Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Serwis ->Opisy testpoint i cięcia ściezek simens Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Klasyczne telefony komórkowe
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
witek1234
Poziom 17
Dołączył: 21 Kwi 2004
Posty: 339
Pomógł: 2
Ocena postów: 5
witek1234
Poziom 17
Post#1 30 Kwi 2004 13:37  Autor tematu   

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


Jak komus trzeba to prosze :)

Załączniki:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
kris23
Poziom 14
Miasto: Dąbrowa G.
Dołączył: 16 Sty 2003
Posty: 150
Ocena postów: 4
kris23
Poziom 14
Post#2 01 Maj 2004 12:13    

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


a dla tych co jeszcze nie wiedzą: po przecięciu testpointa w siemensie nie mozna go juz flashować,
więc jak ktoś chce np. zmienić język to radze to zrobić przed zdjęciem simlocka.
Na szczęście są tam fotki jak przywrócić test pointa.

Pozdrawiam,
KRIS

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
cinekk
GSM Product Supporter
Miasto: Gołdap
Dołączył: 19 Lip 2003
Posty: 1523
Pomógł: 170
Ocena postów: 1
cinekk
GSM Product Supporter
Post#3 01 Maj 2004 16:58    

Re: Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


Nie zawsze, np. w C60 wystarczy przeciąć i wyrzucić jeszcze coś (nie powiem co :p) i po tym daje sie on winswupem flashowac.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Lukaszgda
Poziom 15
Miasto: Gdańsk
Dołączył: 29 Lip 2002
Posty: 204
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
Lukaszgda
Poziom 15
Post#4 02 Maj 2004 16:35    

Re: Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


cinekk napisał:
Nie zawsze, np. w C60 wystarczy przeciąć i wyrzucić jeszcze coś (nie powiem co :p) i po tym daje się on winswupem flashowac.
podpowiedz innym badz kolegą... :wink:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
BADYS
Poziom 14
Miasto: racibórz
Dołączył: 20 Lut 2004
Posty: 135
Pomógł: 4
Ocena postów: 1
BADYS
Poziom 14
Post#5 02 Maj 2004 20:43    

Re: Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


w c 60 nawet po przecięciu ściechy da się flashować z tym że musi być kabel auto ignition lub najlepiej oryginalnym siemensa (były kiegyś dawane do s i m 45)
sprawdzone na sto procent

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
wlodixon
Poziom 10
Dołączył: 18 Lis 2003
Posty: 12
wlodixon
Poziom 10
Post#6 02 Maj 2004 22:14    

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


A ma ktos moze schemat kabelka z auto ignition do siemensow x55. Jak nie to chociaz linka do stronki gdzie mozna taki kabel kupic.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
pawel
Spec od GSM
Miasto: Staszów
Dołączył: 10 Lip 2002
Posty: 3363
Pomógł: 448
Ocena postów: 11
pawel
Spec od GSM
Post#7 03 Maj 2004 12:38    

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


zobacz np. tu: http://www.gsm-technology.com/index.php/pl PL,browse,id gr,218.html

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
picador
Poziom 33
Miasto: lubelskie
Dołączył: 15 Maj 2002
Posty: 2841
Pomógł: 35
Ocena postów: 16
picador
Poziom 33
Post#8 03 Maj 2004 13:18    

Re: Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


bez przesady , na tej stronie są najdroższe kable , aby przerobić na auto ignition wystraczy dodać diodę i rezystor i wsio . A najlepiej zrobić sobie w boxie wyjście lub przełącznik właśnie na tą funkcję :wink:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
pawel
Spec od GSM
Miasto: Staszów
Dołączył: 10 Lip 2002
Posty: 3363
Pomógł: 448
Ocena postów: 11
pawel
Spec od GSM
Post#9 03 Maj 2004 13:32    

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


fakt, na technoligii drogie to one sa i rzeczywiscie nie najlepszy link podalem :( Dobrze, ze nie napisalem zamiast "zobacz" - "kup" :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
CyberDe@th
Poziom 12
Miasto: Lommedalen / Norwegia
Dołączył: 13 Lip 2003
Posty: 84
CyberDe@th
Poziom 12
Post#10 04 Maj 2004 00:15    

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


Zawsze da sie flashowac po zrobieniu TP :P W przypadku WinSwup'a wystarczy odznaczyc pierwsza opcje "Skip", wlaczyc telefon i dopiero wcisnac "START". We FREII jest na przyklad opcja do wyboru, czy telefon ma zrobionego TP, czy tez nie.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> GSM -> GSM Serwis -> Opisy testpoint i cięcia ściezek simens
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Motorola v360 testpoint urwany. Jest drugi testpoint? (5)
Motka v500 a testpoint. Tel. nie włącza się. Testpoint łączy się z masą? (11)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.135 seconds

elektroda.pl temat RSS