Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 26 Kwi 2009 20:36
    ark
    Poziom 12  

    Witam .Od niedawna mam Skodę Octavię II 1,9 tdi i takie pytanie .Zaraz po przekręceniu zapłonu świecą się światła mijania i nie da ich się wyłączyć (wyłącznik w pozycji 0 ).Czy jest to usterka np wyłącznika lub coś zostało zmienione w komputerze ?? Proszę o pomoc

  • #3 26 Kwi 2009 20:45
    domex32
    Moderator Samochody

    Jeśli na wyłączonym zapłonie, da się zapalić światła pozycyjne i je wyłączyć, to włącznik sprawny, najlepiej wyciągnij go i sprawdź czy po przekręceniu na żółto zielonym grubym przewodzie pojawia się napięcie, jeśli tak, to jak wyżej kolega napisał.

  • #4 26 Kwi 2009 21:04
    ark
    Poziom 12  

    domex32 napisał:
    Jeśli na wyłączonym zapłonie, da się zapalić światła pozycyjne i je wyłączyć, to włącznik sprawny, najlepiej wyciągnij go i sprawdź czy po przekręceniu na żółto zielonym grubym przewodzie pojawia się napięcie, jeśli tak, to jak wyżej kolega napisał.


    Na wyłączonym zapłonie da się włączyć i wyłączyć pozycyjne .Samochód był kupiony u nas w salonie .Właśnie czytam instrukcje i doczytałem- cytat-
    -''Gdy we wyłączniku świateł wystąpi jakieś uszkodzenie, automatycznie się zapalają światła mijania "
    Jak się dobrać do tego wyłącznika ?? (Przy tym automatycznym świeceniu nie świeci deska )

  • Pomocny post
    #5 26 Kwi 2009 21:13
    domex32
    Moderator Samochody

    Włącznik wciśnij i przekręć lekko w prawo i wyskoczy.

  • #6 26 Kwi 2009 21:29
    ark
    Poziom 12  

    Dzięki wielkie nigdy bym się nie skapną z tym demontażem wyłącznika .
    A co do tych świateł to chyba macie rację z tym dołożonym automatem świateł bo wyjąłem całkiem wyłącznik i wypiąłem kostkę a światła świecą nadal zaraz po przekręceniu zapłonu chyba że się mylę co myślicie ??

  • #8 26 Kwi 2009 21:50
    ark
    Poziom 12  

    tomasz sadowski napisał:
    nie myli się kolega, szukać pod półką pod licznikami



    Dziękuję bardzo jak tak to jest ok po prostu wystraszył mnie ten wpis w instrukcji o uszkodzeniu wyłącznika.


    A tak z innej beczki żeby nie pisać nowego tematu .Nie działa mi spryskiwacz tylnej szyby hatchback .Pompka chodzi może jest jakiś stały punkt który należało by sprawdzić czy po prostu szukać ??

  • #9 26 Kwi 2009 22:17
    domex32
    Moderator Samochody

    Sprawdź czy z pod auta nie kapie jak pompka chodzi, albo z bagażnika z klapy, ewentualnie załamany przewód w przelocie do klapy albo przy pompce z przodu w nadkolu.

  • #10 26 Kwi 2009 22:26
    ark
    Poziom 12  

    domex32 napisał:
    Sprawdź czy z pod auta nie kapie jak pompka chodzi, albo z bagażnika z klapy, ewentualnie załamany przewód w przelocie do klapy albo przy pompce z przodu w nadkolu.


    Jutro się tym zajmę najprawdopodobniej gdzieś załamany przewód bo pod autem i w bagażniku sucho

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty