Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Przecinarka do styropianu


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Projektowanie Układów Elektronicznych ->Przecinarka do styropianu Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Wykrywacze metali i akcesoria
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
michallodz
Poziom 17
Miasto: Łódź
Dołączył: 28 Sty 2005
Posty: 315
Ocena postów: 5
michallodz
Poziom 17
Post#1 20 Maj 2009 00:24  Autor tematu   

Przecinarka do styropianu


Witam
Nie wiem czy w dobrej kategori piszę ale jak coś to proszę o przenieśienie.
Robię właśnie jak napisałem w temacie urządzenie do cięcia wielkich bel styropianu w zasadzie to musi być coś w stylu wielkiej lutownicy :)
Mam dwa pytania: po pierwsze jaki dac prad i napiecie z transformatora do takiego czegoś? a druga sprawa to macie może jakiś pomysł z jakiego metalu dac drut do cięcia? bo miedz to sie zaraz przepali.
Aha to pytanie możę zabrzmi glupio ale co zrobić :P jak zrobic zeby po wlaczenia takiego transformatora nie wywaliło korków? :) kiedys rozkrecalem lutownice i nie widzialem tam nic a jak robilem próby to robiło sie zwarcie i korki strzelaly :P
pozdr

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Ficu
Poziom 31
Miasto: Wrocław
Dołączył: 02 Sie 2006
Posty: 2035
Pomógł: 107
Ocena postów: 7
Ficu
Poziom 31
Post#2 20 Maj 2009 01:02    

Re: Przecinarka do styropianu :)


Daj drut oporowy. Dla 2m drutu 24V powinno wystarczyć, musisz sprawdzić czy dobrze się będzie ciął styropian.

Pomocny post? + +2
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
przemekjasiu
Poziom 13
Miasto: ANGLIA/RUGBY
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 121
Pomógł: 2
przemekjasiu
Poziom 13
Post#3 20 Maj 2009 02:06    

Re: Przecinarka do styropianu


Poszukałem i znalazłem poczytaj tutaj kolego tam sie wszystkiego dowiesz


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic157348.html
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic986186.html

Pozdrawiam

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
michallodz
Poziom 17
Miasto: Łódź
Dołączył: 28 Sty 2005
Posty: 315
Ocena postów: 5
michallodz
Poziom 17
Post#4 20 Maj 2009 10:50  Autor tematu   

Re: Przecinarka do styropianu


dzieki :) czemu ja tego nie znalazlem :P temat do zamkniecia :)
pozdr

Pomocny post? + +1
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Projektowanie Układów Elektronicznych -> Przecinarka do styropianu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Wycinarka do styropianu (4)
Wyrzynarka do styropianu (18)
Urządzenie do cięcia styropianu ? (15)
Wycinarka do styropianu - budowa (3)
Urządzenie do cięcia styropianu (18)
Regulacja temperatury w wycinarce do styropianu (3)
Model poduszkowca na pokładzie ze styropianu (3)
Drut Oporowy do Cięcia Styropianu (8)
Nóż do styropianu a spawarka inwertorowa (10)
zabezpieczenie styropianu przed żywicą (8)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.122 seconds

elektroda.pl temat RSS