X

immo peugeot 106 brak skry, pompa paliwowa nie chodzi

login55555 20 May 2009 10:57
  • #1 20 May 2009 10:57
    login55555
    Level 9  
    Helpful post? (0)
    peugeot 106 rocznik 97 automat
    1.6 benzyna na sterowniku bosch mp5.2
    problem pojawił sie po odłączeniu akumulatora na ok tygodzień immo (z klawiaturką)przyjmuje kod, zapala sie zielona lampka ale dalej są objawy zablokowanego
    Z góry wielkie dzięki za pomoc!
  • #2 20 May 2009 13:19
    Removed
    Helpful post? (0)
    chciałeś żeby ci usunąc immo?
  • #3 20 May 2009 13:47
    login55555
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (0)
    robiony był remont silnika
    po podłączaniu wszytkiego do kupy samochód nie uruchamia.
    zepsuty był 15 pinowy zespolony przekaźnik główny (wyjarana ścieżka i dioda na pinie 14, chyba miała ciągle przejśćie nie pamiętam dokładnie) ale to juz naprawione i dalej nic.
    czy moze byc tak ze klawiaturka przyjmuje kod, ale ten nie zgadza się z kodem w ecu i ten sie blokuje?

    dodam jesze ze sprawdzałęm masy ecu wszysko w pożadku, reszta instalacji tez wydaje sie ok.
    jeszcze jedno. Podczas spawania wydechu ecu nie było odłączone. Mogło sie coś z nim stać?
  • #4 20 May 2009 13:52
    Michu10
    Level 32  
    Helpful post? (0)
    Aku miałeś rozłączone?
  • #5 20 May 2009 16:24
    login55555
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (0)
    tak, akumulator cały czas był odłączony

    Dodano po 2 [godziny] 30 [minuty]:

    na trzecim pinie 3 ecu po włączeniu zapłonu jest dodatanie napięcie. Czy po odblokowaniu immo zmienia się ono na ujemne? tak przynajmniej wywnioskowałem ze schematu. czy ktoś mógłby to sprawdzic? Na jakiej zasadzie klawiatura komunikuje się z ecu?
  • #6 21 May 2009 13:14
    georgesgr
    Level 40  
    Helpful post? (0)
    Witam,
    Jesli na klawiaturze jest zielone swiatlo, to znaczy, ze kalkulator jest odblokowany i problem nie siedzi w immo.
    Czy jest zasilanie na wtryskiwaczach? Czy masz zasilanie na koncowkach 3, 8, 11, 14, 15 przekaznika podwojnego?
    Czy, po wlaczeniu kluczyka pojawia sie masa na koncowce 7 przekaznika? Czy, po wprowadzeniu kodu, pojawia sie masa na koncowce 10 przekaznika?
    Jesli odpowiedzi sa pozytywne na te wszystkie pytania, czy masz +12V na koncowkach 1, 4, 5, 6, 9, 13 przekaznika?
    To jest podstawa zasilania kalkulatora i osprzetu i poczatek diagnostyki.
    Pozdrawiam, Georges
  • #7 23 May 2009 07:37
    login55555
    Level 9  
    Topic author Helpful post? (0)
    dziękuje za odpowiedzi. ;)
    cała instalacja, przekaźniki itp było sprawdzone

    najwidoczniej komputer podczas spawania uległ uszkodzeniu, fizycznie nie widać w nim żadnych przepaleń więc zeby go naprawić trzeba szerszej wiedzy i narzędzi

    Komputer został wymieniony na jednostke MP5.1 która sądząc po schemacie jest bliźniacza jedynie pozbawiona immo(na szrotach komputery z immo nie mają zapisanego kodu, takze są bezużyteczne)

    pozdrawiam szystkich, temat do zamknięcia
  Search 4 million + Products
Browse Products