Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Potrzebuję pomocy w podłączeniu zestawu-Wieża Unitra


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogólny Techniczny -> Potrzebuję pomocy w podłączeniu zestawu-Wieża Unitra
Autor
Wiadomość
Cougar_94
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 3
Miasto: Łódź

Post#1 Post autora tematu 28 Mar 2009 18:59   

Potrzebuję pomocy w podłączeniu zestawu-Wieża Unitra


Witam wszystkich
Nie bardzo wiem gdzie to napisać więc napiszę tutaj(jeśli zła kategoria-proszę o przeniesienie).
Mój problem polega na tym,że mam zestaw Unitry i nie wiem jak zrobić żeby wszystko działało.
Zestaw składa się z:
-Wzmacniacz Unitra-Amplificateur Serie Digitale WS 432
-Magnetofon kasetowy Unitra-Jedyne napisy jakie można odczytać to MDS 432
-Tuner radiowy Unitra-Tuner Stereo Serie Digitale AS 632
-Korektor graficzny Unitra-Egaliseur Stereo Serie Digitale FS 032
Jeżeli mnie pamięć nie myli był to zestaw eksportowy.W tej chwili mam obecnie podłączony Tuner do Wzmacniacza,który jest z kolei podłączony do komputera.Resztę nie wiem jak podłączyć żeby działało.Próbowałem połączyć to wszystko chinchami (uwierzcie,robiłem to około miesiąca więc dużo kombinacji próbowałem) ale nic z tego.Najbardziej zależy mi na Korektorze , ale gdyby ktoś mi podpowiedział jak wszystko połączyć byłbym dozgonnie wdzięczny.
P.S.
Wypiszę wszystkie znajome mi usterki-może da się niektóre uszkodzenia tanio i łatwo naprawić.Jeśli tak to prosiłbym o informacje na ten temat.

Wzmacniacz:,żarówki spalone,potencjometr trochę trzeszczy,niema kilku przycisków,filtr Low działa tylko na Tunerze
Magnetofon-zacina się kieszeń (trzeba popchnąć żeby ruszyło),po kilku sekundach grania z kasety daje stop,trochę fałszuje przy nagrywaniu,wolniej przewija w prawo
Tuner-wszystko sprawne
Korektor-suwaki odpadają
Wiem o tych uszkodzeniach,ponieważ sprawdzałem przed kupnem i wszystko było tak jak opisałem wyżej.Przy transporcie oczywiście musiałem to porozłączać.Myślałem,że uda mi się wszystko samemu popodłączać,żeby działało...
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Mar 2009 18:59   





Powrót do góry
   
avemolesiu
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 14 Kwi 2009
Posty: 58
Miasto: opolskie

Post#2 18 Lip 2009 23:16   

Re: Potrzebuję pomocy w podłączeniu zestawu-Wieża Unitra


Witam, nie wiem czy już sobie poradziłeś ale ci odpowiem na to pytanie. Mam tę samą wieżyczkę, magnetofon pod aux, tuner pod tuner;p korektor pod wejście elektroniczne, a przy korektorze masz chinche znapisem PLAY tan podłączaj "źródło muzyki" czyli cd, kompa czy komórkę.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Ogólny Techniczny -> Potrzebuję pomocy w podłączeniu zestawu-Wieża Unitra
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Potrzebuję pomocy z fizyki (zadania) (4)
Stół elektromagnetyczny - potrzebuję pomocy (3)
Potrzebuję pomocy w sprawie organizacji imprezy (4)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.057 seconds

elektroda.pl temat RSS