FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

problem z C45

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> problem z C45
Author
Poziom 13
Poziom 13

Post#1 Post from the author of the topic 22 Apr 2004 17:00   

problem z C45

Witam,
Mam problem z telefonem Siemens C45 - uzywalem go juz przez ponad 2 lata ale ciagle w miare dziala(a wlasciwie dzialal). Niestety bateria byla mocno zuzyta i czasami wylaczal sie chociaz pokazywalo ze jest pol baterii itp. Jest to bateria NiMh i z tego co wiem to przed ladowaniem musi byc rozladowana - niestety w telefonie nie dalo sie tego zrobic do konca wiec podlaczalem do niej zarowke i po jakims czasie byla rozladowana. Robilem tak juz kilka razy, ale po tym jak zrobilem tak wczoraj cos sie zepsulo - wlozylem baterie do telefonu jak zawsze i podlaczylem do ladowarki - i nic bateria nie ladowala sie :/ zostawilem na noc i rano znowu nic - pomierzylem miernikiem natezenie plynace z baterii i jest tyle co nic (jakies tam 0.03*10^-6A czy cos), mierzylem tez napiecie na wyjsciu ladowarki no i pokazuje ze jest 8V chyba czy cos takiego, natomiast jak podlacze ladowarke do telefonu i zmierze napiecie i natezenie na tych bolcach w telefonie ktore stykaja sie z bateria to jest 0 :/ . Mam takie pytanie - co moglo sie zepsuc ? teraz probuje naladowac baterie inna ladowarka ale pewnie nic z tego :/ - czekam na jakies podpowiedzi co to moze byc i co z tym zrobic - w sumie moglbym oddac to do naprawy (gwarancji juz nie ma) ale okaze sie ze poszla bateria a ja zaplace i tak.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 22 Apr 2004 17:00   

Back to top

Nosio
Poziom 9
Poziom 9

Post#2 22 Apr 2004 17:04   

problem z C45

Poszla bateria, za bardzo jest rozladowana, najlepeij kup nowa a jezeli upierasz sie dalej przy tej to wez podlaczy po dnia bezposrednio(bez telefonu) napiecie (jakies 6-15V) plus do plusa minus do minusa i taz ze dwie minuty potrzymaj , potm juz powinna ladawac normalnie:) Pzodrawiam
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 22 Apr 2004 17:04   

Back to top

kacperbo
Poziom 13
Poziom 13

Post#3 Post from the author of the topic 22 Apr 2004 21:01   

Re: problem z C45

Witam,
no sprobuje ;) poki co podlaczylem do jednej 4,5 V ale sie wziela i rozladowala a telefon dalej ani rusz ;P no jutro qpie sobie baterie nowe i zobacze co mi z tego wyjdzie. Dzieki za podpowiedz :)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 22 Apr 2004 21:01   

Back to top

epol
Poziom 21
Poziom 21

Post#4 23 Apr 2004 12:15   

Re: problem z C45

zworka?? 8O ktoto widzial zworka rozladowywac baterie?? rozumie zarowka lub LED'em ale zwora. sprobuj na akumulatorze w aucie zewrzec styki i zobaczys co bedzie. to samo sie dziele z bateria. mozna ja zreanimowac pradem jak wspomniano wczesniej ale i tak za dobra to juz nie bedzie. jak slusznie stwierdziles kup nowa.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> problem z C45
Page 1 of 1
Similar topics
Siemens c45 problem z simlockiem (12)
siemens C45 problem z włączeniem (2)
Siemens C45 Problem z podswietlaniem (4)
Problem z ładowaniem C45 i SL45i (5)
c45 problem z bateria (1)
Problem z Simensem c45 ! (3)
simens C45- problem (5)
problem c45 (11)
problem z C45 (6)
problem z flashowaniem siemensa c45 (5)

Page generation time: 0.098 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed