokazuje sie żaden tekst choc widać delikatne ciemniejsze zarysy pola tekstowego.Po niedługiej chwili telefon samoczynnie wyłącza sie.
Reaguje na ładowarkę ,ładuje baterie i widać to na wyświetlaczu jednak wówczas nie reaguje na przycisck ON/OFF.Tak samo nie zaczyna ładowanie wówczas gdy jest włączony .Wiec albo ładowanie albo uruchomiony telefon (no część telefonu czyli podświetlenie)
Nie zajmuje sie na codzień serwisem akurat telefonów i z takim czymś spotkałem sie poraz pierwszy.Gdyby ktoś mógł podpowiedziec mi co mam sprawdzic gdzie szukac itd byłbym wdzięczny.Posiadam przewody Dejana i Mbus/Fbus.Pozdraiwiam
Pewne dodatkowe informacje ..Zrobilem full flascha i telefon nie reaguje juz na ON/OFF,ładowarkę jest kompletnie zimny ;(
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 22 Apr 2004 04:16   

Back to top

inventco.eu
Poziom 22
Poziom 22

Post#2 22 Apr 2004 09:19   

Re: NOKIA 3310 i dziwne rzeczy....

mozesz mu wgrac fula knokiem ale watpie by to byl problem softu
przede wszystkim wyplucz plyte w ultradzwiękówce
podlej topnikiem (np RMA7FLUX)
wygrzej hot-air'em
i wtedy zerknij
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 22 Apr 2004 09:19   

Back to top

qbis19
Poziom 17
Poziom 17

Post#3 Post from the author of the topic 23 Apr 2004 07:10   

Dzieki za wskazówki ,jednak zastanawia mnie fakt czemu po zrobieniu fullflasha telefon zdechł kompletnie i teraz juz nic sie na nim nie dzieje ;(.Moze ktoś wrzuci mi jakiegoś pewnego flasha bo mój jest moze walnięty:(.Teraz telefon daje sie flashowac ale tak jak pisałem wcześneij nie daje zadnych oznak zycia,a przed zmianą softu coś tam sie dzialo jak pisałem wyzej .Pozdrawiam i czekam na pomoc ...
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 23 Apr 2004 07:10   

Back to top

qbis19
Poziom 17
Poziom 17

Post#4 Post from the author of the topic 23 Apr 2004 07:28   

O żesz w morde................................ 8O jaka wsypa !!!!!! To jest 3330 przynajmniej tak ma napisane pod akumulatorem :] poszukam soft i wrzuce oryginał ......
Wrzuciłem oryginał 4.50 i telefon zachowuje sie tak jak na poczatku czyli diody,ciemny prostokat na wyswietlaczu i zero reakcji na cokolwiek .....przemyje wygrzeje zobacze co dalej
Back to top

goldfire
Poziom 13
Poziom 13

Post#5 23 Apr 2004 10:38   

Wygrzej CCONTA i powinno być ok.Pamiętam,że miałem kiedyś przypadek z Kwadratem na wyświetlaczu i pomogło podgrzanie MCU oczywiście klejonego ale z tym grzaniem MCU trzeba uwazać bo mogą kulki wystrzelić poza klej.
POZDRAWIAM
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> NOKIA 3310 i dziwne rzeczy....
Page 1 of 1
Similar topics
Nokia 3310 dziwne napiecia na wyswietlaczu. (9)
Nokia 3310 ma dziwne jazdy (5)
Nokia 3310 i dziwne zwieszki :/ (9)
Nokia 3310 dziwne zachowanie (7)
[NOKIA N73] walnieta główna kamera? dziwne rzeczy wyświetla (10)
dziwne rzeczy się dzieją z zasięgiem w Nokii 3310 (5)
dziwne rzeczy z wyświetlaczem 3310 (4)
Dziwne rzeczy z Nokia 3310 (21)
Nokia 3310 - simlock - dziwne jak dla mnie :) (5)
Nokia 3310, brak sieci i dziwne wyniki DSP Test (9)

Page generation time: 0.156 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed