X

Renault DDT2000 Baza błędów

04 Mar 2011 21:51 AUautosuper
  • #331 04 Mar 2011 21:51
    mutulicamario
    Level 1  
    Posts: 1 | Help: 0
    Helpful post? (0)
    dzięki za DDD2000-KL-line-adapter pcb
  • #332 05 Mar 2011 14:39
    bahaa_tawfik
    Level 1  
    Posts: 1 | Help: 0
    Helpful post? (0)
    Hello guys ,,
    i have a problem with DDT2000 ,, i didnt find DACIA Sandero , or Duster in the list ..
    anyone can help me ..
    thanks
  • #333 05 Mar 2011 17:16
    flis
    Level 14  
    Posts: 150 | Help: 0
    • Location: Kock
    Helpful post? (0)
    Skanowanie wykazało:(załącznik)
    O co tu biega?laguna 1,9 dti 2000r.Dodam że sprzedawca kabelka http://allegro.pl/ddt-2000-interfejs-renault-dacia-nissan-clip-can-i1453390507.html informował o ustawieniu portu na 10k z groszami(za pomocą programu którego nie dołączył)
    i wtedy będzie możliwość z czytania niektórych błędów.
  • #334 05 Mar 2011 19:54
    yarocz
    Level 10  
    Posts: 33 | Help: 0
    • Location: Lublin
    Helpful post? (0)
    Sprzedający to " fabrykareklam " więc znakomicie zna się na wciskaniu kitu.
    Zwłaszcza, że niektóre zżuty ekranów programu DDT2000 skopiował z forum www.daciaklub.pl .
  • #335 05 Mar 2011 20:21
    flis
    Level 14  
    Posts: 150 | Help: 0
    • Location: Kock
    Helpful post? (0)
    Quote:
    Sprzedający to " fabrykareklam " więc znakomicie zna się na wciskaniu kitu.
    Zwłaszcza, że niektóre zżuty ekranów programu DDT2000 skopiował z forum

    Czyli co , tym nie dam rady z czytać błędów?
  • #336 05 Mar 2011 21:36
    yarocz
    Level 10  
    Posts: 33 | Help: 0
    • Location: Lublin
    Helpful post? (0)
    Wysłałem Ci maila.
    Proponuję się spotkać i sprawdzić jak masz skonfigurowany kabel.
    I można by sprawdzić czy uda się połączyć moim laptopem.
  • #337 06 Mar 2011 09:32
    flis
    Level 14  
    Posts: 150 | Help: 0
    • Location: Kock
    Helpful post? (0)
    Z góry dzięks ;)
  • #338 06 Mar 2011 21:58
    S1_PICHU
    Level 1  
    Posts: 1 | Help: 0
    • Location: Gliwice
    Helpful post? (0)
    połączyłem się z Laguną II 2002 roku wersji benzynowej, mam potrzebę kalibracji wskazań licznika - przekłamuje mi wskazanie obrotów i prędkości - czy ktoś kalibrował licznik za pomocą DDT2000?
  • #339 07 Mar 2011 11:00
    flis
    Level 14  
    Posts: 150 | Help: 0
    • Location: Kock
    Helpful post? (0)
    Z kolegą yarocz doszliśmy do wniosku , że w bazie ddt2000 nie ma danych do 1,9dti(jeśli są to nam się puki co nie udało do nich dotrzeć)w moim przypadku Laguny 2000r.Podziękowanie dla yarocz za fatygę.Pozdrawiam
  • #340 07 Mar 2011 21:55
    wbrzuska
    Level 10  
    Posts: 19 | Help: 0
    • Location: "-"
    Helpful post? (0)
    Witam !!1
    oto błędy , które odczytałem w moim Clio 1,5 z 2001r

    Injection - DDCR - BE7A a BE7F et BEB0 et BEB1 - v3.1 Failures detected

    * circuit capteur position vanne EGR
    * circuit capteur température carburant
    * circuit commande cylindre 4
    * les deux contacts freins RV-L

    proszę o radę jak rozwiązać te problemy (nie chodzi o wykasowanie błędów tylko o usunięcie przyczyny)

    Następny problem to braki urządzeń w bazie danych i pytanie jak rozwiązać ten problem i jak uzupełnić te brakujące pliki w ecu???

