Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN
Autor
Wiadomość
Krakier
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 21 Lis 2007
Posty: 4

Post#1 Post autora tematu 26 Kwi 2009 20:18   

Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Zakupiłem telewizor LCD z modułem CAM. Czy będą do niego pasowały karty TVN? Do odbiornika podłączony jest dekoder polsatu. Jak rozwiązać ewentualny problem czaszy anteny satelitarnej? Czy wystarczy ta podłączona do dekodera polsatu?
Powrót do góry
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#2 26 Kwi 2009 20:54   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Jaki moduł cam? Co to za Samsung? Nic konkretnego nie napisałeś nikt nie będzie się domyślał.
Powrót do góry
   
Krakier
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 21 Lis 2007
Posty: 4

Post#3 Post autora tematu 26 Kwi 2009 21:38   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Model telewizora: LE376b551 Samsung, czy taki moduł dało by się wstawić bezpośrednio do telewizora posiadającego gniazdo CI bez zbędnego tunera? Jeżeli tak, to w jaki sposób załatwić problem pobierania sygnału (karta musi pewnie mieć antenę aby pobierała sygnał), jeżeli włożę kartę do telewizora to skąd ten sygnał będzie się brał? Czy jest możliwość pobierania tego sygnału z podłączonej czaszy polsatu cyfrowego?

Aukcję usunąłem .
Regulamin p. 10.11 - GKVIDEO

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 26 Kwi 2009 21:38   





Powrót do góry
   
dareczekss
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 74

Post#4 26 Kwi 2009 21:46   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Tuner musi być, a jeśli kolega zakupi ten moduł to tuner musi być z wejściem na moduły CI.
Powrót do góry
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#5 26 Kwi 2009 21:57   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Kol.przeczytaj dokładnie jaki to TV!
I zobacz sobie dokładnie w opisie że to jest DVB-T!!!!!!!!!!
A tak normalnie to jeszcze nie widziałem TV LCD 376 calowego!
To prędzej LE37B651?
Powrót do góry
   
Krakier
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 21 Lis 2007
Posty: 4

Post#6 Post autora tematu 26 Kwi 2009 22:12   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


No tak, literówka, faktycznie chodziło mi o model: LE37b551, a czy tuner cyfrowego polsatu by się nadał? Chodzi mi o możliwość oglądania telewizji z karty CI i Cyfrowego Polsatu jednocześnie.
Powrót do góry
   
dareczekss
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 01 Mar 2009
Posty: 74

Post#7 26 Kwi 2009 22:48   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Żaden tuner cyfrowego polsatu nie spełni kolegi wymagań. Potrzebny by był dodatkowy tuner współpracujący z modułem cyfrowego polsatu wraz z czytnikiem kart conax, wiązałoby się to też podpisaniem nowej umowy z cyfrowym polsatem.
Powrót do góry
   
Elmont
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Wrz 2006
Posty: 557
Miasto: Rzeszów--Galicya

Post#8 27 Kwi 2009 17:03   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Kolego nie znam tego odbiornika ,ale z twego opisu wnioskuję iż jest to
telewizor przystosowany do odbioru sygnału DVB-T z możliwością
dekodowania /w przyszłości/płatnych programów.Do tego służy gniazdo
o którym Wspominasz w swoim opisie.W gnieździe tym będzie
umieszczona specjalna karta która umożliwi oglądanie programu.
Powrót do góry
   
RM.Harry
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 09 Maj 2009
Posty: 2
Miasto: Rzeszów

Post#9 09 Maj 2009 13:16   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Witam
Ja mam podobne pytanie i podobny problem :/

Posiadam TV LCD firmy Sony KDL-32S3000 z portem CI do którego jak rozumię moge wpiąć karte modułu dostępu warunkowego np TAKĄ i bede miał możliwość dekodowania programów telewizji kablowej VECTRA, czy dobrze rozumie ??

jak tak to pytanko czy ten moduł który podałem jest godny zakupu czy wiecie o jakimś lepszym ??
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Maj 2009 13:16   





Powrót do góry
   
dzac4
Warunkowo odblokowany
Warunkowo odblokowany


Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 3648
Miasto: Mazowieckie

Post#10 09 Maj 2009 20:55   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Nie zle myślałeś to jest TV LCD z dekoderem DVB-T telewizji naziemnej i do tego jest przygotowane gniazdo CI aby podpiąć moduł i kiedyś dzięki jakiejś karcie zdekodować coś co będzie kodowane.
Powrót do góry
   
RM.Harry
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 09 Maj 2009
Posty: 2
Miasto: Rzeszów

Post#11 10 Maj 2009 16:18   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Sony), karta VECTRA


dzac4 napisał:
Nie zle myślałeś to jest TV LCD z dekoderem DVB-T telewizji naziemnej i do tego jest przygotowane gniazdo CI aby podpiąć moduł i kiedyś dzięki jakiejś karcie zdekodować coś co będzie kodowane.


To dlaczego przy programowaniu wbudowanego w TV dekodera mam mozliwość wyboru rodzaju sygnału ( tv naziemna i tv kablowa) ?? a po wyborze tej drugiej czyli tv kablowej ( mam VECTRE) dekoder wykrywa mi 141 programów tv i 16 radiowych tyle ze po wyborze któregokolwiek wyświetla mi się info ze program jest niedostrojony to tez moje przypuszczenie iż wystarczy mi taka karta dostępu warunkowego i karta sim z Vectry i będę mógł cieszyć się programami w tech. cyfrowej w moim telewizorku bez potrzeby kolejnego pilota :)
Powrót do góry
   
forestx
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 4493
Miasto: Gdzieś na Podkarpaciu

Post#12 15 Maj 2009 13:13   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Telewizor posiadający tylko DVB-T nigdy nie odbierze programów w standardzie DVB-C.
Powrót do góry
   
hellom
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 25 Wrz 2005
Posty: 9
Miasto: Gliwice

Post#13 29 Wrz 2009 01:52   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Jesli chodzi o TV LCD KDL-32S3000 to wystarczylaby karta dostepu warunkowego CI poniewaz ten model ma wbudowany tuner DVB-C tv kablowej. Vectra jednak nie sprzedaje kart osobno bez tunera Technisat.Ten TV ma tez DVB-T do tv cyfrowej naziemnej, odbieram TVP1,2,TVP REG,TVP SPORT w rejonie Katowic-poziom sygnalu w ustawieniach technicznych tego tv-sredni.Mysle ze i w tym Samsungu moze byc podobnie tylko ktora tv kablowa sprzedaje karty dostepu.Pozdrawiam

Dodano po 7 [minuty]:

Telewizor LCD LE 37 B 551 Samsung
Przekątna ekranu 37"
Rozdzielczość 1920x1080 pikseli
Podświetlenie CCFL
1080 24p Real Movie
Procesor obrazu DNIe+
Wide Color Enhancer 2
SRS Trusurround HD & Dolby Digital Plus
Moc wyjściowa audio RMS: 2x 10 W
Głośniki Down Firing
Sleep Timer
Automatyczne wyszukiwanie kanałów
Automatyczne wyłączanie
Automatyczne wyrównywanie poziomu dźwięku
HDMI-CEC (Anynet+)
Tryb Gra
Teletext (TTXT) 1000 p
EPG (Elektroniczny Przewodnik po Programach)
Zegar & On/Off Timer
Menu w 42 językach
Gniazdo USB 2.0
Inteligentny interfejs użytkownika
Tuner cyfrowy DVB-T/C, MPEG4
Gniazdo HDMI
Wejście CI (Common Interface)
Composite (AV)
Gniazdo HDMI x3
Cyfrowe Audio (Optyczne)
Wyjście Audio (L/P)
Wejście PC (D-sub)
Wejście Audio PC (Mini Jack)
Component (Y/Pb/Pr)
Wejście antenowe
Scart (Eurozłącze) x2
Gniazdo Serwisowe
Zasilanie AC220 - 240 V 50 / 60 Hz
Zużycie energii (średnie) 105 W
Zużycie energii w trybie Stand-by < 0,3 W
Eco Flower
Zgodność ze standardem VESA 200 x 200
Wymiary z podstawą WxSxG: 65,9x92,3x25,3 cm
Wymiary bez podstawy WxSxG: 59,7x92,3x6 cm
Waga z podstawą 19,4 kg
Waga bez podstawy 14,8 kg
Wzornictwo Crystal TV
Czarny Platinum
To sa parametry tego SAMSUNGA i wyglada ze podobnie jak w moim SONY ma DVB-T i DVB-C nawet ma Mpeg4(moj nie ma)Smialo nadawalby sie do odioru z kablowki tylko gdzie kupic karty dostepu,moze ktos wie?
Powrót do góry
   
studisat
Specjalista - lampowe odbiorniki radiowe
Specjalista - lampowe odbiorniki radiowe


Dołączył: 08 Maj 2003
Posty: 1615
Miasto: Łódź

Post#14 29 Wrz 2009 10:30   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


forestx napisał:
Telewizor posiadający tylko DVB-T nigdy nie odbierze programów w standardzie DVB-C.


Ale jakoś zeskanował....
Telewizor może mieć dwie głowice - DVB-T i DVB-C.

Dodano po 7 [minuty]:

RM.Harry napisał:
Witam
Ja mam podobne pytanie i podobny problem :/

Posiadam TV LCD firmy Sony KDL-32S3000 z portem CI do którego jak rozumię moge wpiąć karte modułu dostępu warunkowego np TAKĄ i bede miał możliwość dekodowania programów telewizji kablowej VECTRA, czy dobrze rozumie ??

jak tak to pytanko czy ten moduł który podałem jest godny zakupu czy wiecie o jakimś lepszym ??


A dlaczego conax w kablówce?
To że TVN na satelicie używa systemu conax nie oznacza że w DVB-C jest tak samo kodowany.
Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
Tuner stacji czołowej wydziela strumienie MPEG które moga być bez modyfikacji albo z rekompresją multipleksowane do modulatora DVB-C. Po drodze jest kodowanie w posiadanym przez kablówkę systemu dostępu warunkowego.

Gdybyś miał porządniejszy tuner DVB-C to podał by Tobie CAID. Sprawa stałaby się wtedy jasna.
Powrót do góry
   
goodfun
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 05 Wrz 2006
Posty: 142
Miasto: Poznań

Post#15 06 Lis 2009 04:59   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Witam! Mam zamiar kupić nowy telewizor, dokładnie model Sony kdl-40z5500 i podłączyć pod niego rozdzieloną spliterem cyfrę+. Po za zakupem telewizora, nowego konwertera (twin) i splitera dochodzi również zakup dekodera. Ta ostatnia pozycja jest mi zupełnie nie na rękę ponieważ nie mam racjonalnego miejsca dla tego dekodera (niefortunne umiejscowienie telewizora). Byłbym niezmiernie uradowany gdyby problem można było rozwiązać samym modułem zainstalowanym w TV.
Teraz moja prośba do kolegów - czy w tym modelu jestem wstanie obejść konieczność kupowania dekodera? Przyznam, że jestem troszkę zielony w tych sprawach i sam nie jestem wstanie wywnioskować czy tak się da, dlatego podaję link do strony producenta z danymi technicznymi tego telewizora.

http://www.sony.pl/product/t32-z-series/kdl-40z5500/tab/technicalspecs#tab

Za wszelkie opinie dziękuje z góry.

Dodano po 14 [minuty]:

chyba już wywnioskowałem, telewizor musiałby mieć wbudowany tuner DVB-S. Ten mimo, że jest z wyższej półki, tunera tekiego nie posiada :/

Dodano po 33 [minuty]:

może zaśmiecam ale napiszę o kolejnym spostrzeżeniu. Mianowicie na www.skapiec.pl wszedłem w wyszukiwarkę telewizorów. Tam we filtrze zaznaczyłem: marka Sony, 40cali i tuner DVB-S. Ku mojemu zaskoczeniu wyskoczyły 2 modele:
- Sony KDL-40V5800
- Sony KDL-40W5810
Nic innego wiec nie zrobiłem, jak przeszedłem na stronę producenta. Co się okazało? Takich modeli w ogóle nie ma. Czyżby była to taka nowość, że jeszcze nie zamieścili? Generalnie w sklepach można nabyć ten TV, cena podobna do modelu, który chcę sobie kupić.
Po za designem (KDL-40Z5500 w tej kwesti powala resztę modeli) te 2 sprzęty są idealne - świetny obraz, DVB-S no i bezprzewodowa łączność z kompem(filmy, zdjęcia, muzyka) REWELACJA!!!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lis 2009 04:59   





Powrót do góry
   
biol
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 4
Miasto: Warszawa

Post#16 29 Kwi 2010 11:11   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Mam ten sam model Sony kdl-40z5500 ma z boku wejście

Na stronie napisali cyt.
Zgodność z CI+ – możliwość włożenia karty inteligentnej z modułem dostępu warunkowego CI+ w celu korzystania z płatnych kanałów telewizyjnych; pełna zgodność systemu CI Plus z interfejsem DVB-CI, pozwalająca na użycie obecnych modułów tego typu.

