Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Neostrada vs. DSL TP. Większa przepustowość i brak przeciążeń na sieci.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Neostrada vs. DSL TP. Większa przepustowość i brak przeciążeń na sieci. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Usunięty






Usunięty
Post#1 26 Kwi 2009 22:53   

Neostrada vs. DSL TP


Witam

Co brać Neostradę czy DSL (co ma większą przepustowość i brak przeciążeń na sieci) ?

Pozdrawiam :
Obywatel-M.C.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 26 Kwi 2009 22:53   



Powrót do góry
radoslawc
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 28 Lut 2006
Posty: 16
Miasto: Warszawa

radoslawc
Poziom 6
Post#2 26 Kwi 2009 23:05   

Re: Neostrada vs. DSL TP


DSL

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Yasiek_N
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 113
Miasto: Silesia

Yasiek_N
Poziom 13
Post#3 27 Kwi 2009 00:12   

Re: Neostrada vs. DSL TP


Jeśli opłata za DSL nie powala cię na kolana, to gorąco polecam. Technologia jest co prawda ta sama co w neo, ale diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach: ruch z DSL jest traktowany priorytetowo (jako ze usługa skierowana jest na rynek biznesowy), nie zdarzają się tu sytuacje, że sieć szkieletowa się nie wyrabia np. w weekendowy wieczór. Dodatkowo masz stałe IP i nikt ci zabroni podzielić takiego łącza na kilku użytkowników, w tym i poza lokal. Korzystam z tego od ponad 5 lat i w tym czasie zdarzyła się jedna awaria po stronie ISP.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dodus
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Gru 2006
Posty: 45

dodus
Poziom 10
Post#4 27 Kwi 2009 11:23   

Re: Neostrada vs. DSL TP


Obywatel-MC napisał:
co ma większą przepustowość?


No neo możesz zamówić jak na razie maksymalnie 6 Mb, natomiast w DSL-u zdaje się jest 15.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#5 27 Kwi 2009 16:22   

Re: Neostrada vs. DSL TP


DSL TP to chyba super sprawa. Tylko ja często zmieniam adres IP. Znajomy informatyk polecał mi bardziej DSL 512 niż NEO 1024. Przeciążenia na neo to wręcz nieuniknione skutki uboczne.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Yasiek_N
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 113
Miasto: Silesia

Yasiek_N
Poziom 13
Post#6 02 Maj 2009 23:52   

Re: Neostrada vs. DSL TP


Na DSL TP masz stały adres IP, tudzież stała pulę adresów użytecznych.
Z DISLAMa połączenia lecą po ATM do tej samej, co prawda, sieci szkieletowej, ale połączenia DSL TP maja wyższy priorytet, więc zapychanie sieci szkieletowej jest praktycznie niezauważalne (czego nie da się powiedzieć o neo).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 02 Maj 2009 23:52   



Powrót do góry
terrade
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 25 Lip 2008
Posty: 2060

terrade
Poziom 22
Post#7 03 Maj 2009 13:56   

Re: Neostrada vs. DSL TP


Yasiek_N napisał:
Na DSL TP masz stały adres IP ...
Co dla mnie jest wadą (bezpieczeństwo), choć ostatnio DSL TP znacznie staniało i kusi (gdyby tylko mieć zmienne IP to biorę).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#8 03 Maj 2009 20:08   

Re: Neostrada vs. DSL TP


Z drugiej strony jak się bierze na firmę to się myśli nad zarobieniem a i może nad kupnem oryginalnych materiałów, a nie nad ściąganiem plików z rapidshare.com gdzie trzeba zmieniać IP aby ściągać cały czas. To jest ta różnica, masz dobrą przepustowość aby pracować a nie bawić się w pirata ... Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
grebus
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 15 Lut 2005
Posty: 158
Miasto: poznań

grebus
Poziom 14
Post#9 06 Maj 2009 13:13   

Re: Neostrada vs. DSL TP


Jedyna róznica to w dsl dostajesz adresy zewnętrzne .
No i może trochę lepiej pilnują.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
muzyk_radiowezel
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 06 Lip 2007
Posty: 47

muzyk_radiowezel
Poziom 10
Post#10 06 Maj 2009 20:07   

Re: Neostrada vs. DSL TP


grebus napisał:
Jedyna róznica to w dsl dostajesz adresy zewnętrzne .


