wyrobekj Poziom 20

|
20 Apr 2009 18:32 Combofix przestał się uruchamiać IE otwiera duzo okien |
|
|
|
Dotychczas, Combofix działał bez problemu. Od jakiegoś czasu - około miesiąca, nie mogę go uruchomić, otwiera się niebieskie okno Combofixa i na tym się kończy.
Mam na stałe płatny ESET internet security, przeskanowałam nim komputer, podobnie PestPatrolem, jak i Kaspersky Online Scanner. Nie ma żadnych wirusów. Pest Patrol coś znalazł, ale wywaliłam z rejestru.
Wydaje mi się że głównym wyznacznikiem zawirusowania jest samoczynne otwieranie wielu zakładek w IE. Otwieram IE, chcę otworzyć jedną zakładkę, a otwiera się ich 20 - 30. Kiedy zamykam IE to on się automatycznie ponownie uruchamia i znowu 20 - 30 zakładek. Po kilku wyłączeniach włączają się dwa okna IE, albo zawiesza się komputer, albo udaje mi się dziada wyłączyć na dobre.
Proszę o pomoc jak reaktywować Combofixa i co to w ogóle jest za wirus.
Jeszcze objawy, bo zapomniałam opisać. W czasie gdy IE otwiera te 20 zakładek menu start pokazuje tylko górną część tego paska, tam gdzie jest Windows Update, Otwórz nowy dokument Office, itd, nie są widoczne programy. Gdy odpalam wtedy Combofixa to on wyświetla okno, że Combofix działa tylko na Windows 2000 i Windows XP a to nie jest żaden z tych systemów (mam Windows XP Prof).
|
|