    # ABS-VDC - No device definition in database, unable to detect failures
    # EPS - No device definition in database, unable to detect failures
    # UCH - No device definition in database, unable to detect failures

    Czekam na porady a może ktoś z okolic Torunia??
  • #341 12 Mar 2011 13:43
    RTVAS
    Level 1  
    Posts: 1 | Help: 0
    • Location: Katowice
    Helpful post? (0)
    Witam.
    Prosze wszystkich, którzy używają DDT2000 o pomoc.
    Od dwóch dni moja Laguna II 1.9DCI rok 2004 stoi, zapalił sie czerwony STOP, Lala nie chce odpalić. Próbowałem pociągnąć DDT2000, ale nie udało się.
    Proszę o pewny link do pobrania. Czy zwykły KKL będzie pracował, czy jakiś inny?
    Z góry bardzo dziękuję. :D
  • #342 12 Mar 2011 21:34
    yarocz
    Level 10  
    Posts: 33 | Help: 0
    • Location: Lublin
    Helpful post? (0)
    Program DDT2000 możesz pobrać z :
    http://www.przeklej.pl/plik/renault-nissan-ddt2000-2-3-0-1-full-zip-0014pjcf46jo
    lub
    http://w918.wrzuta.pl/plik/56upKAa6KGX/renault-nissan_ddt2000_2.3.0.1_full
    Polecam lekturę :
    http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3279&start=0
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1286164-240.html
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1286164-270.html
  • #343 13 Mar 2011 14:59
    MarcinViper
    Level 16  
    Posts: 275 | Help: 0
    • Location: Dzierżoniów
    Helpful post? (0)
    Witam,
    czy jest dostępne spolszczenie do DDT2000?? ale nie wersji LIGHT. Dzięki za pomoc.
  • #344 13 Mar 2011 15:25
    yarocz
    Level 10  
    Posts: 33 | Help: 0
    • Location: Lublin
    Helpful post? (0)
    MarcinViper wrote:
    Witam,
    czy jest dostępne spolszczenie do DDT2000?? ale nie wersji LIGHT. Dzięki za pomoc.

    Na razie nie ma .
    Trzeba sobie potłumaczyć samemu.
  • #345 15 Mar 2011 17:04
    hotrod
    Level 9  
    Posts: 5 | Help: 0
    • Location: kce
    Helpful post? (0)
    Witam.

    Również mam problem z moim 1.5dci w megane 2

    Czasami tak co 2tyg wyskakuje service i injection control. jak silnik zupełnie ostygnie z tym błędem to nie da się zapalić- rozrusznik kręci ale nie zapala, tak jakby paliwa nie dostawał. Jak włączę ddt2000 light i skasuje błąd to problem znika i silnik pracuje pierwszoligowi do następnego błędu.

    Ale problem mam ze zdiagnozowaniem błędu. Próbowałem różne bazy danych, ale zawsze wyskakuje:

    ECM: no device definition i database, unable to detect failures.

    co przedstawia obrazek: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/c467ea96accdab77.html

    na tym screenie da sie tez zauważyć ze wyrzuciło error 2034
    przeszukałem internet w rozkodowaniu ale niewiele to dało. Trochę pomogło szukanie pod p2034 gdzie dało się wyczytać cos o czujniku położenia wału, który zresztą zaraz ide przejrzeć i pomierzyć.

    Jak ktos ma pomysł jak to rozgryźć ew namiary na jakas baze która by go ujęła.

    Dodatkowo w screens jak chce posprawdzac wartosci to nic nie pokazuje,tylko invalid parameter i error 2034. co przedstawia zdjecie:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0600223bbb0921dd.html

    Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi[/img]]Link[/url]
  • #346 16 Mar 2011 12:58
    pablo8509
    Level 2  
    Posts: 4 | Help: 0
    • Location: Krosno
    Helpful post? (0)
    Witam.

    Masz kolego uwalony czujnik położenia wałka rozrządu u mnie było to samo czasami zapalał czasami nie ddt czytał że to on pojawiał sie jak nie chciał zaapalic wymieniłem go i spokój.

    Widze że masz troche spolszczoną wersje jakbyś mógł sie podzielic byłoby super.

    Dodano po 1 [godziny] 56 [minuty]:

    ECM: no device definition i database, unable to detect failures.

    Nie chce ci sie połączyc z Sterownikiem silnika
  • #347 18 Mar 2011 13:57
    Eidos71
    Level 8  
    Posts: 12 | Help: 0
  • #348 18 Mar 2011 16:22
    hotrod
    Level 9  
    Posts: 5 | Help: 0
    • Location: kce
    Helpful post? (0)
    Witam.

    Rozkręciłem wczoraj czujnik położenia wału korbowego (chyba o ten chodzi bo kolega wyżej napisał o czujniku wałka rozrządu?)
    Wygląda poprawnie , pierwszy pomiar dał 670ohn, drugi pomiar po czyszczeniu 700 ohm. książkowo powinno być 760 (temp pomiaru ok 15oC)

    Przy okazji spisałem sobie nr seryjny 8200439315, gdzieś znalazłem ze te numery są zamienne 8200439315 - 820140861 - 8200688406 prawda to ?

    odnośnie ECM i problemów z połączeniem, co zrobić żeby się połączył ?

    spolszczenie sciagnołem gdzies z internetu ale teraz sobie nie przypomnę skąd.
    sa 2 pliki:DDT2000BuilderControl i DDT2000Light które wkleiłem do C:\Program Files\DDT2000\lang

    Nie mam teraz ich jak umieścić na internecie, podaj e-maila to wyśle, może tobie uda sie upublicznić.

    To jest czujnik ktory wykreciłem:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/772382bfee99e759.html

    Pozdrawiam
  • #349 18 Mar 2011 20:16
    _ONE_
    Level 10  
    Posts: 36 | Help: 0
    • Location: Wrocław
    Helpful post? (0)
    Czujniki położenia wału mają to do siebie, że lubią sprawiać problemy w różnych temperaturach... szykuj piekarnik i lodówkę. W benzyniakach jak pamiętam, to najczęściej padały po nagrzaniu :D Czasami pomaga wyczyszczenie go z opiłków.
  • #350 19 Mar 2011 11:48
    pablo8509
    Level 2  
    Posts: 4 | Help: 0
    • Location: Krosno
    Helpful post? (0)
    Mówisz o czujniku położenie wału korbowego. U mnie to czujnik położenia wałka rozrządu tak mówił ddt2000 , w silniku 1,5dcI JEST ON DOSĆ dziwnie umieszczony bo na pompie wysokiego cisnienia, ale mniejsza o to, wymieniłem go i wszystko działa

    Podejrzyj jeszcze jesli masz na pompie czujnik badz na głowicy

    Dodano po 1 [minuty]:

    Wracajac do ECM a powiedz co jak zrobiłes przy podłaczaniu instalowaniu i tak dalej...

    Dodano po 1 [sekundy]:

    Wracajac do ECM a powiedz co jak zrobiłes przy podłaczaniu instalowaniu i tak dalej...
  • #351 20 Mar 2011 11:36
    walti
    Level 11  
    Posts: 54 | Help: 0
    • Location: Tomaszów Mazowiecki
    Helpful post? (0)
    [quote="wbrzuska"]Witam !!1
    oto błędy , które odczytałem w moim Clio 1,5 z 2001r

    Injection - DDCR - BE7A a BE7F et BEB0 et BEB1 - v3.1 Failures detected

    * circuit capteur position vanne EGR-obwób czujnika położenia zaworu EGR
    * circuit capteur température carburant - obwód czujnika temperatury paliwa
    * circuit commande cylindre 4 - prawdopodobnie obwód wtryskiwacza 4 cylindra
    * les deux contacts freins RV-L - problem ze stycznikami światel hamowania
  • #352 20 Mar 2011 19:31
    belek2509
    Level 2  
    Posts: 2 | Help: 0
    • Location: warszawa
    Helpful post? (0)
    witam!!! mam pytanko po otorzeniu programu ddt2000 i proby skanowania samochodu wyskakuje mi komunikat ze internet explorer napotkal blad niestety nie jest podane jaki to blad i jest tylko opcja zamknij program jak wybieram to zeby zamknelo odswieza sie i ponownie wyskakuje okienko ze skanem i ten sam prolem i tak non stop pomocy!!! ma ktos moze jakis pomysl mam win7 x64
  • #353 21 Mar 2011 08:57
    wbrzuska
    Level 10  
    Posts: 19 | Help: 0
    • Location: "-"
    Helpful post? (0)
    Witam!!!

