Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Kondensator rozruchowy. Jaka pojemność ?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> ElektroTechnika -> Elektro Maszyny i Urządzenia -> Kondensator rozruchowy. Jaka pojemność ?
Autor
Wiadomość
michalf26
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Gru 2003
Posty: 12
Miasto: Pruszków

Post#1 Post autora tematu 06 Maj 2004 15:58   

Kondensator rozruchowy. Jaka pojemność ?


Jaką powinien mieć pojemność kondensator rozruchowy w silniku jednofazowym o mocy 600 W ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Maj 2004 15:58   





Powrót do góry
   
Raaf
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 25 Lut 2003
Posty: 435
Miasto: Biała Podlaska

Post#2 07 Maj 2004 08:54   

Re: Kondensator rozruchowy. Jaka pojemność ?


może to ci pomoże:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=216193&highlight=kondensator+rozruchowy#216193
poszukaj jeszcze na Elektrodzie
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Maj 2004 08:54   





Powrót do góry
   
darko123
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 19 Lis 2003
Posty: 29
Miasto: Szczecin

Post#3 19 Maj 2004 11:25   

Re: Kondensator rozruchowy. Jaka pojemność ?


Przyjmuje się wartość pojemności kondensatora ok. 70 mikroF na 1 kW mocy silnika przy napięciu sieci 220 V. Nie powinno popełnić się dużego błedu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Maj 2004 11:25   





Powrót do góry
   
@lbert
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 09 Lut 2003
Posty: 152
Miasto: Jedlina Zdrój

Post#4 19 Maj 2004 11:41   

Re: Kondensator rozruchowy. Jaka pojemność ?


ja sie spotkalem z kondesatorami rzedu mikro sprobuj mi poszlo
Powrót do góry
   
POL02
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 15 Gru 2002
Posty: 1913
Miasto: Lubelskie

Post#5 19 Maj 2004 21:41   

Re: Kondensator rozruchowy. Jaka pojemność ?


Witam.
A jaki jest kondensator pracy przy silniku?
Jak kondensator rozruchowy jest odłączany po dokonaniu rozruch przez silnik?
A może kondensator rozruchowy to dla Ciebie kondensayor pracy?
Kondensator pracy to taki,który pracuje przez cały czas.Rozruchowy to taki,który dołącza sie go na czas rozruch do kondensatora pracy w celu zwiększenia momentu rozruchowego silnika.
Powrót do góry
   
michalf26
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Gru 2003
Posty: 12
Miasto: Pruszków

Post#6 Post autora tematu 24 Maj 2004 15:06   

Re: Kondensator rozruchowy. Jaka pojemność ?


Ten kondensator jest podłączony do uzwojenia silnika na stałe.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Maj 2004 15:06   





Powrót do góry
   
darson51
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 10

Post#7 09 Wrz 2008 07:44   

Re: Kondensator rozruchowy. Jaka pojemność ?


A więc tak, mam silnik 4 kW-3fazy i chce go podłączyć na 1 fazę, z tego co tu wyczytałem kondensator wylicz się tak 70 mikroF na 1 kW , ale o ile dobrze zrozumiałem to jest kondensator tylko do rozruchu, a jaki do pracy? I jak to wszystko połączyć? Chcę złożyć sobie piłą stołową i raczej potrzebowałbym aby był w miarę silny.Proszę o odpowiedź na maila.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> ElektroTechnika -> Elektro Maszyny i Urządzenia -> Kondensator rozruchowy. Jaka pojemność ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak podłączyć kondensator rozruchowy napędu bramy w centrali 452MPS? (9)
Siłownik Nice Robo1000 - gdzie jest kondensator rozruchowy? (4)
Roschell SP-04 sprężarka - uszkadza (pali ) kondensator rozruchowy (2)
Gdzie kupić taki kondensator rozruchowy? (3)
Jak połączyć kondensator rozruchowy. (5)
jaki kondensator rozruchowy ?? (7)
Kondensator rozruchowy zbiorczy? (5)
:: Kondensator rozruchowy - silniki (5)
kondensator rozruchowy (2)
Kondensator rozruchowy do silnika - jaka pojemność? (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.045 seconds

elektroda.pl temat RSS