Pytanie brzmi czy mając kablówkę z Aster gdzie żeby mić pakiet basic plus dodają własny dekoder (z kartą CI w środku) nie dało by się bez tego dekodera obyć i uzywac dekodera wbudowanego w TV?.
W opcjach Digital TV widzę kupę programów które nadaje kablówka lecz niestety nie mogę ich obejżeć a wystarczyło by przecież żeby szanowna Aster dawała modół z kartą do TV i juz mam jeden pilot mniej.

Jeżeli ma ktoś dekoder z Aster w pakiecie basic plus proszę niech zerknie czy jest w nim modół z kartą tak żeby sobie go można było wyjąc i włożyc do slotu w TV?

Znalazłem też CAM Viaccess Extra NP4 Moduł systemu kodowania Viaccess dla strumienia MPEG-2 oraz MPEG-4. i może tylko karta Ci by wystarczyła?



Dzięki.
Powrót do góry
   
forestx
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 4493
Miasto: Gdzieś na Podkarpaciu

Post#17 29 Kwi 2010 11:46   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Wszystko byłoby OK, tylko z tego co nie pamiętam, Aster koduje w NDS, a takiego modułu nie kupisz.
Powrót do góry
   
biol
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 15 Gru 2007
Posty: 4
Miasto: Warszawa

Post#18 29 Kwi 2010 12:51   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Przecież i tak muszą do tych swoich dekoderów pchać jakiś moduł z kartą żeby im to działało, więc czemu nie mogą ich dawać bez dekodera przecież to zawsze jakaś oszczędność chyba? (chyba, że moduł jest wbudowany w tuner) tak czy siak jest to wszystko do bani tym bardziej, że człowiek chce 3 programy więcej i do tego celu musi dostać kolejne żrące prąd pudełko i białego brudzącego się pilota z napisem Motorolla porażka. Uwielbiam myślenie wsteczne to mnie kręci.... :/
Powrót do góry
   
forestx
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 4493
Miasto: Gdzieś na Podkarpaciu

Post#19 29 Kwi 2010 13:08   

Re: Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN


Dekoder HD z twardym dyskiem pobiera 30W. W standby 0,5W (nowe przepisy unijne). Czy to jest dużo, jak stoi koło plazmy żrącej 300W?
Ale nie w tym problem - spora część telewizorów nie chce współpracować z kamami. No i klient płacze - co za cyfrówkę mu sprzedałem.
Ot taka prosta sprawa - polskie znaki w EPG.
No i do dekoderów cały czas dorabiamy nowy soft (poprawia stare błędy i dodaje nowe :twisted:) - kto aktualizował soft w swoim TV?
Reasumując - dostajesz dekoder, który ma działać na 100%.
Jak chcesz kama to ci go sprzedam, ale nie zagwarantuje poprawnego działania.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> SAT Serwis -> SAT Technika Satelitarna -> Moduł CAM w telewizorze (Samsung), karta TVN
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Moduł CAM CI+ - instalacja modułu CAM CI+ do TV SAMSUNG UE46F6400 (7)
Samsung D6750 +moduł cam +n (2)
samsung ue46es6800 - moduł cam+ wybór (2)
TV sat TP / Orange + TV Samsung + Moduł Viaccess CAM (2)
Moduł CAM Polsat - brak HD. Czy moduł może zablokować częstotliwość? (9)
5018CI X-cam i moduł polsatu (1)
moduł CAM polsat + skystar2 (6)
Moduł CAM Cyfrowy Polsat - (5)
Azbox i moduł CAM Polsatu Cyfrowego? (2)
Moduł cam cl+ (Cyfra+) i telewizor Philips (10)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.11 seconds

elektroda.pl temat RSS