FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

pod¶wietlanie deski w Galaxy

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> pod¶wietlanie deski w Galaxy
Author
Poziom 9
Poziom 9

Post#1 Post from the author of the topic 08 May 2004 08:31   

pod¶wietlanie deski w Galaxy

Witam!!

Mam następuj±cy problem...nie ¶wieci deska rozdzielcza w fordzie Galaxy z 98 roku. Pod¶wietlanie zegara i wszystkich przełaczników działa i reaguje na regulacje jasno¶ci na potencjometrze.
Deska wygl±da na dobr±, żaróweczki sprawdzone, przełacznik od ¶wiateł rozebrany, przeczyszczony i sprawdzony.
Będe wdzięczny za wszystkie porady a w szczególno¶ci za schemat deski lub kawałka elektryki obejmuj±cego pod¶wietlanie ewentualnie rozpiske wtyczki z deski rozdzielczej (przynajmniej będe wiedział czy przychodzi zasilanie na żarówki).

Pozdrawiam.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 08 May 2004 08:31   

Back to top

AndyCool
Poziom 3
Poziom 3

Post#2 17 Mar 2010 21:28   

Re: pod¶wietlanie deski w Galaxy

Mam ten sam problem w Alhambrze 99. Wszystkie bezpieczniki, żarówki za licznikami sprawdzone. Regulator pod¶wietlenia też w porz±dku. Brak mi już pomysłów. Co robić?
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 17 Mar 2010 21:28   

Back to top

s.q
Poziom 16
Poziom 16

Post#3 17 Mar 2010 22:18   

Witam, miałem taki sam problem,po rozebraniu licznika na płycie głównej była przepalona ¶cieżka. Kto¶ wsadził żarówki 5W a powinny być 2W.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 17 Mar 2010 22:18   

Back to top

AndyCool
Poziom 3
Poziom 3

Post#4 18 Mar 2010 19:21   

Dzięki bardzo za informacje. Rozumiem, że mam rozkręcić licznik z tyłu i obejrzeć ¶cieżki? Czy powinienem szczególnie na co¶ uważać? Może uda mi się jeszcze dzisiaj tam zajrzeć. Jak co¶ zrobię to dam znać. Jeszcze raz dziękuję za szybk± odpowiedĽ

Dodano po 2 [godziny] 55 [minuty]:

Wpatruję się od pół godziny w te ¶cieżki i nic uszkodzonego nie widzę. Jakie¶ sugestie?

Dodano po 4 [godziny] 2 [minuty]:

Otrzymałem też e-maila od kilof'a: "Problem udało się rozwi±zać. Okazało się, że padł tranzystor zamocowany na desce rozdzielczej. O ile dobrze pamiętam to był jaki¶ PnP wstawiłem co¶ o podobnych wymiarach bo nie znalazłem tego tranzystora w katalogu i wszystko zaczęło działać." Nie bardzo wiem który to tranzystor. Jeszcze trochę powalczę...
Back to top

dkarold
Poziom 8
Poziom 8

Post#5 31 Jul 2010 23:37   

W jaki sposób rozebrać deskę, żeby nic nie połamać a dostać się do żarówek? Jakiej mocy powinny być 2W czy 3W?
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Auto Electronics and Electrical -> pod¶wietlanie deski w Galaxy
Page 1 of 1
Similar topics
Pod¶wietlanie deski rozdzielczej w Felicji (4)
Opel Astra G, przestawione pod¶wietlanie deski rozdzielczej (2)
Pod¶wietlanie deski rozdzielczej (8)
VW Passat +pod¶wietlanie deski (4)

Page generation time: 0.231 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony