Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Blokada karty SIM


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Serwis ->Blokada karty SIM Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
jotu22
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 05 Mar 2004
Posty: 333
Miasto: Białystok

jotu22
Poziom 16
Post#1 30 Kwi 2004 08:46  Autor tematu   

Blokada karty SIM


Witam
Po osiągnięciu zerowego stanu konta telefon w simplusie zablokował mi dostęp do książki telefonicznej
BOK twierdzi że takie rzeczy czasami się zdarzają przy niektórych modelach telefonów i dostęp będzie odblokowany po zasileniu konta
Czy jest jakaś metoda żeby się dobrać do książki bez ładowania konta w tej ^%&%#^&% firmie?

pozdrawiam
Jurek Gromow

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Romulus
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 19 Lut 2003
Posty: 165

Romulus
Poziom 14
Post#2 30 Kwi 2004 08:49    

Re: Blokada karty SIM


Podaj jakiej firmy telefon i jego model.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jotu22
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 05 Mar 2004
Posty: 333
Miasto: Białystok

jotu22
Poziom 16
Post#3 30 Kwi 2004 08:54  Autor tematu   

Re: Blokada karty SIM


telefonik to nokia 3210 ze zdjętym simlockiem
pozdrawiam
Jurek Gromow

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wrona80
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Lip 2003
Posty: 63

wrona80
Poziom 11
Post#4 30 Kwi 2004 09:01    

Blokada karty SIM


Z mojego doswiadczenia (moge sie mylic) to nie zalezy od telefonu - przekladalismy ze znajomym taka karte do kilku telefonow i nie mozna bylo wejsc w ksiazke telefoniczna. Znajomy ostatecznie musial uzupelnic konto zeby dostac sie do ksiazki telefonicznej. Moze jakims simreader'em daloby rade...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jotu22
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 05 Mar 2004
Posty: 333
Miasto: Białystok

jotu22
Poziom 16
Post#5 30 Kwi 2004 09:39  Autor tematu   

Re: Blokada karty SIM


Gdzie można informacje o takim simreaderze?
Czy komuś z Was udało się odczytanie takiej zablokowanej karty?

pozdrawiam
Jurek Gromow

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Krzysi0
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 09 Cze 2002
Posty: 2744

Krzysi0
Zasłużony dla elektroda
Post#6 30 Kwi 2004 09:50    

Blokada karty SIM


Też się nie odczyta książki. Mam w domu taką starą karte i odczytuje tylko jeden numer. Zasilenie Konta. A numerów było okolo 40.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
wrona80
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 21 Lip 2003
Posty: 63

wrona80
Poziom 11
Post#7 30 Kwi 2004 09:51    

Re: Blokada karty SIM


W zalaczniku masz schemat takiego simreadera. Musialbys poszukac jeszcze progsa do tego (chyba SIMedit sie to zwalo - nie pamietam - ale cos mi sie tak kojarzy). Aha Logomanger'em po kabelku - tez nie dalo rady...

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Jacck
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 30 Sie 2001
Posty: 1118

Jacck
Poziom 21
Post#8 30 Kwi 2004 10:08    

Re: Blokada karty SIM


Jak w simplusie zabraknie kasy na koncie to włącza się automatycznie Wybieranie Ustalone (można dzwonić tylko pod numery które są zdefinowane w wybieraniu ustalonym, czyli nr 5555). Wybieranie ustalone zwykle wyłącza się przez wpisanie PIN2, tyle że w Simplusie nie chcą go podawać, ponieważ mając PIN2 można grzebać w ustawieniach kontroli kosztów połączeń na karcie SIM (to jest to co odpowiada za wyświetlanie stanu konta na wyświetlaczu).

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jotu22
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 05 Mar 2004
Posty: 333
Miasto: Białystok

jotu22
Poziom 16
Post#9 30 Kwi 2004 10:31  Autor tematu   

Re: Blokada karty SIM


Wszystko co piszesz to prawda tylko że ja nawet nie mogę zobaczyć numerów telefonów
To że nie da się dzwonić jak nie ma kasy na koncie jest raczej oczywiste ale czemu do jasnej cholery nie mogę przeczytać numerów telefonów?
A może wprowadzając PIN można odblokować SIM?

pozdrawiam
Jurek Gromow


Simplus shit....

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bb
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Gru 2003
Posty: 529
Miasto: Lublin

bb
Poziom 18
Post#10 30 Kwi 2004 11:29    

Blokada karty SIM


Tak ja też tak mam w swojej karcie SIM+A to jest pierwsza karta jaka wyszła simplusa (z tych małych simów) i po zablokowaniu wychodzących nie idzie sie dostać do ksiązkim w żadnym telefonie. Już się przyzwyczaiłem Smile Ale jest to cholernie nie wygodne.
Swoją drogą znajomym którzy mają nową kartę (bodajże teraz jest mega3 o ile sie nie myle) to jedne karty maja zablokowana książke a drógie nie po zablokowaniu wychodzących.
pozdr
bb

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
jotu22
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 05 Mar 2004
Posty: 333
Miasto: Białystok

jotu22
Poziom 16
Post#11 30 Kwi 2004 21:06  Autor tematu   

Re: Blokada karty SIM


Witam ponownie
Po tym co pisaliście nie pozostało mi nic innego jak doładowanie konta w tym bandyckiej firmie.
Książka oczywiście działa
Dzisiejsza sprawa utwierdziła mnie przy twierdzeniu że plus ze swoim simplusem to bandyci, złodzieje i %^&^*$
To było ostatnie doładowanie tego gówna

pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Jurek Gromow

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
tomaszwl
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 23 Wrz 2002
Posty: 602
Miasto: Sosnowiec

tomaszwl
Zasłużony dla elektroda
Post#12 01 Maj 2004 08:44    

Re: Blokada karty SIM


taa, kup sobioe pop-a - jak ci sie skoncza wychodzace, to owszem - ksiazka pozostanie, tylko co z tego jak cala kasa jaka miales na koncie pojdzie sie walic. Nie kazdy ma ochote na zasilanie na czas albo wydzwanianie na sile kasy do ostatniego grosza. Teraz mozna sie tylko zastanowic - ktora firma telekomunikacyjna w tym kraju _nie_ jest zlodziejska.
Pozdro,
Tomasz WL

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bb
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Gru 2003
Posty: 529
Miasto: Lublin

bb
Poziom 18
Post#13 01 Maj 2004 13:33    

Blokada karty SIM


Simplusa uzywam juz pare ladnych lat i jestem bardzo zadowolony, duzo bardziej niz z pop ktorego tez "meczylem" przez jakis czas. To zablokowanie ksiazki to wbrew pozorom nie jest takie uciazliwe (jak sie np numery w telefonie albo gdzies zapisane). Oprucz tej jednej sprawy to jest wg. najlepszy pre-paid.
pozdr
bb

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mkos1
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Wrz 2003
Posty: 1790
Miasto: Chełm

mkos1
Poziom 22
Post#14 01 Maj 2004 14:13    

Blokada karty SIM


Kolega miał kiedyś służbowy tel. abonentowy w Judei i jak się skączyła umowa to też nie mógł się dostać do wpisów - miał jakiegoś starego Boscha.
Ja kiedyś miałem Simplusa w Sagemie i po skączeniu się okresu ważności dla rozmów wychodzących połączenia przychgodzące działały i oczywiście dostęp do książki był - nawet po ponad pół roku nieużywania !
Ciekawe jak by się taki telefon co piszesz jotu22 by się zachował gdyby nie znalazł żadnej sieci, a przynajmniej "własnej" ??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bb
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Gru 2003
Posty: 529
Miasto: Lublin

bb
Poziom 18
Post#15 01 Maj 2004 14:27    

Re: Blokada karty SIM


mkos1 napisał:
Kolega miał kiedyś służbowy tel. abonentowy w Judei i jak się skączyła umowa to też nie mógł się dostać do wpisów - miał jakiegoś starego Boscha.

No widzisz Smile Ciągle uważam ze SIM+ jest najlepszy
mkos1 napisał:

Ja kiedyś miałem Simplusa w Sagemie i po skączeniu się okresu ważności dla rozmów wychodzących połączenia przychgodzące działały i oczywiście dostęp do książki był - nawet po ponad pół roku nieużywania !

