Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Opisy testpoint i cięcia ściezek simens
Author
Message
witek1234
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 21 Apr 2004
Posts: 338

Post#1 Post from the author of the topic 30 Apr 2004 13:37   

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


Jak komus trzeba to prosze Smile

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Apr 2004 13:37   





Back to top
   
kris23
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 16 Jan 2003
Posts: 150
Location: Dąbrowa G.

Post#2 01 May 2004 12:13   

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


a dla tych co jeszcze nie wiedzą: po przecięciu testpointa w siemensie nie mozna go juz flashować,
więc jak ktoś chce np. zmienić język to radze to zrobić przed zdjęciem simlocka.
Na szczęście są tam fotki jak przywrócić test pointa.

Pozdrawiam,
KRIS

Helpful message? + -

Back to top
   
cinekk
GSM Product Supporter
GSM Product Supporter


Joined: 19 Jul 2003
Posts: 1523
Location: Gołdap

Post#3 01 May 2004 16:58   

Re: Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


Nie zawsze, np. w C60 wystarczy przeciąć i wyrzucić jeszcze coś (nie powiem co :p) i po tym daje sie on winswupem flashowac.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 01 May 2004 16:58   





Back to top
   
Lukaszgda
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 29 Jul 2002
Posts: 204
Location: Gdańsk

Post#4 02 May 2004 16:35   

Re: Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


cinekk wrote:
Nie zawsze, np. w C60 wystarczy przeciąć i wyrzucić jeszcze coś (nie powiem co :p) i po tym daje się on winswupem flashowac.
podpowiedz innym badz kolegą... Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 May 2004 16:35   





Back to top
   
BADYS
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 20 Feb 2004
Posts: 135
Location: racibórz

Post#5 02 May 2004 20:43   

Re: Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


w c 60 nawet po przecięciu ściechy da się flashować z tym że musi być kabel auto ignition lub najlepiej oryginalnym siemensa (były kiegyś dawane do s i m 45)
sprawdzone na sto procent

Helpful message? + -

Back to top
   
wlodixon
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 18 Nov 2003
Posts: 12

Post#6 02 May 2004 22:14   

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


A ma ktos moze schemat kabelka z auto ignition do siemensow x55. Jak nie to chociaz linka do stronki gdzie mozna taki kabel kupic.

Helpful message? + -

Back to top
   
pawel
Spec od GSM
Spec od GSM


Joined: 10 Jul 2002
Posts: 3363
Location: Staszów

Post#7 03 May 2004 12:38   

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


zobacz np. tu: http://www.gsm-technology.com/index.php/pl_PL,browse,id_gr,218.html

Helpful message? + -

Back to top
   
picador
Poziom 23
Poziom 23


Joined: 15 May 2002
Posts: 2842
Location: lubelskie

Post#8 03 May 2004 13:18   

Re: Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


bez przesady , na tej stronie są najdroższe kable , aby przerobić na auto ignition wystraczy dodać diodę i rezystor i wsio . A najlepiej zrobić sobie w boxie wyjście lub przełącznik właśnie na tą funkcję Wink

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 03 May 2004 13:18   





Back to top
   
pawel
Spec od GSM
Spec od GSM


Joined: 10 Jul 2002
Posts: 3363
Location: Staszów

Post#9 03 May 2004 13:32   

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


fakt, na technoligii drogie to one sa i rzeczywiscie nie najlepszy link podalem Sad Dobrze, ze nie napisalem zamiast "zobacz" - "kup" Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
CyberDe@th
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 13 Jul 2003
Posts: 84
Location: Lommedalen / Norwegia

Post#10 04 May 2004 00:15   

Opisy testpoint i cięcia ściezek simens


Zawsze da sie flashowac po zrobieniu TP Razz W przypadku WinSwup'a wystarczy odznaczyc pierwsza opcje "Skip", wlaczyc telefon i dopiero wcisnac "START". We FREII jest na przyklad opcja do wyboru, czy telefon ma zrobionego TP, czy tez nie.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Opisy testpoint i cięcia ściezek simens
Page 1 of 1
Similar topics
Motorola v360 testpoint urwany. Jest drugi testpoint? (5)
Motka v500 a testpoint. Tel. nie włącza się. Testpoint łączy się z masą? (11)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.08 seconds

elektroda.pl topic RSS feed