X
  • #1 04 Apr 2009 09:15
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Helpful post? (+1)
    Witam
    Mam problem z oglądaniem filmów na YouTube. Po wybraniu filmu wyświetla mi się:
    Code:
    Masz wyłączoną obsługę języka JavaScript lub używasz starej wersji odtwarzacza Flash Player firmy Adobe. Pobierz najnowszy odtwarzacz Flash. 

    Nie działa mi youtube- filmy się nie wyświetlają
    Obsługę języka JavaScript mam włączoną:
    Nie działa mi youtube- filmy się nie wyświetlają
    Pobrałem tak że najnowszy odtwarzacz Flash i zainstalowałem
    Nie działa mi youtube- filmy się nie wyświetlają

    Dodam że na komputerze mam zainstalowane dwa windows'y (te same- Win XP Home SP2) i na obu nie działa. Usunąłem tak że pliki Mozill'y ale nic to nie dało.

    P.S. Nie wiem czy dobry dział wybrałem

    Dodano po 14 [minuty]:

    Dodam że w starym Internet Explorer (domyślnie zainstalowanym) wyświetla się to samo.
  • Helpful post
    #2 04 Apr 2009 09:18
    Removed
    Helpful post? (0)
    Ja bym na twoim miejscu sprawdził, czy przypadkiem nie trafiłeś na stronkę zrobioną YT Fake Creator. Spróbuj wejść przez google i znaleźć filmik. Jeżeli okaże się, że to jest dobre YT to usuń Flasha i wgraj od nowa.
  • #3 04 Apr 2009 20:36
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Topic author Helpful post? (0)
    Ari2k5 wrote:
    Ja bym na twoim miejscu sprawdził, czy przypadkiem nie trafiłeś na stronkę zrobioną YT Fake Creator. Spróbuj wejść przez google i znaleźć filmik.

    Używam zakładek więc jest to nie możliwe, ale sprawdziłem i nadal to samo.
    Ari2k5 wrote:

    Usuń Flasha i wgraj od nowa.

    Nadal to samo. A poza tym mówiłem że na dwóch windowsach mam ten sam problem, więc raczej nie przez flasha.
    Ma ktoś jakiś pomysł :?: Dam 30 punktów + 'pomógł'
  • Helpful post
    #4 04 Apr 2009 20:42
    Removed
    Helpful post? (0)
    Inne pliki Flash działają? Nie mam już pomysłów. Jak łączysz się z Internetem?
  • Helpful post
    #5 04 Apr 2009 20:43
    mat_ed
    Level 43  
    Helpful post? (0)
    Rozumiem, że takie podstawowe rzeczy jak czyszczenie cache wykonałeś ?
    Pobierz Operę i sprawdź jaki będzie efekt.
    Ew. przed pobraniem Opery, uruchom firefoxa w jego trybie awaryjnym.
  • #6 04 Apr 2009 21:03
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Topic author Helpful post? (0)
    Ari2k5 wrote:
    Inne pliki Flash działają?

    Inne czyli jakie :?:
    Ari2k5 wrote:
    Nie mam już pomysłów.

    Ja też :-(
    Ari2k5 wrote:
    Jak łączysz się z Internetem?

    Mam neostradę z liveboxem. (Jeżeli nikt nie będzie miał pomysłów to zainstaluje kartę wi-fi na innym komputerze w domu, żeby wykluczyć możliwość liveboxa.)
    mat_ed wrote:
    Rozumiem, że takie podstawowe rzeczy jak czyszczenie cache wykonałeś?

    Tak. W danych aplikacjach wyrzuciłem cały folder Mozzila (teraz go przywróciłem bo nic to nie dało)
    mat_ed wrote:
    Ew. przed pobraniem Opery, uruchom firefoxa w jego trybie awaryjnym.

    Nic.
    mat_ed wrote:

    Pobierz Operę i sprawdź jaki będzie efekt.

    Nie działa mi youtube- filmy się nie wyświetlają
  • Helpful post
    #7 04 Apr 2009 21:05
    lukaszek_socho
    Level 18  
    Helpful post? (0)
    Nie blokuje Ci nic obiektów flash lub java ? Np firewall, antywirus, bloker reklam , dodatek IE7Pro itd?Może wyłącz wszystkie tego typu aplikacje i ich procesy i zobacz czy też nic z tego.
  • #8 04 Apr 2009 21:14
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Topic author Helpful post? (0)
    lukaszek_socho wrote:
    Nie blokuje Ci nic obiektów flash lub java ? Np firewall, antywirus, bloker reklam , dodatek IE7Pro itd?Może wyłącz wszystkie tego typu aplikacje i ich procesy i zobacz czy też nic z tego.

    Wyłączyłem avasta, PC Tools Firewal, AdMunchera i nadal du*a
  • Helpful post
    #9 04 Apr 2009 21:29
    mat_ed
    Level 43  
    Helpful post? (0)
    Odinstalować javę, wyczyścić rejestr, zainstalować ponownie i sprawdzić efekt.
    Zależnie od wersji Javy (Microsoft lub Sun) skorzystać z dostępnych programów do ich usunięcia z systemu.
  • #10 04 Apr 2009 21:47
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Topic author Helpful post? (0)
    mat_ed wrote:
    wyczyścić rejestr

    Może coś więcej o tym, czego mam użyć?
    P.S. Chyba trochę za dużo roboty, pomyślę i może zrobię formata (już dawno zamierzałem ale nie chciało mi się)
  • Helpful post
    #11 04 Apr 2009 21:50
    mat_ed
    Level 43  
    Helpful post? (0)
    Quote:
    ...P.S. Chyba trochę za dużo roboty, pomyślę i może zrobię formata (już dawno zamierzałem ale nie chciało mi się)

    Kolega jak się domyślam żartuje ?
    Format + instalacja systemu zajmie koledze o wiele więcej czasu aniżeli usunięcie Javy z systemu i zainstalowanie jej ponownie.

    Do czyszczenia rejestru możesz wykorzystać np. Ace Utilities tudzież inny - sporo dostępnych programów do czyszczenia rejestru.
  • Helpful post
    #12 04 Apr 2009 21:57
    maciex1993
    Level 14  
    Helpful post? (0)
    Cześć
    Mam taki pomysł sprawdź czy inne strony z filmikami działają np: wrzuta, metacafe, patrz.
    Spróbuj zainstalować mozille na innej partycji a potem flash i jawa
  • #13 04 Apr 2009 22:12
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Topic author Helpful post? (0)
    maciex1993 wrote:
    Mam taki pomysł sprawdź czy inne strony z filmikami działają np: wrzuta, metacafe, patrz.

    Słuszna uwaga, zapomniałem napisać (napisałem ale w temacie posta). Problem jak narazie zauważyłem dotyczy tylko youtube. (próbowałem zczuba.tv, patrz i coś tam jeszcze)
    maciex1993 wrote:
    Spróbuj zainstalować mozille na innej partycji a potem flash i jawa

    To jest chyba nie wykonalne bo np instalując flasha ja nie wybieram gdzie chce go zainstalować ponieważ instaluje się na partycji systemowej (nie wiem jak jest z java, ale to nie istotne.)


    Dzięki twojemu postu zauważyłem coś dziwnego, filmy z youtube nie działają mi tylko na youtube bo np tu jest ok- link
  • #14 04 Apr 2009 22:16
    rafal198919
    Level 11  
    Helpful post? (-1)
    zainstaluj flash i bedzie dzialac xD
  • #15 04 Apr 2009 22:29
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Topic author Helpful post? (0)
    rafal198919 wrote:
    zainstaluj flash i bedzie dzialac xD

    Pisałem że instalowałem i nic... spróbowałem jeszcze raz ale nic nie dało ;-(
  • #16 04 Apr 2009 22:33
    maciex1993
    Level 14  
    Helpful post? (0)
    Quote:
    To jest chyba nie wykonalne bo np instalując flasha ja nie wybieram gdzie chce go zainstalować ponieważ instaluje się na partycji systemowej (nie wiem jak jest z java, ale to nie istotne.)



    No tak flash sam sobie wybiera miejsce instalacji.
    Jeszcze poszukaj ewentualnie czy flash nie zostawił plików po dezinstalacji
    No i zainstaluj przeglądarką na innej partycji i podaj wyniki.

    Dziwne że tu filmiki ci działają a na YT nie

    Jeszcze jedno. Czy coś takiego się wcześniej działo?

    Wcześniej pisałeś ze masz avasta. Spróbuj ściągnąć KASPERSKI-ego i przeskanować
    http://www.kaspersky.pl/download.html?s=trial jest to wersja 30dniowa
    kaspersky jest jednym z najlepszych antyvirów, może coś Ci się wkradło.
  • #17 04 Apr 2009 22:43
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Topic author Helpful post? (0)
    maciex1993 wrote:
    No i zainstaluj przeglądarką na innej partycji i podaj wyniki.

    Opere wcześniej zainstalowałem na innej partycji i nic nie dało.
    maciex1993 wrote:
    Jeszcze poszukaj ewentualnie czy flash nie zostawił plików po dezinstalacji

    Szukałem, nie wiem czy dokładnie, ale folder flasha pousuwałem.
    maciex1993 wrote:
    Dziwne że tu filmiki ci działają a na YT nie

    Naprawdę :?: Nie wiedziałem... myślałem że to jest normalne.. ;-)
    maciex1993 wrote:
    Czy coś takiego się wcześniej działo?

    Tak, mam tak co miesiąc w sobotę... żart... jak by się zdarzyło wcześniej coś takiego to bym wiedział jak to naprawić.

