FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Nashuatec DSc224 / Skanowanie do pliku

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Beginners -> Nashuatec DSc224 / Skanowanie do pliku
Author
Poziom 8
Poziom 8

Post#1 Post from the author of the topic 26 May 2009 13:16   

Nashuatec DSc224 / Skanowanie do pliku

Witam. Mam problem z ustawieniem skanowania do pliku. Nie wiem jakie ustawienia w maszynie zmienić żeby skanowane dokumenty zapisywały się na dysku w kompie. Jeśli ktoś wie jak to zrobić proszę o pomoc.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 26 May 2009 13:16   

Back to top

tygellin
Poziom 18
Poziom 18

Post#2 26 May 2009 21:49   

Re: Nashuatec DSc224 / Skanowanie do pliku

Trzeba zainstalować Program SCAN ROUTER i tam poustawiać użytkowników. Jeżeli nigdy tego nie robiłeś lepiej wezwij serwis, i to jakiś lepszy, bo to dosyć skomplikowana sprawa.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 26 May 2009 21:49   

Back to top

george217
Poziom 8
Poziom 8

Post#3 Post from the author of the topic 28 May 2009 15:19   

Czy ten program można zainstalować na kompie z systemem win xp home, czy może musi to być jakiś serwer. Po uruchomieniu scan routera na kompie z xp home program każe wpisać adres dla delivery server, co mam tam wpisać? Jak wpisuje adres kompa z którego korzystam wyrzuca mi błąd że adres jest niepoprawny i każe wpisać inny. Od niedawna pracuję w serwisie urządzeń biurowych i chciałbym się dowiedzieć jak ustawić skan do pliku. W niektórych urządzeniach wystarczy udostępnić folder na kompie a w urządzeniu wpisać adres kompa i podać ścieżkę do folderu. W tym sprzęcie chyba niestety nie jest tak łatwo.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 28 May 2009 15:19   

Back to top

serwisant85
Poziom 13
Poziom 13

Post#4 22 Jul 2009 11:19   

czytaj uważnie to napewno sobie poradzisz i nie bedziesz musiał wzywać sersisu. Powidzenia
Back to top

rooot
Poziom 8
Poziom 8

Post#5 22 Jul 2009 18:56   

Jakiś czas temu miałem problem ze skanowaniem do czegokolwiek oczywiście w nashuatecu. najpierw okazało się że potrzebny jest dysk twardy w urządzeniu i rozszerzenie pamięci. po zakupie tych elementów i ich instalacji pojawiła się w menu funkcja skanowania. tam ustawiłem skanowanie SMB. w urządzeniu podałem ścieżkę do folderu i było po sprawie. najważniejsze jest to żeby komputer i twoje urządzenie było w tej samej grupie roboczej.

Dodano po 2 [minuty]:

aha i folder w którym mają być zapisywane skany musi być udostępniony w sieci a w jego atrybutach musi być zaznaczona opcja dotycząca modyfikacji zawartości przez wszystkich użytkowników.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 22 Jul 2009 18:56   

Back to top

kulawix
Poziom 13
Poziom 13

Post#6 26 Oct 2009 22:43   

Właśnie o to chodzi. Aby skany szły do folderu na dysku komputera kopiarka wyposarzona musi być w tzw. serwer dokumentów wtedy wszystko bezproblemowo sie odbywa. Drugi sposób jeśli nie mamy tej opcji to właśnie SCAN ROUTER. Poradnik skanowania powinien Ci pomóc!
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Printer, photocopier service -> Printer, copier Beginners -> Nashuatec DSc224 / Skanowanie do pliku
Page 1 of 1
Similar topics
Ricoh Aficio 1018 skanowanie do pliku (9)
Ricoh Aficio 1515MF - skanowanie do pliku (6)
Bizhub C250 i skanowanie do pliku (12)
Skanowanie dokumentu do pliku .doc (2)
skanowanie z pulpitu maszyny Nashuatec 2205 (11)
skanowanie na e-mail w Nashuatec MP2510 (4)
Nashuatec DSc224 problem ze znikającymi dokumentami z serwer (3)
Nashuatec Aficio Dsc224 ScanRouter konfiguracja (5)
Nashuatec DSC224 - robudowa o skaner sieciowy (2)
Nashuatec dsc224/Ricoh 1224 przybrudzenia - skanowanie kolor (5)

Page generation time: 0.14 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed