Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Połączenie internetowe przez złączkę i rozdzielacz.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Połączenie internetowe przez złączkę i rozdzielacz. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
trucha13657
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 5

trucha13657
Poziom 3
Post#1 Post autora tematu 29 Mar 2009 18:36   

Połączenie internetowe przez złączkę i rozdzielacz.


Witam.
Zanim przejdę do problemu, zacznę od kilku słów wstępu.

Kilka dni temu zainstalowałem sobie World Of Warcraft.
Radość z gry multiplayer nie trwała zbyt długo. Co około 5 minut spędzonych w grze dostawałem disconnect ( co za tym idzie kopało mnie z serwera ). Postanowiłem więc zadzwonić do mojego usługodawcy Internetowego. Ten poradził, abym zmienił MAC karty sieciowej w komputerze oraz podłączył się bezpośrednio kablem do laptopa ( autoryzacja jest tylko na 1 adres MAC - routera ).
Ok, wszystko ładnie działa - nie kopie z serwera, żadnych lagów itp.
Mieszkam jeszcze jednak z 2 osobami, które dosyć często korzystają z komputerów, co za tym idzie, Internet musi być rozdzielany na wszystkie.

I tu pojawia się problem, otóż wpadł mi do głowy pomysł, aby zakupić łącznik kabla RJ45 oraz jego rozdzielacz, konkretniej coś takiego:

Połączenie internetowe przez złączkę i rozdzielacz.

oraz



Połączenie internetowe przez złączkę i rozdzielacz.




Połączyłem je w ten sposób, że z jednej strony tej przedłużki podłączyłem kabel od internetu, drugi koniec do tego rozgałęziacza, następnie z jednej 'dziurki' rozgałęziacza kabel bezpośrednio do mnie, z drugiej zaś do routera.

Wszystko działa, do czasu aż podepnę 2 kable do rozgałęziacza. Kiedy podłączone są 2 nie mam internetu ani ja, ani nikt w sieci. W momencie, kiedy podłączony jest kabel główny od internetu i TYLKO jeden kabel do rozgałęziacza ( np do mojego laptopa) wszystko jest OK.


Poradźcie, czy w ten sposób nie da się rozdzielić internetu?
Acha, dam log z pingu serwera WoW'a , na którym gram :
Połączenie internetowe przez złączkę i rozdzielacz.


Jak sami widzicie jest to 1 komunikat z błędem - wyskakuje on co mniej więcej 10 minut. Dziwne, że kopie mnie z serwera..
W żadnej innej grze, w którą grałem nie miałem problemu z lagami, disconnectami itp.



Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc!

Pozdrawiam,
Adam.
[/img]

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 29 Mar 2009 18:36   



Powrót do góry
SEILOR
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 06 Gru 2004
Posty: 278
Miasto: Brzeziny

SEILOR
Poziom 16
Post#2 29 Mar 2009 18:39   

Re: Połączenie internetowe przez złączkę i rozdzielacz.


W ten sposób nie da się podzielić internetu... musisz zakupić najprostszy swich...Opisany przez Ciebie sposób powoduje równoległe połączenie dwóch komputerów... a tego się nie robi , po nie będzie działać.....
Napisz jakiego typu masz modem od dostawcy usługi internetowej....

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
trucha13657
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 5

trucha13657
Poziom 3
Post#3 Post autora tematu 29 Mar 2009 18:48   

Re: Połączenie internetowe przez złączkę i rozdzielacz.


Dziękuję za odpowiedź.
Mam router Ovislink (airlive) model IP-1000R
link do strony producenta:
http://www.ovislinkcorp.co.uk/IP-1000R.htm

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
SEILOR
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 06 Gru 2004
Posty: 278
Miasto: Brzeziny

SEILOR
Poziom 16
Post#4 29 Mar 2009 19:50   

Re: Połączenie internetowe przez złączkę i rozdzielacz.


W tym modemie masz wbudowany router z czterema portami LAN.. więc po co chcesz rozgałęziac kabel ??
Podepnij drugi , trzeci i nawet czwarty komputer do kolejnego portu LAN i wszystko powinno działać

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
trucha13657
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 5

trucha13657
Poziom 3
Post#5 Post autora tematu 29 Mar 2009 20:28   

Re: Połączenie internetowe przez złączkę i rozdzielacz.


Problem w tym, że kiedy podłącze do niego kabel od internetu oraz 3 komputery to internet działa ( to akurat nie jest problem) ale mam co 5 minut disconnect z serwera w grze.



EDIT:

Kiedy podłączam kabel bezpośrednio do laptopa a nie do routera, to gra działa bez problemu, nie rozłącza itp.

Chodzi mi o to, czy jest jakieś rozwiązanie, aby zrobić sieć w następujący sposób:

kabel od internetu -> urządzenie -> od urządzenia 1 kabel do routera i jeden kabel do mojego komputera

gdzie urządzenie, to coś, co zadziała tak jakbym podłączył ten kabel bezpośrednio do laptopa, przy czym internet na pozostałych komputerach będzie działać.



EDIT 2:
Prymitywny rysunek obrazujący o co mi dokładnie chodzi.
I nasuwa mi się pytanie: czy switch/hub załatwi sprawę?
Połączenie internetowe przez złączkę i rozdzielacz.

Obrazki proszę wstawiać poprzez opcję Dodaj obrazek. Poprawiłem

Ari2k5


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 29 Mar 2009 20:28   



Powrót do góry
trucha13657
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 5

trucha13657
Poziom 3
Post#6 Post autora tematu 01 Kwi 2009 15:53   

Re: Połączenie internetowe przez złączkę i rozdzielacz.


To jak, pomoże ktoś?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 01 Kwi 2009 15:53   



Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#7 01 Kwi 2009 19:55   

Re: Połączenie internetowe przez złączkę i rozdzielacz.


Czy przywrócenie ustawień fabrycznych routera zostało wykonane? Jeśli nie, to proszę wykonać i od nowa przeprowadzić całą konfigurację routera.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 01 Kwi 2009 19:55   



Powrót do góry
trucha13657
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 29 Mar 2009
Posty: 5

trucha13657
Poziom 3
Post#8 Post autora tematu 13 Lip 2009 14:13   

Re: Połączenie internetowe przez złączkę i rozdzielacz.


Witam.
Problem naprawiłem, więc opisze czego to byla przyczyna.

Jak juz mowiliscie, nie ma mozliwosci rozdzielenia internetu w sposob, ktory opisalem powyzej.
Lagi na serwerze byly spowodowane (byc moze zla konfiguracja) routera.
Wymienilem router i wszystko jest w porzadku.

pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 13 Lip 2009 14:13   



Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Połączenie internetowe przez złączkę i rozdzielacz.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Połączenie internetowe przez drugą sieciówkę (3)
Połączenie internetowe WiFi przez drzewa (6)
Jak udostępnić przez WIFI połączenie internetowe?? (6)
Jak udostępnić połączenie internetowe przez wifi? (4)
Dell XT2 XFR - Połączenie internetowe przez modem 3G (5)
Połączenie internetowe przez WiFi zwalnia lub zanika po chwili działania (3)
XP i połączenie internetowe (8)
Połączenie internetowe - kompresja. (7)
Pytanie o połączenie internetowe (5)
Połączenie internetowe 1394 (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.036 seconds

elektroda.pl temat RSS