| Author |
krzysiup Poziom 12

|
29 Apr 2004 09:25 Oprogramowanie do prowadzenia serwisu |
|
|
|
Może ktoś zna, wie gdzie można dostać jakiś fajny programik do prowadzenia serwisu :?: Taką małą bazę danych aby wiedzieć jakie maszyny, klienci i prowadzić ewidencję wykonanych usług :D
Będę wdzięczny za linki lub konkretniejsze info :roll:
========================================
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
29 Apr 2004 09:25 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
kosmita Poziom 24

|
29 Apr 2004 09:33 Oprogramowanie do prowadzenia serwisu |
|
|
|
hie wiesz mamy tu taki sam problem, i to wcale nie jest taka mala baza danych.. poza tym u mnie baza danych ewidencji sprzetu musi miec powiazanie z modulem fakturującym.. w zwiazku z tym siedze ostatnio w PHP I MySQL (wygladam jak wampir a kobieta mi mowi ze mnie ktos pobil bo oczy mam sine) jak sie cos z tego urodzi to moze dam znac.. sprawa druga rozmawialem z wiekszascia firm ktore sprzedaja "profesjonalne" oprogramowanie dla firm i jakos zadna nie miala produktu dla mnia albo mialem pecha i nie trafilem
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
29 Apr 2004 09:33 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Kazik Poziom 22

|
29 Apr 2004 10:30 Re: Oprogramowanie do prowadzenia serwisu |
|
|
|
Faktycznie, większość serwisów ma specyficzną organizację pracy - kiedyś dla firmy w której pracowałem było pisane oprogramowanie "na miarę". Mimo kosztów opłaciło się - praxcowało się super i nic nie umknę ło uwagi :)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
29 Apr 2004 10:30 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
mosquito Poziom 13

|
29 Apr 2004 12:17 Re: Oprogramowanie do prowadzenia serwisu |
|
|
|
Witam.
Jęsli chodzi o serwis kopiarek/drukarek to całkiem przyzwoity program sprzedaje Xeroservice North. Oto link: http://www.xeronorth.com.pl/o_oprogramowanie.html
Baza danych o klientach, zleceń, części magazynowych. Nie wiem tylko czy udostępniają jakiś "trial".
Pozdrawiam :)
|
|
| Back to top |
|
 |
krzysiup Poziom 12

|
01 May 2004 08:05 Re: Oprogramowanie do prowadzenia serwisu |
|
|
|
Faktycznie nie jest to łatwy temat, firmy piszące oprogramowanie nie interesują się tym ze względu na mały rynek. Ale oprócz tego programu z Gdańska znalazłem coś jeszcze, i jest DEMO na stronie, które sobie pobrałem. Nie ma tam fakturowania, ale wygląda to całkiem przyzwoicie:
:arrow: www.menadzerserwisu.prv.pl
Mozna potestować zanim się przecież podejmie decyzję o zakupie :wink:
Pozdrawiam :)
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
01 May 2004 08:05 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
lordqpa Poziom 19

|
11 May 2004 20:46 Re: Oprogramowanie do prowadzenia serwisu |
|
|
|
Osobiście używamy w swoim serwisie program z powyższego postu (Menadżer Serwisu), autor jest spoko, zrobił nawet małą modyfikacje pod naszą firmę ... i teraz mamy spokój z papierologia, pilnowniem terminów itd itp ... polecam.
:D
|
|
| Back to top |
|
 |