Ale bzdura. A w neostradzie niby jakie?
Stały to nie to samo co publiczny, kolego.

grebus napisał:
No i może trochę lepiej pilnują.


Ciekawe czego...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Gacekzam
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 27 Mar 2007
Posty: 4
Miasto: Rzeszów

Gacekzam
Poziom 2
Post#11 06 Maj 2009 20:18   

Re: Neostrada vs. DSL TP


To tak jak by zapytać:
Brać 25 letniego malucha, czy auto z salonu Smile

Sama cena sugeruje ktora usługa jest lepsza.
Neo jest na ADSL, lacze asynchroniczne gdzie up jest znacznie mniejszy, bez możliwości zmiany. W Neo jak podpisujesz umowę na 1Mb/s to jest to transfer maksymalny a nie gwarantowany.

Jeżeli cena nie robi Ci różnicy to tylko DSL

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
dodus
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Gru 2006
Posty: 45

dodus
Poziom 10
Post#12 03 Cze 2009 15:59   

Re: Neostrada vs. DSL TP


terrade napisał:
choć ostatnio DSL TP znacznie staniało i kusi


chodzi Ci o "promocję elastyczną"? Czy może coś ominąłem...

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 03 Cze 2009 15:59   



Powrót do góry
jutro68
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 25
Miasto: Władek

jutro68
Poziom 8
Post#13 08 Cze 2009 02:06   

Re: Neostrada vs. DSL TP


Jeżeli masz kase to tylko DSL+np.10 adresów IP ,możesz zmieniać i z ciągać do woli -bardziej stabilne łącze-priorytetowe ,modem TP ci daje,możesz zażyczyć modem rozszerzony z wi-fi ,i nie kupujesz nic więcej podłączasz 4 kompy po lanie i ile chcesz po wi-fi-modem kosztuje 100 zł jednorazowo za wypożyczenie od TP -choć podobno nie chcą dawać ale jak klijent się upiera to dostanie

Proszę poprawić pisownie!
Gusioo.


Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 08 Cze 2009 02:06   



Powrót do góry
dodus
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Gru 2006
Posty: 45

dodus
Poziom 10
Post#14 08 Cze 2009 14:59   

Re: Neostrada vs. DSL TP


jutro68 napisał:
modem TP ci daje


A jaki modem dają w TP do DSL-u? Coś porządnego?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 08 Cze 2009 14:59   



Powrót do góry
Yasiek_N
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 113
Miasto: Silesia

Yasiek_N
Poziom 13
Post#15 08 Cze 2009 21:11   

Re: Neostrada vs. DSL TP


dodus napisał:
A jaki modem dają w TP do DSL-u? Coś porządnego?

U nas jest SIEMENS SPEEDSTREAM 4100. Malusi i niezawodny. Niestety, modem jest już skonfigurowany przez TP i nie masz do niego dostępu, nawet przez telnet (TP nie poda ci ani loginu ani hasła). Tak więc nawet nie jesteś w stanie sprawdzić sobie parametrów połączenia ADSL.
Wyjście - normalne gniazdko RJ45, nie jakiejś badziewne USB.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Neostrada vs. DSL TP. Większa przepustowość i brak przeciążeń na sieci.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dialog 2mb/10mb - Większa przepustowość łącza a wolniejszy transfer (3)
Problem z skonfigurowaniem sieci ASUS DSL-N10 Neostrada (5)
Sieci komputerowa - DSL + Neostrada + RV042 jak skonfigurować? (2)
BM-500 + DSL 15000 - przepustowość ???? (6)
DIALOG DSL 1 Mbit - super przepustowość a ping zły (2)
Neostrada, router dsl - brak www na jednym komputerze (1)
D-link dsl-g624m [neostrada] brak prędkości 6Mb. (7)
Neostrada a DSL. Jaki sprzęt jest potrzebny do podziału DSL? (1)
ROUTER DSL-G604T NEOSTRADA-komunikta-brak dostępu do internetu. (12)
Neostrada modem speed touch 330 brak synchronizacji dsl (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.071 seconds

elektroda.pl temat RSS