Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


  Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service ->Opisy testpoint i cięcia ściezek simens Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
witek1234
Level 17
Joined: 21 Apr 2004
Posts: 339
Helped: 2
Post rating: 5
witek1234
Level 17
Post#1 30 Apr 2004 13:37  Topic author   

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


Jak komus trzeba to prosze :)

Attachments:

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
kris23
Level 14
Location: Dąbrowa G.
Joined: 16 Jan 2003
Posts: 150
Post rating: 4
kris23
Level 14
Post#2 01 May 2004 12:13    

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


a dla tych co jeszcze nie wiedzą: po przecięciu testpointa w siemensie nie mozna go juz flashować,
więc jak ktoś chce np. zmienić język to radze to zrobić przed zdjęciem simlocka.
Na szczęście są tam fotki jak przywrócić test pointa.

Pozdrawiam,
KRIS

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
cinekk
GSM Product Supporter
Location: Gołdap
Joined: 19 Jul 2003
Posts: 1523
Helped: 170
Post rating: 1
cinekk
GSM Product Supporter
Post#3 01 May 2004 16:58    

Re: Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


Nie zawsze, np. w C60 wystarczy przeciąć i wyrzucić jeszcze coś (nie powiem co :p) i po tym daje sie on winswupem flashowac.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Lukaszgda
Level 15
Location: Gdańsk
Joined: 29 Jul 2002
Posts: 204
Helped: 1
Post rating: 1
Lukaszgda
Level 15
Post#4 02 May 2004 16:35    

Re: Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


cinekk wrote:
Nie zawsze, np. w C60 wystarczy przeciąć i wyrzucić jeszcze coś (nie powiem co :p) i po tym daje się on winswupem flashowac.
podpowiedz innym badz kolegą... :wink:

Helpful post? + 0
Back to top
BADYS
Level 14
Location: racibórz
Joined: 20 Feb 2004
Posts: 135
Helped: 4
Post rating: 1
BADYS
Level 14
Post#5 02 May 2004 20:43    

Re: Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


w c 60 nawet po przecięciu ściechy da się flashować z tym że musi być kabel auto ignition lub najlepiej oryginalnym siemensa (były kiegyś dawane do s i m 45)
sprawdzone na sto procent

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
wlodixon
Level 10
Joined: 18 Nov 2003
Posts: 12
wlodixon
Level 10
Post#6 02 May 2004 22:14    

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


A ma ktos moze schemat kabelka z auto ignition do siemensow x55. Jak nie to chociaz linka do stronki gdzie mozna taki kabel kupic.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
pawel
Spec od GSM
Location: Staszów
Joined: 10 Jul 2002
Posts: 3365
Helped: 448
Post rating: 12
pawel
Spec od GSM
Post#7 03 May 2004 12:38    

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


zobacz np. tu: http://www.gsm-technology.com/index.php/pl PL,browse,id gr,218.html

Helpful post? + 0
Back to top
picador
Level 33
Location: lubelskie
Joined: 15 May 2002
Posts: 2842
Helped: 35
Post rating: 17
picador
Level 33
Post#8 03 May 2004 13:18    

Re: Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


bez przesady , na tej stronie są najdroższe kable , aby przerobić na auto ignition wystraczy dodać diodę i rezystor i wsio . A najlepiej zrobić sobie w boxie wyjście lub przełącznik właśnie na tą funkcję :wink:

Helpful post? + 0
Back to top
pawel
Spec od GSM
Location: Staszów
Joined: 10 Jul 2002
Posts: 3365
Helped: 448
Post rating: 12
pawel
Spec od GSM
Post#9 03 May 2004 13:32    

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


fakt, na technoligii drogie to one sa i rzeczywiscie nie najlepszy link podalem :( Dobrze, ze nie napisalem zamiast "zobacz" - "kup" :)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
CyberDe@th
Level 12
Location: Lommedalen / Norwegia
Joined: 13 Jul 2003
Posts: 84
CyberDe@th
Level 12
Post#10 04 May 2004 00:15    

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


Zawsze da sie flashowac po zrobieniu TP :P W przypadku WinSwup'a wystarczy odznaczyc pierwsza opcje "Skip", wlaczyc telefon i dopiero wcisnac "START". We FREII jest na przyklad opcja do wyboru, czy telefon ma zrobionego TP, czy tez nie.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Opisy testpoint i cięcia ściezek simens
Page 1 of 1

Similar topics to opisy testpoint i cięcia ściezek simens

Motorola v360 testpoint urwany. Jest drugi testpoint? (5)
Motka v500 a testpoint. Tel. nie włącza się. Testpoint łączy się z masą? (11)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.114 seconds