    P.S. Jutro przeskanuję, muszę jeszcze zrobić prezentację na polski i się wyspać, jutro do pracy
  • #18 04 Apr 2009 22:45
    mat_ed
    Level 43  
    Helpful post? (0)
    Zamierzasz dalej czekać na cud czy odinstalujesz w końcu tą Javę ?
  • #19 04 Apr 2009 23:23
    system70
    Level 9  
    Helpful post? (0)
    Zainstaluj na nowo Flasha a potem zrob reset komputera
    Tez takie cos kiedys mialem
  • Helpful post
    #20 05 Apr 2009 04:49
    dexi
    Level 28  
    Helpful post? (0)
    Ja stawiam, że filmiki z youtube są blokowane przez lifeboxa lub powód jest po stronie zewnętrznej (firewall). Najlepiej gdy odinstalujesz wszelkie firewalle, antuwirusy i programy usuwające szpiegów. Zrestartować i wtedy spróbować. Po drugie, sprawdź, czy ashampoo_clipfinder (program darmowy) znajduje i odtwarza pliki z youtube.
  • #21 05 Apr 2009 11:57
    blasq
    Level 11  
    Helpful post? (0)
    sprawdź w ustawieniach internetowych, w opcjach przegladarek, i w opcjach firewalla i wszystkich tych syfów, czy nie blokują Ci youtube.com

    Jeśli chcesz sprawdzić, czy to nie kwestia liveboxa, to odpal z liveCD jakiegoś linuksa, np Ubuntu i zobacz czy Ci chodzi. Choć nie myślę, by była to sprawa sprzętowa, bo na stronach z embeded-filmikami też by nie działało

    i jeszcze jedno.
    sprawdź czy działa Ci tutaj przez net-prosiaka
    www.hidemyass.com

    wpisz tam sobie wiadomy adres.
  • #22 05 Apr 2009 16:54
    policja25
    Użytkownik obserwowany
    Helpful post? (-1)
    bardzo cie tu motają :P

    no wiec masz dwa systemy zrób formata to dla lepszego działanie kompa po drugie zainstaluj sobie opere i sciągnij wtyczke filmy z you tube nie moga byc blokowane przez livebox wiec zrób formata i zainstaluj opere i wtyczkę pozdro

    Moderated:

    Za zignorowanie poleceń moderatorskich w temacie:
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=6377273#6377273
    Pisanie porad szkodliwych w postaci zalecenia formatowania.
    Oraz dalsze uporczywe popełnianie błędów językowych nagradzam kolegę ostrzeżeniem, informuję jednocześnie, że nie zwalnia to kolegi z obowiązku poprawienia wszystkich swoich wypowiedzi.

  • #23 05 Apr 2009 20:23
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Topic author Helpful post? (0)
    mat_ed wrote:
    Zamierzasz dalej czekać na cud czy odinstalujesz w końcu tą Javę ?

    Czekam na cud ale niestety...cudu nie ma, odinstalowałem Jave, przeskanowałem avastem windowsa, użyłem polecanego przez ciebie programu Ace Utilities. Następnie reset kompa i zainstalowałem ponownie Jave. Dla potwierdzenie screeny:
    Nie działa mi youtube- filmy się nie wyświetlają Nie działa mi youtube- filmy się nie wyświetlają
  • #24 05 Apr 2009 23:18
    blasq
    Level 11  
    Helpful post? (-1)
    ja stawiam, że chodzi o zawartość aktywną. Coś Ci blokuje Java script (na pewno nie jest to kwestia flasha, bo działa na innych stronach, nawet rodzimy filmy youtube). Rozejrzyj się dokładnie w ustawieniach zapory windows, opcjach i-netowych itd.
  • #25 06 Apr 2009 09:07
    dexter68
    Level 13  
    Helpful post? (0)
    Może w Firefoxie zaznaczyłeś przypadkowo blokuj obiekty z serwera YT
  • Helpful post
    #26 06 Apr 2009 09:31
    grzesie-k
    Level 9  
    Helpful post? (0)
    jeżeli wywalać flash'a to tylko tą deinstalką:
    http://download.macromedia.com/pub/flashplayer/current/uninstall_flash_player.exe
    następnie zainstaluj go ponownie:
    http://get.adobe.com/flashplayer/
    i powinno śmigać ;)
  • #27 06 Apr 2009 18:45
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Topic author Helpful post? (+1)
    grzesie-k wrote:

    Działa mi youtube!!!
    Pomógł mi twój link do deinstalacji flasha, następnie ponownie zainstalowałem flasha i działa. Zgodnie z obietnicą 30 punktów dla ciebie. Jest to twój drugi post i już będziesz mieć pierwsze 'pomógł', trzymaj tak dalej ;-)

    Dziękuję wszystkim za pomoc.
  Search 4 million + Products
Browse Products