FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Zasilacz do komórek

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Electronics Workshop -> Zasilacz do komórek
Author
Poziom 14
Poziom 14

Post#1 Post from the author of the topic 11 Dec 2002 09:07   

Zasilacz do komórek

Profesjonalny zasilacz sieciowy NET 1500-2D pozwoli na zasilenie telefonów i innych urządzeń elektronicznych. Dzięki temu zasilaczowi nie będziesz miał już nigdy problemów z profesjonalnym pomiarem. Zawiera koncówki testowe do Motorola, Ericsson, Nokia oraz Samsugn R2xx/A300/A400
wypatrzyłem to tu
http://www.gsm-technology.com/index/Poland

I mam takie pytanie.
Czy to może mi zastapić baterie.
1.Czy przy jego pomocy moge zasilać telefony zamiast bateri i czy telefony
przy tym sie nie buntują (chodzi mi o to że telefony sprawdzaja chyba nie
tylko napięcie bateri)
2. Czy końcówki testowe pasują do telefonów
Może ktoś ma ten zasilacz. Jestem ciekawy waszej opini czy to warto brać
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 11 Dec 2002 09:07   

Back to top

DJOstry
Poziom 20
Poziom 20

Post#2 24 Dec 2002 04:43   

Witam.
Mam taki zasilacz z tej stronki wlaśnie, szczerze, chińska produkcja.....napięcie do 15,7 V. Dobre jest to że podczas coraz większego poboru prądu napięcie ani o 0,1 V nie spada. Przetestowałem go do 1,4 A i nie spadło nic napięcie pod wpływem obciażenia.Bezpiecznik elektroniczny...czesto sie zdarza jak podłacze urządzenie odbiorcze co pobiera gwałtownie prąd ( np do naładowania kondensatorów) to zasilacz potrafi sie wyłączyć. Co do telefonów to jest Ok. ustawisz sobie napięcie jakim ma być zasilany telefon i śmiga. Testowałem na Siemens C35, C25, Nokia 3210, Sagem 929, Panasonic GD90, no i moze coś tam jeszcze....Końcowki jak końcowki, są 3... ja sobie sam podorabilem "krokodylki" rożnego rodzaju. Powiem że nawet dokładnie wskazuje odczyty ( mierzyłem multimerem cyfrowym napiecie i pobór prądu) zgodne ze wskazaniami na wyświetlaczach LED zasilacza. Z tyłu widać dużego 2N3055, jak na starym wzmacniaczu :))
Ogólnie do zasilania telefonów i urządzeń, o małym poborze mocy się nadaje.
POzdrawiam.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 24 Dec 2002 04:43   

Back to top

JackTheNipper
Poziom 18
Poziom 18

Post#3 29 Dec 2002 23:50   

Zasilacz Net1500 to lipa jak cholera kupiłem taki i żałuję. Nie ma regulacji prądowej, blokuje się przy przeciążeniu lub zwarciu (trzeba go wtedy wyłączyć wyłącznikiem). Mam podobny ale droższy jest nieporównywalnie lepszy a końcówki do telefonów można wykonać samemu.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 29 Dec 2002 23:50   

Back to top

Robinson
Poziom 14
Poziom 14

Post#4 04 Feb 2005 10:18   

Re: Zasilacz do komórek

Witam,
Mam możliwość kupienia zasilacza tego co jest tutaj http://www.multi-com.pl/index.php/pl_PL,details,id_pr,578.html za dobrą cenę tzn 100,00zł nowiuteńki na fakturę. Pytanie brzmi czy to wystarczy do zasilania telefoników ? Czy ma ktoś z Was ten zasilacz ? I jeszcze jedno pytanie czy można stwierdzić używając takiego zasilacza czy telefon ma za duży pobór prądu np. przez zwarcie na końcówce mocy ? Chodzi o to, że nie bardzo wiem jak najszybciej rozróżnić telefon który ma zwarcie, a który ma słabą baterię. Przychodzi klient i mówi, że ma nową barerię a telefon trzyma mu bardzo krótko i w sumie nie wiem czy to wina baterii czy telefonu. I teraz tak myślę, że może jak taki telefon podłączyć do tego zasilacza to można sprawdzić pobór jego prądu czy myślę logicznie ??? Jest jeszcze druga możliwość kupna tesera baterii ale to jest bardzo drogie i zawsze przy testach bateria musi być naładowana maxymalnie by ją zbadać. Proszę o wypowiedzi w całym moim temacie. Dziękuję i pozdrawiam.
Back to top

djjack
Poziom 20
Poziom 20

Post#5 04 Feb 2005 10:59   

Re: Zasilacz do komórek

Jestem w posiadaniu takiego zasilacza od ponad roku .Uzywam go wyłacznie do telefonow sa wskazania poboru pradu wiec jestes w stanie okreslic czy to wina bateri czy telefonu odnosnie tester to cena jest bardzo wysoka lecz na forum techtronik widziałem kiedys schemat takiego testera wiec warto poszukac moze cos sie znajdzie
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Electronics Workshop -> Zasilacz do komórek
Page 1 of 1

Page generation time: 0.339 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed