FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

HP 610c regeneracja tonerów

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> HP 610c regeneracja tonerów
Author
Poziom 11
Poziom 11

Post#1 Post from the author of the topic 30 Apr 2004 12:37   

Witam mam pytanie :
Mam drukarkę hp610c i napełniłem tonery tuszem ,i problem bo nic nie drukuje .Czyściłem tonery i nic nie pomaga, słyszałem że trzeba im skasować pamięć ale niewiem jak top zrobić .
Proszę o pomoc :cry:
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 30 Apr 2004 12:37   

Back to top

Alcedo
Poziom 19
Poziom 19

Post#2 30 Apr 2004 12:46   

w tych tuszach nic sie jeszcze nie kasuje - to sa stare modele,
który tusz napełniałeś: czarny czy kolorowy i jak to zrobiłeś, czy z jakiejś instrukcji, czy robiłeś to wcześniej?
czy drukarka pracowała wcześniej,
czy tusze długo stały?
Najlepiej to najpierw troche poczytaj o regeneracji, nawet tu na forum duzo było tematów.
Back to top

fazol
Poziom 11
Poziom 11

Post#3 Post from the author of the topic 30 Apr 2004 18:52   

Re: HP 610c regeneracja tonerów

Witam co do tuszy to napełniałem już wcześniej (kolor i czarny) tylko nie były wyczyszczone do zera .Teraz trochę właśnie postały puste i jak wlałem to zaczął sie ten problem.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 30 Apr 2004 18:52   

Back to top

yachtskipper
Poziom 15
Poziom 15

Post#4 01 May 2004 07:38   

Masz zaschęte kadridże, jęsli Ci bardzo zależy możesz próbować udrażniać, ale trzeba się przygotować na zakup nowego.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 01 May 2004 07:38   

Back to top

Guest
Poziom 10
Poziom 10

Post#5 01 May 2004 09:58   

Niezupełnie, zanim kupisz nowe, spróbuj je namoczyć, to ze niekiedy niedrukują, to standard, zanurz głowice do gorącej wody, na kilkanaście minut, lub zamocz je w spiritusie na noc całą, ale tylko głowice, a potem przetrzyj czymś wilgotnym, wrzóc je do karetki i z paita wydrukuj cztery małe kwadraciki, z podstawowymi kolorami, i powinno dać rade :-)
Back to top

fazol
Poziom 11
Poziom 11

Post#6 Post from the author of the topic 01 May 2004 20:49   

Ok dzięki za radę zaraz poprubuję ,jak ruszy (albo nie)do dam znac jeszcze raz dzięki :D
Back to top

MORT
Poziom 19
Poziom 19

Post#7 09 May 2004 22:18   

Sprawa wyglada tak:

1) Tusz czarny
Jesli jest na maxa zaschniety to przez otwor ktorym wlewałes tusz wyciagnij go strzykawka do jakieos pojemnika pozniej zamiast tuszu nalej do środka wody po same brzegi wsadz to do jakiegos pojemnika napełnij strzykawke woda wsadz w otwor i wcisnij cała zawartosc ash do momentu jak ze wszystkich dziurek dyszy poleci woda. Operacja brudzaca ale jeszcze nie miałem przypadku zeby jakisz tusz sie poddał 99% daje rade sie odblokowac. Pozniej zlej wode nalej tuszu i drukujesz.

2)Tusz kolorowy
Tu sprawa jest troszke trudniejsza. Po zdjeciu gornej pokrywy nalezy uszczelnic tak tusz zeby mozna było otworem do napełniania wcinać do niego powietrze. Postepujemy analogicznie do tuszu czarnego ale bez wody. Tu wsrzykujemu samo powietrze. Z dysz poleci tusz wtedy nalewamy tusz przyklejamy gorna pokrywe i drukujemy.

Miłej zabawy

A i zaluz ciuchy jakies do zabrudzenia bo na pierwszy raz to zapewne bedziesh cały kolorowy.

Pozdrawiam <<>>MORT<<>>
Back to top

pointp
Poziom 12
Poziom 12

Post#8 10 May 2004 22:28   

na stronie www.agawa.pl są płyny do udrażniania głowic atramentowych, żólty polecam - tam też instrukcja obsługi (dobrze poczytać przed ewentualnym zakupem). Z dobrym skutkiem próbowałem sam jak i moi klienci. Pozdrawiam
Back to top

fazol
Poziom 11
Poziom 11

Post#9 Post from the author of the topic 10 May 2004 23:47   

Witam ponownie co do przetarcia i zamoczeniu tonera to nie zabardzo wyszło bo niby pokazuje mi się tusz na tonerze (tam gdzie pluje) to drukarka niechce drukować ,ale jeszcze sprubóje przepułkac jak panowie tu doradzają i wtedy zobaczymy czy ruszy .
Jeszcze raz dzięki za rady.
Pozdrowka :)
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 10 May 2004 23:47   

Back to top

mgladki
Poziom 5
Poziom 5

Post#10 11 May 2004 14:55   

Kup sobie żólty płyn z Agawy, wlej do środka, najlepiej jest go wcześniej podgrzać do temp. 50-55 stopni, jeśli nie masz jak podgrzać - zostaw go na 2-4 godziny powinno się "przeżreć". Nie wlewaj do środka zwykłej wody, jak juz to użyj ją po wyczyszczeniu do przepłukania kartridża. Po wyczyszczeniu odessaj poprzez dysze całość płynów. Tusz wlej dopiero wtedy jak będziesz pewny, że pojemnik i dysze są całkowicei drożne. Miłej zabawy :)
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printers, Photocopier Professional -> HP 610c regeneracja tonerów
Page 1 of 1
Similar topics
Regeneracja tonerów tk-540 Kyocera FS-C5100DN (3)
Drukarka laserowa HP 3600 , regeneracja tonerów (2)
Regeneracja tonerów - jakim odkurzaczem sprzątać? (2)
Samsung CLP500 regeneracja tonerów (4)
Regeneracja tonerów: kiedy co wymieniać? (8)
regeneracja tonerów... kiedy wymienić (8)
Regeneracja tonerów Oki 5450 (2)
regeneracja tonerów magicolor (7)
HP CP 1215 - regeneracja tonerów (23)

Page generation time: 0.144 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed