Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Neostrada vs. DSL TP. Większa przepustowość i brak przeciążeń na sieci.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Neostrada vs. DSL TP. Większa przepustowość i brak przeciążeń na sieci. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Usługi internetowe
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
Usunięty
Usunięty
Post#1 26 Kwi 2009 22:53    

Neostrada vs. DSL TP


Witam

Co brać Neostradę czy DSL (co ma większą przepustowość i brak przeciążeń na sieci) ?

Pozdrawiam :
Obywatel-M.C.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
radoslawc
Poziom 10
Miasto: Warszawa
Dołączył: 28 Lut 2006
Posty: 16
Pomógł: 1
radoslawc
Poziom 10
Post#2 26 Kwi 2009 23:05    

Re: Neostrada vs. DSL TP


DSL

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Yasiek_N
Poziom 14
Miasto: Silesia
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 113
Pomógł: 6
Ocena postów: 1
Yasiek_N
Poziom 14
Post#3 27 Kwi 2009 00:12    

Re: Neostrada vs. DSL TP


Jeśli opłata za DSL nie powala cię na kolana, to gorąco polecam. Technologia jest co prawda ta sama co w neo, ale diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach: ruch z DSL jest traktowany priorytetowo (jako ze usługa skierowana jest na rynek biznesowy), nie zdarzają się tu sytuacje, że sieć szkieletowa się nie wyrabia np. w weekendowy wieczór. Dodatkowo masz stałe IP i nikt ci zabroni podzielić takiego łącza na kilku użytkowników, w tym i poza lokal. Korzystam z tego od ponad 5 lat i w tym czasie zdarzyła się jedna awaria po stronie ISP.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
dodus
Poziom 11
Dołączył: 15 Gru 2006
Posty: 46
dodus
Poziom 11
Post#4 27 Kwi 2009 11:23    

Re: Neostrada vs. DSL TP


Obywatel-MC napisał:
co ma większą przepustowość?


No neo możesz zamówić jak na razie maksymalnie 6 Mb, natomiast w DSL-u zdaje się jest 15.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#5 27 Kwi 2009 16:22    

Re: Neostrada vs. DSL TP


DSL TP to chyba super sprawa. Tylko ja często zmieniam adres IP. Znajomy informatyk polecał mi bardziej DSL 512 niż NEO 1024. Przeciążenia na neo to wręcz nieuniknione skutki uboczne.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Yasiek_N
Poziom 14
Miasto: Silesia
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 113
Pomógł: 6
Ocena postów: 1
Yasiek_N
Poziom 14
Post#6 02 Maj 2009 23:52    

Re: Neostrada vs. DSL TP


Na DSL TP masz stały adres IP, tudzież stała pulę adresów użytecznych.
Z DISLAMa połączenia lecą po ATM do tej samej, co prawda, sieci szkieletowej, ale połączenia DSL TP maja wyższy priorytet, więc zapychanie sieci szkieletowej jest praktycznie niezauważalne (czego nie da się powiedzieć o neo).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
terrade
Poziom 36
Dołączył: 25 Lip 2008
Posty: 2060
Pomógł: 425
terrade
Poziom 36
Post#7 03 Maj 2009 13:56    

Re: Neostrada vs. DSL TP


Yasiek_N napisał:
Na DSL TP masz stały adres IP ...
Co dla mnie jest wadą (bezpieczeństwo), choć ostatnio DSL TP znacznie staniało i kusi (gdyby tylko mieć zmienne IP to biorę).

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Usunięty
Usunięty
Post#8 03 Maj 2009 20:08    

Re: Neostrada vs. DSL TP


Z drugiej strony jak się bierze na firmę to się myśli nad zarobieniem a i może nad kupnem oryginalnych materiałów, a nie nad ściąganiem plików z rapidshare.com gdzie trzeba zmieniać IP aby ściągać cały czas. To jest ta różnica, masz dobrą przepustowość aby pracować a nie bawić się w pirata ... :)

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
grebus
Poziom 14
Miasto: poznań
Dołączył: 15 Lut 2005
Posty: 158
Pomógł: 8
Ocena postów: 5
grebus
Poziom 14
Post#9 06 Maj 2009 13:13    

Re: Neostrada vs. DSL TP


Jedyna róznica to w dsl dostajesz adresy zewnętrzne .
No i może trochę lepiej pilnują.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
muzyk_radiowezel
Poziom 10
Dołączył: 06 Lip 2007
Posty: 47
Pomógł: 1
muzyk_radiowezel
Poziom 10
Post#10 06 Maj 2009 20:07    

Re: Neostrada vs. DSL TP


grebus napisał:
Jedyna róznica to w dsl dostajesz adresy zewnętrzne .


