Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Przecinarka do styropianu


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Projektowanie Układów Elektronicznych ->Przecinarka do styropianu Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
michallodz
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 28 Sty 2005
Posty: 306
Miasto: Łódź

michallodz
Poziom 16
Post#1 Post autora tematu 20 Maj 2009 00:24   

Przecinarka do styropianu


Witam
Nie wiem czy w dobrej kategori piszę ale jak coś to proszę o przenieśienie.
Robię właśnie jak napisałem w temacie urządzenie do cięcia wielkich bel styropianu w zasadzie to musi być coś w stylu wielkiej lutownicy Smile
Mam dwa pytania: po pierwsze jaki dac prad i napiecie z transformatora do takiego czegoś? a druga sprawa to macie może jakiś pomysł z jakiego metalu dac drut do cięcia? bo miedz to sie zaraz przepali.
Aha to pytanie możę zabrzmi glupio ale co zrobić Razz jak zrobic zeby po wlaczenia takiego transformatora nie wywaliło korków? Smile kiedys rozkrecalem lutownice i nie widzialem tam nic a jak robilem próby to robiło sie zwarcie i korki strzelaly Razz
pozdr

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Maj 2009 00:24   



Powrót do góry
Ficu
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 02 Sie 2006
Posty: 2031
Miasto: Nowa Sól

Ficu
Poziom 22
Post#2 20 Maj 2009 01:02   

Re: Przecinarka do styropianu :)


Daj drut oporowy. Dla 2m drutu 24V powinno wystarczyć, musisz sprawdzić czy dobrze się będzie ciął styropian.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Maj 2009 01:02   



Powrót do góry
przemekjasiu
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 121
Miasto: ANGLIA/RUGBY

przemekjasiu
Poziom 13
Post#3 20 Maj 2009 02:06   

Re: Przecinarka do styropianu


Poszukałem i znalazłem poczytaj tutaj kolego tam sie wszystkiego dowiesz


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic157348.html
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic986186.html

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 20 Maj 2009 02:06   



Powrót do góry
michallodz
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 28 Sty 2005
Posty: 306
Miasto: Łódź

michallodz
Poziom 16
Post#4 Post autora tematu 20 Maj 2009 10:50   

Re: Przecinarka do styropianu


dzieki Smile czemu ja tego nie znalazlem Razz temat do zamkniecia Smile
pozdr

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Projektowanie Układów Elektronicznych -> Przecinarka do styropianu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Wycinarka do styropianu (4)
Wyrzynarka do styropianu (18)
Urządzenie do cięcia styropianu ? (15)
Wycinarka do styropianu - budowa (3)
Urządzenie do cięcia styropianu (18)
Regulacja temperatury w wycinarce do styropianu (3)
Model poduszkowca na pokładzie ze styropianu (3)
Drut Oporowy do Cięcia Styropianu (8)
Nóż do styropianu a spawarka inwertorowa (10)
zabezpieczenie styropianu przed żywicą (8)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.04 seconds

elektroda.pl temat RSS