Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Przecinarka do styropianu


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Projektowanie Układów Elektronicznych -> Przecinarka do styropianu
Autor
Wiadomość
michallodz
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 28 Sty 2005
Posty: 303
Miasto: Łódź

Post#1 Post autora tematu 20 Maj 2009 00:24   

Przecinarka do styropianu


Witam
Nie wiem czy w dobrej kategori piszę ale jak coś to proszę o przenieśienie.
Robię właśnie jak napisałem w temacie urządzenie do cięcia wielkich bel styropianu w zasadzie to musi być coś w stylu wielkiej lutownicy Smile
Mam dwa pytania: po pierwsze jaki dac prad i napiecie z transformatora do takiego czegoś? a druga sprawa to macie może jakiś pomysł z jakiego metalu dac drut do cięcia? bo miedz to sie zaraz przepali.
Aha to pytanie możę zabrzmi glupio ale co zrobić Razz jak zrobic zeby po wlaczenia takiego transformatora nie wywaliło korków? Smile kiedys rozkrecalem lutownice i nie widzialem tam nic a jak robilem próby to robiło sie zwarcie i korki strzelaly Razz
pozdr

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Maj 2009 00:24   





Powrót do góry
   
Ficu
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 02 Sie 2006
Posty: 2037
Miasto: Nowa Sól

Post#2 20 Maj 2009 01:02   

Re: Przecinarka do styropianu :)


Daj drut oporowy. Dla 2m drutu 24V powinno wystarczyć, musisz sprawdzić czy dobrze się będzie ciął styropian.

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Maj 2009 01:02   





Powrót do góry
   
przemekjasiu
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 121
Miasto: ANGLIA/RUGBY

Post#3 20 Maj 2009 02:06   

Re: Przecinarka do styropianu


Poszukałem i znalazłem poczytaj tutaj kolego tam sie wszystkiego dowiesz


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic157348.html
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic986186.html

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Maj 2009 02:06   





Powrót do góry
   
michallodz
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 28 Sty 2005
Posty: 303
Miasto: Łódź

Post#4 Post autora tematu 20 Maj 2009 10:50   

Re: Przecinarka do styropianu


dzieki Smile czemu ja tego nie znalazlem Razz temat do zamkniecia Smile
pozdr

Czy wiadomość jest pomocna? + -

Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Projektowanie Układów Elektronicznych -> Przecinarka do styropianu
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Wycinarka do styropianu (4)
Wyrzynarka do styropianu (18)
Urządzenie do cięcia styropianu ? (15)
Wycinarka do styropianu - budowa (3)
Urządzenie do cięcia styropianu (18)
Regulacja temperatury w wycinarce do styropianu (3)
Model poduszkowca na pokładzie ze styropianu (3)
Drut Oporowy do Cięcia Styropianu (8)
Nóż do styropianu a spawarka inwertorowa (10)
zabezpieczenie styropianu przed żywicą (8)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl temat RSS