Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Satellite Technology -> Neostrada TV Livebox - problem z kanałami
Author
Message
Adriankov
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 01 Apr 2009
Posts: 6

Post#1 Post from the author of the topic 01 Apr 2009 10:54   

Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Od 5 dni mam TV z neostrady. Podłączyłem wszystko, jak było w instrukcji, jednak TV blokowało mi kanał i nie mogłem jednocześnie korzystać z internetu. W związku z tym podłączyłem stary modem do komputera i wszystko dobrze chodziło. Liveboxa nie podłączałem do kompa. Do tej pory wszystko było dobrze, ale dzisiaj na kilku kanałach (TVP1, TVP2, TVN i kilku innych) wyskoczyło mi, że nie mam aktywowanych tych kanałów. Czy to może być spowodowane tym, że livebox nie jest podłączony do komputera ? Zasięg jest, inne kanały chodzą dobrze, bez problemów. Tylko w przypadku kilku programów wyskakuje, że nie mam ich aktywowanych. Jeśli ktoś wie, co trzeba zrobić, proszę o pomoc.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Apr 2009 10:54   





Back to top
   
orzelpiotr
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 29 Mar 2007
Posts: 2156
Location: "-"

Post#2 01 Apr 2009 11:01   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Do komputera to raczej nie, musi być za to podłączony do telefonu (kabla) i tunera, by mogły się pobierać aktualizacje itp.
Jak ponownie podłączysz powinno być ok. Sprawdź swoją instalacje z instrukcją może kabel nie jest w odpowiednim gnieździe albo coś źle skonfigurowałeś.

Helpful message? + -

Back to top
   
Adriankov
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 01 Apr 2009
Posts: 6

Post#3 Post from the author of the topic 01 Apr 2009 12:29   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Mała pomyłka, tam wyskoczyło, że nie ma tego w moim abonencie.

Tak, tylko, że jeśli chciałbym podłączyć, to musiałbym kolejny raz przenosić gniazdko i znowu musiałbym wybierać między internetem lub telewizją.

Może to coś innego się zepsuło ? Inne programy chodzą bez problemów, tylko pierwsze sześć programów nie chcą się włączyć...

Helpful message? + -

Back to top
   
orzelpiotr
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 29 Mar 2007
Posts: 2156
Location: "-"

Post#4 01 Apr 2009 12:55   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Nie mam pojęcia, może źle ustawiona antena satelitarna...

Co do ustawień to powinna być i TV i Internet - Słyszałem, że Livebox sprawia kłopoty ale nie słyszałem, że przy tv nie ma internetu. Więc to na 100% wina ustawień.

Helpful message? + -

Back to top
   
Lee.LW
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 20 Oct 2008
Posts: 490
Location: (prawie) Strzałkowo

Post#5 01 Apr 2009 23:49   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Witam!
Według instrukcji instalacji, a także informacji z infolinii TP, dekoder musi być połączony z Liveboxem, a ten z linią telefoniczną. Po uruchomieniu dekodera można go odłączyć od Liveboxa, ale działa do najbliższego wyłączenia z sieci Exclamation Konflikt komputera i TV ( przez ADSL ) może być spowodowany jakością i przepustowością łącza. Przy odbiorze TV via satelita opcja TV przez ADSL w Liveboxie musi być wyłączona. Ostatnio, w trakcie uruchamiania Livebox pracował na pełnych obrotach: komputer, laptop przez Wi-Fi i dekoder przez satelitę - żadnych problemów nie było. Very Happy
Kol. orzelpiotr napisał:
Quote:
Nie mam pojęcia, może źle ustawiona antena satelitarna...

Chyba nie, ponieważ są inne programy. Sprawdzić jednak nie zaszkodzi! Swoją drogą menu tego dekodera jest dosyć skomplikowane.
Pozdrawiam,
Lee
PS. Przy konieczności instalacji dekodera daleko od Liveboxa TPSA oferuje Liveplug - przedłużacz po linii elektrycznej za 99 PLN.
B. możliwe - poczekajmy na odpowiedź autora.