    Dziękuję koledze Walti za tłumaczenie. Zawór EGR oczyściłem wg. instrukcji na stronie:

    http://forum.klubclio.pl/viewtopic.php?f=10&t=100

    Do rozwiązania pozostała reszta usterek.
  • #354 21 Mar 2011 20:38
    walti
    Level 11  
    Posts: 54 | Help: 0
    • Location: Tomaszów Mazowiecki
    Helpful post? (0)
    Tutaj opisałem moją walkę z EGR:
    http://www.espacepl.org/forum/topics30/5142,60.htm
    Do pobrania plikow trzeba się zalogować.
    Pozdrawiam.
  • #355 21 Mar 2011 21:45
    belek2509
    Level 2  
    Posts: 2 | Help: 0
    • Location: warszawa
    Helpful post? (0)
    witam!!! mam pytanko po otorzeniu programu ddt2000 i proby skanowania samochodu wyskakuje mi komunikat ze internet explorer napotkal blad niestety nie jest podane jaki to blad i jest tylko opcja zamknij program jak wybieram to zeby zamknelo odswieza sie i ponownie wyskakuje okienko ze skanem i ten sam prolem i tak non stop pomocy!!! ma ktos moze jakis pomysl mam win7 x64
  • #356 23 Mar 2011 21:16
    hotrod
    Level 9  
    Posts: 5 | Help: 0
    • Location: kce
    Helpful post? (0)
    Udało mi się zlokalizować czujnik wałka rozrządu i faktycznie jest przy pompie tylko straszne trudny do niego dostęp. Na razie jedyne co to udało mi sie odczytać nr fabryczny (8200033686). podpowiedz pablo jak ty sie do niego dobrałeś.
    Jutro zamawiam i biorę sie za wymianę.

    Odnośnie ddt to ściągnąłem paczkę "Renault-Nissan DDT2000 2.3.0.1 Full" instalacja, register i skopiowałem date na c.
    Wcześniej miałem trochę kłopotów ze sterownikami kabla ale wkoncu poszło. Przy okazji instalowałem kilka programów dla elm327 bo tez mam.Może one wadzą?

    Przy okazji dołączę screen z parametrów silnika jakie pokazuje na elm, dobre sa? Jakis mechanik coś kiedyś przebaknol o niskim ciśnieniu paliwa...

    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/381dfde403ec2008.html

    Pozdrowienia
  • #357 23 Mar 2011 21:44
    pablo8509
    Level 2  
    Posts: 4 | Help: 0
    • Location: Krosno
    Helpful post? (0)
    Witam

    Hotrod żeby się do niego dobrac trzeba przynajmniej u mnie sciągnąc łape od poduszki sciągnąc osłone i trzyma go jedna srubka. Musisz sobie podstawic silnik aby nie spadł.

    Mam pytanie ten scren jest z jakiego programu i na jkim kablu to puszczasz??

    A podzielisz się spolszczeniem do DDt2000 bo widziałem że masz.

    Co do działania ddt to cchyba masz coś za dużo namieszane bo np; mi to bez żadnego problemu poszło razem z kkl-em.
    A spróbuj jeszcze zmienic protokuł w buldierze.
    Robisz tak otwierasz buldier zaznaczasz sterownik z którym chcesz się łączyć przechodzisz do parametrs i zmieniasz protokuł zapisujesz i gra.

    A jeżeli robisz to na kkl to zmien sobie LATENCY TIME w menedzeże urzdzeń orginalnie jest ustawiony na 16.
  • #358 23 Mar 2011 23:45
    wbrzuska
    Level 10  
    Posts: 19 | Help: 0
    • Location: "-"
    Helpful post? (0)
    Witam !!!

    Spolszczenia do DDT Light:

    http://www.przeklej.pl/plik/ddt2000buildercontrol-xml-0028j169a0u83sp

    http://www.przeklej.pl/plik/ddt2000light-xml-0028j17qf0u83sp

    były już na poprzednich stronach.

    Dodano po 8 [minuty]:

    Przełącz na stronę 9 post od kol. yarocz
  • #359 29 Mar 2011 22:29
    ka-pit
    Level 10  
    Posts: 24 | Help: 0
    • Location: Wałbrzych
    Helpful post? (0)
    czy ktoś może mi powiedzieć co to za błąd w automacie
    http://obrazki.elektroda.pl/7292863700_1301430500.jpg
  • #360 01 Apr 2011 09:20
    Paschua
    Level 11  
    Posts: 39 | Help: 0
    Helpful post? (0)
    wydaje mi sie ze wsio zle robisz

    1. zly sterownik

    2, nie znalazl w banku danych u siebie tego bledu

    poszukaj wiec odp sterownik do twojego auta
Mouser  Search 4 million + Products
Browse Products