Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Serwis -> Opisy testpoint i cięcia ściezek simens
Autor
Wiadomość
witek1234
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 21 Kwi 2004
Posty: 338

Post#1 Post autora tematu 30 Kwi 2004 13:37   

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


Jak komus trzeba to prosze :)

Załączniki:
Powrót do góry
   
kris23
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 16 Sty 2003
Posty: 150
Miasto: Dąbrowa G.

Post#2 01 Maj 2004 12:13   

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


a dla tych co jeszcze nie wiedzą: po przecięciu testpointa w siemensie nie mozna go juz flashować,
więc jak ktoś chce np. zmienić język to radze to zrobić przed zdjęciem simlocka.
Na szczęście są tam fotki jak przywrócić test pointa.

Pozdrawiam,
KRIS
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 01 Maj 2004 12:13   





Powrót do góry
   
cinekk
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 19 Lip 2003
Posty: 1524
Miasto: Gołdap

Post#3 01 Maj 2004 16:58   

Re: Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


Nie zawsze, np. w C60 wystarczy przeciąć i wyrzucić jeszcze coś (nie powiem co :p) i po tym daje sie on winswupem flashowac.
Powrót do góry
   
Lukaszgda
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 29 Lip 2002
Posty: 204
Miasto: Gdańsk

Post#4 02 Maj 2004 16:35   

Re: Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


cinekk napisał:
Nie zawsze, np. w C60 wystarczy przeciąć i wyrzucić jeszcze coś (nie powiem co :p) i po tym daje się on winswupem flashowac.
podpowiedz innym badz kolegą... :wink:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Maj 2004 16:35   





Powrót do góry
   
BADYS
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 20 Lut 2004
Posty: 135
Miasto: racibórz

Post#5 02 Maj 2004 20:43   

Re: Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


w c 60 nawet po przecięciu ściechy da się flashować z tym że musi być kabel auto ignition lub najlepiej oryginalnym siemensa (były kiegyś dawane do s i m 45)
sprawdzone na sto procent
Powrót do góry
   
wlodixon
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 18 Lis 2003
Posty: 12

Post#6 02 Maj 2004 22:14   

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


A ma ktos moze schemat kabelka z auto ignition do siemensow x55. Jak nie to chociaz linka do stronki gdzie mozna taki kabel kupic.
Powrót do góry
   
pawel
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 10 Lip 2002
Posty: 3364
Miasto: Staszów

Post#7 03 Maj 2004 12:38   

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


zobacz np. tu: http://www.gsm-technology.com/index.php/pl_PL,browse,id_gr,218.html
Powrót do góry
   
picador
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 15 Maj 2002
Posty: 2846
Miasto: lubelskie

Post#8 03 Maj 2004 13:18   

Re: Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


bez przesady , na tej stronie są najdroższe kable , aby przerobić na auto ignition wystraczy dodać diodę i rezystor i wsio . A najlepiej zrobić sobie w boxie wyjście lub przełącznik właśnie na tą funkcję :wink:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Maj 2004 13:18   





Powrót do góry
   
pawel
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 10 Lip 2002
Posty: 3364
Miasto: Staszów

Post#9 03 Maj 2004 13:32   

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


fakt, na technoligii drogie to one sa i rzeczywiscie nie najlepszy link podalem :( Dobrze, ze nie napisalem zamiast "zobacz" - "kup" :)
Powrót do góry
   
CyberDe@th
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 13 Lip 2003
Posty: 84
Miasto: Lommedalen / Norwegia

Post#10 04 Maj 2004 00:15   

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


Zawsze da sie flashowac po zrobieniu TP :P W przypadku WinSwup'a wystarczy odznaczyc pierwsza opcje "Skip", wlaczyc telefon i dopiero wcisnac "START". We FREII jest na przyklad opcja do wyboru, czy telefon ma zrobionego TP, czy tez nie.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Serwis -> Opisy testpoint i cięcia ściezek simens
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Motorola v360 testpoint urwany. Jest drugi testpoint? (5)
Motka v500 a testpoint. Tel. nie włącza się. Testpoint łączy się z masą? (11)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.049 seconds

elektroda.pl temat RSS