Helpful message? + -

Back to top
   
orzelpiotr
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 29 Mar 2007
Posts: 2156
Location: "-"

Post#6 01 Apr 2009 23:53   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Chodziło mi o to, że może brakować którejś z polaryzacji, efektem tego może być brak jakiejś części programów.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Apr 2009 23:53   





Back to top
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Joined: 24 Mar 2007
Posts: 3510
Location: Mazowieckie

Post#7 02 Apr 2009 07:14   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Jak będzie brakować jakiejś polaryzacji to jest BRAK sygnału!Zapłać abonament to kanały będą.
Zadzwoń na BOK niech aktywują kartę.Połącz przez liveboxa jeszcze raz dekoder aby sprawdzić poprawność działania dekodera,nie musisz podpinać kompa.

Helpful message? + -

Back to top
   
orzelpiotr
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 29 Mar 2007
Posts: 2156
Location: "-"

Post#8 02 Apr 2009 09:14   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


W typowym sprzęcie satelitarnym powyższy brak powoduje nieobecność tych kanałów, które akurat nadawane są w polaryzacji z którą są problemy.
Reszta kanałów będzie normalnie odbierać.

Helpful message? + -

Back to top
   
Adriankov
Poziom 3
Poziom 3


Joined: 01 Apr 2009
Posts: 6

Post#9 Post from the author of the topic 02 Apr 2009 19:15   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Abonament mam zapłacony..

Orzelpiotr, czyli według Ciebie co powinienem zrobić ?

Dodam tylko, że ja na początku zainstalowałem wszystko tak jak było w instrukcji. Do gniazdka telefonicznego podłączyłem livebox i wszystko zainstalowałem. Tylko, że miałem problemy z internetem, więc odłączyłem livebox od gniazdka telefonicznego i podłączyłem tam stary modem. Na liveboxie dioda, która wskazuje sygnał cały czas się świeci, czyli sygnał jest. Przez 3 dni wszystko dobrze chodziło, a teraz coś się popsuło. Na jednym kanale słychać tylko dźwięk i wyskakuje, tak jak na innych 'tego programu nie ma w twoim abonamencie'

Ojciec dzwonił do linii technicznej, ale oni nic nie pomogli, tylko najzwyczajniej go zbyli. Twierdząc, że potrzeba czasu na aktywację....

Czy powinienem zrezygnować z modemu do łączenia z internetem i podłączyć livebox do gniazdka telefonicznego ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Lee.LW
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 20 Oct 2008
Posts: 490
Location: (prawie) Strzałkowo

Post#10 02 Apr 2009 19:52   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Quote:
Czy powinienem zrezygnować z modemu do łączenia z internetem i podłączyć livebox do gniazdka telefonicznego ?

Tak Exclamation

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Apr 2009 19:52   





Back to top
   
Gulczas08
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 12 Feb 2008
Posts: 45
Location: Sandomierz

Post#11 12 Apr 2009 14:44   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


To jest wina Tp,(czegoś tam nie aktywowali) u Ciebie jest na pewno wszystko dobrze ustawione
Miałem ten sam problem. Dzwoniłem 4 razy na pomoc techniczną,
poradzili mi żebym zostawił dekoder na kanale 12 albo pozamieniał kabelki w liveboxie. tz żółty ethernet do czerwonego wejścia.
Może to Ci pomoże, a jeśli nie to po kilku telefonach muszą to naprawić.

Helpful message? + -

Back to top
   
dardar
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 20 Apr 2002
Posts: 71
Location: Końskie

Post#12 25 Apr 2009 09:12   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Witam
Jeżeli jest problem z kilkoma kanałami to występują dwie usterki
- problem z kartą czyli telefon 0800 102102 i zlecenie na odblokowanie kanałów (jeżeli brak efektów to wymiana karty często trzeba zadzwonić kilka razy )
- problem z kablem koncentrycznym i złączami.Kupujemy kabel antenowy taniej i chwilowe oszczędności powodują problemy. Dekoder nie zaciąga pełnej liczby kanałów i ich nie widać.
Zawsze można taką sprawę skierować do TP do usunięcia przez serwisantów.Jeżeli partner techniczny TP nie da sobie rady to trzeba poprosić o przyjazd pracowników z samej TP oni muszą zakończyć interwencję uruchomieniem sprzętu

Helpful message? + -

Back to top
   
Lee.LW
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 20 Oct 2008
Posts: 490
Location: (prawie) Strzałkowo