To właśnie nie wiadomo od czego zależy, miałem dużo telefonów (Sagema Bosha Siemensa Nokie, Sonego, Ericcsona, patrzyłem też na SonyEriccsonie) i to nie zależy od fona. Są niektóre karty trafiają się że książka nie jest blokowana. To zależy chyba od przypadku, nie wiem jak plus to robi:)
mkos1 napisał:

Ciekawe jak by się taki telefon co piszesz jotu22 by się zachował gdyby nie znalazł żadnej sieci, a przynajmniej "własnej" ??

To nie zależy od dostępu do sieci, to sie blokuje karta, sieć (zasięg) nie ma tu nic do tego.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
mkos1
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Wrz 2003
Posty: 1790
Miasto: Chełm

mkos1
Poziom 22
Post#16 01 Maj 2004 17:36    

Blokada karty SIM


Czas "życia" karty chyba nie jest na niej zapisany a tylko zależy od operatora (przynajmniej chyba) dlatego jeśli karta nie ma połączenia z operatorem nie może "wiedzieć", że już nie można dokonywać rozmów wychodzących.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bb
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Gru 2003
Posty: 529
Miasto: Lublin

bb
Poziom 18
Post#17 01 Maj 2004 17:55    

Blokada karty SIM


Ale ja dalej się upieram w moim prżekonaniu ze to jest zapisane na krcie.
pozdr
bb

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
przekrent
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 26 Kwi 2002
Posty: 1767
Miasto: Ostrzeszów

przekrent
Poziom 22
Post#18 02 Maj 2004 11:14    

Blokada karty SIM


Z tego co pamiętam w SimPlusie można wejść w mały debet na koncie... Jeśli system zablokuje konto szybko tj. gdy na koncie pozostało np. 30gr To nie zablokuje dostępu do książki tel. W momencie gdy wejdziesz w debet (o jeden sms za dużo Very Happy), a system przypomni sobie o Tobie dopiero po paru dniach (zdarza się to bardzo często) i zablokuje konto to tracisz dostęp do książki.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
bb
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Gru 2003
Posty: 529
Miasto: Lublin

bb
Poziom 18
Post#19 02 Maj 2004 11:30    

Blokada karty SIM


W nuiektórych kartach blokuje bez względu na debet lub jego brak. Raz udało mi sie wysłać esemesa jak mialem juz zablokowane konto i 0.01 PLN al to tylko raz i odjeli sobie te 0,01 i nie moglem zasilic konta nwet z bezpłatnego numeru 5555 tylko musialem z innego telefonu Smile
pozdr

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
przekrent
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 26 Kwi 2002
Posty: 1767
Miasto: Ostrzeszów

przekrent
Poziom 22
Post#20 02 Maj 2004 14:16    

Blokada karty SIM


Ja miałem mega2 serię 95. Książke blokowało mi tylko przy debecie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
robertcio
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 19 Mar 2005
Posty: 38

robertcio
Poziom 9
Post#21 06 Maj 2005 22:38    

Re: Blokada karty SIM


Gdzie moge znaleść program SIM READER ????? Proszę o pomoc.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
bb
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Gru 2003
Posty: 529
Miasto: Lublin

bb
Poziom 18
Post#22 06 Maj 2005 23:11    

Blokada karty SIM


To nie jest program, to jest urzadzenie. Wyzej jest jakis schemat, albo poszukaj na serwisach aukcyjnych, co jakis czas sie cos pojawi.
pozdr

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> GSM -> GSM Serwis -> Blokada karty SIM
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Blokada SIM. Czy jest możliwość odczytu PUK z karty SIM? (1)
Blokada karty sim SE C902 (6)
Blokada karty SIM w samsungu r210s (3)
Samsung X450-Blokada karty sim (6)
Samsung X820 i blokada karty sim (3)
Samsung S3350 Blokada Karty SIM (4)
Blokada karty sim w Samsung x480 (4)
E2370 po włożeniu karty blokada sim. (3)
Naruszenie regulaminu a blokada karty SIM. (11)
blokada karty sim,orange,telefon na karte (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.072 seconds

elektroda.pl temat RSS