Ale bzdura. A w neostradzie niby jakie?
Stały to nie to samo co publiczny, kolego.

grebus napisał:
No i może trochę lepiej pilnują.


Ciekawe czego...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Gacekzam
Poziom 2
Miasto: Rzeszów
Dołączył: 27 Mar 2007
Posty: 4
Gacekzam
Poziom 2
Post#11 06 Maj 2009 20:18    

Re: Neostrada vs. DSL TP


To tak jak by zapytać:
Brać 25 letniego malucha, czy auto z salonu :)

Sama cena sugeruje ktora usługa jest lepsza.
Neo jest na ADSL, lacze asynchroniczne gdzie up jest znacznie mniejszy, bez możliwości zmiany. W Neo jak podpisujesz umowę na 1Mb/s to jest to transfer maksymalny a nie gwarantowany.

Jeżeli cena nie robi Ci różnicy to tylko DSL

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
dodus
Poziom 11
Dołączył: 15 Gru 2006
Posty: 46
dodus
Poziom 11
Post#12 03 Cze 2009 15:59    

Re: Neostrada vs. DSL TP


terrade napisał:
choć ostatnio DSL TP znacznie staniało i kusi


chodzi Ci o "promocję elastyczną"? Czy może coś ominąłem...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jutro68
Poziom 11
Miasto: Władek
Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 25
Pomógł: 1
Ocena postów: 1
jutro68
Poziom 11
Post#13 08 Cze 2009 02:06    

Re: Neostrada vs. DSL TP


Jeżeli masz kase to tylko DSL+np.10 adresów IP ,możesz zmieniać i z ciągać do woli -bardziej stabilne łącze-priorytetowe ,modem TP ci daje,możesz zażyczyć modem rozszerzony z wi-fi ,i nie kupujesz nic więcej podłączasz 4 kompy po lanie i ile chcesz po wi-fi-modem kosztuje 100 zł jednorazowo za wypożyczenie od TP -choć podobno nie chcą dawać ale jak klijent się upiera to dostanie

Proszę poprawić pisownie!
Gusioo.


Pomocny post? + 0
Powrót do góry
dodus
Poziom 11
Dołączył: 15 Gru 2006
Posty: 46
dodus
Poziom 11
Post#14 08 Cze 2009 14:59    

Re: Neostrada vs. DSL TP


jutro68 napisał:
modem TP ci daje


A jaki modem dają w TP do DSL-u? Coś porządnego?

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Yasiek_N
Poziom 14
Miasto: Silesia
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 113
Pomógł: 6
Ocena postów: 1
Yasiek_N
Poziom 14
Post#15 08 Cze 2009 21:11    

Re: Neostrada vs. DSL TP


dodus napisał:
A jaki modem dają w TP do DSL-u? Coś porządnego?

U nas jest SIEMENS SPEEDSTREAM 4100. Malusi i niezawodny. Niestety, modem jest już skonfigurowany przez TP i nie masz do niego dostępu, nawet przez telnet (TP nie poda ci ani loginu ani hasła). Tak więc nawet nie jesteś w stanie sprawdzić sobie parametrów połączenia ADSL.
Wyjście - normalne gniazdko RJ45, nie jakiejś badziewne USB.

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Neostrada vs. DSL TP. Większa przepustowość i brak przeciążeń na sieci.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dialog 2mb/10mb - Większa przepustowość łącza a wolniejszy transfer (3)
Problem z skonfigurowaniem sieci ASUS DSL-N10 Neostrada (5)
Sieci komputerowa - DSL + Neostrada + RV042 jak skonfigurować? (2)
BM-500 + DSL 15000 - przepustowość ???? (6)
DIALOG DSL 1 Mbit - super przepustowość a ping zły (2)
Neostrada, router dsl - brak www na jednym komputerze (1)
D-link dsl-g624m [neostrada] brak prędkości 6Mb. (7)
Neostrada a DSL. Jaki sprzęt jest potrzebny do podziału DSL? (1)
ROUTER DSL-G604T NEOSTRADA-komunikta-brak dostępu do internetu. (12)
Neostrada modem speed touch 330 brak synchronizacji dsl (3)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.205 seconds

elektroda.pl temat RSS