Post#13 17 May 2009 00:45   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Witam!
Znowu "daję głos" w tym temacie. Otóż w czasie ostatniej instalacji, trafiłem na wadliwą kartę. Nijak nie mogła się dogadać z dekoderem. Konsultant z infolinii wystawił zlecenie na wymianę dekodera. "Spacer" 30 km do najbliższego salonu TPSA, wymiana dekodera i te same objawy. Kolejny telefon- zlecenie na wymianę karty. "Spacer" jak poprzednio, wymiana karty i kilkanaście godzin oczekiwania na aktywację, ruszyło klient wreszcie odetchnął z ulgą (ja też). Dlaczego to opisuję? Chcę zapytać, czy ktoś z Kolegów ma metodę, na jednoznaczne określenie w takim przypadku dekoder czy karta Question
Pozdrawiam,
Lee

Helpful message? + -

Back to top
   
phiter
Poziom 17
Poziom 17


Joined: 11 Feb 2009
Posts: 438
Location: bielsko

Post#14 22 May 2009 07:21   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Ten sprzęt to pomyłka -szybkość działania, problemy z uruchomieniem, problemy z tunerem, kartą, skomplikowane menu, stełe podłączenie tunera i live boxa, tragiczna ilość programów w wersji podstawowej i niesłychana drożyzna przy chęci dokupienia innych pakietów... ludzie naprawdę lepiej wziąść jakiś podstawowy pakiet polsatu czy cyfry...
Zapomniałem jeszcze dodać że przy chęci rezygnacji z tego szajsu musicie zrezygnować też z neostrady, buląc oczywiście grubą gotówke za zerwanie umowy... a nie chce mi się dalej pisać.

Helpful message? + -

Back to top
   
TomPL
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 30 Oct 2006
Posts: 106
Location: Olsztyn

Post#15 30 May 2009 11:27   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


phiter wrote:
Ten sprzęt to pomyłka -szybkość działania, problemy z uruchomieniem, problemy z tunerem, kartą, skomplikowane menu, stełe podłączenie tunera i live boxa, tragiczna ilość programów w wersji podstawowej i niesłychana drożyzna przy chęci dokupienia innych pakietów... ludzie naprawdę lepiej wziąść jakiś podstawowy pakiet polsatu czy cyfry...

Niby masz rację, ale spróbuj zrozumieć takiego klienta jak np. ja Wink
- miałem już neostradę (jedyna opcja na internet w mojej lokalizacji)
- interesują mnie tylko podstawowe ogólnopolskie programy, analogowy odbiór tych programów miałem słaby (znowu - kiepska lokalizacja w stosunku do nadajników)
Koszty startowe to 1zł za antenę i pewne problemy z uruchomieniem, ale wybierając ofertę TP mam to co chciałem (oczywiście brak mi jeszcze Polsatu - mam nadal kiepski analogowy) i płacę za to 5,90 miesięcznie przez 2 lata. Czy jakiś podstawowy pakiet innej platformy byłby dla mnie bardziej korzystny?

Helpful message? + -

Back to top
   
jutro68
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 25
Location: Władek

Post#16 05 Jun 2009 00:01   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Jest i to działa -internet radiowy,osiedlowy-najtańszy-35 zł dokupujesz dekoder tv-sat ,jest jakiś specjalny kosztuje ok.400,-coś w podobie jak od videostrady,znajdujesz gościa(przeważnie jest to administrator sieci lokalnej,który wykupuje cyfre i polsat ful iprzesyła ci kody na twój IP do dekodera ,za drobną dopłatą masz wszystko) byłem u gościa i widziałem jak to działe videostrada się chowa,co do sprzetu sie zapytam i odpowiem

Helpful message? + -

Back to top
   
_green
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 18 Apr 2008
Posts: 34
Location: Toruń/Wrocław

Post#17 05 Jun 2009 01:01   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


TomPL od kiedy masz ten pakiet ? Wziąłeś go w tej ostatniej promocji która trwała do 1 czerwca bodajże ?
Ile wynosi cię miesięczny abonament ? Neo + TV (podstawowy pakiet) jest droższe od samego neo ? Płacisz miesięcznie za wypożyczenie livebox'a ?

Helpful message? + -

Back to top
   
TomPL
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 30 Oct 2006
Posts: 106
Location: Olsztyn

Post#18 08 Jun 2009 11:06   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


jutro68 wrote:
Jest i to działa -internet radiowy,osiedlowy-najtańszy-35 zł dokupujesz dekoder tv-sat ,jest jakiś specjalny kosztuje ok.400,-coś w podobie jak od videostrady,znajdujesz gościa(przeważnie jest to administrator sieci lokalnej...

No co ty! Jaki internet radiowy, jaki administrator? Nie wiesz o czym piszesz Wink Ja to mam blisko do leśniczego albo na rykowisko. Oprócz linii telefonicznej tpsa i słabiutkiego sygnału GSM żadne inne media do mnie nie docierają

Dodano po 3 [minuty]:

_green wrote:
TomPL od kiedy masz ten pakiet ? Wziąłeś go w tej ostatniej promocji która trwała do 1 czerwca bodajże ?
Ile wynosi cię miesięczny abonament ? Neo + TV (podstawowy pakiet) jest droższe od samego neo ? Płacisz miesięcznie za wypożyczenie livebox'a ?

Mam od grudnia'2008, Neo+Tv jest droższe od samego Neo, właśnie o wspomniane 5,90. Nie mozna mieć samego TV z tpsa.
Czy płacę za wypożyczenie liveboxa? Nie, dostałem go przecież w dzierżawę razem z dekoderem.

Helpful message? + -

Back to top
   
pustan
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 09 May 2005
Posts: 311
Location: Bielsko-Biała

Post#19 08 Jun 2009 12:13   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Witam.
Dopiszę też parę słów do tego tematu.Dałem się skusić na TV do liveboxa dlatego że brak mi było TVN
Powiem tylko tyle,takiego g...a to w życiu nie miałem,a używałem kilka różnych tunerów.Przecież to coś trudno w dzisiejszych czasach nazwać tunerem.Począwszy od nędznego wykonania,koloru(biała obudowa),wyświetlacz pokazuje TV jak oglądasz TV(nie numer kanału),oprogramowanie chyba robił debil,brak obsługi chyba jednej trzeciej przycisków na pilocie,bardzo wolne przełączanie,brak możliwości grupowania kanałów,i tak można wyliczać.Kończę bo może człowieka szlag trafić że takie coś się ludziom wciska z wielką reklamą w telewizji.
Czekam aby jak najszybciej się tego pozbyć.Zobaczcie ofertę D....gu jakie mają programy,tuner PHILIPS. ostatnio oferują magnetowid cyfrowy.
Tak TEPSA zrobiła krok milowy w tył.


Pozdrawiam.

Helpful message? + -


My articles: (Add)
23 January 2015 4 kanały na modułach 433MHz
22 January 2015 Przystawka do programowania dla PICKITa
Back to top
   
jutro68
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 25
Location: Władek

Post#20 09 Jun 2009 23:22   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Witam
TPSA wie co robi -wiem że to działa opornie ale usługa jest skierowana dla ludzi mieszkających gdzie nie mają TVN,mają neo z TPSA dopłacają kilka złoty i mają telewizje za którą w Cyfrze by musieli zapłacić troszke więcej

Helpful message? + -

Back to top
   
Doominus
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 18 Dec 2007
Posts: 3110
Location: Okolice Krakowa

Post#21 10 Jun 2009 01:08   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


Za bardzo porównania w ofercie C+ i neo nie ma.
Jak ktoś chce mieć tvn to tnk.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 10 Jun 2009 01:08   





Back to top
   
TomPL
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 30 Oct 2006
Posts: 106
Location: Olsztyn

Post#22 10 Jun 2009 09:57   

Re: Neostrada TV Livebox - problem z kanałami


pustan wrote:
..... Zobaczcie ofertę D....gu jakie mają programy,tuner PHILIPS. ostatnio oferują magnetowid cyfrowy.

Za ile? Ile to kosztuje? 5zł?

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> SAT Service -> SAT Satellite Technology -> Neostrada TV Livebox - problem z kanałami
Page 1 of 1
Similar topics
Neostrada plus tv problem z kanałami (3)
Neostrada+livebox+linksys+tvsat = problem :/ (4)
neostrada TP Livebox i talerz satelitarny (13)
Samsung- problem z kanałami (7)
problem z kanałami w CB radiu (1)
Problem z niekturymi kanałami w c+ (5)
Problem z kanałami polsatu (9)
Neo +tv problem z kanałami (11)
Problem z kanałami z multiroom w N (1)
Tv Curtis M1401 problem z kanałami (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.091 seconds

elektroda.pl topic RSS feed