Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



instalacja tv-sar szeregowa


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna ->instalacja tv-sar szeregowa Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
megakreator
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 453
Miasto: dolnośląskie

megakreator
Poziom 18
Post#1 07 Kwi 2009 20:43  Autor tematu   

instalacja tv-sar szeregowa


Witam mam pytanko 6 gniazd abonenckich jest połączone szeregowo , jaki zastosować sprzęt aby w każdym z gniazd uzyskać sygnał sat + oczywiście przekaz naziemny, proszę o pomoc.
Pozdrawiam.

Przenoszę do poddziału Technika Satelitarna - GKVIDEO

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2290
Miasto: Częstochowa

pajo21
Poziom 22
Post#2 07 Kwi 2009 21:02    

Re: instalacja tv-sar szeregowa


No i jak Ci tu chłopie pomóc jak nie podałeś żadnych szczegółów.Jakie straty na gniazdach,kablu itd.Jaki poziom możesz uzyskać z anten/anteny naziemnej.Poza tym tuner będziesz mógł podłączyć tylko do jednego gniazda.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Doominus
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 3108
Miasto: Okolice Krakowa

Doominus
Poziom 23
Post#3 07 Kwi 2009 21:38Pomocny post    

Re: instalacja tv-sar szeregowa


Nie ma takiego sprzętu.
Znam taki który podzieli na max 4 szeregowo.

Czy to jest rzeczywiście połączenie szeregowe ? Takie można zastosować jedynie dla tv naziemnej!
W tv sat robi się architekturę gwiazdy.

Dodano po 1 [minuty]:

instalacja tv-sar szeregowa

Dodano po 1 [minuty]:

Topologia gwiazdy
instalacja tv-sar szeregowa

Dodano po 1 [minuty]:

Rysunki obrazują idee. Jeśli masz tak jak na pierwszym kabel do gniazda z gniazda kabel do drugiego gniazda to jest źle!
Kable powinny wychodzić z punktu centralnego (konwerter lub multiswich) do poszczególnych gniazd.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
megakreator
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 453
Miasto: dolnośląskie

megakreator
Poziom 18
Post#4 07 Kwi 2009 22:14  Autor tematu   

Re: instalacja tv-sar szeregowa


Czyli już wiem wszystko w tę instalację można włączyć tv naziemną oraz jeden tuner sat.

Dodano po 23 [minuty]:

Dla pewności zapytam jeden tuner ale bez znaczenia w które gniazdo, zastosuję sumator jedno wyjście do gniazd,wejście sat wejście naziemna,na razie nie znam poziomów sygnału z anteny ani długości przewodu wszystko schowane w ściany, rozważam teoretycznie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Doominus
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 3108
Miasto: Okolice Krakowa

Doominus
Poziom 23
Post#5 07 Kwi 2009 22:55    

Re: instalacja tv-sar szeregowa


Cześć.
Co masz ? Kupiłeś już tunery ? Jaką chcesz mieć platformę ?
Jeśli nie to poszukaj takich z funkcją unicable będzie dało się 4 do takiej instalacji podłączyć.
I konwerter
http://www.hollex.pl/index.php?page=prod&kat=97&id=818

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
megakreator
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 453
Miasto: dolnośląskie

megakreator
Poziom 18
Post#6 07 Kwi 2009 23:05  Autor tematu   

Re: instalacja tv-sar szeregowa


Coś nowego dzięki za myśl , jeśli chodzi o platformy to będą cyfra ,tnk, polsat ,czy będą współpracować z tym konwenterm.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Doominus
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 3108
Miasto: Okolice Krakowa

Doominus
Poziom 23
Post#7 07 Kwi 2009 23:27    

Re: instalacja tv-sar szeregowa


Myślę że c+ i tnk ale nie na ich dekoderach.
Jak sprawdzałem to niby ferguson 6900 z najnowszym oprogramowaniem ma funkcje unicable.

Dodano po 3 [minuty]:

Trzeba poszperać w necie bo technologi jest jeszcze świeża i niezbyt dużo osób miało z nią kontakt.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pajo21
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 2290
Miasto: Częstochowa

pajo21
Poziom 22
Post#8 08 Kwi 2009 12:42Pomocny post    

Re: instalacja tv-sar szeregowa


Technologia Unicable już dłuższy czas jest na rynku ale są z nią duże kłopoty.Mało tunerów to obsługuje,mało informacji i do końca nie wiadomo czy jest z tym więcej problemów niż pożytku.Osobiście nie ryzykowałbym robienia instalacji tym sposobem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
megakreator
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lut 2006
Posty: 453
Miasto: dolnośląskie

megakreator
Poziom 18
Post#9 17 Kwi 2009 19:38  Autor tematu   

Re: instalacja tv-sar szeregowa


Witam do instalacji zastosowałem sumator tv -sat w każdym pokoju tv naziemna a tuner i tak będzie tylko jeden w całym mieszkaniu dzięki .Pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> instalacja tv-sar szeregowa
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Instalacja szeregowa czy nadaje się do odbioru n-ki (9)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS