X

Mikrofalówka Daewoo KOR-610P

Delkor 20 Apr 2009 17:02
  • #1 20 Apr 2009 17:02
    Delkor
    Level 8  
    Helpful post? (0)
    Witam mam problem z mikrofalą model jak w temacie.
    Otóż wybieranie czasu działa normalnie, słychać załączający się przekaźnik natomiast nie działa ani lampa ani wentylator, na dwóch rezystorkach zauważyłem lekkie przydymnienie tj. ślady po spaleniu. Są to rezystory nr R-14 i R-23 /wogóle w okolicy skupiska rezystorów R-19,23,24,25 płytka jest przebarwiona/
    Niestety nie udało mi się znaleźć schematu do KOR-610P jedyny zbliżony schemat jaki znalazłem to http://translate.google.com/translate?hl=pl&langpair=ru|po&u=http://www.elremont.ru/small_rbt/sv_wave_shema.php
    Może ktoś z Was spotkał się z takim problemem.
    Mierniczek niestety został w pracy wiec dziś nie pomierzę rezystorków.
    Z góry dziekuję za pomoc


    Moderated By mrhari:

    Post był raportowany, przeniosłem z Diagnoza

  • Helpful post
    #2 20 Apr 2009 17:30
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Helpful post? (0)
    Sprawdź wyłączniki drzwi.
  • #3 20 Apr 2009 17:35
    Delkor
    Level 8  
    Topic author Helpful post? (0)
    Wylącznik działa inaczej wogóle by nie startowała a ona ma pełne objawy sprawnego odliczania czasu na wyświetalczu z tym że nie załącza lampy i wentylatora
  • Helpful post
    #4 20 Apr 2009 17:47
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Helpful post? (0)
    Wyłączniki drzwiczek są 3.
  • #5 20 Apr 2009 17:54
    Delkor
    Level 8  
    Topic author Helpful post? (0)
    Wszystkie na słuch działają jak wspomniałem miernik w pracy się ostał więc ewentualne pomiary jutro, ale czy jak by któryś był uszkodzony to by w ogóle wystartowała?
  • Helpful post
    #6 20 Apr 2009 20:34
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Helpful post? (0)
    A napięcie na trafo dochodzi? Grzeje w ogóle?
  Search 4 million + Products
Browse Products